Istar19 Posted July 13, 2018 Posted July 13, 2018 strona zaktualizowana :) śliczne te sunie! a tak Lala pilnuje Janka ;) rośnie ten mój mały Chmurnooki Chłopiec :) 1 2 Quote
słodkokwaśna Posted July 13, 2018 Author Posted July 13, 2018 hehe jaka mina! Super ! Ja Wam tu pokażę, tylko zacznę chodzić....:) lalka piękniocha -niania, już nie posiłkuje się jego pampersami? Jak komuś się podoba moja Abcia, to mamy właśnie jej sobowtóra w młodszej wersji...teraz trafiła. Wygłodniała i wychudzona, tylko ma bardziej puszystą sierść. Musiała zwiać z łańcucha, bo ma straszną skórę na szyi, bez sierści i w rankach. Tak samo na grzbiecie jest wyliniała. Brzuch ma zwisający i to mi się nie podoba. Zdjęcia z telefonu później... Quote
andzia69 Posted July 13, 2018 Posted July 13, 2018 sierści nie ma bardziej puszystej...tylko bardziej nastroszoną :( zanik mięśni na tylnych łapach wg mnie :( łagodna raczej do innych psow, bo merdała się przez płot do psa na podworku - zdjęcia wuala Quote
słodkokwaśna Posted July 13, 2018 Author Posted July 13, 2018 hehehe Ty jak zawsze pierwsza! zaraz moje wkleję:) Quote
Istar19 Posted July 13, 2018 Posted July 13, 2018 Piękna sunia. Dojdzie u ciebie do siebie i będzie jeszcze piękniejsza :) daj jej jeszcze imię to jutro dodam ja na stronę :) dzis już mam zajęcie...Janek nie chce ani spać, ani jeść, ani nic mu się nie podoba ;) zmęczony i marudny ...faceci :D Quote
słodkokwaśna Posted July 18, 2018 Author Posted July 18, 2018 W poniedziałek trafiły 2 nowe suczki:) Tala mamusia większa ok 2 lat 9kg i Mala córcia ok 7kg i ok roku . Po pierwszej cieczce.Wałęsały się po cmentarzu. Obie pro ludzkie z małą dozą ,, chciałabym, ale się troszkę boję'' Obie kochane, ale potrafią ostro walczyć o jedzenie...przynajmniej tak było przy pierwszych posiłkach. Dziś jadły grzecznie obok siebie:) Quote
Istar19 Posted July 19, 2018 Posted July 19, 2018 Tala i Mala na stronie :) owczarka też....ale chyba nie podałaś mi jej imienia i wieku ;) albom ja ślepa i nie widzę .... Quote
słodkokwaśna Posted July 19, 2018 Author Posted July 19, 2018 45 minut temu, Istar19 napisał: Tala i Mala na stronie :) owczarka też....ale chyba nie podałaś mi jej imienia i wieku ;) albom ja ślepa i nie widzę .... To nie Ty ślepa , tylko ja gapa:P Owczarka to Nida i wiek 4 lata:) dziś trafił kolejny szorściak- chłopak i zaciążona sunia...jutro foty. Quote
słodkokwaśna Posted July 21, 2018 Author Posted July 21, 2018 Na razie 2 psy wklejam nowe a jest jeszcze 3....w tym 2, które na 90% idą do domu, bo są u nas tylko na zabiegi i szczepienia. A psy są dane pani przez gminę. A te ze zdjęć, to szorściak Happy ok roczny, łagodny i proludzki :) oraz towarzyski do suk, chociaż nie lubi się dzielić swoim jedzonkiem. Jest średni, mniejszy od owczarka. Quote
słodkokwaśna Posted July 21, 2018 Author Posted July 21, 2018 I Benji, grzeczny, ruchliwy i kochany ( na tą chwilę) bo jest obolały . Uszy w strasznym stanie z robalami. Zachowuje się tak jakby chciał uciec przed tym bólem. Zaraz jedzie do weta na czyszczenie i leczenie. Ma ok 8 lat, jego pan był podobno bezdomny, raczej bym napisała bardzo biedny, bo mieszkał w strasznych warunkach ale jednak mieszkał w jednym miejscu. Benji został sam na łańcuchu , kiedy pan trafił do szpitala a potem umarł, pies nadal czekał na niego.... Dopiero po jakimś czasie ktoś go uwolnił a po 4 miesiącach inni ludzie , którzy tamtędy przejeżdżali , zlitowali się i go zgłosili. Nie wiem jak miał wcześniej na imię . Marzenko Zadra wraca:( miałam do wyboru dom dla Zadry lub Kidy, bo niestety się nie dogadują. Zdecydowaliśmy my z państwem, że Kidzie bardziej jest ten dom potrzebny, bo staruszka i super się dogaduje z inną państwa rezydentką oraz pokochała ją cała rodzina. A Zadra ,....no cóż, nie zmieniła się...nadal stroni od ludzi :( to wraca na swoje podwórko. Quote
słodkokwaśna Posted July 21, 2018 Author Posted July 21, 2018 Hehe Nida się tu wtryniła:) Była u weta w środę, bo nie chciała jeść, ale na badaniu krwi wyszedł tylko mały stan zapalny i po kroplówkach i lekach Nida już jest zdrowa:) Quote
Istar19 Posted July 21, 2018 Posted July 21, 2018 czyli można zdjąć Kidę ze strony? :) ktoś jeszcze znalazł dom? przywrócę Zadrę. -> o tą sunię chodzi (upewniam się ;) ) http://przygarnijpsa.pl/zadra Czy poza tym, że stroni od ludzi są jeszcze jakieś info o niej? Chodziła w ogóle na smyczy? Była w domu, czy na dworze trzymana? Ona będzie miała około 5 lat teraz? Quote
słodkokwaśna Posted July 21, 2018 Author Posted July 21, 2018 Tak, to ta piękniocha....lat chyba 4. Gryząca przy dotyku i stroniąca od ludzi. To nie bojaźliwa sunia tylko dzikuska ....nie umie chodzić na smyczy. Nie była w domu, bo w domu dostawała szału....ona dobrze się czuje wolna! i tak miała, biegała cały czas luźno. Bardzo szczekliwa i zadziorna, ale z uległymi psami się dogaduje. Czasami ma tendencję do ich zaczepiania i podgryzania. Ładna, ale trudna! Kida zostaje:) A Benji właśnie zostaje kastrowany, to wnętr . Quote
andzia69 Posted July 21, 2018 Posted July 21, 2018 chyba Ci się zdjęcia onków pomieszały i Nida razem z nowym :) uszy masakra! Quote
słodkokwaśna Posted July 21, 2018 Author Posted July 21, 2018 2 godziny temu, andzia69 napisał: chyba Ci się zdjęcia onków pomieszały i Nida razem z nowym :) uszy masakra! taa wtryngoliła mi się:) A Benji taka bida, tak mi go szkoda:( dopiero mu kołnierz Andrzej zakładał, bo się wybudził. Wet określił wiek na 5 lat, czyli znów zawyżyłam ...Marzenko wpisz 6-7. Quote
Istar19 Posted July 24, 2018 Posted July 24, 2018 wiem, że czasu na zdjęcia nie masz, ale jakbyś cudem czas znalazła to w kolejce do zdjęć są, po za nowymi psiakami: Dunia, Zadra (bo pewnie coś się zmieniła, a zdjęć na stronie ma mało), Smile i Troy :) Quote
Recommended Posts