Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

na pw dostałam taka wiadomość

[INDENT]Witaj:smile:Zobaczyłam że szukasz psiej duszyczki do towarzystwa. Zajrzyj może na wątek Hoteliku słodkopsiaków.Podaje link: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/217347-s%C5%82odkopsiaki-szukaj%C4%85-swoich-domk%C3%B3w-Pom%C3%B3%C5%BC-im-%21%21%21%21%21%21%21%21%21-aktualizacja-1-i-2-stronaHotelik"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/forum/thread...-stronaHotelik[/COLOR][/URL] jest w świetokrzyskim, ale jak dobry domek to może jakiś transport by był. Ja wiem niewiele, trzeba by było się kontaktować z P. kierownik.nawet jak nic nie w padnie Ci w oko to bardzo miłe "podnoszenie wątku":smile:Pozdrawiam

rzeczowe podejście wiec się pojawiałm.....

[/INDENT]

Posted

[quote name='Marta72']muszę przyzać,że zdębiałam po przeczytaniu tego wpisu.....
może cos żle zrozumiałam...no bynajmniej mam taką nadziję:shake:[/QUOTE]

Marta - ale dlaczego "zdębialaś"? Slowa Słodkokwaśnej były nie do ciebie a ogólnie...Czytałaś ostatnie wpisy czy tylko weszłaś na chwilę? Czytałaś jak bardzo fajna sunia 6 mies. pojechała do nowej rodziny - daleko! - po czym trzeba ją zabierać, bo jakiś domorosły behawiorysta stwierdził, że pies jest agresywny! SZCZENIAK! a czytałaś jak pies pojechał na Śląsk i uciekł nowym właścicielom? - choć byli uprzedzeni o tym, że może wysmyknąć się z obroży, Słodkokwaśna nawet im szelki kupila i co? i potem trzeba było robić akcję w poszukiwaniu psa i jechać na Sląsk odbierać go ze schroniska? i inne tego typu historie...Edyta staje na glowie, organizuje transport, żeby pies dojechal do rodziny, po czym ta nagle pitoli, że to czy tamto i jedź człowieku znowu setki km, żeby psa odebrać, bo nowi "właściciele" mają to w 4 literach...Ludzie sa po prostu beznadziejni i wcale się nie dziwię Edycie, że nie chce wydawać psów daleko...

Posted

[quote name='andzia69']Marta - ale dlaczego "zdębialaś"? Slowa Słodkokwaśnej były nie do ciebie a ogólnie...Czytałaś ostatnie wpisy czy tylko weszłaś na chwilę? Czytałaś jak bardzo fajna sunia 6 mies. pojechała do nowej rodziny - daleko! - po czym trzeba ją zabierać, bo jakiś domorosły behawiorysta stwierdził, że pies jest agresywny! SZCZENIAK! a czytałaś jak pies pojechał na Śląsk i uciekł nowym właścicielom? - choć byli uprzedzeni o tym, że może wysmyknąć się z obroży, Słodkokwaśna nawet im szelki kupila i co? i potem trzeba było robić akcję w poszukiwaniu psa i jechać na Sląsk odbierać go ze schroniska? i inne tego typu historie...Edyta staje na glowie, organizuje transport, żeby pies dojechal do rodziny, po czym ta nagle pitoli, że to czy tamto i jedź człowieku znowu setki km, żeby psa odebrać, bo nowi "właściciele" mają to w 4 literach...Ludzie sa po prostu beznadziejni i wcale się nie dziwię Edycie, że nie chce wydawać psów daleko...[/QUOTE]

Andzia ......normalnie wyjęłaś to z moich ust....a może lepiej z moich myśli.

Marto , dlatego nie gniewaj się na mnie i zrozum . W całej Polsce jest mnóstwo bezdomniaków, każdy ma szansę na znalezienie swojego domu . Rozejrzyj się po okolicy, może czeka tam na Ciebie Twój nowy psi przyjaciel , któremu odmienisz i osłodzisz życie.
Życzę Ci Marto jak najlepiej, abyś znalazła swojego ukochanego psiaka ,ale niestety nie mojego ..... a szkoda.

