ania68 Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 (edited) Edytko, cały czas wspieram Lordzika, mam nadzieję, że idzie ku dobremu.... Pewnie nie pogniewasz się jak wstawię parę fotek Miszy? Kazałam im siadać i pozować :) Obydwoje nie przepadają za aparatem foto... za to bardzo lubią siebie.... no i mnie :) Na tym zdjęciu jest wszystko zamazane, oprócz pyszczka mojego kochanego Miszuni :loveu: Niedługo minie rok jak Misza jest z nami :) Początki nie były łatwe ale było warto. Mamy trzy psy i dwa koty, wszystkie bardzo kochamy ale to właśnie Misza jest tym, który skradł moje serce na amen :) Edited November 16, 2013 by ania68 Quote
słodkokwaśna Posted November 16, 2013 Author Posted November 16, 2013 No widzisz Buńka....Ty zrobiłaś 3 fotki i pięknie je przerobiłaś a ja aż 14 i są takie beznadziejnie niewidoczne :oops: Chyba Ci będę podsyłała zdjęcia do przeróbki:evil_lol: Co do imion nowych , to nowy bazylkowy ,może być Mikuś. Łańcuchowy -Idol,a larusiowa panienka Reda:) A to ich zdjęcia z kwarantanny: idol,ok 4 letni pies...sympatyczny i przyjacielski ,ale czasami ze strachu potrafi dziabnąć:razz: Wydaje mi się ,iż to wynik wychowania na łańcuchu i opieki swojego pana.Ogólnie jest jeszcze na dystans. Reda:) młoda ok roczna ,pełna pozytywnej energii. Kontaktowa i przytulaśna:) Quote
słodkokwaśna Posted November 16, 2013 Author Posted November 16, 2013 Aniu dziękuję:loveu: za zdjęcia i za wsparcie. Z Lordzikiem jest chyba dobrze,boję się pisać:roll:aby nie zapeszać. Dziś pierwszy posiłek ,ale nie obyło się też bez kroplówek.Jest słaby ,ale ma apetyt....jeszcze kilka dni mu potrzeba regeneracji. A zdjęcia Miszy jak zwykle przyspieszyły mi puls;)Nawet nie wiesz jaka jestem szczęśliwa ,że Misza trafił do Ciebie:loveu: Często o tym myślę jakie ten psiak miał szczęście ,że zadzwoniłaś do mnie o Omena. Przeszedł tak dużo złego w kieleckim schronie a teraz ma tak dobrze:) Kiedyś kłębek strachu wiecznie schowany w budzie przed ciosami i krzykami oprawców a teraz piękny i szczęśliwy od mordki aż do ogona:loveu: To dzięki Waszej rodzince i wspaniałej atmosferze jaka u Was panuje:loveu: Bardzo dziękuję:) Jest to dla mnie bardzo ważne!!! Quote
ania68 Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 Edytko, to ja dziękuję za Miszę. Wszystko co o nim powiedziałaś było szczerą prawdą i dobrze, że Cię posłuchałam. Pamiętam jak mówiłaś, że może wyć i tak sobie myślałam, że to jedno się nie sprawdziło. Miesiąc temu zmarł mój brat, chodziłam zapłakana i wtulałam się w niego nic nie mówiąc i właśnie wtedy zaczął wyć. To było przerażające wycie :( Trwało to 2 dni :( To bardzo mądry pies-wyjątkowy :) Quote
andzia69 Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 Śliczny Miszka i jego towarzyszka :) :) Ma super domek z wyjątkową Pancią!:loveu: Sabcia wspaniała!!!:loveu: mnie wygląda jak mix tosy ;) Quote
Buńka Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 http://imageshack.us/a/img833/9665/e892.jpg - na tym zdjęciu wyszła mi tak tosowato:D Ale ma za lekką budowę i jest za mała. Mix boksia jak się patrzy:);) A puszczając jeszcze wodze fantazji to i rodezjana by z niej zrobił :loveu: Przyszły właściciel sobie wybierze:evil_lol: Quote
