słodkokwaśna Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 A to fajowy Nemo:) ok 5 letni...jak na razie grzeczny i przymilaśny:) Ma coś w sobie co mnie urzeka.... Quote
słodkokwaśna Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 Wczoraj przyjechały takie kochane młodzieniaki:) Sunia Mori ok 1,5 roczna wygląda jak bliźniaczka Sajmona. Cudowna:)kontaktowa, grzeczna , przytulaśna. Bidunia ma na boku starą ranę, po przecięciu :( Teraz jej się to już goi , ale chyba sama ją trochę powiększyła przy wylizywaniu. Przyjechał z nią też Master :) taki mini Onek...ok roczny. Troszku rozbrykany i wesoły , ale też bardzo kontaktowy piesio. Uwielbiają się nawzajem od pierwszej chwili. Co trochę dają sobie buziaki:) Quote
słodkokwaśna Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 Prawdopodobnie pojadą też razem na zabiegi sterylizacji i kastracji.....także są razem do tańca i do kagańca;) Quote
słodkokwaśna Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 No i na koniec szczeniaki Zadry:) ok miesięczne...pomału poznają inne smaki niż mleczko mamusi. Dziewczynka jest ciemniejsza i mniejsza bez ogonka . Niestety zdjęcia zrobiłam pod słońce i troszkę są niewyraźne, ale na moją obronę mogę dodać to , iż mam w sobotę wesele i nic na nie nie mam:(, brak Asi też mi się daje w kość to chodzę niewyspana i dlatego robię zdjęcia szybciej niż powinnam...bez należytego przygotowania. Quote
słodkokwaśna Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 chłopczyk jest bardziej wyszczekany a dziewczynka grzeczniutka. Quote
słodkokwaśna Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 o mamusi mogę dodać, że już troszkę ustępuję i nawet pozwala mi brać dzieciaki....raczej się wycofuje niż atakuje . Za to na obcych się jeszcze rzuca zza krat. Quote
słodkokwaśna Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 Marzenko Co Ci jest potrzebne do opisów, bo trzeba je zrobić. Niektóre psiaki np. Fiolka siedzi 2 miechy i nie ma porządnych ogłoszeń. Quote
Buńka Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 Piracik faktycznie przypomina Asika ... Biedny piesiołek nie dość że to oczko to jeszcze guzek :( Mam nadzieję, że wszystko będzie z nim dobrze :) A maluszki przeurocze :> Dziewczynka jaka tłuściutka :D No i piesio z tą czarną maską <3 Aż nie mogłam się powstrzymać : ahahha na tym zdjęciu to jak jakaś mini wersja mojego Balboszka :D w innej wersji kolorystycznej haha Quote
Istar19 Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 zdjęcia jutro dodam, nowe psice też :) już piszę co do opisów, a Ty w wolnej chwili odpisz albo zadzwoń jutro pod wieczór :) zacznę od psów : 1. Kajo - zmienił coś swoje nastawienie do świata? 2. Wedel - stosunek do psów? nadal jest zdystansowany? 3. Toro - czy zaczął się otwierać?, stosunek do psów? 4. Edi - ma dom? bo kiedyś pisałaś, że ma jechać, a ja potem zapomniałam zapytać czy pojechał... 5. Remik - stosunek do psów? na spacerach się słucha? na smyczy ładnie chodzi? 6. Dik...o Diku wiem niewiele, to jakieś info by się oględne przydało :) 7. Kanon - stosunek do psów, czy ładnie chodzi na smyczy? wraca na zawołanie? 8. Spajk - jak mu idzie chodzenie na smyczy? stosunek do psów ? a teraz sunie: 1. Trema - otwarła się coś na świat ?:) 2. Fiolka - stosunek do psów, jak jej idzie chodzenie na smyczy, czy wraca na zawołanie? bo do ludzi jest przyjacielska i ufna ?:) 3. Luka - ona teraz ma około roku? Jest ufna? może mieszkać w mieszkaniu? 4. Reni - jak jej stosunek do nowo poznanych osób? Jest ufna? na smyczy ładnie jej idzie? ;)Ona nie widzi na jedno oczko, tak? 5. Zadra - rozumiem, że nadal jest ...zgryźliwa, ale jest lekka poprawa? na spacery nie chodzi? 6. Giga - stosunek do nowo poznanych osób - czy jest ufna, czy raczej podchodzi z dystansem? Na smyczy ładnie chodzi? wraca na zawołanie? 7. Izi - nadal jest wielkim łakomczuchem? ufna w stosunku do ludzi, a z psami potrafi się dogadać? No i Lola - Lola jeszcze nie znalazła domu? taka fajna szczeniorka :) - otwarta, pełna energii, ufna? Quote