Posted

Odbijając piłeczkę, choć nie o to przecież tu chodzi, moznaby powiedzieć,że widocznie u Was dość dobrych domów i nie macie kłopotu ze znajdowaniem DS w Waszej okolicy.
Oczywiście macie prawo decydować o kryteriach adopcyjnych takich czy innych.Choc jak pisałam byłam zaskoczona bo zauwazyłam,że adopcje praktykuje się na terenie kraju a nawet za granice.
Moze jednak byłoby pewnym ułatwieniem umieszczenie informacji o tym gdzieś w widoczym miejscu, by nie dochodziło do takich sytaucji jak ta.
Powodzenia życzę Waszym pisiakom i Wam, bo odwalacie kawał dobrej roboty dla dobra ślicznotek.:)

Posted

[quote name='Marta72']Odbijając piłeczkę, choć nie o to przecież tu chodzi, moznaby powiedzieć,że widocznie u Was dość dobrych domów i nie macie kłopotu ze znajdowaniem DS w Waszej okolicy.
Oczywiście macie prawo decydować o kryteriach adopcyjnych takich czy innych.Choc jak pisałam byłam zaskoczona bo zauwazyłam,że adopcje praktykuje się na terenie kraju a nawet za granice.
Moze jednak byłoby pewnym ułatwieniem umieszczenie informacji o tym gdzieś w widoczym miejscu, by nie dochodziło do takich sytaucji jak ta.
Powodzenia życzę Waszym pisiakom i Wam, bo odwalacie kawał dobrej roboty dla dobra ślicznotek.:)[/QUOTE]

mamy problem jak kazdy ze znalezieniem domów - ale to nie o to chodzi...chodzi o odpowiedzialność nowego domu! paliwo w tej chwili kosztuje dużo i nie stać nikogo na wożenie psów w jedną i drugą stronę, bo i za co? no chyba, że nowy dom pokryje te koszty - a z tym niestety nie jest różowo...każdy myśli, ze jak już daje dom bezdomniakowi, to powinniśmy calować po stopach normalnie:shake: ja nie neguję twojego domku, bo być moze jest to najlepszy dom pod slońcem...jeśli naprawdę chcesz adoptować psiaka od Edyty to porozmawiaj po prostu z nią i pokaż, że ci zależy;)

Posted

Marto , tak zgadza się....nasze psiaki są wszędzie ,nawet sunia jest w Niemczech , ale zrozum mnie ,teraz nasze psy wozimy tylko do województw bliskich-ościennych, gdzie jesteśmy w stanie szybko dojechać .
Są wyjątki dla psów , które mają marne szanse na adopcje , ale tylko w takich przypadkach psy wozimy dalej.
Zgadzam się z Tobą,że w naszym województwie nie ma dużo dobrych domów ,powiedziałabym nawet że jest ich znikoma ilość, dlatego dajemy ogłoszenia na inne województwa .....tam gdzie ludzie doceniają i kochają zwierzęta.

Posted

Oczywiście czasami idziemy też na ustępstwa ..... kiedy trafi się bardzo dobry dom i ktoś się zakochał w naszym psie , to wtedy staramy się pomóc w transporcie , ale za tym idzie bardziej wnikliwa kontrola domu.

Posted

NASZA DIVA OPEROWA MA JUŻ SWÓJ DOMEK I SWOJĄ KOCHANĄ RODZINKĘ:multi:

[IMG]http://img84.imageshack.us/img84/862/img1566r.jpg[/IMG]

ŚPIEWAJ KOCHANA DO WOLI , KU RADOŚCI SWOJEJ RODZINY......WYŚPIEWAŁAŚ SOBIE SZCZĘŚCIE I LEPSZE ŻYCIE W SWOIM NOWYM DOMU.!!!!!!!!!!!!