słodkokwaśna Posted November 16, 2013 Author Posted November 16, 2013 Aniu ,Misza wyje tylko w wyjątkowych sytuacjach. U mnie wył jak białogonki ,jego przyjaciółki poszły do schroniska . Tak to wyjątkowy pies.!!! Byłaś 3 osobą ,której zaproponowałam Miszę . 2 znałam a Ciebie nie ,ale coś tknęło mnie po naszej rozmowie i zdecydowałam Ci go polecić. Wszyscy co mnie znają ,wiedzą jak kochałam Miszę i walczyłam z myślami aby go sobie zostawić ...chyba,że znajdzie się idealny dla niego dom .....i znalazł się:) Andzia ja tyż się tak zdjęciom Saby przyglądam i też coś mi bokser nie pasuje ...tylko ja się nie znam na rasach:razz: może to tosa inu albo cosik takiego Alano? Ale Sabcia i tak jest mixem i do tego uroczym:) Quote
Buńka Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 No o Alano nie pomyślałam:) Pies uniwersalny z niej:loveu: Ale widząc jakie tańce pupcią odstawia na spacerze ze szczęścia to mam przed oczami mojego Rokulca:D Jakim miksem by ona nie była to jest świetna:loveu: Quote
kamila_kasta Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 Kurde ale zmiana! Saba wygląda super! Mam nadzieje, że urzeknie dziś swoją potencjalną nową rodzinkę ;) Można podkraść fotki Saby na mój profil na fb? Quote
słodkokwaśna Posted November 17, 2013 Author Posted November 17, 2013 Pewnie ,że możesz podkraść fotki:) Częstuj się nimi i wstawiaj gdzie chcesz. Niestety rodzinka nie przyjechała:( A Saba nie tylko wizualnie się zmieniła:) Nabrała energii ,zrobiła się pewna siebie co pokazuje na każdym kroku ...chociażby dyskutuje i krzyczy na Wasabiego:cool3: Jest większość czasu na dworze. A wcześniej była niewidoczna.Ciągle chowała się w środku. Zmiana imion psów!!!! Reks jest Idolem a Idol Reksem,bo tak podobno ma na imię. Karola z Weroniką go dokarmiały ,to wiedzą najlepiej:) Quote
słodkokwaśna Posted November 17, 2013 Author Posted November 17, 2013 Gracja zaliczyła dzisiaj pierwszy spacer:) To cudowna suka,bardzo kontaktowa,rewelacyjnie współpracuje z opiekunem.Oczekuje na polecenia z radością...wpatrując się co trochę w opiekuna. Reaguje na każdy znak za pierwszym razem. Pięknie chodzi na smyczy . Miałam wrażenie jakbym była z nią na spacerze co najmniej setny raz. Na spacerze był z nami nadpobudliwy Poker ,którego od razu zaakceptowała .Czasami tylko kiedy nakręcony Poker jej dokuczał potrafiła grzecznie dać mu znać,aby się od niej odczepił.To bardzo mądra sunia. Po spacerku kilka szybkich zdjęć i Gracja się lekko wystraszyła. Bała się też kijka,kiedy chciałam jej rzucić ,sunia skuliła się w sobie ze strachu.:shake: Quote
słodkokwaśna Posted November 17, 2013 Author Posted November 17, 2013 Martwi mnie tylko to ,iż ma zwisający brzuch i nadal trochę żeber na wierzchu :( Dostaje mnóstwo jedzenia a tu taki zonk:shake: Dla pewności odrobaczyłam ją drugi raz innym specyfikiem.No i ciągle leci krew po porodzie. Troszkę zaniedbałam psiaki ostatnio przez chorobę mojego niuniusia ,ale jutro jak przyjedzie wet ,to ją obadamy.Z resztą jak wyszłam wczoraj i dziś na dłużej do psów,to zauważyłam jeszcze kilka takich niuansów:( Quote
słodkokwaśna Posted November 17, 2013 Author Posted November 17, 2013 Takie cudeńka są już w swoich domkach:):multi: Frida :)Urocza i zawadiacka. Lira,wesoła,towarzyska i kochana:) Maks,opiekuńczy i przytulaśny.:) BĄDŹCIE SZCZĘŚLIWI ......NIECH ŚWIAT KRĘCI SIĘ WOKÓŁ WAS , A WASZE RODZINKI DADZĄ WAM MIŁOŚĆ , POCZUCIE BEZPIECZEŃSTWA .....I MNÓSTWO......MNÓSTWO BUZIACZKÓW! Quote
Buńka Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 Czytałam sobie o staffikach i wpadłam na takie cuś: http://ttb.amstaffy.net/index.php?id=potwor - uwaga drastyczne zdjęcia Quote
słodkokwaśna Posted November 17, 2013 Author Posted November 17, 2013 To ja nie zaglądam,za dużo mam ostatnio złych emocji . Napisała już do mnie Kasia odnośnie Fridy:) Frida dojechała cała i zdrowa i jedyne co wiem to tyle, że to wspaniała sunia! oraz [FONT=Times New Roman] Jak się oswoi i dostanę więcej wieści i zdjęc to podeslę.[/FONT] Quote
