Jump to content
Dogomania

ARLI&MEGAN - dwa nakolankowce pilnie szukają DS!!!Megan gaśnie,Arliemu dokucza serce.

Recommended Posts

Posted

Havanka napisał(a):
Super ! Mam nadzieję, ze będzie mu tam dobrze. Czyli mogę usunąć go już z ogłoszeń.
Cierpliwie czekam na info w spr. Arliego. Oczywiście wciąż trzymam kciuki !

Też mamy taką nadzieję i jestem dobrej myśli. Kiler zasłużył na kochający domek.

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tekst dla Arliego, nowy:

Czy nadejdzie deszcz ukojenia, zerwie więzy niewoli i podaruje temu psu normalne życie?
Czy zagubione w szarej rzeczywistości malutkie, wiernie serce odnajdzie właściwą drogę?

Pytań jest tyle i jeszcze więcej.

Odległe westchnięcie samotnego serca... Arli wypatruje domu.
Brak szacunku człowieka do istot czujących – to nie jest sprawiedliwe.

Ale jak można szukać sprawiedliwości na świecie, gdzie tak ważne istoty jak psy, wierni towarzysze życia, prędzej czy później odnajdują swoje miejsce przy pierwszej lepszej drodze, na ulicy.
Co kieruje człowiekiem? Nigdy nie poznamy w pełni tajemnic ludzkiego umysłu, który w wielu przypadkach odpowiedzialny jest za coś tak okrutnego.

Ciche życzenie szeptane przez malutkiego Arliego to posiadanie własnego domu. Możliwość przytulenia się do swojego człowieka... Tak, wiara w tej małej duszyczce nie umarła. Wierzy w istotę która zdolna jest wyrządzić krzywdę... Arli się nie poddaje.

Każdej nocy, dnia spogląda przez kraty swojej celi, więzienia. Błyszczące oczy z tęsknotą podążają za człowiekiem. Nie ma odpowiedzi na pytanie: Dlaczego nikt go nie chce...

"Dla moich marzeń toczę swe życie
Dla pragnień nocy wypatruję ..."

Dużo nie trzeba aby zniknął z tego świata.
Przecież wystarczy ulecieć w krainę marzeń, zrzucić doczesny ciężar, zniknąć...
Nie chcemy na to pozwolić. Chcemy udowodnić światu, że człowiek nie jest zły, jest szansa...

Arli to psi ideał. Stosunek do kotów ma pozytywny, czystość zachowuje.
Sprawdzi się wspaniale jako towarzysz starszej osoby.
Arli to dorosły, stonowany psiak. Uwielbiany przez opiekunów i wolontariuszy.
Zasługuje na dom!

Posted

Havanka napisał(a):
Ogonku, rozłożyłaś mnie tym tekstem... Czy to Twoje dzieło??? Pozwolisz, że bez czekania na zgodę, podmienię tekst w ogłoszeniach, które wystawiłam Arliemu?

oj tam, oj tam, moje ;)
Czy on ma jeszcze ważne ogłoszenia?
Ostatnie linki które wkleiłaś były chyba z dwudziestego któregoś października.

Posted

_ogonek_ napisał(a):
oj tam, oj tam, moje ;)
Czy on ma jeszcze ważne ogłoszenia?
Ostatnie linki które wkleiłaś były chyba z dwudziestego któregoś października.

Wciąż aktywuję Arliemu przychodzące linki. Na Tablicy i Gumtre bardzo często.

Posted

Havanka napisał(a):
Byłoby super !
Gdyby były jakieś nowe zdjęcia, można by też podmienić.

zobaczymy co da się zrobić ;) Chociaż ja w schronisku jestem dwa razy w tyg. (weekendy). Może dziewczyny na miejscu dadzą radę.
A na razie odkopię te które mam ;)

Posted

_ogonek_ napisał(a):
zobaczymy co da się zrobić ;) Chociaż ja w schronisku jestem dwa razy w tyg. (weekendy). Może dziewczyny na miejscu dadzą radę.
A na razie odkopię te które mam ;)

Ok. Poczekam. Czy był choć jeden, "maleńki" telefonik w spr. jakiegoś psiaczka?

Posted

Havanka napisał(a):
Ok. Poczekam. Czy był choć jeden, "maleńki" telefonik w spr. jakiegoś psiaczka?

No niestety...

Oprócz tych państwa, którzy byli, bo szukali psiaka dla rodziców nikt nie pytał o żadne z nich...

• 2 weeks later...
Posted

Dziś, po edytowaniu ogłoszenia Megan, na Gumtre, dostałam informacje zwrotną, ze ogłoszenie zostaje usunięte, bo narusza zasady regulaminu. Nie wiem, jakie zasady naruszyłam, bo wg mnie żadne. Tak więc, Megan nie ma już ogłoszenia na tym potalu.

Posted

Havanka napisał(a):
Dziś, po edytowaniu ogłoszenia Megan, na Gumtre, dostałam informacje zwrotną, ze ogłoszenie zostaje usunięte, bo narusza zasady regulaminu. Nie wiem, jakie zasady naruszyłam, bo wg mnie żadne. Tak więc, Megan nie ma już ogłoszenia na tym potalu.

mi też ostatno usunęli. nie wiem czemu....

Posted

Arli choruje :(

Miał ostatnio problem z załatwieniem się. Dzisiaj wychodząc z innymi wolontariuszami na spacer potknął się i wywrócił i wyglądało to jakby stracił przytomność..
Ogólnie jest apatyczny, ale jeść je i pije, najważniejsze.
Na wieczornym spacerze się załatwił (chyba) było zbyt ciemno, aby dokonać analizy jego kupy ;)

Wet wykluczył serce. Psiak dostał kilka zastrzyków w tym przeciwbólówki, bo parę dni temu nie mógł normalnie kupy zrobić...
Badanie krwi ma wykazać co jest na rzeczy (niby)...

Posted

[quote name='_ogonek_']Arli choruje :(

Miał ostatnio problem z załatwieniem się. Dzisiaj wychodząc z innymi wolontariuszami na spacer potknął się i wywrócił i wyglądało to jakby stracił przytomność..
Ogólnie jest apatyczny, ale jeść je i pije, najważniejsze.
Na wieczornym spacerze się załatwił (chyba) było zbyt ciemno, aby dokonać analizy jego kupy ;)

Wet wykluczył serce. Psiak dostał kilka zastrzyków w tym przeciwbólówki, bo parę dni temu nie mógł normalnie kupy zrobić...
Badanie krwi ma wykazać co jest na rzeczy (niby)...[/QUOTE]
Biedny Arli. Mam nadzieję, ze to nic poważnego i szybko wyjdzie z tego.

Posted

Ach, zapomniałam dopisać jeszcze o prostacie.
Arli ma prostatę i problem.. Plus ogromny to to, że na początku lipca został poddany kastracji. To może zahamować albo zmniejszyc postęp prostaty...
Hormony schodzą pół roku, a tyle nie minęło jeszcze.

To jest właśnie ogromny atut kastracji, przynajmniej to nie będzie naszego malucha męczyło..