Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='Cantadorra']To trzymamy kciuki za chłopaka :)[/QUOTE]
a ja poprosilam martike zeby wpadla tu do nas i napisala o tym wielkim szczesciu, bo ja cos pomieszam na pewno;
ale uznalam, ze moze niech te pieniadze pojda na konto hotelu od razu? bedzie transparentnie i uczciwie, a jak cos zostanie to wtedy zadecuduje sie na hotelowanie jakiego psa pojda;

jednak zbieramy dalej deklaracje, bo juz tyle rzeczy sie z kanisem nie udalo, ze jestem pesymista, tak na wszelki wypadek - nie co do tych pieniedzy, tylko co do jego dalszych losow, ze doprecyzuje

Edited by kakadu
  • Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To będą pieniądze extra. Deklaracja oczywiście zbieramy, fanty na bazarki i wszelkie możliwe pieniądze zdobywamy. Każde 10 zł na wagę złota. Nie wiem, czy na konto hotelu, to już Wy zdecydujcie.

Posted

[quote name='kakadu']podobno kanis jest w metrze! saphira18 napisala mi na pw; moze wejdzie do nas i poda szczegoly :)[/QUOTE]

super :) to pewnie z cafeanimal dostał się do metra :) już dawno nie miałam takiego szczęścia (choć to chyba 4 pies którego ogłosiłam w cafe i dostał się do metra)
trzymam kciuki aby się ktoś znalazł!

Posted

a ja sie dorzuce z dobra wiadomoscia, ze zakonczyl sie kolejny bazarek na kanisa i udalo sie uzbierac 89,00 zlotych :)
[url]http://www.dogomania.pl/threads/223469-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-wszystko-od-2-z%C5%82otych!-na-kanisa-w-dt-do-27.03-do-godz.-22-00?p=18684749#post18684749[/url]

Posted

Kochane cioteczki już piszę.
My ze swojej strony możemy pomóc Kaniskowi i go wesprzeć finansowo w następujący sposób :
Spadek po Misiu staruszku : 249,90
oraz ode mnie 263 zł ( kwota na lepsze jutro )
Bardzo proszę o numerek konta do wpłat :)
taką pomoc jednorazową niestety tylko na dzień dzisiejszy możemy zaoferować.
Bardzo ale to bardzo się cieszę że odwiedzając Misia będę mogła również odwiedzić Kaniska :)
Wierzę że chłopak nie za długo będzie w hoteliku bo jest przepiękny i szybciutko znajdzie nowy, kochający, odpowiedzialny domek i tego z całego serduszka mu życzę :*
Zdrowia Kanisku bo to w tej chwili dla Ciebie najważniejsze.

P.S. Cioteczki hotelik u Emiś jest zarejestrowany oczywiście. Odprowadzane są podatki.
Emiś będzie wystawiała faktury na osobę odpowiedzialną za Kaniska żeby był porządek w dokumentach.
Zatem ja proszę o podanie numeru konta do osoby która jest odpowiedzialna za finanse :)
Trzymam kciuki z całych sił!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Wreszcie powiało nieśmiałym optymizmem:) Dobra robota, dziewczyny
To teraz co, trzymamy kciuki za wyniki badań, zaklimatyzowanie się Kaniska w hotelu, i docelowo, dobry domek bez innych piesków:)

Posted (edited)

