Jump to content
Dogomania

Paduś co Ci jest? :( echhh bałem się ludzi a teraz ich UWIELBIAM:)tylko domu brak:(((

Recommended Posts

Posted

Paduś ,tak sie pięknie nazywasz, na spacerek na pierwsza stronke....Ty też sie pokaz, tak tu juz jest na dogomanii,że sie każdy musi pokazać...Nie lubisz sie pokazywać...Nie każdy lubi ??? Ale sie przynajmniej przespaceruj.OK???

• Replies 786
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

skończyła się aukcja na allegro i nikt nie zadzwonił, nie zapytał....a było dwóch obserwujących :(

wznowiłam aukcje...

Padusiu trzymaj się ...ja i Ciotki nie zostawimy Cię tu samego

Posted

Czy jest jakaś szansa na diagnozę Padusia? Dobrze byłoby wiedzieć co mu jest. Chociaż padaczka niestety źle rokuje adopcyjnie. Kilka psów z padaczką szuka domu już baaardzo długo :-( Leki nie są drogie, ale jednak jest to problem...

Posted

anielica napisał(a):
Czy jest jakaś szansa na diagnozę Padusia? Dobrze byłoby wiedzieć co mu jest. Chociaż padaczka niestety źle rokuje adopcyjnie. Kilka psów z padaczką szuka domu już baaardzo długo :-( Leki nie są drogie, ale jednak jest to problem...

Ja powiem tak....nikt nigdy nie widział ataku Padusia...pierwszą osobą która zauważyła, że z nim jest cos nie tak byłam ja...poprosiłam o przeniesienie do innego psa...ale to co ja widziałam to wyglądało dziwnie...

wyglądało jak faza po ataku padaczki...ale równie dobrze może to być forma totalnego zastraszenia ...przecież nie wiemy co ten bidul przeżył...

czy można jednoznacznie jakoś badaniami stwierdzić padaczkę lub ją wykluczyć?...bo jak moja jamnisia miała podejrzenie (ale miała atak) to lekarz stwierdził, że jak będzie drugi atak tzn ze to padaczka...ot i tyle

jak się podchodzi do klatki Padusia to on się chowa w sam róg i się trzęsie, spuszcza głowkę i oczka....i się cały kuli...więc może to być moze reakcja na człowieka..:hmmmm:
po kiełbaskę podszedł...jak się kiełbaska kończyła uciekał...nie chcę narazie brac go na spacery dopóty dopóki się nie przekona bardziej do człowieka bo nie chcę mu zrobić krzywdy...

Posted

No tak, prawdopodobnie tak jak u ludzi, padaczkę diagnozuje się po drugim ataku, no i po EEG. Myślę, że w przypadku Padusia trzeba obserwować i mieć nadzieję, że atak się nie powtórzy.

No i szukać, szukać, domku dla biedaka...

Posted

Byłam dzisiaj u Padusia...siedzi z bardzo starym psiakiem, który chyba już nic nie widzi ma z 15 lat conajmniej....

dałam im psie ciasteczka...psi staruszek nie chciał :( a Paduś wcinał...wyszedł do mnie z budy...podszedł...mój Kochany malenki Skarb...
potem jak wracałam koło jego klatki tez wyszedł jak przechodziłam (przełamujemy lody)...

Domku ten psiak jest przecudny ... pokochaj go....