Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

był jeden telefon starszej Pani z Przemyśla i chciała owczarka do pilnowania posesji na wsi, na , którą sie przenosi ale ma 15 kotów i niewykastrowanego pudla, będzie mysleć:roll: może warto sprawdzić reakcje Igorka na koty :kociak:bo jakby były pytania to nie wiem:razz: Donka5 ma królika i świnkę morska a to nie to samo:evil_lol:
był tez fajny rzeczowy i myslę godny uwagi telefon w sprawie Brunka z mojego podpisu ale ...Państwo nie oddzwonili do furciaczka:roll: wysłałam im masę zdjęć...nie odpowiedzieli na maila
jakiś dziwny zastój zimowy z adopcjami:placz:

Donka 5 nie ma dalej netu, jak ją podłączą obiecuje tu do nas zaglądać. Pisze, ze z uszkiem Igorka jet ok i dalej trwa leczenie, pod koniec tygodnia pojedzie do veta na kontrolę jeśli nie zasypie jej śnieg...
Mam nadzieje, ze zima odpuści bo zwierzakom wtedy bardzo pod górkę:shake: i tym niezaopiekowanym i tym pod opieką...

u nas mała Tosia ma hipermobilne stawy, poczatkowo myślałam, ze jest slaba z uwagi na niedozywienie i sie trochę potyka lub chwieje na nóżkach, teraz podwichnęła nadgarstek, od 2 dni lekko od czasu do czasu kuleje pomimo,ze jest od 4 tygodni na dobrym jedzonku. Pytałam wczesniej weta czy nie ma czasem krzywicy, obejrzał, stwierdził,że nie.. zamierzamy zrobić RTG i konsultować to z ortopedą. Mała jest przy tym pełna zycia, a teraz nie wolno jej skakać i biegać, bawi sie z Vega na materacu ale pod stałym nadzorem.. nie wiedziałam Kajko,ze to takie trudne ogarnąć takiego szylka i jeszcze te podszczypywanka:mad:

Przesyłam w imieniu Igorka i naszych czterołapków waletynkowe lizy w buziaki dla wszystkich kochanych ciotek i wujków :iloveyou:

Posted

kibicowanie, cmokaski i odwiedzinki zawsze mile widziane i wyczekiwane :):loveu:
Witaj furciaczku na watku Igora:bye:
Elu, witaj po przerwie, odwiedzaj nas kiedy tylko możesz, pocieszam sie myślą, że Igor w cieple, innym psiakom nawet w hotelikach tak ciepło już nie jest:sad:

przyszła wpłata od cioteczki Unixeny na Igorka 40zł, Joluniu ogromnie dziękujemy Ci za wsparcie! :sweetCyb::iloveyou::Rose:

Posted

Donka5 nadal nie ma netu, jest zakopana ...mazowieckie zasypane śnieżnym puchem i ciągle pada
przesyła fotkę z komórki, Igorek dzis pohasał po śniegu ze swoim nieodłącznym kolegą :)

[IMG]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/402551_328871150483106_100000806723184_849585_1292022328_n.jpg[/IMG]

Posted

Piękny wilczur z tego Igora :loveu: :loveu: :loveu:
A z ogłoszeń widzę cisza ... :roll:
Zaczynam ogłaszać Monę z mojego podpisu :)
Jest prawie rówieśnicą Igora, a nawet chyba starsza ...
Aż się boję ... :roll:

Posted

Ja nie moge zrozumiec, ze do tej pory nie ma chetnego na Igorka . Cudny z niego chlopak :-)

Jolus :-) ta Twoja Toska to straszna pierdółka ;-) Jak jej stawy ?
Ja wiem, ze takiego szczylka nie jest latwo upilnowac przed szalenstwem ale kto ma dac sobie rade jak nie Ty :loveu:?

Ja czekam na wiesci o Igorku :-)
Jolus jak cos bedziesz wiedzla daj koniecznie znac :-)

Posted

ciotki kochane z ogłoszeń cisza niestety:shake:
Igor jak Donka5 pisze ma teraz miękkie puchate futro, szata mu sie poprawiła, uchem nie trzepie :) niepokoję sie jak z powodu zasypania dotrze na kontrolę ucha...

przybił mnie wątek Sako, czy tu na dogo panują inne prawa i nie obowiązuje ustawa o zwierzetach? ... ale czekam na wieści o Sako od ortopedy z niecierpliwością, oby mógł wstać biedaczysko...

Tosia pierdółka jakich mało:evil_lol: upilnować trudno, chodzi na specjalnych bandażykach wzmacniających nadgarstki i dostaje salvikal, chrzastki cielęce, glukozamine i chondroitynę, przestała kuleć pomimo głebokiego śniegu, pychola tak w śniegu tarza, że tylko widać wycięcia na oczka:evil_lol: to samo Vega- obie gwiazdy snieżne- wyglądają kładąc się w zaspach jak ufoludki 0X peknąc można ze śmiechu

Posted

rozmawiałam z Donką5 bo dalej nie ma netu. Igorek dziś skończył krople do ucha. W poniedziałek pojedzie na kontrolę do lecznicy w Grójcu i jeśli będzie wszytko ok będzie umawiany na kastrację. Karmę zjada jak najęty, pod koniec przyszłego tygodnia znów jedzenie trzeba zamówić. Łapki suche, bez zmian, nie liże. Jest w dobrym humorze :) słyszałam jego spiewne dyskusjie z Donką5 na okoliczność oglądania łapek przez telefon ;)

