Vesper Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Ingo- dobrze że w treść wstawiłas najbardziej szokujące zdjęcia- ś.p. Duszek nawet nie przypomina pieska :(... Jak coś takiego może nie ruszać za serce??? Ja mam nadzieję że redaktor się jednak odezwie... Dla mnie widok Duszka był szokiem- nigdy nie widziałam tak wyniszczonego psa:(... I tutaj nie było happy endu- bo przez rok NIKT nie reagował. Cholerna polska znieczulica...:angryy: Quote
Agata Balu Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Ja otrzymałam kilka potwierdzeń odbioru maili które wysłałam w sprawie Rexa i Psotki. Ale tylko potwierdzenia: "przeczytano" lub "nieprzeczytano". Żadnej odpoiwedzi, może jednak ktos naprawde przczytal i sie zastanawia? Quote
misiu Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 mnie to nawet nie odpowiedzieli : pocałuj nas pan w d.................. Quote
Soko Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 misiu ale możesz żądać potwierdzenia przeczytania wiadomości ;) Quote
Vesper Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 A czytałyście że Pestka będzie miała reportaż? :) Chyba cosik jednak zdziałałyśmy, bo była u niej Uwaga właśnie! ;) [quote name='Biafra']Dzisiaj Pestka miała gości, pan reporter z TVN Uwaga nagrywał materiał o niej. Bedzie można naocznie się przekonać , że Pesteczka żyje i rusza wszystkimi łapkami Jak będę znała termin emisji to dam znać. Na razie jeszcze , żeby był komplet Pan chce poprosić o wypowiedź Policję ] Soko- jesteś wielka!!! Oj ja ja bym chciała żeby w końcu coś się ruszyło w tej zdewociałej (przepraszam jeżeli kogoś uraziłam) Polsce...:angryy: Quote
inga.mm Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='arielka186']Oj ja ja bym chciała żeby w końcu coś się ruszyło w tej zdewociałej (przepraszam jeżeli kogoś uraziłam) Polsce...:angryy:[/QUOTE] ja wprawdzie nie jestem zdewociała, ale nie obrażam się, bo większość społeczeństwa jest zdewociała, ciemna i albo okrutna, albo obojętna Quote
Vesper Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 A najwięcej udaje że nic nie widzi- w sensie tragedii- dopóki ich samych nie dotyczą. A w niedzielę do kościoła (szczególnie na wsiach) i jacy to dobrzy Chrześcijanie (sama jestem wierząca, ale nie praktykująca, bo wk...a mnie to zakłamanie... A zasada "pomóż bliźniemu swemu"? Zwierzę to nie bliźni? Quote
Soko Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 Dobrze że nie ma ciszy nocnej bo by mnie sąsiedzi pozwali że ją zakłócam :D cieszę się ogromnie! No, czyli wątek odnosi skutek!!! O kurcze nie mogę się już doczekać, nareszcie mamy pierwszy krok do przodu!!! Ja bym powiedziała, że większość ludzi faktycznie nic nie widzi. Gdyby nie moje problemy wychowawcze z Happy, nigdy nie zainteresowałabym się jej szkoleniem, nigdy nie pojawiłabym się tutaj, na forum. Wcześniej widziałam raz na te kilka miesięcy, co oglądałam telewizję i nic ciekawszego prócz wiadomości nie leciało, jakąś psią tragedię - a i tak nie zawsze, czasami przeczytałam jakiś artykuł na Onecie czy WP. Dopiero tutaj otworzyłam oczy, ile tego jest, a nie byłam żadnym człowiekiem z lodem zamiast serca, po prostu za mało to do mnie docierało. W autobusach są puszczane reklamy, by szanować starszych ludzi, ale żeby coś o katowaniu naszych mniejszych przyjaciół powiedzieć, to wszyscy zapominają ;/ Dodałam: http://prawoslawnypartyzant.wordpress.com/2011/10/11/uwaga-do-wszystkich-tych-ktorzy-nazywaja-siebie-ludzmi/ Quote
