emilia2280 Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Stonce trzeba odkupic RURÉ jak sama pisze :lol::lol: No ja sié na to porywam zawsze! Cel szczytny :diabloti: Quote
piechcia15 Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 a ja mam taką propozycję aby stonka sama odkupiła sobie RURĘ taka jaka będzie jej odpowiadała :evil_lol::oops: a mi wyśle mailam czy jakoś fotkę paragonu i zapłacimy, no problem.Zdawałam sobie sprawę,że będą zniszczenia:) Ja widziałam jak Basik zachowuje się w stresującej sytuacji. Wiecznie krąży i szuka wrażeń, a jak napotka przeszkodę to ją stara się pokonać na wszelkie sposoby. Takim sposobem jak wlazł pod mój komputer to zeżarł kabel od klawiatury:) a jak stanął łapami na blacie to pozrzucał wszystko co możliwe:) jak walnął w łóżko to chciał je obejść...górą:) on musi mieć swój kącik który zna i jest on dla niego bezpieczny. A jak np. zamykasz go w tym jego pokoju czy jakimś innym pomieszczeniu i wychodzisz z domu na dłużej, powiedzmy kilka godzin to niszczy?Czy nie ma takich sytuacji? Chodzi mi o to czy on może iśc do domu gdzie ludzie będą pracowali powiedzmy te 8 godz. Basik bał się strzałów? Quote
stonka1125 Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Basio nie boi się strzałów chociaż tutaj na wiosce to tylko parę huków było. Jezeli chodzi o miejsce to jakkolwiek to zabrzmi, to Basiek naprawdę najchętniej jest w łazience, tam jest cieplutko i tam czuje sie bezpieczny. Kurcze nie jestem w stanie powiedzieć czy niszczyłby pozostawiony sam na dłużej, myślę że by spał. Kiedy wiemy że ktos przyjedzie to od razu psy są tak umieszczane, żeby było najbezpieczniej, W takich sytuacjach Basio zawsze ląduje w łazience i tylko wtedy demoluje, jak coś sie dzieje a on nie jest zaproszony :):):). Baśko rwie się do ludzi ale trzeba uważać, potrafi kłapnąć jak czuje się niepewnie, cholerka z niego mówię Wam ale naprawdę bardzo fajna cholerka:) Quote
rita60 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Witam wszystkich cieplutko i noworocznie.... Quote
storozak Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Buziaki dla Basia i wszystkich w Nowym Roku:) Quote
bira Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Szczęśliwego Nowego Roku Baśku :-) Biegnij szybko do nowego domku :-) Quote
piechcia15 Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 chyba trzeba napisać nowy tekst do ogłoszeń, teraz trzeba sie będzie skupić bardziej na opisie charakteru Basika niż na jego losach i chorobie. Chorobę to tylko w wielkim skrócie wymienić co mu było i prognozy że chłopak juz zdrowy tylko ślepy:)ale szczęśliwy:) to jak...kto ujawni w sobie poetę? tylko nie za długi tekst aby nie nudził:) ale postawiłam wymagania:D Quote
stonka1125 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Napiszę jutro i będę wdzięczna jak ktoś zechce go potem ogarnąć żeby tak po polsku był i zgodnie z zasadami naszego pięknego języka :) Baśko dzisiaj oszalał, dostał pierwszy raz mięsko w wiekszych kawałkach, nie zmielone na miazgę :) Pychaaaaaaaaaaa! Quote
piechcia15 Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 ojj skoro masz czas w tym swoim zwierzęcym kociokwiku to będzie super, bo chyba ty go znasz najlepiej:) dotychczasowy tekst był taki: [url]http://allegro.pl/mix-terier-walijski-basik-wygral-drugie-zycie-i2028559885.html[/url] Quote
piechcia15 Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 [COLOR=magenta][B]pomóżcie mi szukać dla nich ratunku, bezdomne psy z Rawy Mazowieckiej, sunia mix rhodesian...[/B][/COLOR] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/220381-*Rawa-Mazowiecka*-sunia-mix-rhodesian-%C5%9Bpi-na-klatce-schodowej-PILNIE-DT-i-sterylka?p=18311839#post18311839[/URL] Quote
majqa Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='piechcia15'](...) Chorobę to tylko w wielkim skrócie wymienić co mu było i prognozy że chłopak juz zdrowy tylko ślepy:) (...)[/QUOTE] Z racji ograniczeń znakowych na stronach ogłoszeniowych mimo wszystko radziłabym opisać, co mu jest obecnie/ a raczej [I]co mu nie jest[/I] ;), a nie co po kolei mu dolegało. Quote
modliszka84 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='majqa']Z racji ograniczeń znakowych [/QUOTE] ... i ograniczeń intelektualnych co niektórych przeglądających strony ogłoszeniowe - przyłączam się do powyższego ;) Quote
