Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mam stronę z tym zdjęciem, co usunęli z demotywatorów. Proszę o usunięcie sprawy - okrucieństwo nie zostało popełnione w Polsce, więc Uwagi, czy innych mediów to raczej nie zainteresuje.
link do artykułu i zdjęcia dla tych co jednak chcą popatrzyć, jak bawi się:angryy: młodzież:shake: w innych krajach...

Posted

Zobaczyłam zdjęcie na demotywatorach i na razie mi to chyba wystarczy... może jak ochłonę to przeczytam.. udostępniłam tylko na fb..

Posted

Dziewczyny, ja bym jeszcze zgłosiła sprawę zabicia psa w parku, w Warszawie, na oczach właściciela, przez...policję... Więcej na ten temat (jest juz petycja o ukaranie funkcjonariuszy) jest tam, gdzie podpisywałyśmy petycję- zaraz podlinkuję. Generalnie chodzi o to, że patrol świadomie przejechał psa leżącego obok właściciela, zawrócił i ponownie na niego najechał- tym razem zabijając psinkę :( Szczególy są w linku do petycji... Mnie przeraża że to był park, miejsce publiczne, ludzie normalnie siedzieli na łwce, inni spacerowali- i coś takiego przez przedstawicieli "władzy"? (W tym jedną kobietę). Póki nie znajdę linku, szukajcie tam gdzie była petycja do podpisania w "inne petycje", i "pies przejechany na Bemowie przez policjantów" czy podobnie...:( :angryy:

edit: Druga sprawa, myślę, gdzie tu jeszcze uderzyć... Chodzi mi o media. Radio, gazety, TV oczywiście... Gazeta "Fakt" jest jaka jest, ale luibi "sensacje" no i ma dużo czytelników... Czy chcecie żebym do nich napisała zarysowując temat i dając link do wątku? Wd mnie im więcej reporteży, artykułów itd będzie, tym lepszy efekt- oczka się pootwierają...

Posted

arielko, każda taka pomoc jest wskazana i nikt Cię za to nie zabije ;p można to oczywiście poszerzyć o inne media i nie trzeba się skupiać tylko na Uwadze. Jeśli mogłabyś to zrobić, byłoby świetnie :)

Posted

OK, najpierw zorientuję się w temacie- tzn kupię w poniedziałek "Fakt" :D i zobaczę dane adresowe redaktorów... Po prostu pomyślałam, że im więcej będzie sie mówić o psich tragediach, tym bardziej temat się zrobi "hot" ... Smutne w tym wszystkim jest to, że aby jakiś redaktor się wybił, tyle psów cierpi, umiera...:(
Soko, czy dostałaś odpowiedź z Uwagi? Ja wysłałam we wtorek i nic :niewiem:

Posted

Nie i w ogóle się zastanawiam, czy oni w ogóle odpowiadają, ostatecznie nie tylko maile od nas idą, ale z całej Polski..
Owszem, smutne to co piszesz, ale chyba tak musi być - przez lata muszą ginąć psy, by potem następne miały lepiej..

Posted

ja na razie nie mam odpowiedzi od red. Lipko.
Dziś rozmawiałam z red. Gralewskim z Polskiego Radia.
Prosiłam o podanie mi innych kontaktów.
Staram się, cholera, ale zdaje się mi, że zwierzęta to temat niezbyt chodliwy

Posted

To trzeba im pokazać, że jednak dużą część społeczeństwa to interesuje...
Ja jeszcze spróbuję napisać do redakcji wszystkich zwierzęcych gazet ("MP" i "PP", i inne) i do wsztstkich zwierzęcych programów jakie zobaczę- jutro z mamą będziemy robić spis- moja mama bardziej ogląda TV niż ja, więc i bardziej jest zorientowana...;)

A z Uwagą nie popuszczę- zapomniałam napisać osobnego maila o tym przejechanym psie w parku na warszawskich Bielanach czy Bemowie... W petycjach muzę znaleźć link, to tutaj Wam wkleję- na własne ryzyko, mod może nie usunie, ze wzgl na okoliczności...?