słodkokwaśna Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 Bunia faktycznie maluch przypomina z tą otwartą paszczą Rokusia . My mówimy na nie mini bamboszki:) Mamusia o nie dba , to są jak piłeczki:) Marzenko potrzebuje opisów Fiolki , Reni , Remika, Izi. Kanon ma opis , Giga też. Spajk i Luka nic się nie zmieniło ...tak jak Ci przez tel mówiłam. Lola , Edi i Dikuś mają dom. A dzikuski pomału się oswajają , ale są jeszcze nieadopcyjne. Najgorzej jest z Kajo:( Zadra tak j/w pisałam , ale jeszcze musi maluchy wykarmić , to opis może poczekać. Fiolka, nic się nie zmieniła...nadal wesoła, towarzyska , sprytna, wybiórczo usłuchana...wszędobylska wiercipięta. Smycz ma opanowaną, gorzej z posłuszeństwem , bo potrafi się zatracić w zabawie. Psy lubi , szczególnie zabawowe, ale potrafi też nimi rządzić. Reni.Pisałam...tak jak Ty też piszesz . Nic się nie zmieniło.Jest otwarta i kontaktowa do wszystkich:) Bała się na początku tylko aparatu nie ludzi.Smycz opanowana ...,,Najsłodsza Reni na świecie:) Nie widzi na jedno oczko , ale to jej w ogóle nie przeszkadza. Grzeczna i usłuchana:)Tylko ją kochać....'' Remik, też bez zmian. Nadal grzeczny . Smycz opanowana , przychodzi na zawołanie. Z psami raczej się dogaduje. spokojny pies. Izi, łakomczuch umiarkowany;) wesoła , towarzyska przylepa. smycz opanowana. Lubi się bawić z psami. Marzenko staram się zawsze w 1-2 zdaniach opisywać psiaka przy zdjęciach . Pierwszy raz przy przyjeździe , drugi przy fotach do ogłoszeń. To możesz z tego robić opisy ,. Nie muszą być szczegółowe. Wiele rzeczy i tak mówię ludziom przez tel . Bo i tak zadają mi pytania , na które są odpowiedzi w ogłoszeniach. Widocznie zdjęcia są najważniejsze:( i czytają opisy po łebkach. Quote
słodkokwaśna Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 U tych adopcyjnych wystarczą takie opisy http://olx.pl/oferta/giga-grzeczna-3-5kg-sunia-CID103-IDaA8h3.html#40ff576179 ...chyba,że bida jak np. Spajkuś lub mało adopcyjny psiak , to ładniejszy opis się przydaje. Quote
Istar19 Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 dobra to jutro postaram się wszystko pouzupełniać, a czego nie zdążę jutro to reszta w środę :) - bo we wtorek jadę poznać moją małą, pierwszą siostrzenicę - Anastazję ;) pewnie u siostry spędzę większość dnia :) w końcu to pierwsza taka malutka istota w mojej rodzinie :D Quote
słodkokwaśna Posted June 22, 2015 Author Posted June 22, 2015 To gratuluję siostrzenicy:) Niestety życie umyka nam między palcami...ja też z moją pierwszą wnusią widzę się bardzo rzadko ....zdecydowanie za rzadko:( Tak mi przyszło do głowy,że opis Toro też by się przydał . Jest tak jak wcześniej...może bardziej jest szczekliwy. Quote
Istar19 Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 wkleję tutaj..a potem pójdą na stronę :) nowe psy już na stronie dodałam. Fiolka: Fiolka to młoda, niewielka sunia, która pomimo bezdomności nie straciła radości z życia. Sunia jest dość aktywna Jak na swoje rozmiary potrafi nieźle namieszać w życiu ! Oczywiście pozytywnie. Fiolka lubi być górą w psim towarzystwie, ale na rzecz psich harców i zabaw potrafi odpuścić i godzinami bawić się z psimi współbraćmi. Może trafić do domu, gdzie jest już pies, ale dobrze gdyby rezydent lubił psie zabawy. Spokojnego psa nasza sunia mogłaby troszkę zmęczyć. Sunia na smyczy chodzi bardzo dobrze, jednak spuszczona nie zawsze chce wracać na zawołanie - w takich wypadkach psy są dla niej ważniejsze i woli biegać niż powrócić do opiekuna. Z początku będzie mogła być spuszczana jedynie na ogrodzonym terenie bądź na długiej lince, ale przy odpowiedniej motywacji i pracy nauczy się napewno względnego posłuszeństwa. Fiolka jest psiną bystrą, lubiącą kombinować i sprawdzać, co wolno co nie. W nowym domu szybko powinna załapać zasady. Sunia jest zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana. Quote
