słodkokwaśna Posted December 11, 2012 Author Posted December 11, 2012 [quote name='(:Buńka:)']Już widzę że śliczna mimo że mi się całe zdjęcia nie chcą otworzyć . . . ach ten internet:roll: I czy to przypadkiem nie jest wyżeł niemiecki? Mogę się mylić bo mam zdjęcia tylko częściowo otwarte . . . I 3 propozycje imionek;) STELLA, SANTA, FOXI[/QUOTE] Santę już mieliśmy jakieś 2lata temu ,brązową dobermankę....co przyjechała z baronem i cieczką:eviltong: Quote
Buńka Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 [quote name='słodkokwaśna']Santę już mieliśmy jakieś 2lata temu ,brązową dobermankę....co przyjechała z baronem i cieczką:eviltong:[/QUOTE]O kurczaczek, no rzeczywiście:) Quote
eliza_sk Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='słodkokwaśna']Kije.......[/QUOTE] To nie to, tamto zgłoszenie było z gminy po totalnie przeciwnej stronie powiatu jędrzejowskiego. Quote
słodkokwaśna Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 No i mam nowe wiadomości od Miszy:) Miszka ma nowe, superowe szelki w których dumnie chodzi na spacerki .Ma ich ok 6 dziennie z bratem p.Ani ,który nie pracuje i Miszy dogadza. Miszka nie chce się kąpać w rzece,a przecież ostra zima nawet Miszy od rzeki nie potrafiła odciągnąć...chyba pamięta jak lód się pod nim załamał na wiosnę ,lub boi się bobrów:cool3: Misza daje już buziaki ,ale nie takie słodkie jak nam ....bo jeszcze nie jest całkowicie wyluzowany... pamięta i czasami wyje jak sobie przypomni . To bardzo mądry pies i wiedziałam ,że będzie z tym ciężko....ale wśród takich dobrych i kochających ludzi powinien niedługo zapomnieć. Grunt ,że z radością sam wraca już ze spacerków do domu i nie trzeba się go prosić.On wie ,że wszyscy go tam już pokochali:) Rybka się tylko na niego boczy ,bo pamięta jak się z nią przywitał.Ma ślad na grzbiecie ,który wygryzła i musi przez to brać leki...a babcia musiała jej uszyć nowe specjalne ubranko ,aby Rybka nie ruszała. Miszka nie chce jeść puszek ,tylko mu p. Ania lub babcia gotuje mięcho:razz: a wieczorkiem sucha karma ,którą bardzo lubi...z resztą wszystkie psy ją uwielbiają.Ja tu ją stosuje czasami jako pychotki ,bo tak ją lubią psiaki. Ogólnie , to Miszka ma super ....tylko aby jeszcze udało mu się zapomnieć..... Quote
BlackShadow Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Same dobre wiesci ostatnio ;) Szkoda tylko Czaczy :C Chcialabym zeby wszystkie Bialogonki znalazly domy! ;)) Takie zyczenie swiateczne :D Quote
słodkokwaśna Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 [quote name='blackshadow']same dobre wiesci ostatnio ;) szkoda tylko czaczy :c chcialabym zeby wszystkie bialogonki znalazly domy! ;)) takie zyczenie swiateczne :d[/quote] ojjjjjj tak tak!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
słodkokwaśna Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 Nowa sunia Gloria nie jest zaciążona....tak stwierdził wet ,zrobiła też wczoraj straszne kupy z czystą krwią i dlatego jest na obserwacji... Wet twierdzi ,że to krew wątrobowa...wyklucza parwo. Zastanawia mnie tylko jej wielki brzuch i widoczny grzbiet ...tak jak u zarobaczywionych szczyli .Wygląda trochę jak napompowana...biedna. Quote
