Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja bym zdjęła, wycięła i założyła z powrotem :razz: Kołtuny są paskudne...
Zdejmowałam moim sukom kaftanik, żeby sobie polatały bez przynajmniej jakis czas, pilnowałam tylko, żeby się nie lizały.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jako osoba mająca same suki (:evil_lol: ) mogę też poradzić zdjecie kaftanika, obcięcie dredów i ponowne założenie. Kaftanik jest ochroną szwów i jak ją bedziesz obcinała, sunia nie rozerwie sobie przecież szwów.

Posted

Fotki dla cioci:

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images4.fotosik.pl/288/19008853469a9e8e.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images12.fotosik.pl/14/1872492e44a1a953.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images11.fotosik.pl/21/b0246255f9a8b7ef.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images13.fotosik.pl/14/d5f81254e5f39a03.jpg[/IMG][/URL]

Posted

ja też ja też....chcę zadac pytanie...:oops: :evil_lol:

co to na niej tak się błyszczy????

a ciotka Oleśka mówiła, że ubranko jej kupiła w kropki..że miała być dalmatyńczyk prawie...a tu widzę że sweterk jednolity :eviltong:

Posted

[quote name='pucka69']ciotki! a rachunek w psim losie? ile wyniósł? kto wie? Green ? i co z nim dalej? z rachunkiem znaczy? i jeszcze - w jakim sunia jest wieku?[/quote]

rachunku jeszcze nie dali, nie wiadomo ile wynosi. A sunia ma wpisany w kartę wiek - 7 lat

Posted

[quote name='Aga_Mazury']ja też ja też....chcę zadac pytanie...:oops: :evil_lol:

co to na niej tak się błyszczy????

a ciotka Oleśka mówiła, że ubranko jej kupiła w kropki..że miała być dalmatyńczyk prawie...a tu widzę że sweterk jednolity :eviltong:[/quote]

Oj Ciotka, Ciotka :shake: Wcale się na psiej modzie nie rozeznajesz. To jest kubraczek w drobniutki kropki, żeby Lady była taka Magda M. ;) A błyszczą się odblaski, coby nikt jej nie przejechał.
Kubrak ma jeszcze kołnierzyk be-be. Cudo!!:lol:

Posted

W ramach uskuteczniania opcji "panika" wlasnie wrocilismy z PL... citka green zobaczyla plame krwi na kubraku, wiec wziela Lady i TZ-a pod pache, posadzila jedno z tylu, drugie za kierownica ;)

Bogu dzieki nic jej nie jest :ylsuper:

pzdr
GreenEvil

Posted

[quote name='GreenEvil']W ramach uskuteczniania opcji "panika" wlasnie wrocilismy z PL... citka green zobaczyla plame krwi na kubraku, wiec wziela Lady i TZ-a pod pache, posadzila jedno z tylu, drugie za kierownica ;)

Bogu dzieki nic jej nie jest :ylsuper:

pzdr
GreenEvil[/quote]

wow....

ja też prawie urodziłam jak w kuchni miałam całą podłogę we krwi...i stojąca Percia z której kapie krew....
jeszcze mi słabo jak sobie przypomnę...brrrrrrr

ale dobrze Ciotka...pilnuj, dbaj jak o największy Skarb...przeciez to nasza Lady :calus:

Posted

Lady jest ztrasznie apatczna... z jednej strony jest mi to na reke, bo moge duzo rzeczy przy niej zrobic, z drugiej strony, jak spojrze na nia i na mojego dwa razy starszego psa, to mi sie plakac chce. Niunia jest strasznie wychudzona, jutro kupie jej wiec juniorka jakiegos porzadnego.

Czy sunia byla zabrana ze schronu z smyczka i obrozka, czy tez zaiwanilam te dobra z PL ? :evil_lol: Niezaleznie od tego jutro kupie jej tez smycz i obrozke, bo te ktore ma sa juz lekko nadgryzione zebem czasu ;)

Lady strasznie sie boi zakladnia ubranka pooperacyjnego... ech... niech ten pies juz wroci psychicznie do swiata zywych :(

pzdr
GreenEvil

Posted

Myślę, że ona jest zdezorientowana tym wszystkim, co dzieje sie wokół niej. Przechodzi z miejsca do miejsca, poddawana jest zabiegom. Żal suni strasznie, ale to wszystko dla jej dobra...

Posted

ze schroniska w ostródzie była zabrana o ile dobrze pamiętam "goła"....tzn. bez obroży i smyczy...

ona w szpitalu w Olsztynie tez była taka smutna, troszkę ożywiała się na spacerach..

Ciotka a czy ona tak do końca zachowuje czystośc w domu...?..bo jeste ciekawa

Posted

Lady przywitala sie ze mna jak dzisiaj przyszlam do domu :) tzn nie zamachala ogonkiem, ale przyszla :D

co do czystosci.. dzisiaj rano walnela kupsztala w kaciku, ale to moja wina - za bardzo sie grzebalam z wyjsciem :oops:.

Oprocz tego ma wlaczony tryb "odkurzacz" - miske oproznia z zawrotna predkoscia i juz doskonale wie co zrobic, zeby ciotka napelnila miseczke magiczna zawartoscia spowrotem ;)

pzdr
GreenEvil

Posted

Toche nyndzny wybor puppych ... ja tak na pocztek (zeby zobaczyc ile tego bedzie jadla) potrzebuje ze 2-3kg. No nie wiem teraz... plus, ze przywioza, minus, ze trzeba zamowic za ponad 100 zl, zeby przywiezli i maly wybor... a porownujac ceny w krakvecie z tym co ja place u siebie w sklepiku, to wychodzi niewiele drozej (vide [URL="http://www.krakvet.pl/product_info.php?cPath=23_25_46&products_id=386"]NUTRA NUGGETS Performance[/URL] ) - ja w detalu (pakowane po 0,5 kg) place ok.10 zl za kg, za paczke 7,5kg jeszcze mniej...

pzdr
GreenEvil

Posted

[quote name='_beatka_']krakwet jest dość drogi, zobacz w animalia.pl
ja tam zamiawiam karme i jest najtaniej, ja patrzylam na hillsa bo to daje mojemu BF[/quote]
To zależy. Popatrzyłam na Brita, bo to kupuję moim stworom, i w animalia.pl jest o 10 zł droższy niż w krakvecie...
Warto chyba zerejstrować się w kilku takich sklepach i tak sobie żonglować ;) Bo zauważyłam, że w każdym jest jakaś karma tańsza niż gdzie indziej...
Purina Dog Chow najtańsza była w grandecane.pl ...
Te z górnej półki są w ogóle poza moimi zaintersowaniami - i możliwościami ;), więc nawet nie porównuję. Ech, gdybym miała JEDNEGO psa...

(zaraz bym sobie wzięła ze trzy z dogo :evil_lol:)