agniecha691 Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 [quote name='(:Buńka:)']Oto ta która skradła moje serce i tak długo na nią czekałam:loveu: Diablica wcielona:diabloti: Ostatnio na nią naskarżyłam jaka to rządzicielka to teraz relacja foto;). Sesja jesienna . . . Taka CZASAMI jestem grzeczna. Posłusznie czekam i słucham pańci...:cool3: Ale to tylko CZASAMI bo zazwyczaj jak mi nie chce rzucać aportu to ją muszę ostro opierniczyć i postraszyć zębami:diabloti: Co się będzie obijać:evil_lol: Po za tym jak wszyscy wokół mnie są posłuszni to i mi zdarza się być grzeczną dziewczynką:cool3: A tu w parze z moim najlepszym przyjacielem. Papużki nierozłączki:loveu: No to tak na wszelki wypadek żeby cioteczki nie zapomniały o Pani Leokadii;) No ty chyba żartujesz, Buńka? Zapomnieć o Leokadii, o sorki Pani leokadii! Niemożliwe!!!!!!!! Quote
Buńka Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 agniecha691 napisał(a):No ty chyba żartujesz, Buńka? Zapomnieć o Leokadii, o sorki Pani leokadii! Niemożliwe!!!!!!!! No tak najczęściej pojawia się pewnie w sennych koszmarach:evil_lol: Szkoda że na zdjęciach nie widać dokładnie obróżki:roll: Hello Kitty rządzi:multi: Zrobię lepsze fotki jak się wyrwę z domu... bo jak pisałam jestem pod aresztem domowym na razie.:shake: Quote
słodkokwaśna Posted October 19, 2013 Author Posted October 19, 2013 andzia69 napisał(a):Edi - a on chodzi na spacery? Nie, bo nie da się dotknąć:( No i jeszcze jest na kwarantannie . Dziś myślałam jakby go na spacer wyciągnąć i jedyna myśl to puścić luzem....ale co będzie jak nie będzie chciał wejść do boksu? Quote
agniecha691 Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 (:Buńka:) napisał(a):No tak najczęściej pojawia się pewnie w sennych koszmarach:evil_lol: Szkoda że na zdjęciach nie widać dokładnie obróżki:roll: Hello Kitty rządzi:multi: Zrobię lepsze fotki jak się wyrwę z domu... bo jak pisałam jestem pod aresztem domowym na razie.:shake: Hello Kitty?! Buńka, jesteś niepoprawna! Toż to zakazane! Quote
Buńka Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 agniecha691 napisał(a):Hello Kitty?! Buńka, jesteś niepoprawna! Toż to zakazane! No pewnie, na przekór wszystkim:diabloti: Ze niby Hello Kitty to znak szatana czy coś... pff no to idealnie pasuje do Leokadii:D W końcu diabeł wcielony z niej:D:cool3: Trafiłam w dziesiątkę:multi: Quote
słodkokwaśna Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 Wasabi ,czasami słodziak ....a czasami bestia.Tak wygląda po obcięciu. Piękny pies. Quote
słodkokwaśna Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 A teraz Oliwka ...prosto z drzewa:eviltong: Quote
andzia69 Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 Edi - poprosze Adę i Asię o jakieś porady względem Wasabiego. Może miałyby chwilkę, zeby podjechać do Ciebie i go zobaczyć na żywo. Szkoda, zeby go nie wyprowadzić na prostą, bo to bardzo ładny psiak i przecież nie może siedzieć w nieskończoność w kojcu w hoteliku:-( Quote
słodkokwaśna Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 i Oliwka w wersji szczeniakowej. Quote