inga.mm Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 z wątku Pestki arielka186 napisał(a):Właśnie dostałam maila że tragedia Pestki jest znana w innych "psich" kręgach... Mail od zaprzyjaźnionej właścicielki fundacji MFOZ. Ktoś (chyba jakiś redaktor- podpisuje się Tomek) zauważył tak jak ja łączące rzeczy ONkę w sukience i Pestkę- pisze że czeka na odpowiedź policji min. Wysłałam zapytanie czy mogę przekleić maila tutaj... inga.mm napisał(a):Prawdopodobnie Tomasz Lipko, do którego pisałam (mam taką nadzieję, że to on, bo wtedy potwierdziłoby się zainteresowanie UWAGI) Quote
Vesper Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Tak Inga- Tomasz L. :) Wysłałam do znajomej prośbę o więcej info i pytanie czy mogę przekleić treść tekstu (część to cytaty z dogo, część nie- może wersja artykułu?). Tobie Ingo nie czekając na odp wysyłam na pw. Quote
inga.mm Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 No i nie wiem czy to ten, czy nie? Z treści maila wynikałoby, że raczej nie, ale piszesz, że on. Byłoby piękne, bo trzeba byłoby pociągnąć sprawę Duszka. To był wspaniały pies i wstrętni ludzie. Quote
Vesper Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Nie nie, ja nie piszę że to on- zasugerowałam się, bo u Pestki przecież była Uwaga! Myślisz żeby w tę stronę pociągnąć sprawę? Tzn o Duszku i reszcie? Ze smutnych wiadomości- niewidoma Lusia wczoraj została zwrócona z adopcji :( Quote
inga.mm Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Tośmy się dogadały! Nie ma co! Lusia wróciła???? zaraz tam biegnę Quote
pikola Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 inga.mm napisał(a):Tośmy się dogadały! Nie ma co! Lusia wróciła???? zaraz tam biegnę Ktora Lusia?Mozna prosic link? Quote
inga.mm Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 [quote name='pikola']Ktora Lusia?Mozna prosic link? *Pabianice* bernardynka Lusia BEZ OCZU !!!!!!!!!!!!!!!! Quote
inga.mm Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 właśnie na TVP INFO leci "minęła 20-ta" o zwierzętach i schroniskach "dramat zwierząt w schroniskach" Gościem jest Emilian Kamiński Kto ma do niego dojście?????????????????????? Pozyskać go dla nas !!!!!!!!!!! Wypowiada się Czarek Wyszyński z VIVY Quote
Soko Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 http://pl.wikipedia.org/wiki/Emilian_Kami%C5%84ski chodzi o tego tak? Quote
inga.mm Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 [quote name='Soko']http://pl.wikipedia.org/wiki/Emilian_Kami%C5%84ski chodzi o tego tak? tak właśnie Quote
Soko Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 http://dziendobry.tvn.pl/video/emilian-kaminski-w-swiecie-psow,1,newest,7508.html Znalazłam to ;) kontakt... poszperam... mam nadzieję że chociaż mail się znajdzie, na facebooku go nie ma ;/ Tak sobie myślę, że można się skontaktować z kimś z Teatru Kamienica, gdzie jest dyrektorem naczelnym i artystycznym. W ostateczności. Quote
Soko Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 Patrzcie co znalazłam ;) http://www.dogomania.pl/threads/216072 Quote
KatiKorej Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Nie wiem czy to z powodu ustawy, ale coś się ruszyło w mediach, bo nawet w Polskim Radiu była dzisiaj audycja: "Człowieka ocenia się po tym jak traktuje zwierzęta". Jednym z gości był Tomasz Jaeschke - animal pastor. Quote
Soko Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 Ustawa to w ogóle chyba dość gorący temat i dyskusyjny, więc miejmy nadzieję że dojdziemy do etapu, że nie psie kupy będą najlepszym tematem, a traktowanie psów.. Quote
Soko Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 Czy już wiadomo coś o terminie reportażu o Pesteczce? Ja niestety nie zaglądam regularnie do jej wątku przez co się gubię i nie bardzo mam orientację ;) Quote
Recommended Posts