Posted

SZALONA SŁODYCZ O I MIENIU POLLY JEST JUŻ W SWOIM DOMKU.:multi:[IMG]http://img339.imageshack.us/img339/8916/img1727nw.jpg[/IMG]

POLLUSIU CIESZ SIĘ I BAW DO WOLI......NIECH TWOJA KOCHANA RODZINKA NA WSZYSTKO CI W ŻYCIU POZWOLI.....

Posted

NASZ SKOWRONECZEK MADLEN JEST JUŻ W SWOIM DOMKU:multi:
[IMG]http://img535.imageshack.us/img535/2189/img0985cu.jpg[/IMG]
MADLENKO NAJSŁODSZA SUNIECZKO,NIECH KAŻDY DZIEŃ BĘDZIE DLA CIEBIE RADOSNY I SZCZĘŚLIWY...A TWOJA RODZINA KOCHA CIĘ BARDZO MOCNO , BO JESTEŚ WYJĄTKOWA!!!

Posted

szkoda ,że strona się kończy.....:cool3:

Dziś przyjechała następna śpiewająca panna.... bardzo bojaźliwa sunia w typie husky. Może będzie Raksa/? jak zwykle zaciążona....:shake:

Ale jestem....obiecałam zdjęcia , ale w ciągu dnia tyle się ostatnio dzieje , że fot nie ma:cool3:
Ale jutro to nawet niech się pali , to fotki będą...:eviltong:

Dzwoniła Pani od Polly , zaprzyjaźniła się już ze wszystkimi. Teraz padła i śpi. Wszyscy się nią zachwycają.....szczególnie ich klienci . Polly poznała już sunię współlokatorkę i kota wychodzącego. Będzie miała towarzystwo . Aaaaaaaaaaaa Paskuda wynalazła już lodówkę i nie chciała od niej odejść:razz:

Posted

[quote name='(:Buńka:)']Daisy jaki stylowy awatarek hi hiPrzystojniak nasz . . . Czemu nie NOA:)? hi hi[/QUOTE]

Noe będę miała na co dzień ;) hurra! a Levisek to moje drugie kochanie :loveu:

Posted

Do Chęcin....wzięli ją super ludzie , nauczyciele ......którym nie obca jest pomoc bezdomnym psom. Będzie miała bardzo dobrze i super warunki. Zresztą 2 domy dalej mieszkają rodzice dobrej duszyczki Moniki , psiary jakich mało.....hihii mam nadzieje ,że się nie obrazi. Ale to określenie jest jak najbardziej pozytywne.....z resztą mój TZ też tak na
mnie mówił i mówi...i ja to lubię:mad:
Monika zna Madlen i już dziś miała tam zerknąć czy dziewczynka ma się dobrze.

Najdziwniejsze jest to ,że Państwo znaleźli Madlen w ogłoszeniach z innego miasta.

Posted

[quote name='Marta72']Wspaniałe wieści u Was:)
dlatego tu zagladąłm:) bo ludzie dobrzy:) i to widać:)
gratuluję:)[/QUOTE]

Dziękujemy Bardzo:multi:

Bo wiesz Marto .....świętokrzyskie słynie ogólnie ze znieczulicy na los bezpańskich psów, ale są tu też ludziska z wielkimi serduchami , którzy kochają zwierzęta!
Mam szczęście takie osoby ostatnio często poznawać...... to moje słodkopsy ściągają ich do nas:p W ten sposób nam się odwdzięczają:lol:
.
Dlatego wszyscy razem jakoś dajemy radę organizować psiakom nowe lepsze życie.

Zapomniałam napisać jeszcze ,że był wczoraj Pan Gucia ,który jest bardzo z niego zadowolony. Gucio bawi się ładnie z dziećmi . Jest posłuszny i usłuchany....ciągle tylko domaga się pieszczot. Na powitanie tańczy tak jak u nas....hihii cały Gutek,teraz już wiem że mu dobrze.