Posted

Gadatliwy ten nasz Igorek.Ciagle z nadzieja czekamy ,ze w koncu ktos sie w nim zakocha i da mu domek .Jak ma apetyt ,to dobry znak .Chlopaczek w koncu z okropnej bidy schroniskowej przemienia sie w dorodnego oneczka .Jeszcze tylko kastaracja i niech zmyka do dobrego domku .Trzeba mocno prosic niebiosa ,by mu troche pomogly w tym ...[IMG]http://www.sirmi.ic.cz//smajl/49.gif[/IMG]

Posted

Z ogłoszeń Igora nadal cisza ???
Wiadomo już dokładnie kiedy będzie miał kastrację ???
Dobrze byłoby, żeby ogłoszenia Hitoshi pojawiły się jak już będzie po :)
Cmokasy dla przystojniaka :loveu:

Posted (edited)

cioteczki kochane, jedna wielka cisza , no jak makiem zasiał :grab:
skrzynkę odetkałam ale nie na długo:eviltong:

podnoszę niedzielnie Igorka , zmykaj chłopaku na samą górę i sio to tego długo oczekiwanego domku:Dog_run::Dog_run:

Edited by joteska
literówka jak zwykle ;)
Posted

Ponieważ bezduszne przepisy zmusiły mnie do zmiany jednej z beneficjentek mojego bazarku, postanowiłam przekazać tę część dochodu z bazarku na Igora.
Bazarek trwa do 24.02.2012 roku do godz. 22.00
Link do wątku: [url]www.dogomania.pl/threads/223085[/url]
Zapraszam serdecznie :):):)

Posted

Igorku jestem i czekam z niecierpliwoscia na wiecej informacji :-) Marzylabym o jakiejs foteczce ;)
Qrcze , taki piekny pies , a tel. milczy :(
Jolus , oczywiscie wierzymy, ze ktos chlopaka wypatrzy :-)

Posted

:) Kajko, tez marze o foteczkach i szerszych relacjach tak by więcej o zyciu hotelikowym Igora wiedzieć, zachowaniu itd- Donka5 obiecała nadrobić ;)
tylko nadal odcieta od świata w sensie internetowym, jesteśmy w kontakcie tel.

Igorek był wczoraj na kontroli u veta, ucho ma jedynie większą ilość wydzieliny, wygląda vetowi na alergię, za nic nie dał sie diabełek opanować przez 2 dorosłych facetów by mu je przeczyścić:crazyeye:, więc zostało mu odpuszczone do.... najbliższej środy. Bunt na całego :diabloti: a wiemy już , że potrafi. Ostatniego dnia lutego Igor ma umówiona kastrację, przy okazji znieczulenia będzie miał dokładnie uszko jeszcze przeczyszczone i zalecone krople do samooczyszczania- będzie je podawała Donka5 bo do niej ma zaufanie i pozwala sie do uszu dotykać :)
Igorkowi zarosły wszystkie wyłysienia na podgardlu i szyi, ma piękną miękką puszystą sierść, łapki wygojone, ogólnie chłopak staje sie coraz bardziej przystojny:evil_lol:

z finansów:
czekam na rozliczenie czyszczeń i zakropleń ucha przez 2 tygodnie z paragonem od veta - przyśle Donka5
na fakture za poprzednia wizytę u veta od Donki5, ostatnia wizyta gratis, ostatni transport jeszcze nie wiem
zamówiłam Igorowi dziś woras 12kg royal canin sensitivity control 259zł , bo poprzedni sie kończy, może uda sie coś podmienić za następnym razem bo wydatki mnie lekko powaliły :huh: na razie Igor ma kastrację i nie chciałabym teraz testowa innej przystępniejszej karmy, namierzyłam Joserę na bazie kaczki tj obecny RC ale nie mam z nią doświadczenia, może coś cioteczki doradzicie?
przyszła wpłata stała 10zł od bela51- bardzo dziękujemy!

telefon w prawie Igora milczy ale kciuki i dobre fluidy nadal bardzo potrzebne:fadein::kiss_2:

Posted

Kciuki trzymam permanentnie, choć ostatnio wszędzie rzadziej zaglądam :oops:
Dopadła mnie sama proza życia - problemy różnej maści i kalibru :shake:
Ale o psiakach zawsze pamiętam :):):)
Cmokam pychol Igora :loveu:
Ciągle mamy w odwodzie ogłoszenia Hitoshi - tak więc nie odpuszczamy i na domek ciągle czekamy ;)

Posted

Igorek je taka sama karme jak moja Sabinka ale ona dozywotnio juz na niej byc musi .

Wiadomosci w sumie bardzo dobre ale ucho i tak mnie niepokoi:shake: Dobrze, ze przy kastracji bedzie wyczyszcza dobrze to i bedzie wiadomo co w nim jest. Ja jestem moze przewrazliwiona tym punkcie ale jak jest spora wydzielina , to cos dziac sie musi.
Czekamy na info :-)

Oczywiscie "serce" i fluidy chlopakowi dosylam :loveu: