Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 531
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[LEFT]Wiem,tylko że filmików na allegro nie wrzuce,poza tym aparat ma ograniczone możliwości i jak zaczne robić filmiki to mi miejsca braknie na fotki a nie robmy jednego psa tylko kilka lub kilkanaście naraz.
Uważam,że nasz fotki są dobre,staramy się je robić na trawce a nie w boksie żeby było widać,że ktoś z tym psem wyszedł,pospacerował,spędził troche czasu żeby go poznać. Jak pies ma tylko fotki z boksu to zawsze mogą być obawy,że pies nie jest taki sympatyczny,że może ktoś sie bał go wyprowadzić itd.
[/LEFT]

Posted

[quote name='Yona']To są psy juz wyadoptowane, ale można jeszcze obejrzeć ogłoszenia.
Popatrz, o co mi mniej więcej chodzi. Zdjęcia są różne.

http://www.allegro.pl/item193919477_bart_pies_caly_z_bolu_.html

http://www.allegro.pl/item198048183_3_kg_roczna_szprotka_jej_hobby_i_marzenia_.html

http://www.allegro.pl/item203329919_dla_panstwa_wazny_byl_seter_nie_dina_.html

http://www.allegro.pl/item199870199_kapsel_pracoholik_.html

Yona, czy Bart, "seter" kruszynka i pracoholik mają domki ?

Posted

[quote name='truskawa144']

Ja wiem o co Tobie chodzi,jednak my robimy fotki po swojemu i tez mamy duże sukcesy w adopcjach a fotki się podobają.

truskawa, my tutaj nie rozmawiamy o sukcesach w adopcjach, tylko o tym, jak można jeszcze pomóc Aksamitowi. Jeśli można coś ulepszyć, to uważam, że trzeba to zrobić :)

Posted

[LEFT]Ale to jest ulepszenie według Ciebie,według mnie zdjęcia są dobre. Poza Aksamitem mam jeszcze ponad 200 innych psów i koty a jestem sama i nie dam rady każdemu robić 100 róznych fotek i ciągle dorabiać kolejnych,są psy które nawet jeszcze nie mają zdjęcia poza boksem i nimi się musze zająć w pierwszej kolejności,potem będzie czas na aktualizacje.
Narazie Aksamit jest cały czas na allegro,Fizia dodała go też na mase innych stron,osoby które przyjeżdzają do schroniska po psa oglądają go. W końcu przyjedzie czas i na niego,jest młody,ładny,fajny.
[/LEFT]

Posted

truskawa144 napisał(a):
Ale to jest ulepszenie według Ciebie,według mnie zdjęcia są dobre. Poza Aksamitem mam jeszcze ponad 200 innych psów i koty a jestem sama i nie dam rady każdemu robić 100 róznych fotek i ciągle dorabiać kolejnych,są psy które nawet jeszcze nie mają zdjęcia poza boksem i nimi się musze zająć w pierwszej kolejności,potem będzie czas na aktualizacje.

Narazie Aksamit jest cały czas na allegro,Fizia dodała go też na mase innych stron,osoby które przyjeżdzają do schroniska po psa oglądają go. W końcu przyjedzie czas i na niego,jest młody,ładny,fajny.

Ja pytam o zdjęcia, bo też robię mu sporo ogłoszeń :)

Właściwie zastanawiam się, czemu służy ten wątek?...
Zaadoptować, to raczej nikt go nie zaadoptuje dzięki temu wątkowi, bo zdjęć tu nie ma, przynajmniej tak typowo, w pierwszy wątku.
Pomocy, jak widzę, żadnej sobie nie życzysz...
Więc po co?... :crazyeye:

Posted

[LEFT]Nie wiem skąd ten wniosek. Ja się wypowiadam tylko w sprawie zdjęć nie w sprawie pomocy.
Widziałam na dogo mase wątków ciągnących się przez 100 stron w których jest jedna czy dwie fotki.
Dla mnie pomocą jest własnie to,że ktoś wklei ogłoszenie na jakiś inny portal,zaproponuje konkretnego psa osobie która chce adoptować a nie może sie zdecydować itd.
Jeśli chodzi o adopcje to faktycznie przez dogo adopcje mogę policzyć na palcach jednej ręki ale kto wie,może akurat ten pies zostanie zauważony.
W pierwszym wpisie nie ma fotke ponieważ nie moge ich dodać,nie ja jestem autorką wątku.
[/LEFT]

Posted

truskawa144 napisał(a):
Widziałam na dogo mase wątków ciągnących się przez 100 stron w których jest jedna czy dwie fotki.

Pewnie dlatego się tak ciągną, bo mają własnie 1-2 zdjęcia :)

Posted

[LEFT]Nie sądze,po prostu mają pecha. Zobacz sobie wątki w których jest 10 fotek na każdej stronie a te psy nadal nie mają domu.
Nie wiem w ogóle po co ta dyskusja,już Ci wyjaśniłam jak i dlaczego robimy takie a nie inne fotki i czemu nie jestem w stanie zrobić każdemu psu kilkudziesięciu zdjęć.
[/LEFT]

Posted

truskawa144 napisał(a):
Nie sądze,po prostu mają pecha. Zobacz sobie wątki w których jest 10 fotek na każdej stronie a te psy nadal nie mają domu.