mialam telefon w sprawie kanisa; pan znalazl ogloszenie w metrze, niestety nie napisano w nim, ze szukamy domu bez innych pieskow; pan jest niewidomy, mieszka niedaleko kielc (swietokrzyskie) w domu z duzym ogrodem; razem z nim mieszka rodzina (ok 4 osob) wszyscy kochaja psy; niestety ma 8-leniego jamniczka, ktory mial byc u niego tymczasowo, ale zostal na zawsze i suczke on 9-letnia; oba psy spia w domu sa bardzo grzeczne i pan obiecywal, ze kanisowi nic zlego sie nie stanie; powiedzialam, ze nistety nie mozemy oddac kanisa ze wzgledu na bezpieczenstwo obojga rezydentow, ale pan powiedzial, ze nie szkodzi, ze jakbysmy nic nie znalazly i byly w klopocie to on moze wziac kanisa na przechowanie w kazdej chwili, bo dom jest duzy i mozna by bylo go odseparowac od innych zwierzat; prosil, zebym zapisala sobie jego numer i dzwonila jak bedziemy w potrzebie; tak mi przyszlo do glowy, ze moze jakiegos grzecznego owczarka mu zaproponowac? po pan brzmial naprawde bardzo rozsadnie i sympatycznie, a dom jeszcze przeciez mozna sprawdzic...; jakies macki w swietokrzyskim mamy, prawda? tylko chyba takiego bardzo w typie on bym podsunela, bo pan jest wielbicielem owczarkow; nie chodzi o to, ze inne sa zle - wiadomo, ze nie sa, ale jak zwrocil uwage na owczarka to podsunmy mu cos bardzo w typie rasy; przeciez sa takie psy na dogo;
glupio to moze zabrzmi bo pan jest niby niewidomy, ale pewnie rodzina tez ma wplyw na to jakiego psa wezma, a brat mu powiedzial o kanisie jak go zobaczyl w gazecie;

Edited by kakadu
Posted

[quote name='kakadu']mialam telefon w sprawie kanisa; pan znalazl ogloszenie w metrze, niestety nie napisano w nim, ze szukamy domu bez innych pieskow; pan jest niewidomy, mieszka niedaleko kielc (swietokrzyskie) w domu z duzym ogrodem; razem z nim mieszka rodzina (ok 4 osob) wszyscy kochaja psy; niestety ma 8-leniego jamniczka, ktory mial byc u niego tymczasowo, ale zostal na zawsze i suczke on 9-letnia; oba psy spia w domu sa bardzo grzeczne i pan obiecywal, ze kanisowi nic zlego sie nie stanie; powiedzialam, ze nistety nie mozemy oddac kanisa ze wzgledu na bezpieczenstwo obojga rezydentow, ale pan powiedzial, ze nie szkodzi, ze jakbysmy nic nie znalazly i byly w klopocie to on moze wziac kanisa na przechowanie w kazdej chwili, bo dom jest duzy i mozna by bylo go odseparowac od innych zwierzat; prosil, zebym zapisala sobie jego numer i dzwonila jak bedziemy w potrzebie; tak mi przyszlo do glowy, ze moze jakiegos grzecznego owczarka mu zaproponowac? po pan brzmial naprawde bardzo rozsadnie i sympatycznie, a dom jeszcze przeciez mozna sprawdzic...; jakies macki w swietokrzyskim mamy, prawda?[/QUOTE]

ja jestem ze świętokrzyskiego, i znam kilka osób więc nie byłoby problemu bardziej obytych w temacie wizyt.

Posted

[quote name='kakadu']mialam telefon w sprawie kanisa; pan znalazl ogloszenie w metrze, niestety nie napisano w nim, ze szukamy domu bez innych pieskow; pan jest niewidomy, mieszka niedaleko kielc (swietokrzyskie) w domu z duzym ogrodem; razem z nim mieszka rodzina (ok 4 osob) wszyscy kochaja psy; niestety ma 8-leniego jamniczka, ktory mial byc u niego tymczasowo, ale zostal na zawsze i suczke on 9-letnia; oba psy spia w domu sa bardzo grzeczne i pan obiecywal, ze kanisowi nic zlego sie nie stanie; powiedzialam, ze nistety nie mozemy oddac kanisa ze wzgledu na bezpieczenstwo obojga rezydentow, ale pan powiedzial, ze nie szkodzi, ze jakbysmy nic nie znalazly i byly w klopocie to on moze wziac kanisa na przechowanie w kazdej chwili, bo dom jest duzy i mozna by bylo go odseparowac od innych zwierzat; prosil, zebym zapisala sobie jego numer i dzwonila jak bedziemy w potrzebie; tak mi przyszlo do glowy, ze moze jakiegos grzecznego owczarka mu zaproponowac? po pan brzmial naprawde bardzo rozsadnie i sympatycznie, a dom jeszcze przeciez mozna sprawdzic...; jakies macki w swietokrzyskim mamy, prawda? tylko chyba takiego bardzo w typie on bym podsunela, bo pan jest wielbicielem owczarkow; nie chodzi o to, ze inne sa zle - wiadomo, ze nie sa, ale jak zwrocil uwage na owczarka to podsunmy mu cos bardzo w typie rasy; przeciez sa takie psy na dogo;
glupio to moze zabrzmi bo pan jest niby niewidomy, ale pewnie rodzina tez ma wplyw na to jakiego psa wezma, a brat mu powiedzial o kanisie jak go zobaczyl w gazecie;[/QUOTE]