słodkokwaśna Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 CYNTHIA:loveu: [FONT=Times New Roman]Witam Pani Edytko :)[/FONT] [FONT=Times New Roman]Cynthia coraz bardziej się przyzwyczaja i oswaja :) jest coraz spokojniejsza, nie przeszkadzają już jej hałasy chłopców,[/FONT] [FONT=Times New Roman]na spacerach tak dokazuje, biega, skacze, tarza się w śniegu, przewraca do góry brzuszkiem[/FONT] [FONT=Times New Roman]i domaga miziania :) na początku się bała, ale teraz taki sznurek do zabawy dla psów gryzie, podrzuca,[/FONT] [FONT=Times New Roman]jak się jej rzuci biegnie za nim, bawi się w "przeciąganie liny", przerozkoszna jest :)[/FONT] [FONT=Times New Roman]Starszy synek już zdrowy także po południu chodzimy razem na spacerki i mały nie może się nacieszyć :)[/FONT] [FONT=Times New Roman]mlodszy niestety chory, zapalenie płuc się z tego zrobilo i leki zażywa tylko jak sunia leży obok :) pierwsze się przebudzi to pyta[/FONT] [FONT=Times New Roman]"hau hau?" nawet nie przypuszczałam , że Cynthia sprawi nam tyle radości :) jest taka grzeczna i kochana, nic sama nie ruszy,[/FONT] [FONT=Times New Roman]nie gryzie zabawek, nie weźmie jedzenia bez pozwolenia, w domu zachowuje czystość - nie myślałam że psiak może być tak[/FONT] [FONT=Times New Roman]mądry i ułożony w zasadzie sam z siebie, byłam pewna że to wymaga długiej tresury.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Na spacerze inny pies może na nią szczekać, ujadać, szarpać się - ona nie reaguje, stoi grzecznie przy nodze albo idzie dalej.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Naprawdę Cynthia jest wyjątkowym psem :)[/FONT] [FONT=Times New Roman]Trochę nie bardzo z jedzeniem puszek, jakie księzniczka puszki jadła u Państwa ? Bo u nas tylko z kurczakiem zje innych nie.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Za to gotowane i karmę je ładnie :)[/FONT] [FONT=Times New Roman]pozdrawiam cieplutko :)[/FONT] [FONT=Times New Roman]Ala[/FONT] Quote
słodkokwaśna Posted December 13, 2012 Author Posted December 13, 2012 (edited) Dzięki Andzia ,jest przełom z Naną.....dziś sama zjadła.:multi:Trochę pomógł mi Lord ,ale to metoda Andzi była decydująca....przynajmniej ja tak myslę.;) Edited December 13, 2012 by słodkokwaśna Quote
BlackShadow Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Juz sie nie moge doczekac, az w niedziele zobacze Glorie! Z tego co widac na zdjeciach jest piekna. Prawdopodobnie zostanie moja ulubienica zaraz po Docencie i Paskalku :loveu: I znowu dobre wiesci :D Tym razem o Cynthii. Chociaz ona spedzi swieta w domu ;)) Jest gdzies watek psiakow z Bialogonu, bo chcialabym byc na biezaco jak tam z nimi, a szczegolnie ze Stivim ;)) Quote
anetaks4 Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Jest gdzies watek psiakow z Bialogonu, bo chcialabym byc na biezaco jak tam z nimi, a szczegolnie ze Stivim ;))[/QUOTE] witam zajrzyj [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/235546-BIA%C5%81OGONY-psy-bez-przysz%C5%82o%C5%9Bci-OG%C5%81OSZENIA-NA-CITO-!!!"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235546-BIA%C5%81OGONY-psy-bez-przysz%C5%82o%C5%9Bci-OG%C5%81OSZENIA-NA-CITO-!!![/URL] Quote
słodkokwaśna Posted December 14, 2012 Author Posted December 14, 2012 Dzięki:) Wczoraj przyjechała jeszcze jedna mała dziewczynka...taka Wenecja w młodym wydaniu:cool3: Też grzeczna. Gloria piękna,ale martwią mnie te jej paskudne kupy:( ....pełne krwi i powiększony brzuch. W poniedziałek zrobimy badania. Quote
