Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ingo- dobrze że w treść wstawiłas najbardziej szokujące zdjęcia- ś.p. Duszek nawet nie przypomina pieska :(... Jak coś takiego może nie ruszać za serce??? Ja mam nadzieję że redaktor się jednak odezwie... Dla mnie widok Duszka był szokiem- nigdy nie widziałam tak wyniszczonego psa:(... I tutaj nie było happy endu- bo przez rok NIKT nie reagował. Cholerna polska znieczulica...:angryy:

Posted

Ja otrzymałam kilka potwierdzeń odbioru maili które wysłałam w sprawie Rexa i Psotki. Ale tylko potwierdzenia: "przeczytano" lub "nieprzeczytano". Żadnej odpoiwedzi, może jednak ktos naprawde przczytal i sie zastanawia?

Posted

A czytałyście że Pestka będzie miała reportaż? :)
Chyba cosik jednak zdziałałyśmy, bo była u niej Uwaga właśnie! ;)

[quote name='Biafra']Dzisiaj Pestka miała gości, pan reporter z TVN Uwaga nagrywał materiał o niej.
Bedzie można naocznie się przekonać , że Pesteczka żyje i rusza wszystkimi łapkami
Jak będę znała termin emisji to dam znać.
Na razie jeszcze , żeby był komplet Pan chce poprosić o wypowiedź Policję ]
Soko- jesteś wielka!!!
Oj ja ja bym chciała żeby w końcu coś się ruszyło w tej zdewociałej (przepraszam jeżeli kogoś uraziłam) Polsce...:angryy:

Posted

[quote name='arielka186']Oj ja ja bym chciała żeby w końcu coś się ruszyło w tej zdewociałej (przepraszam jeżeli kogoś uraziłam) Polsce...:angryy:[/QUOTE]
ja wprawdzie nie jestem zdewociała, ale nie obrażam się, bo większość społeczeństwa jest zdewociała, ciemna i albo okrutna, albo obojętna

Posted

A najwięcej udaje że nic nie widzi- w sensie tragedii- dopóki ich samych nie dotyczą. A w niedzielę do kościoła (szczególnie na wsiach) i jacy to dobrzy Chrześcijanie (sama jestem wierząca, ale nie praktykująca, bo wk...a mnie to zakłamanie... A zasada "pomóż bliźniemu swemu"? Zwierzę to nie bliźni?

Posted

Dobrze że nie ma ciszy nocnej bo by mnie sąsiedzi pozwali że ją zakłócam :D cieszę się ogromnie! No, czyli wątek odnosi skutek!!!
O kurcze nie mogę się już doczekać, nareszcie mamy pierwszy krok do przodu!!!

Ja bym powiedziała, że większość ludzi faktycznie nic nie widzi. Gdyby nie moje problemy wychowawcze z Happy, nigdy nie zainteresowałabym się jej szkoleniem, nigdy nie pojawiłabym się tutaj, na forum. Wcześniej widziałam raz na te kilka miesięcy, co oglądałam telewizję i nic ciekawszego prócz wiadomości nie leciało, jakąś psią tragedię - a i tak nie zawsze, czasami przeczytałam jakiś artykuł na Onecie czy WP. Dopiero tutaj otworzyłam oczy, ile tego jest, a nie byłam żadnym człowiekiem z lodem zamiast serca, po prostu za mało to do mnie docierało.
W autobusach są puszczane reklamy, by szanować starszych ludzi, ale żeby coś o katowaniu naszych mniejszych przyjaciół powiedzieć, to wszyscy zapominają ;/

Dodałam: http://prawoslawnypartyzant.wordpress.com/2011/10/11/uwaga-do-wszystkich-tych-ktorzy-nazywaja-siebie-ludzmi/

Posted

z wątku Pestki

arielka186 napisał(a):
Właśnie dostałam maila że tragedia Pestki jest znana w innych "psich" kręgach... Mail od zaprzyjaźnionej właścicielki fundacji MFOZ. Ktoś (chyba jakiś redaktor- podpisuje się Tomek) zauważył tak jak ja łączące rzeczy ONkę w sukience i Pestkę- pisze że czeka na odpowiedź policji min.
Wysłałam zapytanie czy mogę przekleić maila tutaj...

inga.mm napisał(a):
Prawdopodobnie Tomasz Lipko, do którego pisałam (mam taką nadzieję, że to on, bo wtedy potwierdziłoby się zainteresowanie UWAGI)

Posted

Tak Inga- Tomasz L. :)
Wysłałam do znajomej prośbę o więcej info i pytanie czy mogę przekleić treść tekstu (część to cytaty z dogo, część nie- może wersja artykułu?). Tobie Ingo nie czekając na odp wysyłam na pw.

Posted

No i nie wiem czy to ten, czy nie?
Z treści maila wynikałoby, że raczej nie, ale piszesz, że on.
Byłoby piękne, bo trzeba byłoby pociągnąć sprawę Duszka.
To był wspaniały pies i wstrętni ludzie.

Posted

Nie nie, ja nie piszę że to on- zasugerowałam się, bo u Pestki przecież była Uwaga!

Myślisz żeby w tę stronę pociągnąć sprawę? Tzn o Duszku i reszcie?

Ze smutnych wiadomości- niewidoma Lusia wczoraj została zwrócona z adopcji :(

Posted

właśnie na TVP INFO leci "minęła 20-ta" o zwierzętach i schroniskach "dramat zwierząt w schroniskach"
Gościem jest Emilian Kamiński
Kto ma do niego dojście??????????????????????
Pozyskać go dla nas !!!!!!!!!!!
Wypowiada się Czarek Wyszyński z VIVY

Posted

Nie wiem czy to z powodu ustawy, ale coś się ruszyło w mediach, bo nawet w Polskim Radiu była dzisiaj audycja: "Człowieka ocenia się po tym jak traktuje zwierzęta".
Jednym z gości był Tomasz Jaeschke - animal pastor.

Posted

Ustawa to w ogóle chyba dość gorący temat i dyskusyjny, więc miejmy nadzieję że dojdziemy do etapu, że nie psie kupy będą najlepszym tematem, a traktowanie psów..

Posted

Czy już wiadomo coś o terminie reportażu o Pesteczce? Ja niestety nie zaglądam regularnie do jej wątku przez co się gubię i nie bardzo mam orientację ;)