Słuchaj, jest świetny, przyjazny owczarek Szarik u Martki w schronie. Szuka mu domu. lub DT, hoteliku. [url]http://www.dogomania.pl/threads/218722-Szarik-onek-5-lat-zamkni%C4%99ty-w-ma%C5%82ym-kojcu-jest-dt-zbieramy-deklaracje-pom%C3%B3%C5%BC[/url]!
Daj jej namiar i powiedz Panu, że to od ciebie i Kanisa.

Posted

Martika, nie wiem, jak się odwdzięczymy :) Niespodziewane pieniądze, jak z nieba spadły. Jestem bardzo szczęśliwa, tym bardziej, że nie ma szczęścia do pieniędzy danych za darmo :) Wielkie dziękuję.

Posted

[quote name='Cantadorra']Słuchaj, jest świetny, przyjazny owczarek Szarik u Martki w schronie. Szuka mu domu. lub DT, hoteliku. [URL="http://www.dogomania.pl/threads/218722-Szarik-onek-5-lat-zamkni%C4%99ty-w-ma%C5%82ym-kojcu-jest-dt-zbieramy-deklaracje-pom%C3%B3%C5%BC"]http://www.dogomania.pl/threads/218722-Szarik-onek-5-lat-zamkni%C4%99ty-w-ma%C5%82ym-kojcu-jest-dt-zbieramy-deklaracje-pom%C3%B3%C5%BC[/URL]!
Daj jej namiar i powiedz Panu, że to od ciebie i Kanisa.[/QUOTE]
rzeczywiscie piekny piesek i bardzo biedny, ale on ma juz 10 lat, a pan niedawno stracil swoja sunie onke i nie wiem czy dalby rade zniesc ponowne rozstanie; ja nie twierdze, ze temu piesiowi zostalo malo zycia, ale tez nie jest najmlodszy niestety no i mieszkal cale zycie w kojcu, a ten pan szuka psa, ktory bedzie mieszkal w domu, zachowa czystosc; mysle, ze trzeba sie rozejrzec za jakims max 5-latkiem - bo to byl target pana ewarda...;
jeszcze sprawdze u nas w schronisku w jozefowie; nie bylam tam juz jakis czas, ale pamietam, ze byly jakies owczarki;

Posted

Taszka jest w świętokrzyskim, dochodzi do siebie po operacji, anett ma axela, rocznego, z podejrzeniem padaczki, więc zwrot z adopcji, ma też szczeniole onkowe.... Masa ich szuka domu. Czy musi być chłop? Piesek, znaczy?

aaa, jest i ONek od Mortes, też w świętokrzyskim, Niko,

Posted

Zapraszam na bazarek :)