andzia69 Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 [quote name='słodkokwaśna']Dzięki:) Wczoraj przyjechała jeszcze jedna mała dziewczynka...taka Wenecja w młodym wydaniu:cool3: Też grzeczna. Gloria piękna,ale martwią mnie te jej paskudne kupy:( ....pełne krwi i powiększony brzuch. W poniedziałek zrobimy badania.[/QUOTE] koniecznie zrób badania krwi (alat aspat) plus kału...powiększony brzuch może być objawem problemów wątrobowych...chociaż po zdjęciach myślałam, ze ona jest w ciąży... Quote
słodkokwaśna Posted December 15, 2012 Author Posted December 15, 2012 [quote name='andzia69']koniecznie zrób badania krwi (alat aspat) plus kału...powiększony brzuch może być objawem problemów wątrobowych...chociaż po zdjęciach myślałam, ze ona jest w ciąży...[/QUOTE] To samo stwierdził wet,że to krew wątrobowa. Quote
BlackShadow Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 witam zajrzyj [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235546-BIAŁOGONY-psy-bez-przyszłości-OGŁOSZENIA-NA-CITO-!!![/URL][/QUOTE] Dziekuje slicznie ;) Quote
ania1985 Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 Wysłałam na maila wygrzebane - jeszcze na trawce zielonej foty Szejka:lol:skleciłam też o nim tekst - bardzo Cie proszę o jego weryfikację (czy nie przesadziłam i wszystko o nim się zgadza) Quote
słodkokwaśna Posted December 15, 2012 Author Posted December 15, 2012 (edited) Aniu zaraz zerknę... Czekałam na wieści od Huzara i nie było ...to zadzwoniłam i okazało się,że p. Luiza miała codziennie próby do godz 22 ...wracała padnięta i dlatego... Huzar ,to bardzo mądry pies:loveu: Pani Luiza powiedziała ,że cały czas to powtarzają. Od dwóch dni już nie obsikuje domu....zaczął się czuć jak u siebie,nawet obszczekuje psy za ogrodzeniem. Śpi na ich kanapie i zastanawiają się czy mu takiej samej nie kupić,bo nie chce spać na swoim mega wielkim wypasionym posłaniu 2x1.25 .Uwielbia tylko tą jedną kanapę do spania. Jak głodny , to chłopak wie gdzie kuchnia i potrafi sam się poczęstować.:cool3: Dziś się poczęstował filetem z ryby. lubi porządki ...nosi koszyki ,wyjmuje koce z pod stolika i układa wg.własnego gustu. Ale największą jego miłością są ludzie ,stara się być jak najbliżej nich i przytulać się nieustannie. Jak rozmawiałam przez tel, to właśnie spał na pani kolanach....pieszczoch jeden. Na spacerach grzeczny i ogólnie to kochany ,mądry pies:loveu: Był już u nowego weta, gdzie był sprawdzony . Jest wszystko w porządku:) Jego wymiary to klata 80 tułów dług od ogona do szyi 80 szyja w najgrubszym miejscu55 a w najwęższym 45 Pani Luiza powiedziała ,że jest idealny....:loveu: Edited December 15, 2012 by słodkokwaśna Quote
Eden Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 Dziękuję, ubranko zamówie w poniedziałek. Quote
słodkokwaśna Posted December 15, 2012 Author Posted December 15, 2012 Jutro trochę niespodzianek...a teraz taka ,że .... Mira , mądra sunia po szkoleniu ...jest już w swoim domku:multi: [IMG]http://img33.imageshack.us/img33/32/img2766r.jpg[/IMG] MIRUNIU ,NIECH TWOJE NOWE ŻYCIE I NOWA RODZINA DOSTARCZA CI SAMYCH SZCZĘŚLIWYCH CHWIL...BĄDŹ KOCHANA ,UWIELBIANA I PRZEZ WSZYSTKICH ROZPIESZCZANA...!!! Quote