słodkokwaśna Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 (edited) Dzięki Andzia:loveu: Już miałam Cię prosić o pomoc a Ty mnie uprzedziłaś. Bardzo chcę mu pomóc!!! To młody pies i przeszedł już dużo złego ,należy mu się normalne życie. Tym bardziej ,że on chce wyjść na spacer....widzę to . Może spróbuję go do mnie przed dom zapędzić ...tylko dużo ludzia potrzebne aby mu stworzyć właściwą drogę . Myślałam też ,aby mu mądrą sunię dać do kojca ,to może troszkę przy niej się uspokoi. Edited October 20, 2013 by słodkokwaśna Quote
andzia69 Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 Podam Ci telefony oba - zadzwon - bo ja nie umiem do konca odpowiedzieć na ich pytania ;) Asia - 694175796 Ada - 696048840 Quote
słodkokwaśna Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 Dzięki Andzia:) Jutro zadzwonię. Dzwoniła teraz pani Joasia co brała od nas bliźniaki Ajszę i Wojtusia:) Ajsza miała niedowład łap i pani Joasia chciała bardzo podziękować za lek ,podobno widać po nim niesamowitą poprawę:) Ajsza sama wskakuje na łóżko ,sama się drapie i jest bardziej radosna i pewna siebie:):multi::multi::multi: Wcześniej dostawała arthroflex itp i nic nie pomagało a po Cetyl-M sunia ma widoczną poprawę.Strasznie się cieszę:)bo miałam wyrzuty sumienia ,że chorą sunię pani Joasia wzięła. Nawet jej (jeden z najlepszych wetów w Polsce) jest pod wrażeniem . Quote
słodkokwaśna Posted October 21, 2013 Author Posted October 21, 2013 Słodziutka Malutka jest już w swoim domku:multi: oraz... wesołka Ada też jest w swoim domku:multi: DZIEWCZYNY SAMYCH RADOSNYCH CHWIL,SAMYCH PYSZNYCH POSIŁKÓW ORAZ RADOŚCI I PEŁNO ,PEŁNO MIŁOŚCI!!! Quote
słodkokwaśna Posted October 21, 2013 Author Posted October 21, 2013 Chciałabym podziękować Węgielkowej ,która znalazła superowy domek dla Ady i do tego jeszcze ją zawiozła :loveu: Kasia ,bardzo dziękuję ja i Ada: Quote
andzia69 Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 Monika_tbg napisał(a):jak tam się mają Jettka As i Henio? przecież dopiero pisala Słodkokwaśna o problemach z przerosniętym pazurem i bolącej przez to łapie jednego z psów tarnobrzeskich! jak można było nie zauważyć w tej przechowalni, ze pies ma z tym problem i go to boli!!! "Henio ma tak przerośnięty pazur ,że zakręcił się w koło i wbił się w skórę ...przechodząc przez nią ,wyszedł na wylot obok ok 1cm :crazyeye::crazyeye::roll: tym sposobem ma 2 pazury obok siebie. Biedny piesio :shake::-( musi go to bardzo boleć,dlatego próbował sobie sam to usuwać i wygryzał:-(" Quote
słodkokwaśna Posted October 21, 2013 Author Posted October 21, 2013 (edited) As i Jetta mają się dobrze:) Są usłuchane i na spacerach przylatują na zawołanie . Oba psiaki wesołe i pełne energii:) As został zaszczepiony na wirusy. Co do Henia ,to straszny miał stan zapalny .Jak mu wet obcinał tego pazura to pełno ropy wypłyneło. Przekochany psiak...pomimo bólu tylko piszczał.Pazura zostawiłam sobie na pamiątkę.:eviltong: Został odrobaczony ,zaszczepiony na wściekliznę i wirusy . Nadal jest na antybiotyku.A leku na czyraczyce już nie dostaje . Słodziak jeden :) Jak mu się ta łapka zaleczy to będzie chodził na spacerki. Napiszę co u Wasabi.... Wasabi się nie boi smyczy tylko ją łapie i próbuje przeciągać ,tzn.