Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='wegielkowa']I ja kibicuję:)[/QUOTE]

[quote name='baster i lusi']to kciuki nadal zaciśnięte.[/QUOTE]

[quote name='Agata P']:kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki:[/QUOTE]

[quote name='erka']Oby w końcu udało sie psiakowi:).[/QUOTE]
Dzięki za trzymanie kciuków:)
Dzwoniłem właśnie do p.Małgosi z Mokrego Noska,
Byli Państwo zobaczyć Bartusia, ale nie podjęli decyzji, wg nich Bartuś jest zbyt radosny (skacze) do 3 letniego dziecka, mają jeszcze się zastanowić do przyszłego tygodnia, zobaczą jeszcze inne pieski w schronisku,
No cóż, znam od p.Małgosi szczegóły, piesek jakiego szukają będzie przebywał w ogrodzie domu.
Zobaczymy.. i czy Pani odezwie się do mnie jaką podjęła decyzję.

Pomówiliśmy o Bartusiu, to Psiak Przytulak, nie chce nawet biegać po ogrodzie - chce być przy p.Małgosi, patrzy w oczka i domaga się pieszczot, nie nadaje się na stróża - nawet nie szczeka, za to pięknie wyje do przejeżdżających autek na sygnale.

[quote name='Czorcik']jezeli wizyta w p/a w warszawie , to ja z miłą chęcią pomogę :)[/QUOTE]
Dzięki:) wiem wiem, jesteś tu z nami:)

Posted

Zbyt radosny? masakra!! takiego psa jak Bart mozna nauczyc traktowania dzieci inaczej , bardziej delikatnie.. nie dziwie sie ze skacze skoro on pragnie bliskosci..czlowieka..w taki sposob cieszy sie z przevywaniem z czlowiekiem, ale to wszytsko mozna zmienic jesli komus zależy..

Posted

[quote name='kkasiiiar']Zbyt radosny? masakra!! takiego psa jak Bart mozna nauczyc traktowania dzieci inaczej , bardziej delikatnie.. nie dziwie sie ze skacze skoro on pragnie bliskosci..czlowieka..w taki sposob cieszy sie z przevywaniem z czlowiekiem, ale to wszytsko mozna zmienic jesli komus zależy..[/QUOTE]
Kasiu masz rację - jeśli komuś zależy..
Pani Małgosia z hoteliku odebrała Państwo jako "chłodnych" w relacjach do piesków, ale... piesek może mieć dobrze w tym domku, zobaczymy.

Kasiu - karmy starczy Bartusiowi jeszcze na tydzień, moglibyśmy już zamówić?

Posted

[quote name='wojtuś']Kasiu masz rację - jeśli komuś zależy..
Pani Małgosia z hoteliku odebrała Państwo jako "chłodnych" w relacjach do piesków, ale... piesek może mieć dobrze w tym domku, zobaczymy.

Kasiu - karmy starczy Bartusiowi jeszcze na tydzień, moglibyśmy już zamówić?[/QUOTE]

Oczywiście dzis wieczorem zamowie karme :)

Posted

[quote name='kkasiiiar']Oczywiście dzis wieczorem zamowie karme :)[/QUOTE]
Dzięki Kasiu:)

Pani właśnie odpowiedziałem na meila:)
Ile kosztuje mies. utrzymanie pieska i jak uważam, czy podoła po adopcji pieska.
Zachęciłem do adopcji pieska, mimo iż Pani miała kiedyś przykry "incydent",
pewnie stąd jej "rezerwa" przy odwiedzinach w hoteliku i lęk o dziecko;)

Nie wiem czy to chodzi o Bartusia, czy w ogóle chciała zapytać bo myśli jednak o adopcji pieska do domku.

Posted

Czyli nie mieli wcześniej psa? Jak dla mnie, to takie pytanie źle rokuje. Bo w końcu utrzymanie jednego psa, to nie jest jakis astronomiczny wydatek, zeby wogóle takie pytanie zadawać. A skoro padło, to może państwo rzeczywiście tak kiepsko stoją finasowo,że lepiej im psa nie wydawać.
Ale, to tylko takie moje uwagi, może w przypadku Barta, który tak długo już czeka, tzreba zaryzykowac, jeżeli się zdecydują.