słodkokwaśna Posted December 16, 2012 Author Posted December 16, 2012 Już jutro o tych niespodziankach i spodziankach napiszę ...bo padam . A dzisiaj tylko poproszę o czujność:crazyeye::crazyeye::crazyeye:...jakby ktoś słyszał ,że ktoś z moich okolic ma do sprzedania wielką klatkę łapkę na owczarka ..to proszę dać mi znać. Prawdopodobnie to moja:razz: Jakaś mendoza(pewnie kłusownik):angryy::angryy::angryy::mad::mad::placz::placz: skradła mi 2 klatki łapki i mam przerąbane teraz.:placz: Nie można już przed świętami zamówić(nie wspomnę o kosztach),a muszę złapać dzikie szczeniaki zanim się mroźno nie zrobi...:shake: Quote
słodkokwaśna Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 Zacznę od tych niezbyt dobrych wiadomości:roll: Wrócił Agent...byłam u państwa i rozumiem ich decyzję. Agent ,to wspaniały pies ..tylko trzeba mieć 24h czasu aby nim się zająć.Wszystko byłoby dobrze,gdyby nie życzliwi sąsiedzi...którym przeszkadza jak Agent ich odwiedza. Państwo nawet próbowali go zostawiać samego w domu...niestety firanki ,zasłonki i karnisze na ziemi a Agent jak to on potrafi nie wiadomo jakim cudem biegał po wsi. Ja wiem ,bo u nas często zastanawialiśmy się czy czasem nie ma on powiązań z magią:roll: Drugie jego imię to Houdini...potrafi robić rzeczy nie możliwe i ciągle ma pęd ku nowemu i nieznanemu. Natomiast Mona ma się wspaniale :) Oba psiaki na nasz widok szalały ze szczęścia i było troszkę przykro ,że Agent musi z tego dobrego domu odjechać.:shake: Państwo byli bardzo smutni ,ale niestety nie mają czasu aby Agenta pilnować i ganiać po wsi. Pan powiedział ,że to bardzo kochany i grzeczny psiak ...tylko za mądry i to pies który ciągle szuka przygód.Co chwile różni sąsiedzi się skarżyli ,że wskakiwał do nich na podwórko. A wiadomo jak różni to są ludzie..... Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ....ponieważ Agent ustąpił miejsca Prymuskowi,który już wiem odnalazł się szybko u państwa i ma się znakomicie. Jedynie czego się obawiam ,to to ,że nie będzie chciał spać w domu....Dziś spał w budzie a Mona w domu...ale może też się przekona do domu,kto to wie.....? No i teren duży ogrodzony wysokim 1,70cm ogrodzeniem,co w przypadku Agenta to pikuś ale Prymus ,to pies który wracał szybko ze spacerów do swojego kojca i siedział w otwartym jak inne psy szalały nad rzeką.To pies który boi się nowości i dlatego wiem ,że nosa nie wyściubi nawet jak brama będzie otwarta. No i polubił się z Moną...razem chodzą i się bawią:)OBY TAK ZOSTAŁO!!! A Agent wrócił do nas i jestem trochę zdruzgotana,bo myślałam że jak chłopak się zadomowi ,to zaprzestanie tych notorycznych ucieczek. Najdziwniejsze jest to ,że on nie ucieka daleko..tylko np. u nas do pracowni , do mnie na taras lub tam gdzie inne psy spacerują ....nigdy na wieś. Ale my tu mamy hektary działki a Państwo tylko 8000m.Jeszcze do tego graniczą z kościołem,to wiadomo że go korciło co tam się dzieje....tyle ludzi. Quote
słodkokwaśna Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 A teraz tylko dobre.... Nasze maluszki -PASIBRZUSZKI są już u siebie w domciu:multi: [IMG]http://img842.imageshack.us/img842/1290/img5457xo.jpg[/IMG] [IMG]http://i.ebayimg.com/00/s/NDI3WDY0MA==/$T2eC16VHJHEE9ny2rTbkBQtUMFGig!~~48_20.JPG[/IMG] [COLOR=#000000]BĄDŹCIE SZCZĘŚLIWE MALUSZKI ,CZERPCIE TO CO NAJLEPSZE Z ŻYCIA PSIAKA.!!![/COLOR] Quote
Recommended Posts