Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sorki, że nic nie pisałam...to brak czasu rządzi moim życiem.

Do tego od poniedziałku mam słaby internet  i napisanie posta trwa 20-30 min. :(

Ale szybko streszczę co u psiaków:)

Najbardziej zadowolona jestem z poprawy zachowania Zadruni:) Już mi się daje prawie cała pogłaskać bez gryzienia i nawet  czasami machnie ogonkiem na mój widok:) Przestała też na mnie  szczekać ....za to na innych  potrafi doskoczyć z nienacka  i nieźle postraszyć.

Kajo też już nie biega po boksie jak oszalały, tylko czeka z boku i wydaje mi się, że też się cieszy na mój widok...ale chyba bardziej na przysmaki;)

Za to Boston jest moją udręką :( i nadal nie wiem o co mu chodzi...??////??// Co jest przyczyną jego dziwnego zachowania ? Najdziwniejsze, że bardzo cieszy się na nasz widok a za 5 minut potrafi warczeć, zaatakować bez powodu i boczy się potem wystraszony.

Cieszy mnie natomiast  to, że w adopcjach nam się teraz szczęści :)(jutro napiszę listę psiaków)

To wynik zmiany kierunku w adopcjach. Z niektórych adopcji szczególnie jestem zadowolona.

Jeszcze na koniec Menduś, który robi to co my...dowód :)Opala się z moją córcią i kąpie z moją wnusią :)

b66p6q.jpg

• Upvote 1
Posted

Edytko nareszcie wspomniałaś o Mendusiu, my tu mamy domowy FanClub tego skrzydlaka!

Czy mogę Tobie wysłać nadprogramową wygraną, do użycia u Ciebie albo do sprzedaży na bazarku? To jest zestaw: podkładka pod miskę, miska, obróżka i smycz linkowa Flexi  długość 5 metrów- rozmiar M, czyli do 20 kg? Zdjęcie ukradłam z netu, a wygląda to tak: 

11391454_595642890577681_807457251385355

Posted

Halinko jak najba

Edytko nareszcie wspomniałaś o Mendusiu, my tu mamy domowy FanClub tego skrzydlaka!

Czy mogę Tobie wysłać nadprogramową wygraną, do użycia u Ciebie albo do sprzedaży na bazarku? To jest zestaw: podkładka pod miskę, miska, obróżka i smycz linkowa Flexi  długość 5 metrów- rozmiar M, czyli do 20 kg? Zdjęcie ukradłam z netu, a wygląda to tak: 

11391454_595642890577681_807457251385355

Halinko:) Jak najbardziej kochana.Tu się u nas na miejscu przyda. Gdzie taki zestaw wygrałaś?

A ja Ci jeszcze wkleję Mendusia. Jest niesamowity, ludzie którzy nas odwiedzają są w szoku, że ptak zachowuje się tak jak pies.

Mam wrażenie, że czasami on wie o co nam chodzi i jak się zachować.

Reaguje na wołanie itp. Nawet kiedy przesiaduje u jakiegoś dzikuska w boksie godzinami, on również:)

Tylko martwi mnie, że nie chce iść do swoich pobratymców...woli ludzi i przez to będzie musiał  spędzić razem z nami zimę.

To zaraz trwa  i trwa...przepraszam internet:(

11vpugp.jpg

255j0c7.jpg

2mh7q15.jpg

2vbkm8j.jpg

Posted

Takie adopcje mieliśmy ostatnio:)

Tremusia:) Piękna i niedostępna...

trema5.jpg

Toro, dostojny przystojniak:)

toro3.jpg

Izi, szalona i pełna uroku:)

izied.jpg

Lepszego życia ,przysmaków do tycia i mnóstwo dobroci od swojej rodziny.

Posted

Trema i Toro poszli do domu? To wspaniale!

Z wielką przyjemnością zdejme ich jutro ze strony...po pracy :) gdzie znalazł się dla nich dom...domy?

Posted

Edytko - dziękuję!

Tamten konkurs się już zakończył ale do końca lipca trwa taki:

https://www.mzz2015.pl/formularz.aspx

trzeba kupić paczkę Denta stix Pedigree, jeśli kupuje się więcej - to każde na oddzielny paragon /paragon trzeba zachować, bo w razie wygranej trzeba mailem podesłać skan lub foto paragonu - inaczej nici z wygranej!/. 

Tym razem do wygrania całoroczna opieka w wybranym gabinecie, a jest ich bardzo dużo, dla psa, wartość 300-400zł /różne gabinety, różne ceny/. To jest: szczepienie p/wściekliźnie; szczepienie na wirusówki, 4 tabletki odrobaczające i "załatwienie" jamy ustnej i zębów.To loteria, a więc ślepy los, ale mnie się udało wygrać dla dwóch psiaków, więc warto spróbować. 

Paczka dla Ciebie jest już w Kielcach /śledzenie przesyłek to fajne udogodnienie/

Posted

Super adopcje :) 
Ciocia Ferox  pisała mi, że podrzuci moje fanty do słodkopsiaczków więc niedługo wpadnę w odwiedziny. 

A my z Leokadią wczoraj wieczorem wróciłyśmy z nad jeziorka Czechowickiego :) Wyjazd w gronie dogomaniaków jak zawsze świetny ale Leokadia mi chyba coś zaczyna chorować. Jutro jedziemy do weta... chociaż czuję, że to się może skończyć u behawiorysty :( 
Zaczęła bronić wszystkich moich rzeczy i atakować przy tym psy... no i najgorsze jest to że wygryza sobie łapy, okolice intymne i ma przy tym odruchy kopulacyjne :< Strasznie to wygląda i na razie podejrzewam gruczoły około odbytowe. Ogólnie samopoczucie ma świetne, biega, szaleje tylko jest bardziej poddenerwowana niż zwykle no i to żucie swoich łap O.o 
Jutro się okaże czy zaczyna coś niedomagać czy to na tle nerwowym i poprostu nie radzi sobie z emocjami. 
Chociaż ona po większej dawce stresu to zazwyczaj jest rozpalona. Wczoraj to samo ale raz że rozstanie ze znajomymi a dwa to podróż autobusami po miastach i podróż pociągiem więc wieczorem z niej to wychodziło i grzała jak piecyk. Ale w nocy już było dobrze. A te łapy itd już dobrych kilka dni...

Posted

Bunia, to nie gruczoły raczej problemem może być  karma lub inne pieroństwo np. stres.

Czy ona zjada dużo drobiu ?

A to, że broni i atakuje ...to nic nowego.  Ta diablica tak ma...;)

Ferox to wujo , nie ciocia:)

Czekamy na odwiedziny....

Marzenko poszły osobno, ale tak jakby razem. Do matki i córki, które mieszkają obok siebie. I oba mają towarzystwo innych psów:)

Halinko bardzo dziękuję:) Fajna sprawa te konkursy, ale też wymaga to mnóstwo czasu....niestety.Ale może te wetowskie wizyty obejmują jeszcze coś więcej....jakieś badania kontrolne>? Przydałyby się pewnie, bo zwierzaków masz dużo i wszystkie wybadać, to dużo pieniędzy trzeba mieć. A wiadomo zwierzolubnym ludziom nigdy się nie przelewa.

A teraz cosik o Wedelku:)

Wedel coś ostatnio zrobił się bardziej nadpobudliwy ale i też pozwala sobie na czułości.

Można go wygłaskać. Ćwiczę z nim zapoznanie ze smyczą ...na razie w boksie, ale jutro może uda się go nam przenieś przed domek . Tam będzie lepiej. 

Mam taką nadzieję, że obędzie się bez przykrych wypadków, bo jak go  ostatnio we 3 chciałyśmy wyciągnąć z budy i założyć szelki to pogryzł Krysię, która stała obok.

Posted
Kurcze tyle się wczoraj jeszcze upisałam i mi nie dodało posta -_- 
W skrócie to że żucie łap itd zaczęło się jeszcze przed wyjazdem. Drobiu dostaje tylko tyle ile mamie uda się przemycić do miski i wędzone kurze łapki a ogólnie to najczęściej wołowina, wieprzowina, królik i indyk.
Tyle że na wyjeździe miała właśnie florica z drobiem bo dostałyśmy gdzieś kiedyś w gratisie no i testowałyśmy karmę boscha ryż i jagnięcina i totw'a z bizonem. Może niepotrzebnie tak zaczęłam mieszać ale aktualnie szukam jakiejś suchej karmy która w końcu zacznie tej pannie smakować bo na razie większością jedzenia gardzi :D  
Posted

Halinko Bardzo dziękuję za paczkę :) doszła i już się przydaje....

Smycz fantastyczna przyda się do nauki chodzenia na smyczy dzikusków i szczeniaków, może jutro Zadrunia skorzysta;)

Dziś z miski skorzystały właśnie nowe szczeniory...chłopczyk i dziewczynka . Same żebra!!! a jedzenie pochłaniają jak powietrze.Bardzo zarobaczywione i z masą pcheł i kleszczy:( Łyse polana mają na sierści.

Mają ok 3 miesięcy i jutro zrobię im zdjęcia....to takie  zabidzone owczarki świętokrzyskie.Chociaż po jedzeniu wyglądają jak dzieci z Etiopii....żebra i wielkie brzuchy .

Bunia a może  karma Rafi

http://www.dolina-noteci.pl/en/produkty/95-karma-sucha-rafi-classic-400-g.html

by smakowała Leośce? Przyjdź i spróbuj jej dać. Moim bardzo smakuje a jak daję im inną to kręcą nosami.No i mają piękną po niej sierść. Bez problemów.

Dzisiaj Wedel trafił przed domek razem z Amisiem i Mori:) Widzę, że im się podoba szczególnie małemu Amisiowi, który po całym dniu gwałtów na Wedlu ledwo zipie , ale macha ogonkiem ze szczęścia:) 

Cała trójka śpi razem na wersalce,lub raczej na tym co z niej zostało;)

Posted

Ooo z suchą karmą Rafi się nie spotkałam a puszki nawet zjada ze smakiem. Chętnie byśmy kupiły z kg na próbę czy jej będzie smakować :)  
Teraz niestety mam pod opieką pociechy moich braci więc muszę się wstrzymać z odwiedzinami ale mam nadzieję że w przyszłym tygodniu już nie będzie mi nikt "siedział" na głowie :D 

Posted

Przyjdź Bunia dostaniesz karmę:) no i poznasz Mendusia:)

Który dziś przy kolacji mnie lekko zdenerwował....Menda jedna kradł psom chrupki z misek a jemu nie wolno.

Miałam wrażenie, że to moja Rozinka, która za życia kradła ptaszkom jedzenie . Robił to z taką samą zaciętością.

Jak go wyganiałam z boksu, to on znowu wlatywał i od razu do  psiej michy . Tak było   ze 4 razy . Kradł wielkiego chrupa i próbował jeść.

A serek,owocki itp. leżą ....

Oj atrakcji tu codziennie dzięki temu lub tej mendce mamy;)Dopiero będzie wiadomo po przepierzeniu.

Chyba muszę się postarać o jakąś kamerę i nagrać tego paskuda.

Posted

Nie miałam wczoraj internetu i dopiero dzisiaj wstawiam zdjęcia psów.

A od wczoraj działo się dosyć dużo....

Wczoraj do 2 szczeniaków owczarkowatych trafiła 3 sunia bardzo podobna do nich i w tym samym wieku. Nawet też tak samo chuda...ale z innej miejscowości....sąsiedniej. Może to rodzeństwo.....

Trafił też 7 miesięczny piesio po wszystkich szczepieniach , kastracji, czipowaniu itp...Szaruś jeszcze bez imienia.

A dziś trafiła rodzinka maleńkich 7 tyg sunieczek w typie pinczerka. 5 szczeniorek.

Zdjęcia troszkę mi wyszły nieefektowne, bo czasu mało a towarzystwo ruchliwe jak robaczki;)

Może jutro zrobię im więcej....

Dziś założyłam Zadruni obrożę i na smyczce od Kajtka-Halinki robiła pierwsze kroki w boksie. Obyło się bez gryzienia, ale nie było łatwo ...ciągle robiła uniki. Trwało to ok 30 min:(

za to na koniec sama mi się nadstawiła do zdjęcia obróżki.

Zastosowałam  luźną obrożę, bo szelki jeszcze by nie przeszły....bardzo wierzga się a przy braniu na ręce wariuje i gryzie.

a to już maleńkie dziewczynki...:)

2w2hds7.jpg

23vhikk.jpg

wslmza.jpg

kbyqhk.jpg

epod5j.jpg

Posted

sama słodycz <3 te pinczerkowe bezogonkowe do schrupania :) 
A Szaruś może zostanie Szarusiem :D Albo Silver - Silverek :) Pasuje do umaszczenia mu 

Posted

Dzisiaj robiłam zdjęcia Silverowi, ale przy okazji cyknęłam też przystojniakowi Wedlowi. Taki piękny i niestety nieprzystępny:(

Daje się głaskać w kącie i to wszystko...sam nie podejdzie. Chyba,że jest puszczony wolno to chodzi za nami krok w krok, ale nie chce potem wejść do boksu . Tylko siedzi pod :( No i jak biega wolno to na spacerach atakuje psy:(.

To jak dziada puścić????

mhx8ac.jpg

wkmqsh.jpg

mkus91.jpg

9kwa60.jpg

2lncpiw.jpg

Posted

2yx0iol.jpg

34q72tj.jpg

m79idu.jpg

No i młodziak Silver:) Troszkę nadpobudliwy jak szczeniak;) warczy przy jedzeniu. Ładnie chodzi na smyczy i kocha wodę:)

Z psami jakoś się dogaduje, chyba że podali do stołu ...wtedy on rządzi.

o1kxj.jpg

23usll0.jpg

Posted

Wedel jest piękny :) szkoda, że taki dzikusek ...

zdjecia dodam na stronę jutro z rana :) dziś nie mam sił...dopiero, co z pracy wróciłam i myślę tylko o herbacie i spaniu :)