Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ja mam taką propozycję aby stonka sama odkupiła sobie RURĘ taka jaka będzie jej odpowiadała :evil_lol::oops: a mi wyśle mailam czy jakoś fotkę paragonu i zapłacimy, no problem.Zdawałam sobie sprawę,że będą zniszczenia:)
Ja widziałam jak Basik zachowuje się w stresującej sytuacji. Wiecznie krąży i szuka wrażeń, a jak napotka przeszkodę to ją stara się pokonać na wszelkie sposoby. Takim sposobem jak wlazł pod mój komputer to zeżarł kabel od klawiatury:) a jak stanął łapami na blacie to pozrzucał wszystko co możliwe:) jak walnął w łóżko to chciał je obejść...górą:) on musi mieć swój kącik który zna i jest on dla niego bezpieczny.
A jak np. zamykasz go w tym jego pokoju czy jakimś innym pomieszczeniu i wychodzisz z domu na dłużej, powiedzmy kilka godzin to niszczy?Czy nie ma takich sytuacji? Chodzi mi o to czy on może iśc do domu gdzie ludzie będą pracowali powiedzmy te 8 godz.

Basik bał się strzałów?

Posted

Basio nie boi się strzałów chociaż tutaj na wiosce to tylko parę huków było. Jezeli chodzi o miejsce to jakkolwiek to zabrzmi, to Basiek naprawdę najchętniej jest w łazience, tam jest cieplutko i tam czuje sie bezpieczny. Kurcze nie jestem w stanie powiedzieć czy niszczyłby pozostawiony sam na dłużej, myślę że by spał. Kiedy wiemy że ktos przyjedzie to od razu psy są tak umieszczane, żeby było najbezpieczniej, W takich sytuacjach Basio zawsze ląduje w łazience i tylko wtedy demoluje, jak coś sie dzieje a on nie jest zaproszony :):):). Baśko rwie się do ludzi ale trzeba uważać, potrafi kłapnąć jak czuje się niepewnie, cholerka z niego mówię Wam ale naprawdę bardzo fajna cholerka:)

Posted

chyba trzeba napisać nowy tekst do ogłoszeń, teraz trzeba sie będzie skupić bardziej na opisie charakteru Basika niż na jego losach i chorobie. Chorobę to tylko w wielkim skrócie wymienić co mu było i prognozy że chłopak juz zdrowy tylko ślepy:)ale szczęśliwy:) to jak...kto ujawni w sobie poetę? tylko nie za długi tekst aby nie nudził:) ale postawiłam wymagania:D

Posted

Napiszę jutro i będę wdzięczna jak ktoś zechce go potem ogarnąć żeby tak po polsku był i zgodnie z zasadami naszego pięknego języka :)
Baśko dzisiaj oszalał, dostał pierwszy raz mięsko w wiekszych kawałkach, nie zmielone na miazgę :) Pychaaaaaaaaaaa!

Posted

ojj skoro masz czas w tym swoim zwierzęcym kociokwiku to będzie super, bo chyba ty go znasz najlepiej:) dotychczasowy tekst był taki: [url]http://allegro.pl/mix-terier-walijski-basik-wygral-drugie-zycie-i2028559885.html[/url]

Posted

[COLOR=magenta][B]pomóżcie mi szukać dla nich ratunku, bezdomne psy z Rawy Mazowieckiej, sunia mix rhodesian...[/B][/COLOR]
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/220381-*Rawa-Mazowiecka*-sunia-mix-rhodesian-%C5%9Bpi-na-klatce-schodowej-PILNIE-DT-i-sterylka?p=18311839#post18311839[/URL]

Posted

[quote name='piechcia15'](...) Chorobę to tylko w wielkim skrócie wymienić co mu było i prognozy że chłopak juz zdrowy tylko ślepy:) (...)[/QUOTE]
Z racji ograniczeń znakowych na stronach ogłoszeniowych mimo wszystko radziłabym opisać, co mu jest obecnie/ a raczej [I]co mu nie jest[/I] ;), a nie co po kolei mu dolegało.

