Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lichotka z dnia na dzień pięknieje :) 
Czym prędzej ustalą hierarchię z Holi tym chyba lepiej ;) Byle się krew nie polała :D
O dziwo u nas też to teraz przerabiamy O.o Mój Balboszko po 7 latach bycia szczeniakiem zaczął mężnieć :D i teraz co chwila jakieś drobne bójki między chłopakami... -_- Boczą się na siebie strasznie tak że aż ja wyczuwam to panujące między nimi napięcie.Ale i tak są w naszej hierarchii niżej niż Leośka :D

Boją się jej jak diabeł wody święconej ;)  

W końcu to ona jest szeryfem :D 
2vis3s2.jpg

Mi osobiście bardzo fajnie się czyta takie relacje. Uwielbiam czytać o takim szczęściu niegdyś bezdomnego psiaka!

https://lh3.googleusercontent.com/-SF5arPiy4eA/VhWA6u-8pSI/AAAAAAABk30/wYE2Ztg9yVs/s640-Ic42/DSC02772.JPGa Rupert chyba chce upolować Licho :D

Posted

To fajnie, że Biżu się tak szybko uczy:)

U mnie Fibi od wczoraj też zachowuje czystość i w ogóle jest grzeczna:)Nawet wczoraj jak była sama( z psami) w domu przez 4 h to dom zastałam nienaruszony i czysty. Psy były grzeczne:)

Niestety dziś się to skończyło, bo mam następne piesy w domu:( Czyli 5 szt w sumie. a nowe szczeniory to szczególne ,,kuporoby ''Już nie pamiętam dawno takiej ekipy...co pół godziny są jakieś niespodzianki dla mnie:(

A to już nowe psy:

Zadziwiające,ale teraz mamy nalot samych szorstkowłosych począwszy od Fibi;)

Wczoraj przyjechał młody , taki przed kolanko piesio ok 2 letni , ale w sobotę przy szczepieniu jeszcze wet go obada lepiej.Na razie został odpchlony i odrobaczony. Ma na sobie mnóstwo kleszczy, ale już wyschniętych. Jest w dobrym stanie fizycznym...nawet ma brzusio:)

Wydaje mi się, że sierść na szyi układa się mu tak jakby nosił kiedyś obrożę. Jest wesołym i kontaktowym psiakiem, który lubi być blisko człowieka.

Do psów na razie też zachowuje się pozytywnie ...wręcz cieszy się z towarzystwa nowej suni. Oboje zachowują się jakby się znały . Szaleją i bawią się razem. Jak był sam, to był troszkę smutny.Sorki za beznadziejne zdjęcia, ale byłam już sama jak je robiłam i bardzo po mnie skakały.21btypv.jpg

zx64ac.jpg

14t8w1t.jpg

jslool.jpg

29asbw6.jpg

Posted

Chyba Fart...

A to już 7-8 miesięczna , mała sunia w dobrym stanie fizycznym.

Pałętała się pod szkołą w Lisowie lub u mnie ....ktoś ją chyba wyrzucił:( Ma na sobie obrożę przeciwpchelną.

Na początku była lekko wystraszona, ale po jedzonku pokochała nas tak bardzo, że nawet zazdrosna Fibi nie mogła jej przegonić.

Jest słodka i jak widać ..bardzo oddana. Dlatego myślę, że została jednak wyrzucona.

Może,  Funia ?

Nie podobał jej się aparat.

20ig9z7.jpg

2d8jgk9.jpg

1629x1y.jpg

1058pag.jpg

sv77g6.jpg

2eq48jk.jpg

Posted

a co on ma pod i nad lewym okiem? kleszcz?

kleszcz, ale wyschnięty po ektoparze. Wczoraj jak go obadałam ...miał chyba z70 kleszczy. Teraz już nie ma . Wyciągnięte.

Masakra z tymi kleszczami ostatnio...te maleństwa 5tyg miały w sumie ponad 140 kleszczy po ok 20 kleszczy- każdy:(

Teraz jeszcze jedna szorstka sunia...raczej młoda, ale w zębole nie zaglądałam . Jest mega wystraszona i trochę dzika. 

No i tyle o niej na razie...Oprócz tego ma 6 dzieciorów, ok 3tyg.

2exa82p.jpg

334rllx.jpg

ixsfol.jpg

2utg2l4.jpg

34dn12w.jpg

Andrzej dziś o mało co ,,nie przypłacił życiem"(słowa mojej znajomej co mu pomagała  tą rodzinkę wyciągać)aby ratować te takie i owakie majuchy.

Posted

Jutro więcej o rodzince a dziś jeszcze zdjęcia szczeniorki z tych z kokardami...tak dla przełamania passy szorstkowłosych.