majqa Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='modliszka84']... i ograniczeń intelektualnych co niektórych przeglądających strony ogłoszeniowe - przyłączam się do powyższego ;)[/QUOTE] Wielkie dzięki Aga :angryy:, znów, tym razem herbata, zagościła mi nie w tej dziurce, co tsha. I teraz na przemian parskam śmiechowo i odksztuszająco. :evil_lol: Quote
storozak Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Chyba trzeba na wątek ex koleżanki zaprosić bo się za spokojnie zrobiło i nikt już do Basia nie zagląda:diabloti: No aż wieje nudą:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
majqa Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Eeee, może nie? Teraz jest jak być powinno. :-) Quote
piechcia15 Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 kurcze kupiłam Basikowi pakiet 30 ogłoszeń, przyszło do mnie kilka linków aktywujących i wnioskuję, ze dziewczyna chyba za bardzo nie pomyślała przy dodawaniu zdjęć, bo na jednym ogł. jest np. tylko jedno zdjęcie jak basik śpi pod kaloryferem... na kilku innych 4/4 zdjęcia ze stołu zabiegowego od weterynarza;( a gdzie urocze fotki w koszulce czy wiele innych:( ehh nie wiem jak reszta ogłoszeń. Denerwuje mnie coś takiego bo jak ma ktoś uwierzyć że on jest praktycznie zdrowym psem jak ma w ogłoszeniu tylko zdjęcia u weterynarza z wenflonem w łapie:( Quote
modliszka84 Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 to zgłoś reklamację :) najprościej jest jednak wysłać osobie robiącej ogłoszenia 4-5 zdjęć z których ma korzystać, uniknie się wtedy takich nieporozumień Quote
majqa Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 [quote name='modliszka84'](...) najprościej jest jednak wysłać osobie robiącej ogłoszenia 4-5 zdjęć z których ma korzystać, uniknie się wtedy takich nieporozumień[/QUOTE] Oj, zdecydowanie tak. Eh... jak pech to pech. Quote
piechcia15 Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 nie miałam na to czasu, robiłam to w sylwka, a teraz mam masę innych rzeczy Quote
emilia2280 Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 [quote name='stonka1125']Napiszę jutro i będę wdzięczna jak ktoś zechce go potem ogarnąć żeby tak po polsku był i zgodnie z zasadami naszego pięknego języka :) Baśko dzisiaj oszalał, dostał pierwszy raz mięsko w wiekszych kawałkach, nie zmielone na miazgę :) Pychaaaaaaaaaaa![/QUOTE] To juz dobry znak, jesli mu sié nie zwrócilo surowizná nawet! Basio zdrowy jak ryba, no prawie ;p Quote
stonka1125 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='emilia2280']To juz dobry znak, jesli mu sié nie zwrócilo surowizná nawet! Basio zdrowy jak ryba, no prawie ;p[/QUOTE] Nie dostał surowego, dostał gotowane ale juz nie rozmemłane, ja mu dusiłam widelcem a teraz dostał normalnie w kawałkach takich większych, z koopalami nic sie nie dzieje, wymiotów tez nie ma. Jak teraz sa ogłoszenia, to z tekstem poczekam do wyników badań, będziemy wiedziały dokładnie jak Basko z punktu medycznego "działa". Niepokoi mnie oczko, nie widziałam tego normalnie i zwróciłam uwage na fotach, myslałam że to zakraplane oko jest większe ale po dokładnym przegladzie wydaje mi się, ze to białe oczko tak jakby wysycha, robi sie mniejsze i takie trochę zmarszczone, w poniedziałek bedziemy u weta, zobaczymy co powie. Quote
Onaa Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 U mnie aida wykupiła w tamtym roku pakiecik ogłoszeń na jakiegoś pieska w potrzebie, szukałam więc takiego i może właśnie Basikowi zrobię ten pakiecik ? Quote
rita60 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Jestem u małego,bo coś watek opustoszał.....miłego dnia. Quote
majqa Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='stonka1125'](...) myslałam że to zakraplane oko jest większe ale po dokładnym przegladzie wydaje mi się, ze to białe oczko tak jakby wysycha, robi sie mniejsze i takie trochę zmarszczone, w poniedziałek bedziemy u weta, zobaczymy co powie.[/QUOTE] O qrczę, bezwzględnie trzeba to wyjaśnić. [quote name='Dogo07']U mnie aida wykupiła w tamtym roku pakiecik ogłoszeń na jakiegoś pieska w potrzebie, szukałam więc takiego i może właśnie Basikowi zrobię ten pakiecik ?[/QUOTE] Byłoby super. :-) Quote
Recommended Posts