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/223832-KUBKI-ze-zdj%C4%99ciem-w%C5%82asnego-zwierzaka-na-Kanisa-i-Pako-do-15.03.-do-22"][IMG]http://img687.imageshack.us/img687/2554/bazar5.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Cioteczki naprawdę NIE macie mi za co dziękować .....nam pomagano teraz pomożemy my :)
I na tym to wszystko powinno polegać :)
Kanisku kochany zobaczymy się w hoteliku:loveu: Ciocia wpadnie Cię odwiedzić i przywiezie coś dobrego ;) już się cieszę że poznam pięknego chłopaka osobiście :loveu::loveu::loveu:
Cioteczki trzymam kciuki z całych sił aby wszystko się ułożyło i oczywiście za zdrowie Kaniska bo to najważniejsze :*

Posted

cioteczki miałam czasowo zablokowane konto, nie wiem czy to się nie powtórzy :roll:, skopiowałam nr r-nku dla Kanisa
Martika@Aischa i Cantadorra jest za co dziękować, to olbrzymia pomoc :):multi:
Igorek ma ok.7-8lat, pychol posiwiały

Posted

wczoraj mialam jeszcze jeden telefon, nie wiem skad pani jest bo chyba jej sie bateria rozladowala zanim zdazylam zapytac, ale mieszka na parterze z rodzina (trojka dzieci w wieku 9-12 lat, chyba dziewczynki); ale niestety ma krolika i musi sie skonsultowac z corkami; myslala o mlodszym psie, ale moze te 4 - 5 lat jeszcze by przelknęła; byla naprawde fajna, tez ma dysplazje i tez ja czeka operacja wiec wie jak to wszystko wygladaz wlasnego doswiadczenia; powiedziala, ze zadzwoni najpozniej jutro (czyli dzis), a jak nie zadzwoni to juz nie zadzwoni; kaniska znalazla w metrze; jednak te gazety maja duzy potencjal...;

mnie od jutra do poniedzialku nie bedzie; najgorsze, ze upadl mi telefon wczoraj i teraz od czasu do czasu mi sie pokazuje napis, ze rejestracja karty sim nieudana; wyciagam wtedy karte i wkladam ja z powrotem i jest ok;
moze to chwilowe; najwazniejsze, ze ten ogloszeniowy dziala;

Posted

Kakadu, tu jest link do Igora. Piękny owczarek, pamiętaj o nim, jakby były telefony o Kanisa: [url]http://www.dogomania.pl/threads/216936-Igor-CHORY-ONEK-ZABRANY-ZE-SCHRONISKA-ZBIERA-NA-LECZENIE-I-DT[/url]!!!

Posted

bede pamietac; dziekuje za link; ale wszystko w przyszlym tygodniu bo teraz mam urwanie łba w pracy, i dzis w nocy wyjezdzam; wczoraj cale popoludnie i wieczor ogarnialam zakonczony bazarek, zliczalam, wysylalam pw, pakowalam, dzis w pracy tez pakowalam; a jeszcze lapie kota ktory utknal u mnie w fabryce na dachu byłej hali produkcyjnej (teraz sa tam biura) i nie moze zejsc bo mu drzewo wycieli po ktorym wchodzil i schodzil; klatka lapka zastawiona, ale ta kotka glupia nie jest - kiedys juz wlazla do takiej to potem ja wysterylizowali - teraz jest ostrozniejsza; licze na to, ze jak zglodnieje to wejdzie; kolezanka przejmie akcje jak mnie nie bedzie; musze po pracy oddac klatke bo pozyczona z lecznicy i na poczte jechac i wysylac fanty; no sajgon po prostu; ufff - to sie wyzalilam chociaz;

a przy okazji: [SIZE=4][B][COLOR=red]co oni do ciezkiej cholery zrobili z tym forum??? niedlugo 2 cm paska zostawią na tekst, a reszta to beda reklamy[/COLOR][/B] [/SIZE]:angryy::angryy::angryy:

Posted

Mam nadzieję że mi Kanisek wybaczy jak zaproszę na wielkanocny bazarek dla ONeczka Farelka :)
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/223597-Wielkanocne-dodatki-ciuszki-biżuteria-i-inne-różności-dla-Farelka-do-03.03.2012[/URL]