Elżbietka_Cieszyn Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Zapraszam na wątek Kajko [url]http://www.dogomania.pl/threads/220645-KAJKO-vel-MARKO-WSPANIA%C5%81Y-MIX-JAMNIKA-!!!-POTRZEBNY-DOM-[/url]!!!!! Quote
sylwija Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 byliśmy u dr Niziołka: [IMG]http://images10.fotosik.pl/578/3f2fbdcd47e77406gen.jpg[/IMG] poza tym na razie sterylka wstrzymana - na jakieś 2-3 miesiące, Vera powinna mieć lepszą kondycję no i dr Niziołek poradził zbadać hormony tarczycy, więc poza ekg, echo miała pobraną krew Żeby jej nie popsuć humoru, trochę pospacerowaliśmy [IMG]http://images10.fotosik.pl/577/f7e4ec185f86f89cgen.jpg[/IMG] [IMG]http://images10.fotosik.pl/577/e6e0b370874481cagen.jpg[/IMG] [IMG]http://images10.fotosik.pl/577/dd3abfbe2ac466dfgen.jpg[/IMG] Quote
sylwija Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 [IMG]http://images10.fotosik.pl/577/3ec2f6439c4ff10cgen.jpg[/IMG] [IMG]http://images10.fotosik.pl/577/698c748ac54380c1gen.jpg[/IMG] [IMG]http://images10.fotosik.pl/578/eccea1e7f7d5a957gen.jpg[/IMG] Quote
handzia Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Prześliczna jest :loveu: Sylwija zdziałałaś cuda :lol: Jakiś czas nie zaglądałam na ten wątek, ale niedawno zobaczyłam jaką metamorfozę przeszła Vera. Jestem w szoku... Quote
sylwija Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 (edited) Tak, Vera jest piękna i ma dużo wdzięku, doktora też zauroczyła ;) jeśli chodzi o serducho, dr Niziołek powiedział, że to raczej cecha niż wada, ze na pewno wygłodzenie, wycieńczenie miało wpływ. Trzeba uważać, żeby jej nie przeforsować, a jednocześnie pracować nad jej kondycją. I dla bezpieczeństwa te hormony tarczycy sprawdzić Ona w ogóle się nie denerwuje u weta, a u dr Niziołka po tych badaniach, jak rozmawialiśmy, rozciągnęła się jak długa i zaczęła przysypiać :D Inna sprawa, że ona tez chyba ma taki temperament, jest raczej spokojna i zrównoważona. Choć czasem jak szczeniaczek bryka, ale nie specjalnie się denerwuje - taki stoik raczej. W Warszawie, jak byliśmy z nią w parku Szczęśliwickim, to aż piszczała do innych psiaków, podobnie w poczekalni. U nas na wsi, za to częściej człowieka spotka na spacerze niż psa, to też się wdzięczy i przymila.. Taki cukiereczek z niej ;) szczerze mówiąc, dziwi mnie, że ma tyle zaufania do ludzi - po tym, jak ja traktowali.. Edited January 14, 2012 by sylwija Quote
gallegro Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 [quote name='sylwija'](...)szczerze mówiąc, dziwi mnie, że ma tyle zaufania do ludzi - po tym, jak ja traktowali..[/QUOTE] Tylko psy potrafią znieść tak wiele, a mimo to nie stracić zaufania do innych ludzi. Vera jest wyjątkową sunią... Quote
sylwija Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 fakt, że przecudowna, ale bezdomna.. podobnie, jak Ninka, zresztą.. Quote
sylwija Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 czy ktoś byłby tak uprzejmy i zrobił suniom wydarzenie na FB? nie mają do tej pory, a może wzbudziłyby zainteresowanie.. Quote
gallegro Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Ja w fb nie kumaty jestem, ale poproszę kogoś, kto się na tym wyznaje. Quote
gallegro Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Sylwija, jak myślisz, jakie warunki byłyby najlepsze dla Very, a jakie dla Ninki (zakładając ich rozdzielenie...). Jak zachowają się w domu? Robiłaś już taką próbę, a jeśli nie, to czy mogłabyś to sprawdzić? Dobrze byłoby wiedzieć na co je stać w warunkach domowych. Quote