Nie wiem w ogóle po co ta dyskusja,już Ci wyjaśniłam jak i dlaczego robimy takie a nie inne fotki i czemu nie jestem w stanie zrobić każdemu psu kilkudziesięciu zdjęć.

A ja myślałam, że że duża sprzedaż wynika przede wszystkim z dobrej reklamy:cool3: A tutaj dowiaduję się, że to od szczęścia vel pecha zależy :lol:

W jednym zgadzamy się na pewno, że cała ta gadaniana do niczego nie prowadzi, skoro obie jesteśmy w 100% przekonane o słuszności własnego zdania. :)

Posted

[LEFT]Sprzedaż może i tak ale adopcja to jednak coś innego. Poza tym ciężko trafić w czyjś gust,jednemu się spodoba pies bo podoba mu sie sposób w jaki został przez nas przedstawiony,innemu spodoba się bardziej Twój sposób. Jednych łapie za serce psina wyglądająca zza krat,kogoś innego na kolanach u człowieka a jeszcze kogoś na zielonej trawce.
[/LEFT]

Posted

[LEFT]Jak ktoś konkretnego psa nie chce to choćby miał 100 różnych zdjęć to go nie weźmie.Poza zdjęciami to sam pies musi się podobać.
Dla mnie nie mają,to dwie zupełnie inne rzeczy. Procowałam jako specjalista ds. sprzedaży i zajmuje się adopcjami,niewiele widzę cech wspólnych.

Robie co mogę żeby znaleźc domy wszystkim psom,nie jestem w stanie każdemu zmieniac fotek co tydzień. Aksamit ma dużo ogłoszeń,ciągle jest na allegro.
Proponuje zakończyć dyskusje bo do niczego nie prowadzi a najlepiej skasować posty bo szkoda zaśmiecać wątek.
[/LEFT]

Posted

truskawa144 napisał(a):
Jak ktoś konkretnego psa nie chce to choćby miał 100 różnych zdjęć to go nie weźmie.Poza zdjęciami to sam pies musi się podobać.

Dla mnie nie mają,to dwie zupełnie inne rzeczy. Procowałam jako specjalista ds. sprzedaży i zajmuje się adopcjami,niewiele widzę cech wspólnych.

A skąd ma wiedzieć, czy chce psa, skoro nie ma żadnych zdjęć?... Jak np. na tym, wątku? Jak ma się spodobać?...

Reasumując:
Trafiłam na ten wątek dzięki iwop, która poprosiła mnie o pomoc. Zrobiłam jakieś ogłoszenia. Pies nadal w schronie, więc proszę o więcej zdjęć, a tutaj słyszę, że nic z tego, że ktoś BYŁ jakimś tam specjalistą i wie lepiej, że dwa zdjęcia mają mi wystarczyć.
Po prostu KUPA ŚMIECHU !!!

Posted

[LEFT]Nie wiem z czego tu się smiać. Nic nie poradze,że nie rozumiesz tego co piszę. Są 3 fotki Aksamita,więcej nie mam i mieć nie będę bo po prostu nie mam kiedy ich zrobić. Ja się nie zajmuje tylko jednym Aksamitem. Fotki na pewno będzie miał nowe jak tylko uporam się z psami,które w ogóle nie mają fotek albo tylko jedną zza krat.
[/LEFT]

Posted

Ja myslę, że czasem może wystarczyć nawet 1 zdjęcie, żeby sie udało. Właśnie zapadła decyzja w sprawie Dosi z tego samego schroniska, która miała tylko 1 zdjęcie, ale Państwo zobaczyli Ją i się zakochali. Wszystko zależy od tego, kto i czego szuka. Jeśli ktoś szuka psiego przyjaciela i członka rodziny, to myślę, że wystarczy mu niewiele i nie jest potrzebna cała sesja. Ja znalazłam moją Pestę dzięki ogłoszeniu Truskawy - były tam 3 zdjęcia robione na posadzce z płytek, dla mnie najważniejsze były oczy Pestki przez które nie mogłam spać i o których myślałam, dodam, że wczesniej oglądałam wiele cudnych psiaków.
Jasne, że im więcej zdjęć tym lepiej, bo lepszy obraz i wyobrażenie o psie, ale skoro narazie nie jest możliwe zrobienie większej ilości, myślę, że spokojnie można próbować ogłaszać Aksamita z tymi zdjęciami, które są, szczególnie, że widać Go na nich całego i dokładnie.

Posted

[LEFT]A no własnie,czasem nawet nie ma mozliwości zrobić fotki psa na trawce,szczególnie malucha kiedy jest zimno. Przecież nikt go do zdjęc nie bedzie mroził. Wtedy robimy fotki w pokoju,na wersalce albo na podłodze, a Twoja pestka tak się wierciła,że trzeba ja było do fotek trzymać bo inaczej były by zdjęcia łapki albo ogonka a nie całej Pestki:evil_lol::lol:
[/LEFT]