Buńka Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 Tyle adopcji ostatnio, że aż się serducho raduje:multi: Oby tak dalej!!! Wstawiam foteczkę Szejka bo u niego na wątku zaginęła w pogaduszkach:oops: Miała być cała sesja a wyszła tylko jedna...:roll: Quote
słodkokwaśna Posted November 17, 2013 Author Posted November 17, 2013 Ładne zdjęcie :) Tylko szkoda ,że nie na spacerze....złośliwość sprzętu .Ja czasami też tak mam:cool3: Quote
Istar19 Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 nowe psiaki dodam na stronę jutro popołudniu pozdejmuje te, które znalazły dom - cieszy mnie ilość adopcji u was ;) Buńka czy Twoje zdjęcia też mogę dać na stronę ?:) Quote
Buńka Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 Istar19 napisał(a):nowe psiaki dodam na stronę jutro popołudniu pozdejmuje te, które znalazły dom - cieszy mnie ilość adopcji u was ;) Buńka czy Twoje zdjęcia też mogę dać na stronę ?:) No oczywiście;) Quote
słodkokwaśna Posted November 19, 2013 Author Posted November 19, 2013 No i stało się!!! Wasabi był na spacerze!!! Wykorzystałam czyjąś nieobecność:eviltong: i pełna nadziei postanowiłam ...Dziś!!! Wzięłam długą taśmę treningową ,zrobiłam pętlę,zarzuciłam mu na szyję i wyszliśmy .... Najpierw do mnie przed dom a potem jak zobaczyłam iż sobie radzi i mnie słucha wyszliśmy na łąki ,na długi spacer. Było super !!! Słuchał i nawet zaczepiał do zabawy .Spacer był udany:) Zadzwoniłam do męża ,który przyleciał szybko to zobaczyć,bo nie uwierzył:cool3: Na jego widok Wasabi troszkę się zdenerwował ,to mężusia odesłałam do domu. Do boksu Wasabuś wszedł bez problemu ....no i tu się zaczęły kłopoty!!! Bo jak mu teraz zdjąć tą taśmę,jak bestia nie pozwala się dotykać??///???:roll: Chyba z 5 minut kombinowałam,pychotkami itp ...nic nie pomagało . Zawołałam Krysię ,aby mi drucik przyniosła i nim miałam mu poluzować pętlę,ale....... Właśnie ,ale!!! Drut mi upadł obok pychotki i chcąc delikatnie go podnieść schyliłam się ...a ta bestia była zajęta piciem wody . Nagle mnie zaatakował . Złapał mnie za rękę i ogólnie chyba z minutę nade mną się pastwił stojąc i warcząc na 2 łapach . Nie potrzebnie jeszcze Saba się wtrąciła podsysając jego złość i zaczęła jeszcze bardziej go nakręcać:( W końcu odpuścił....ulga!!! Suma sumarum nic mi nie zrobił ...skończyło się tylko na strachu. Ale nadal musiałam mu zdjąć pętle. To poprosiłam Krysię ,aby mi pomogła i przyniosła kija od szczotki. Krysia strach w oczach :crazyeye: Chociaż jak mnie zaatakował ,to uciekła:eviltong: od boksu. W końcu kija przyniosła i jak Wasabi wściekły skakał na kraty,to ona mu delikatnie pętlę na dół obsunęła:) I po krzyku!!!:) Zabrałam taśmę ,troszku go potresowałam pychotkami i zadowolona wylazłam od bestii:) Jestem zadowolona ,bo mam na niego sposób zdejmowania pętli i nawet on nie wie ,że sam mi w tym pomaga atakując Krysię zza krat:) Jutro też go biorę na spacer.... Quote
BlackShadow Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Brzmi strasznie :-o Podziwiam za odwagę :eviltong: Quote
słodkokwaśna Posted November 19, 2013 Author Posted November 19, 2013 Jutro Karola przyjdę z nim do Ciebie w odwiedziny:evil_lol: Quote
BlackShadow Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Zabarykaduję się w domu i nie wyjdę :grin: Quote
andzia69 Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Edi...jesteś masochostką!!!! jesteś pewna, że nic ci nie zrobil? Quote
Recommended Posts