sylwija Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 nie robiłam, bo aktualnie to raczej niewykonalne - mam pełno kotów (jednego, który był osobno po operacji muszę przenieść i jakoś zrobić miejsce dla Asika).. a musiałyby trochę posiedzieć, żeby zweryfikować, jak się będą zachowywać generalnie: Ninka to szczeniak, trzeba ją nauczyć, ale jest bardzo energiczna i mogłaby niszczyć - z bud wyciąga, co się da i pogryza..Jest za to bardzo pojętna, przy odpowiednim podejściu i zapewnieniu wystarczającej ilości ruchu, wszystkiego można nauczyć. Przy człowieku nie zniszczy, ale zostawiona sama - mogłaby... Lubi inne psy, człowiekowi musi zaufać - ma dystans spory do obcych, boi się podniesionego głosu, gwałtownych ruchów.. za to jak już zna - to bardzo przyjacielska, lubi pieszczoty, na spacerze przybiega zawołana natychmiast, i cały czas kontroluje, gdzie jestem - ma mnie na oku :) ma zadatki na grzecznego psiaka, ale póki co - typowo szczenięce zachowania, nie chce dorosnąć ;) Vera jest za to spokojna i zrównoważona, lubi ludzi, lubi psy, koty - raczej tak, ale trzeba być ostrożnym. To raczej nie jest sportowy typ, musi mieć swoją dawkę ruchu, lubi sobie pobiegać, pobawić się z psami, ale jest już na etapie, że chyba woli spacery z człowiekiem. Troszkę z niej indywidualistka.. i cały czas pieszczocha niemożliwa. Pewnie mogłaby mieszkać i w domu, i w kojcu, choć w domu pewnie za ciepło - z budy zaczęła korzystać dopiero przy opadach, a i to zainicjowała Ninka. W ogóle do jednej budy się razem pakują.. Quote
Ziutka Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Malduję się na wątku ;) Poprosiłam Isadorkę o wydarzenie na FB. Ja mogę zrobić ślicznotką ogłoszenia w necie ;) Quote
gallegro Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Dzięki Ziutka za pomoc. Masz szczęśliwą rękę, więc mam nadzieję, że uda się sunie szybko wyadoptować... Quote
Ziutka Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 [quote name='gallegro']Dzięki Ziutka za pomoc. Maz szczęśliwą rękę, więc mam nadzieję, że uda się sunie szybko wyadoptować...[/QUOTE] No mam taką nadzieję ;) Sylwuś, prześlij mi na maila tekst, fotki, mail, telefon i miasto na jakie ogłaszać psiaki. Jeśli mam ogłaszać oddzielnie to oddzielne maile z fotkami poproszę, bo wsio mi się pomyli :oops: Mój mail : [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
sylwija Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 dziękuję, jesteście kochani :) Bardzo Kochani :) Ziutka - wszystko jutro prześlę, dobrze? bo teraz pracuję .. :( a mam pytanie: czy ktoś wie, co z Jezabel, która zakładała wątek, ktoś ma z nią kontakt? mi na pw nie odpowiedziała i dodzwonić też mi się nie udało Quote
Ziutka Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 [quote name='sylwija'] Ziutka - wszystko jutro prześlę, dobrze? bo teraz pracuję .. :( [/QUOTE] Nie ma sprawy, wyślij jutro na spokojnie :) Quote
gallegro Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 [quote name='sylwija'](...)a mam pytanie: czy ktoś wie, co z Jezabel, która zakładała wątek, ktoś ma z nią kontakt? mi na pw nie odpowiedziała i dodzwonić też mi się nie udało[/QUOTE] Najpierw miała jakieś problemy rodzinne, a kiedy Ania rozmawiała z nią ostatni raz, wspominała coś o poważnych kłopotach zdrowotnych (dłuższy pobyt w szpitalu). Nie znam szczegółów, ale sam dzisiaj zastanawiałem się, czy nie spróbować do nie zadzwonić. Jakaś dziwna ta cisza z jej strony... Quote