Z resztą ona bezdomna jeszcze została...bo jak na razie okupuje mi łazienkę :(

ifzzep.jpg

2912wzt.jpg

2jbqvd0.jpg

25z70bn.jpg

2j4zokk.jpg

Posted

Ale słodziaki-szorściaki <3 Ta sunia od maluszków PRZEUROCZA!!! Musze znaleźć w przyszłym tyg chwilę żeby je odwiedzić :) 
I przy okazji... mam budę do oddania. Kupiona daaawno temu, dwuspadowa, mała. Tzn dla jednego małego piesełka. Ale może się przyda słodkopsiakom? 
Tylko najpierw musiała bym ją co nie co ogarnąć i sprawdzić jej stan czy się nadaje do wykorzystania bo na chwilę obecną nie prezentuje się najlepiej.
Ale myślę że uda się ją przywrócić do "życia" tak żeby nie straszyła :D Dzisiaj tylko przelotnie rzuciłam na nią okiem to na pewno jest do odmalowania ale to da się załatwić :) 

Posted

z 9 m pokręconej rury te białe szorstkie.Andrzej się tam czołgał i je wyciągał...a znajoma się modliła pod rurą, aby wychodził...trwało to ok  4h. Bo miejscami wąsko było.

Marzenko sama coś jej skombinuj...

Posted

jeju nie umiem połapać się w szczeniaczkach...

z tych szczeniaczków z kokardkami została sunia brązowa - ta co dziś były jej zdjęcia i czarno podpalana sunia? żadnego chłopaka z nich? Czy pomieszałam ? :(

ze szczeniaczków tych młodszych, co miały 5 tyg jak trafiły został jeden psiak?

Sunia Trikolorka poszła do domku, czy jeszcze nie ?

Postaram się więcej nie mieszać na stronie :) 

Coś strasznego taki wysyp maluchów...oby już ostatni w tym roku...

Posted

Przypomina mi moją Maszkę...to może mieć na imię Miszka ? :)

Ojojoooj Miszka jest tylko jeden...ale może coś podobnego.

Marzenko zostały tak jak napisałaś.

A teraz złapała się mama średnich szczeniaków, ta dzikuska co już jedną klatkę rozwaliła.

Posted

Ojojoooj Miszka jest tylko jeden...ale może coś podobnego.

Marzenko zostały tak jak napisałaś.

A teraz złapała się mama średnich szczeniaków, ta dzikuska co już jedną klatkę rozwaliła.

Oj zapomniałam o Miszcze - wybaczcie mi ! :)

Nora też ładnie, albo Muszka :)

dobrze, że sunie udało się złapać, oby dało się ją też oswoić 

A co do tego szczeniaczka, który został z tych młodszych - przydałoby się choć jedno zdjęcie jego samego :) bo mam tylko grupowe..a tam ciężko go wyłapać 

Może jakbyś miała chwilkę jutro, to dałoby się choć jedno małe zdjęcie załatwić ;)

Posted

swoją drogą Biżu vel Licho wlazła dziś rano pod łóżko..i nie umiała spod niego wyjść...koniec końców jakoś udało się jej wyczołgać stamtąd ;) i chyba coś się nauczyła, bo więcej tam się nie pcha...

Za to z półki pod stołem wyciągnęła wszystkie krzyżówki i zaniosła je na legowisko :D chyba chciała porozwiązywać, ale długopisu nie znalazła...ona jest taka kochana...rozczulająca . Z Maszą dziś chwilę poganiały ! Holi dalej się boczy, ale już troszkę mniej....będzie dobrze :)

Posted

A Fibi zrobiła się porządnicka i teraz właśnie zamiata:)

Zrobię zaraz to  zdjęcie gnojkowi.

Dziwię się Buni, że jeszcze do mnie nie przyleciała zobaczyć Fibi. Bo to troszkę jej typ/....wyżełka i do tego szorstkowłosa.

Co do Nory to już lepiej Nora niż rura;)

Posted

Szczeniaczek i Nora dodani :)

A Biżu vel Licho dziś stwierdziła że kości,które mają to za mało i czas skosztować fotel...no cóż...mamy teraz unikatowy wzorek na jednym podłokietniku :) może zajmie się też innymi,to będą takie same ^^ ale oby nie.
Za to od 23 grzecznie wytrzymała do 8 rano i noc nie napaskudziła ;)

Posted

właśnie zobaczyłam, że się mi zmiany nie zapisały. za szybko musiałam wyjść (śpieszyło mi się rano...) ale teraz już jest dobrze :)

zmykamy na spacer ! bo mi psy dom rozniosą ;)