Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pisała do mnie pani Ewa Podolska o Raksie i wysłała mnóstwo zdjęć naszej dziewczynki ....jest szczęśliwa!:lol:
Dlatego pani Ewa chce ją zabrać do Warszawy i tam znaleźć jej dom , bo tam ma większe szanse .
Widać ,że polubiła Raksunię i chce dla niej jak najlepiej.

Trzymajmy kciuki!!!!

Dzwonił dziś też pan Jacek od Limy i powiedział ,żebym powiedziała tej domorosłej behawiorystce co stwierdziła u limy agresję ,po przeglądaniu się w lustrze ......że Lima jest wspaniała , zero szczekania do lustra ..tylko raz na początku się jej zdarzyło i ogólnie, że ta pani powinna zająć się inną pracą.
Ja też tak uważam!
Nie chce dokuczać behawiorystom ,bo pewnie nie wszyscy są tacy sami .....ale........
2 razy moje psy miały styczność z nimi i 2 razy zero pomocy ,tylko opinie ,że się nie da...
Uważały ,że tak łatwo się nie da ...tylko ciężka praca z wykwalifikowanym psychologiem przyniesie efekty / Życie pokazało jak bardzo się myliły. Ja uważam ,że psy potrzebują zamiast behawiorysty kochanego opiekuna ,ciepła i miłości. Muszą się czuć pewnie i bezpiecznie ...wtedy psy są pozbawione lęku i tym samym zachowują się normalnie.

Tak jak kochana Zuzola i Limusia.

Posted

NASZA MALUTKA LIZACZKA LILKA JEST JUŻ W SWOIM DOMKU:multi:

[IMG]http://imageshack.us/a/img259/909/img4565j.jpg[/IMG]

[COLOR=#000000] Kosztuj życia mały lizaku .....niech każdy dzień będzie dla Ciebie radosny i szczęśliwy.
[/COLOR][COLOR=#000000]Żyj w dostatku [/COLOR][B]i miłości....niech nigdy nie zabraknie Ci rodzinnej czułości.[/B]

Posted

Dziś dostałam fotki naszej Bezy z pleneru. Niestety wkleję je potem , bo limit na focie mi się znowu skończył
Beza na nich poddaje się kąpielom w pięknej scenerii lasu .

Zapomniałam wczoraj napisać,że nasze psiaki były z nami w lesie na grzybach. Pomagały nam w ich szukaniu ....tylko znajdywały nie te co potrzeba.....psie grzyby .

Posted (edited)

Sorki za opóźnienia ....ale praca...
WCZORAJ WSPÓLNY DOMEK ZNALAZŁY MORA I AGENTvel Houdini......może dlatego też nie pisałam, bo miałam wrażenie ,że zaraz Agent wróci....:lol:
Tak ,bo to pies magiczny jest. Takiego jeszcze nie widziałam i chyba szybko nie zobaczę.
Wybitnie inteligentny i do tego chyba ma jakieś powiązania z czarami .
Agent to pies z dobrą energią ,nawet psy go lubią.Ludzie są nim zauroczeni a przecież to taki z wyglądu zwykły kundelek . Nawet nasz Zbysio bił się z myślami ,czy Agenta nie zabrać do domu ,ale przeważyły te jego sztuczki i czary.... Nie raz ten pies potrafił nas wprowadzić w osłupienie.
Mieliśmy tu już inne inteligentne psiaki ,nawet takie co w ciągu 1min potrafiły otwierać 2 zamki od boksu ,ale agent przebijał je wszystkie na głowę ,albo może powinnam napisać na mordkę:razz:
Wiele by tu pisać o nim ,bo co dziennie ten uroczy psiak pokazywał co potrafi ,ale czasu brak.
Opiszę tylko z wczorajszego dnia jego sztuczkę.
Mona i Agent były już spakowane do samochodu ...Mona w klatce i Agent obok niej. Psiaki znajdowały się w takim pomieszczeniu oddzielonym od kabiny kierowcy jeszcze dodatkowymi drzwiczkami , które nota bene ciężko się odsuwa i do tego od strony kierowcy.
Mój mąż ruszył autkiem i pojechał ,a za 15 minut dzwoni do mnie ,że ma towarzystwo obok....:cool3:
Podobno jedzie ,cisza ...luzik...a tu nagle czuje ,że 2 łby równocześnie mu się kładą na ramieniu:crazyeye:Patrzy a to zadowolone Agent z Moną stoją na fotelach i merdają ogonami.
Mąż się zatrzymał ...patrzy drzwiczki odsunięte a klatka Mony zamknięta:crazyeye:.....:crazyeye:Niesamowite!!!
Nie próbował ich chować do klatek , bo i po co...?/?
Agent vel Houdini BY NA PEWNO COŚ WYMYŚLIŁ!!!!