Posted

[quote name='modliszka84']... i ograniczeń intelektualnych co niektórych przeglądających strony ogłoszeniowe - przyłączam się do powyższego ;)[/QUOTE]
Wielkie dzięki Aga :angryy:, znów, tym razem herbata, zagościła mi nie w tej dziurce, co tsha. I teraz na przemian parskam śmiechowo i odksztuszająco. :evil_lol:

Posted

kurcze kupiłam Basikowi pakiet 30 ogłoszeń, przyszło do mnie kilka linków aktywujących i wnioskuję, ze dziewczyna chyba za bardzo nie pomyślała przy dodawaniu zdjęć, bo na jednym ogł. jest np. tylko jedno zdjęcie jak basik śpi pod kaloryferem... na kilku innych 4/4 zdjęcia ze stołu zabiegowego od weterynarza;( a gdzie urocze fotki w koszulce czy wiele innych:( ehh nie wiem jak reszta ogłoszeń. Denerwuje mnie coś takiego bo jak ma ktoś uwierzyć że on jest praktycznie zdrowym psem jak ma w ogłoszeniu tylko zdjęcia u weterynarza z wenflonem w łapie:(

Posted

[quote name='modliszka84'](...) najprościej jest jednak wysłać osobie robiącej ogłoszenia 4-5 zdjęć z których ma korzystać, uniknie się wtedy takich nieporozumień[/QUOTE]
Oj, zdecydowanie tak. Eh... jak pech to pech.

Posted

[quote name='stonka1125']Napiszę jutro i będę wdzięczna jak ktoś zechce go potem ogarnąć żeby tak po polsku był i zgodnie z zasadami naszego pięknego języka :)
Baśko dzisiaj oszalał, dostał pierwszy raz mięsko w wiekszych kawałkach, nie zmielone na miazgę :) Pychaaaaaaaaaaa![/QUOTE]

To juz dobry znak, jesli mu sié nie zwrócilo surowizná nawet! Basio zdrowy jak ryba, no prawie ;p

Posted

[quote name='emilia2280']To juz dobry znak, jesli mu sié nie zwrócilo surowizná nawet! Basio zdrowy jak ryba, no prawie ;p[/QUOTE]

Nie dostał surowego, dostał gotowane ale juz nie rozmemłane, ja mu dusiłam widelcem a teraz dostał normalnie w kawałkach takich większych, z koopalami nic sie nie dzieje, wymiotów tez nie ma.
Jak teraz sa ogłoszenia, to z tekstem poczekam do wyników badań, będziemy wiedziały dokładnie jak Basko z punktu medycznego "działa". Niepokoi mnie oczko, nie widziałam tego normalnie i zwróciłam uwage na fotach, myslałam że to zakraplane oko jest większe ale po dokładnym przegladzie wydaje mi się, ze to białe oczko tak jakby wysycha, robi sie mniejsze i takie trochę zmarszczone, w poniedziałek bedziemy u weta, zobaczymy co powie.

Posted

U mnie aida wykupiła w tamtym roku pakiecik ogłoszeń na jakiegoś pieska w potrzebie, szukałam więc takiego i może właśnie Basikowi zrobię ten pakiecik ?

Posted

[quote name='stonka1125'](...) myslałam że to zakraplane oko jest większe ale po dokładnym przegladzie wydaje mi się, ze to białe oczko tak jakby wysycha, robi sie mniejsze i takie trochę zmarszczone, w poniedziałek bedziemy u weta, zobaczymy co powie.[/QUOTE]
O qrczę, bezwzględnie trzeba to wyjaśnić.

[quote name='Dogo07']U mnie aida wykupiła w tamtym roku pakiecik ogłoszeń na jakiegoś pieska w potrzebie, szukałam więc takiego i może właśnie Basikowi zrobię ten pakiecik ?[/QUOTE]
Byłoby super. :-)