Posted

[quote name='erka']Czyli nie mieli wcześniej psa? Jak dla mnie, to takie pytanie źle rokuje. Bo w końcu utrzymanie jednego psa, to nie jest jakis astronomiczny wydatek, zeby wogóle takie pytanie zadawać. A skoro padło, to może państwo rzeczywiście tak kiepsko stoją finasowo,że lepiej im psa nie wydawać.
Ale, to tylko takie moje uwagi, może w przypadku Barta, który tak długo już czeka, tzreba zaryzykowac, jeżeli się zdecydują.[/QUOTE]
Państwo z dziećmi mają teraz Yorka (tak zrozumiałem z rozmowy telef) - przeprowadzają się do domu z ogrodem, i stąd ich zamiary na "dużego" pieska.
Jeśli się zdecydują, to myślę że wizyta p/a rozwieje nam wątpliwości, albo jeszcze dopytam o szczegóły np. czy szukają dużego pieska do "pilnowania" czy psiak ma tylko wzbudzać respekt swoim wyglądem.

Posted

dokladnie, z tego co zrozumiałam to nie podobało się, że Barcik jest ciut nachalny ze swoimi czułościami hmm.... Ale on taki jest 24h, wsadza nos między nogi i patrzy maślanymi oczami mówiącymi "tylko mnie pieść" :D Dziecko też mam i jakoś do tej pory mu się krzywda nie stała, Bart mimo wszystko jest delikatny... :)

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-_y5wYLlzrw4/UCkrFFSUsJI/AAAAAAAAGRE/TkFFfOtIYDY/s800/XG3D8999.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='anka_szklanka']dokladnie, z tego co zrozumiałam to nie podobało się, że Barcik jest ciut nachalny ze swoimi czułościami hmm.... Ale on taki jest 24h, wsadza nos między nogi i patrzy maślanymi oczami mówiącymi "tylko mnie pieść" :D Dziecko też mam i jakoś do tej pory mu się krzywda nie stała, Bart mimo wszystko jest delikatny... :)

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-_y5wYLlzrw4/UCkrFFSUsJI/AAAAAAAAGRE/TkFFfOtIYDY/s800/XG3D8999.jpg[/IMG][/QUOTE]

Ania, ale Kubuś ma takiego słonia w domu ( przepraszam słonicę ), ze Bart to mu napewno niestraszny :eviltong:

Posted (edited)

[B][COLOR=seagreen][COLOR=green]22.08 2012- Na koncie Barta jest[/COLOR][/COLOR][/B][COLOR=green]:[/COLOR] [COLOR=#ff0000][B]167 zł[/B][/COLOR]
[SIZE=4][B]
Wydatki :
29. 08 Zamówienie karmy : ( zamówiłam jeszcze przysmaczek bo karma kosztowała 95 zł płacilibyśmy jeszcze 9,90 za przesyłkę wiec wybrałam przysmaczki za 9,99 i przesyłka jest za darmo.)

[/B][/SIZE][TABLE]
[TR]
[TD="class: main, align: right"]1 x [/TD]
[TD="class: main"] PURINA DOG CHOW Adult Chicken 15kg [TABLE]
[TR]
[TD] [B]Wybrane gratisy do tego produktu:[/B] [/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]KRAKVET Przysmaki mix dla psa - wór wędzonych gryzaków 220g[/TD]
[TD]1[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[TD="class: main, align: right"] 95,00zł [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: main, align: right"] 1 x [/TD]
[TD="class: main"] BRIT Care Let's Bite Dog Cod Fish & Chicken 80g [/TD]
[TD="class: main, align: right"] 9,99zł [/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TABLE]
[TR]
[TD="class: main, align: right"]Podsuma:[/TD]
[TD="class: main, align: right"]104,99zł[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: main, align: right"]Darmowa wysyłka (Darmowa wysyłka dla zamówień powyżej kwoty 99,00zł):[/TD]
[TD="class: main, align: right"]0,00zł[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: main, align: right"][TABLE]
[TR]
[TD="class: smalltext, align: right"]Zniżki dla stałych klientów:
Dziękujemy że jesteś naszym stałym Klientem , dlatego otrzymujesz zniżkę w wysokości :2%:[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[TD="class: main, align: right"][B]-2,10zł[/B][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: main, align: right"]Suma:[/TD]
[TD="class: main, align: right"][B]102,89zł

[/B][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[SIZE=4][COLOR=#ff0000][B]
167 zł-102,89 =[/B][/COLOR][COLOR=#ff0000][B]64,11[/B][/COLOR] [COLOR=#ff0000][B]zł

[/B][/COLOR][SIZE=3][COLOR=#000000]