Edited by słodkokwaśna
Posted

AGENT NASZ CZARODZIEJ JEST JUŻ W SWOIM DOMKU:multi:

[IMG]http://img253.imageshack.us/img253/3391/img3326r.jpg[/IMG]

AGENCIKU ZACZARUJ SWOJE ŻYCIE ,ZACZARUJ SWÓJ ŚWIAT.....NIECH BĘDZIE NAJLEPSZY DLA CIEBIE...A SWOJĄ RODZINKĘ CZARUJ I OCZARUJ TAK BY MIŁOŚCI CI NIGDY NIE BYŁO BRAK!!!

Posted

UROCZA ,PEŁNA WIGORUMONA JEST JUŻ W SWOIM DOMKU:multi:
[IMG]http://imageshack.us/a/img805/4139/img4461c.jpg[/IMG]

NIECH TWOJE NOWE ŻYCIE BĘDZIE PEŁNE RADOŚCI I SZCZĘŚCIA ...A MIŁOŚCI MIEJ ZAWSZE TYLE ILE SAMA POSIADASZ ENERGII...BĄDŹ KOCHANA UROCZA DZIEWCZYNKO!!!

Posted

Czytam tekst powyżej i o mało nie zadławiłam się ciastkiem ze śmiechu:grin::roflt::grin: [B]Ciocia bosko to opisałaś[/B];):)
Czekałam na te oficjalne wieści że psiaki zostają u tych państwa. Serce moje jest uradowane:multi: Agencik to cud miód i orzeszki tylko w skromnym opakowaniu, ale mi i tak się podobał bardzo czarodziej jeden. Mony nie zdążyłam dobrze poznać ale też ładniutka była i z mordki taka sympatyczna. Nie dziwię się że państwo się w nich zakochali. Właścicielom życzę powodzenia bo mają mieszankę wybuchową ale przynajmniej nie będzie im się nudziło:evil_lol:

Posted

A teraz napiszę co widział mój TŻ na miejscu.... hihii ja dziś bałam się dzwonić,ale jutro zadzwonię i się dowiem jak psiaki się sprawują.

Jak dojechali ,to akurat rodzinka była w komplecie i wszyscy byli nimi zachwyceni. Psiaki bardzo się spodobały i nawet podobało się to ,że takie żywiołowe. Pani w podzięce dała mężusiowi mojemu serniczek i koniaczek dla mnie;)
Mona skakała po stole, a Agent nie wiadomo jakim cudem ale znalazł się w pracowni pana domu,gdzie trzyma swoje rzeźby:razz::crazyeye::roll:
Całe szczęście ,że chłopak nie ma ciągotek do niszczenia ale.....?????
Mam nadzieję ,że wszystko będzie dobrze .....to bardzo dobry dom i do tego psiaki mają mega ogród do biegania.
Jutro zadzwonię, bo wysłałam im przesyłkę z lekami ,których zapomniałam dać. ...Ale co tu pisać, po ostatnich z Raksą sprawdzeniach troszku się boję czarów Agenta.

Posted

[quote name='saphira18']dość że słodkie to i czarodziejskie masz te psiaki:evil_lol:[/QUOTE]

Tak Saphirko ...Buńka wie co Agent potrafi ,ale najfajniejsze ,że on zaraz przylatuje do nas i się tym chwali . Jest mega zadowolony ze swoich umiejętności. To bardzo przyjemny i sympatyczny psiak ...na pewno będzie go nam brakowało!

Posted

Wczoraj z Savahną byłyśmy w tym lesie przed Włoszczowicami. Przy torach była nieduża czarna podpalana, z kitą, sunia. Nakarmiłyśmy. Nie podchodzi do ludzi. Być może to ona przychodzi do budy?

Posted

Dzwoniłam dziś do domku Mony i Agenta i muszę powiedzieć ,że jestem w szoku...bardzo pozytywnym:lol::p
Pani strasznie, ale to strasznie jest nam wdzięczna za psy. Mówiła ,że wszystkim nas będzie polecała:multi:
Powiedziała ,że szczególnie Mona jest wspaniała ...taka rezolutna i energiczna. Od razu Mona ich pokochała, Agent też w porządku, ale szuka wyjścia ....co trochę go pilnują..... im to w ogóle nie przeszkadza . Cieszą się psiakami jak dzieci i mówią ,że nawet sąsiedzi się dopytują co u nich tak radośnie.
Te słowa to dla mnie jak najlepsza pychotka:eviltong::lol:
Tak bałam się zadzwonić ,że mój TŻ wiedząc to , siedział obok mnie w trakcie tej rozmowy i trzymał mnie za rękę.
A po rozmowie śmialiśmy się razem ze szczęścia .....super taka niespodzianka!