Isadora7 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Ja tez bym poprosiła info w pigułce dla suni (moze byc ten tekst co poleci to Ziuty i dane kontaktowe ma sie rozumiec Quote
Ziutka Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 [quote name='Isadora7']Ja tez bym poprosiła info w pigułce dla suni (moze byc ten tekst co poleci to Ziuty i dane kontaktowe ma sie rozumiec[/QUOTE] Dzięki Kochana, że jesteś...wyłączyłam już gadulca, pewnie tam się meldowałaś ;) Quote
gallegro Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 (edited) Okazało się, że chcę czy nie, muszę założyć konto na fb. Zmusił mnie do tego syn, który wczoraj wyjechał na dłużej do Anglii i zakomunikował mi, że nie będzie pisać do każdego osobno, a wszelkie info na bieżąco będzie zamieszczać na fejsie. I w taki oto sposób zmuszony jestem dołączyć do grona użytkowników tego popularnego portalu. @Isadora7, czy podczas rejestracji powinienem na coś zwrócić uwagę i ew. później ustawić odpowiednio opcje. Nie chciałbym być inwigilowany, otrzymywać spamu itp. Jeszcze odnośnie psiaków... ostatnia fotka Very z wpisu 614 jest obowiązkowa ;-). Przepięknie na niej wygląda. Edited January 21, 2012 by gallegro Quote
Isadora7 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Najważniejsze to przejrzyj ustawienia prywatności. Tam jest sporo możliwości, możesz ustawić kto ma widzieć informacje o Tobie, kto ma widziec Twoją liste znajomych, kto ma widzieć Twoje posty. Możesz tez majac znajomych ustawić ich hierarchię np BLISKI ZNAJOMY ma największy dostęp, a DALEKI ZNAJOMY ma ograniczenia. Oczywiscie są jeszcze inne podziały również możesz stworzyć własne grupy zadając im co mogą u Ciebie robić, oglądać itd. Można też indywidualne osoby oczywiście blokować, lub ograniczać dostępy. No i nie wiem co jeszcze, ja mam zasadę nie grać w te debilne ogłupiające gierki, ściagające potem spywery i spam, blokuje wszystko, a że jest tego od cholery, blokuje takie aplikacje dopiero jak dostaje od kogoś zaproszenie. One maja takie zadania żeby wyjonać no 10 frajerów znaleźć do gry. Różności można ustawiać, ale chyba tak przekrojowo powiedziałam /napisałam najwazniejsze. Ale jak coś to pytaj jak już sie zalogujesz, bo zapewne będziesz miał trochę pytań. Z racji zawodu napewno szybko obcykasz. Quote
sylwija Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 ja tego fb nie kumam, założyłam sobie konto - na czuja.. i jak dziecko we mgle.. [B]Ziutka [/B]- wysłałam 2 maile, ale dopiero teraz.. cala noc i dzień - praca w porywach, jestem padnięta normalnie, oddzielnie dla obu suń, bo jak miały wspólne ogłoszenia, to żadnego odzewu, niestety.. [B]Isadora7 [/B]- nie mam Twojego maila, tu wstawić czy na pw? dziękuję Wam dziewczyny - Bardzo - i [B]gallegro [/B]- dziękuję Bardzo, że pamięta o 'moich' panienkach :) [quote name='gallegro']Najpierw miała jakieś problemy rodzinne, a kiedy Ania rozmawiała z nią ostatni raz, wspominała coś o poważnych kłopotach zdrowotnych (dłuższy pobyt w szpitalu). Nie znam szczegółów, ale sam dzisiaj zastanawiałem się, czy nie spróbować do nie zadzwonić. Jakaś dziwna ta cisza z jej strony...[/QUOTE] trochę niezręcznie też wyszło, bo na początku zbierała pieniążki na Verę i Ninkę i one ani do mnie nie wpłynęły, ani na konto FAM, które pokrywa koszty karmy i weta.. Pewnie faktycznie ma trudną sytuację życiową i nie ma głowy do takich spraw. A sobie myślę, że może warto zmienić tytuł wątku? w ogóle oglądałam zdjęcia panienek, od czasu je przywieźliście do Wwy i po kolei wszystkie albumy, ech.. powiem tak - emocje duże.. Quote
Recommended Posts