Na koncie Barta wpłata od [/COLOR][/SIZE][/SIZE][SIZE=3][COLOR=#000000][B]aagataa8 15 zł[/B]:loveu:[/COLOR][/SIZE][SIZE=4][SIZE=3][COLOR=#000000][/COLOR][/SIZE][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=#ff0000][B]64,11[/B][/COLOR] [COLOR=#ff0000][B]zł +15 zł =79,11 zł

[/B][/COLOR][/SIZE][B][COLOR=seagreen][COLOR=green]

[SIZE=4]29.08 2012- Na koncie Barta jest[/SIZE][/COLOR][/COLOR][/B][SIZE=4][COLOR=green]:[/COLOR] [B][COLOR=#ff0000]79,11 zł[/COLOR][/B]

[/SIZE]

Edited by kkasiiiar
Posted

Próbowałem dzisiaj porozmawiać z Panią, czy coś postanowili, ale coś z zasięgiem (mamy orange), później już go nie było.
Wyślę jeszcze e-maila, sms, albo jutro spróbuję pomówić - ciekaw jestem sam.
Może jeszcze nie podjęli decyzji, więc ...poczekam do jutra, nie chciałbym iż "nachodzić", mówili Pani Małgosi, że mają na zastanowienie ten tydzień;)

Zobaczymy Kochani, śledzę też Dział "Przygarnę psa", jest kilka propozycji dla piesków - malutkie i ON.

A nasz Bartuś, to taki typ pieska- ktoś jak go zobaczy i od razu się zakocha - to będzie ten domek, tak jak Azula:)

Posted

Dostałem dziś maila od Pani, pomówili rodzinnie i ... dopiero za pół roku, po przeprowadzce do domku z ogrodem będą myśleć o drugim piesku, podoba im się Bartuś- ale niestety.

Oj Barcik, musi być w końcu ten Twój, jedyny domek.
Kochani - dalej szukamy domku dla Bartusia.

Posted

Misiu z lańcucha, ktory jest bardzo podobny do Barta znalazl swój domek w Warszawie:

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/607/76843505.jpg/"][IMG]http://img607.imageshack.us/img607/3134/76843505.jpg[/IMG][/URL]

Barcik - musisz znaleźć domek...:(

Posted

Erka na pewno będzie pamietać i jak ktoś jeszcze zapyta to na pewno Barta poleci.:roll:
[B]erko[/B] a może zagadać z Pania od Milo(Misia)....Może ktoś ze znajomych, albo znajomych znajomych...
Oni tam mają grupkę zaprzyjaźnionych psiarzy.Może by się w ten sposób udało Bartowiu znaleźć dom??
Jak nie czujesz się na siłach w temacie to daj błogosławieństwo wegielkowej, co???:oops:

Posted

[COLOR=#ff0000][B]PROSZE zajrzyjcie psy maja 5 dni.. później właściciel sie ich "pozbędzie"[/B][/COLOR]
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/231748-POMOCY-!-Dziad-chce-u%C5%9Bpi%C4%87-2-psy-[/url]!

Posted

[quote name='andzia69']Misiu z lańcucha, ktory jest bardzo podobny do Barta znalazl swój domek w Warszawie:

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/607/76843505.jpg/"][IMG]http://img607.imageshack.us/img607/3134/76843505.jpg[/IMG][/URL]

Barcik - musisz znaleźć domek...:([/QUOTE]
Cudny ten Misio i jaki podobny do Barcika :) Super, że znalazł domek :multi:
[quote name='savahna']Erka na pewno będzie pamietać i jak ktoś jeszcze zapyta to na pewno Barta poleci.:roll:
[B]erko[/B] a może zagadać z Pania od Milo(Misia)....Może ktoś ze znajomych, albo znajomych znajomych...
Oni tam mają grupkę zaprzyjaźnionych psiarzy.Może by się w ten sposób udało Bartowiu znaleźć dom??
Jak nie czujesz się na siłach w temacie to daj błogosławieństwo wegielkowej, co???:oops:[/QUOTE]
Dobry pomysł, jeśli trzeba to mogę pomówić też z Panią od Misia;)
Właśnie tak przez polecenie jednej Cioci drugiej, Lapsio mix ON znalazł domek we Wrocławiu, a był u jumanji chyba ze 2 lata.
Znajdźmy mu domek, wstawię też Barcika na "swoje" wątki, a nuż ktoś takiego pieska zauważy;)