Istar19 Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 Reni: Reni to młoda, kochana sunia, która poznała już co to bezdomność. Sunia trafiła do nas z chorym oczkiem, pomimo leczenia sunia na te oczko nie widzi, ale już jej nie boli. Częściowa ślepota nic suni nie przeszkadza! Sunia lubi przebywać w towarzystwie ludzi. Jest ufna i kontaktowa, bardzo lubi pieszczoty. To taki niewielki promyk słońca, który świeci nawet w niepogodę! Jest wesoła, grzeczna i usłuchana. na smyczy ładnie chodzi, ogólnie nie sprawia większych (ani mniejszych) problemów. Inne psy jej nie przeszkadzają, może trafić do domu gdzie jest już psi rezydent. Reni może być wspaniałą kompanką na długie, długie lata - trzeba tylko dać jej szansę! Sunia jest zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana. Quote
Istar19 Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 Remik: Remik to młody, ni to średni ni mały pies...ot taki jak Reksio z bajki! Jest towarzyski, otwarty ma nowe znajomości. Lubi ludzi, jest kontaktowy, nie ma nic przeciwko pieszczotą. Jest raczej spokojnym psiakiem, co nie znaczy, że nie lubi spacerów. Z psami potrafi się dogadać, nie szuka zaczepek. Na spacerach ładnie wraca na zawołanie, chodzenie na smyczy idzie mu bardzo dobrze. Remik to taki typ psa, który potrafi szybko zyskać przyjaciół, jego dusza radośnie merda na ogonie na widok każdego człowieka - tylko jakoś nasz psiak nie miał jeszcze szczęścia i nie spotkał tego jednego, jedynego człowieka, który powiedziałby - chodź ze mną. Psiak czeka aż ktoś podaruje dom, w zamian odda całego siebie i będzie wspaniałym przyjacielem. Remik jest zaszczepiony i odrobaczony. Quote
Istar19 Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 Izi - Izi w wolnej chwili. jak wyjdzie słonko możesz jakieś zdjęcia zrobić ;) Izi to młoda sunia, która nie skończyła jeszcze roku. Jest raczej niewielka, taka w sam raz! Sunia jest otwarta, ufna. bardzo lubi przebywać blisko człowieka, jest łasa na pieszczoty. To taki typ psiaka, który podejdzie do każdego i będzie rozdawać buziaki! Izi, jak przystało na wiek, jest dość aktywna i lubi się bawić, szczególnie w psiego berka. Lubi przebywać z innymi psami, może trafić do domu, gdzie jest już czterołap. Na spacerach sunia jest grzeczna, na smyczy ładnie chodzi. Sunia szuka domu, takiego na całe życie, gdzie będzie mogła spożytkować swą miłość i dzielić się nią z całym światem! izi jest zaszczepiona, odrobaczona i zostanie wysterylizowana Quote
słodkokwaśna Posted June 24, 2015 Author Posted June 24, 2015 Dzięki Marzenko:) Tak Izi bez fot...zrobię jej jutro. U Remika wkradł się mały błąd. No i nie wiem czy wraca na zawołanie. Dodaj też u Kanona ,że akceptuje koty:)sprawdził się chłopak;) A na stronie chochlik pomieszał zdjęcia szczeniaków;) Dziwne, ale nie wiem dlaczego niektóre psiaki mają na tinypic mega pomniejszone zdjęcia np. do 3, 5 kb Przecież ich tak nie zmniejszam ..tylko w granicach 300-900kb . Poza tym zawsze tak robiłam i zdjęcia były w takiej rozdzielczości jak je zmieniłam. A teraz nie nadają się do ogłoszeń. Co robić??? Quote
Istar19 Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 chyba poprawiłam...:) a szczeniaczków mogłam ja nie rozróżnić na miniaturkach ....niby takie różne a jednak podobne :D Quote
słodkokwaśna Posted June 24, 2015 Author Posted June 24, 2015 To ja tego co poprawiłaś nie zauważyłam;) Chodzi mi o ,,pieszczotą'' A szczeniaki mają za ciemne zdjęcia i to dlatego.... Quote
Istar19 Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 to teraz już jest ok :D wybacz, czasem mi się coś z gramatyką miesza...chyba muszę wrócić do szkoły ^^' Quote
Recommended Posts