Posted

Zapomniałam wczoraj napisać,że wieczorem przyjechała do nas sunia wyrzucona z auta....
Chudzina ,wygląda jak wyrośnięty pinczer miniatura.

Dziś znowu nowe bidy:
średni ,starszy, szorstkowłosy psiak i młody ,większy , krótkowłosy, co ma problemy z łapą.

Mam wieści odnośnie suni z Włoszczowic . Jest cała i z nią 2 maluchy ..dziś było towarzystwo przy torach po drugiej stronie. Co prawda oddzielnie ,ale wygląda że to chyba jej dzieciaki.
Jak dziewczyny mi oddadzą klatkę, to robimy jeszcze raz próbę klatkową i proszę trzymać kciuki!!! Zima idzie ....MUSZĄ SIĘ ZŁAPAĆ!!!!!

Posted

chciałam zakomunikować...że prawdopodobnie będziemy Bialogony zwozić - a na pewno zrobimy to do końca roku, żeby nie zostały w hotelach jak my odejdziemy...zainstalujemy budy, kupimy łańcuchy i będą siedziały uwiązane do bud na wybiegu:( UM płacic za nie nie chce, na przyszły rok planują obciąć koszty utrzymania schronu, więc chyba wyjścia nie będzie i te biedne psy, które już tyle wycierpiały w swoim życiu będzie trzeba za radą jednej z pań władnych z UM poprzywiązywac do bud ...tak więc na wybiegu będzie 39 psów z Białogonu:( adopcje jeśli są to raczej szczeniaki - które nie zwalniają miejsc w boksach, a zgloszeń jest tyle, że tylko dostajemy po łbach od osób, które uważają, że PUK był skuteczniejszy bo wszystkie psy łapał i zabierał do schroniska!!! więc chciałam zakomunikować to, co napisałam!

Posted

:( O jejuńciu straszne wieści . . . nie wyobrazam sb Gryzoldy, Marsiuni czy Salsuni na łańcuchu. Ciężka sprawa .....Ehh ludziom się nigdy nie dogodzi, za PUKu było im źle a teraz niedobrze. Jak jest ciepło to narzekają jak zimno też. Więc nie ma się co przejmować gadaniem ludzi. Odwalacie przecież kawał dobrej roboty i pomagacie wielu psom na tyle na ile możecie. A całego świata się nie zbawi (sama zrozumiałam to dopiero niedawno)

Posted

PUK ...skuteczniejszy , bo nie tylko łapał ,brał do schroniska ale szybko pozbywał się problemu:angryy:
KUŹWA!!! CZy nie ma nikogo ,kto może tym biednym psiakom pomóc!!!!!!!!!!!!!!!!????????
Patałachy ..........................................................................................................................
odechciewa się wszystkiego!!! Może trzeba to nagłośnić na Polskę!!????

Posted

[quote name='słodkokwaśna']Kuźwa!!! Aleś mi zakomunikowała!!!
Prędzej tą babę przykuję do łańcucha niż np. słodką Miniówkę.
Parszywy świat!!![/QUOTE]

Edi...jak zostawimy te psy w hotelach, to zaraz się okaże, że są "nasze"! i co wtedy??? nie dość, że im k...a d...ę się uratowało to po prostu traktują wszystkich w schronisku jak najgorszych roboli "nawiedzonych" miłośników zwierząt, którzy w sumie to powinni pracować za darmo i jeszcze dokladać - wtedy by się MOŻE cieszyli! ale co nie zrobisz to i tak zawsze dostajesz po łbie...Szkoda każdego psiaka - i Bialogona i calej reszty, która w tej chwili jest w schronie, bo nie wiadomo kto przyjdzie:( ale jak się tego teraz nie utnie, to będą dalej jeździć jak po łysej kobyle każąc robić wszystko i najlepiej za darmo! ...tak się nie da...

Posted

A może lepiej zawieźć psiaki na próg do tej nawiedzonej miłośniczki człowieka????

Andzia ,co to znaczy ,że nie wiadomo kto przyjdzie....? Kiedy przetarg ? Czy znowu jakieś pseudo miłośniczki zwierząt kopią dołki pod Wami????