że psisko jako szczeniak znało smycz.Napisałam ,że jako szczeniak bo to młody pies a trafił do nas tak zakołtuniony ,że wyglądał jak skorupa.To na pewno był bezdomny co najmniej rok. Saba ,przeurocza boksiowata miała też obcinane pazury ,ale niepokoją mnie jej spuchnięte tylnie łapy na opuszkach ...są bardzo popękane. Sunia jutro ma mieć pobraną zeskrobinę ,bo uszy fatalne i ma kilka małych ranek na ciele. Ogólnie to bardzo grzeczna słodycz . Większość dnia leży w środku,pewnie przez te łapy ale wet dopiero zastosuje antybiotyk jak będzie miał wynik po zeskrobinie. Ma 2 zęby martwe i słodki krzywy zgryz:) Te zęby do usunięcia przy sterylce ,ale to nie nastąpi szybko . Sunia najpierw musi dojść do siebie. Edited October 21, 2013 by słodkokwaśna Quote
słodkokwaśna Posted October 21, 2013 Author Posted October 21, 2013 Proszę wejdźcie i chociaż podnieście bazarek stworzony przez Anię,która adoptowała od nas Miszunię:) To jej pierwszy bazarek i fajne rzeczy Ania tam sprzedaje ....oczywiście kaska na bezpańskie psiaki. http://www.dogomania.pl/forum/threads/247648-Perfumy-ozdoby-do-w%C5%82os%C3%B3w-Colibra-spinki-do-mankiet%C3%B3w-do-3-XI-2013-21-00/page8 Quote
słodkokwaśna Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 (edited) Mam superową wiadomość :) Nasz pies po wielu bitwach i wypadkach Generał jest w swoim domku:):multi: GENARALE MIEJ ŻYCIE BEZ BITEW ,TYLKO SIELANKA....PEŁNĄ MICHĘ I MIZIANKO SWOJEGO PANA !!! Edited October 22, 2013 by słodkokwaśna Quote
słodkokwaśna Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 (edited) A domek Generałowi załatwiła pani od Aji...generał poszedł do jej taty.Domek podwórkowy , ale do dobrego ludzia. Generał będzie rządził na dużym podwórku ,no i panu potrzebny był obrońca,przyjaciel -pies ,bo mu brakuje. No i taki co się nie podkopuje i biega po wsi jak nikogo nie ma. Generał się tam sprawdzi .Siedział u nas chyba ponad 2 lata i już myślałam że tak będzie do końca, bo mały ,gruby i stary ....a tu wśród 5 psiaków wybrali jego.... Super!!! Henio ma towarzystwo dwóch małych panienek i jest szczęśliwy ...a jutro idzie na pierwszy spacer:) Zaraz wkleję zdjęcia psiaka w typie huskiego ,co na gwałt trzeba znaleźć mu domek. Został wywalony z czarnego osobowego samochodu na posesję staruszków ponad 70letnich.Gmina jak zwykle się wypieła:( Miał obrożę,ale facet przed wyrzuceniem mu ją zdjął. Edited October 22, 2013 by słodkokwaśna Quote
Buńka Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Generałku:loveu: Ciotuchna będzie za tobą bardzo tęsknić . . .:-( Ale tak bardzo się cieszę z tego domku:multi: Obdarzaj nowego Pana takim wspaniałym "uśmiechem" jakim obdarzałeś nas i powodzenia mały wojowniku:loveu: Quote
słodkokwaśna Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 (:Buńka:) napisał(a):Generałku:loveu: Ciotuchna będzie za tobą bardzo tęsknić . . .:-( Ale tak bardzo się cieszę z tego domku:multi: Obdarzaj nowego Pana takim wspaniałym "uśmiechem" jakim obdarzałeś nas i powodzenia mały wojowniku:loveu: Niom ,Generał w końcu w swoim domciu....czyli nie ma co zawczasu płakać,może inni weterani też znajdą domki...trzeba mieć nadzieję. Quote
słodkokwaśna Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 Piękna pogoda to dobry czas na pierwszy spacer. Lira i Blackuś na pierwszym spacerze poznawali otoczenie . Lira ,cudowna ...potrafi chodzić na smyczy ,reaguje na każde wołanie ,umie siad i daj łapkę...to idealna i usłuchana sunia:) Quote
Recommended Posts