Posted

inga.mm myślę, że na pewno nie jest to jeden z gorętszych tematów, ale ile tragedii - nawet ludzkich - jest przemilczanych. Nawet jeśli za 100 mailem mieliby dopiero coś zrobić, nie można się poddawać. A może będziemy o to walczyć kilka miesięcy? Nie wolno się poddawać - mail to minuta, Ty robisz więcej - to fakt, za co bardzo dziękujemy :) więc można kilka tych minut poświęcić. W końcu dopniemy swego. Widzę, że arielka ma podejście podobne jak ja ;)

Posted

Ja nie poddaję się.
Biorąc pod uwagę, że od wczoraj mam kolejnego znalezionego psa Birmę nie wiem w co ręce włożyć.
Może przy okazji zaproszę Was do tego tematu i wspólnie uda się znaleźć dom?
Może ktoś wie o domu, który chciałby małą panienkę Maciejkę?
Nie umiem reklamować swoich tematów, bo nie są dramatyczne (na szczęście), więc mało ludków na nich bywa i pomocy nie mam zbyt dużej.

Posted

Aż głupio brzmi to na szczęście, bo to i tak tragedia... ale faktycznie, te psy mają szczęście w porównaniu do naszych 50 psin, zresztą gromada się powiększa...
Sama za kilka lat zainspirowana wieloma dogomaniaczkami chciałabym mieć DT ale nie mam pojęcia, czy bym temu podołała :(
Niedługo powinnam się zabrać za dawno już planowany szczenięcy bazarek... część przeznaczę wtedy na Maciejkę :)

Posted

[quote name='Soko']Aż głupio brzmi to na szczęście, bo to i tak tragedia... ale faktycznie, te psy mają szczęście w porównaniu do naszych 50 psin, zresztą gromada się powiększa...
Sama za kilka lat zainspirowana wieloma dogomaniaczkami chciałabym mieć DT ale nie mam pojęcia, czy bym temu podołała :(
Niedługo powinnam się zabrać za dawno już planowany szczenięcy bazarek... część przeznaczę wtedy na Maciejkę :)[/QUOTE]
Dzięki za wsparcie, jednak rozważ może te psiny w tragicznej sytuacji.
Tam kasy potrzeba tak dużo, że wody w oceanie chyba jest mniej niż psich potrzeb.
Dla mnie ogromną pomocą będzie udział w wątkach i pomoc w szukaniu domów.
Z kasą jakoś poradzę sobie, domów nie wyczaruję, bo ludzie wolą wziąć pieska z dramatycznego wydarzenia niż przeciętniaka.

Posted

Oj nie wiem, chyba niektórzy wolą wziąć psa przeciętniaka niż np. psa bez oczu czy sierści :( powiedziałabym że to rzadkość, jeśli ktoś się decyduje na takie wyzwanie... ale przynajmniej ma się wtedy pewność, że człowiek wie co robi i ma silną wolę, bo pewnie komentarzy na temat takich widoków jest dużo i większość pewnie jest dołująca...

Posted

No właśnie jakoś inaczej to widzę.
Nie dlatego, że ludzie chcą sie jakoś nadmiernie poświęcać, bo takich jest rzeczywiście niewielu, ale wynika to z nagłośnienia psiej tragedii.
O tym sie pisze, o tym się mówi, to jest wstrząsające.
Maciejka ma na fb wydarzenie, ale nikt tam nie zagląda.
Ja nie ogarniam się w fb i nie umiem jej wypromować.

Teraz przyszedł mi do głowy pomysł na kontakt do tv publicznej, ale muszę przekopać kupę dokumentów w poszukiwaniu numeru telefonu.

Posted

Próbować można. Pewności powodzenia nie ma, ale na pewno to nie zaszkodzi... jeśli jest jakaś nadzieja to trzeba się chwytać. Ale nie poganiam, i tak robisz baardzo dużo tutaj na wątku :)

Posted

To fragment listu do red. Lipko z 14.10:

"...Potrzebuję pomocy dla zwierząt.
W programie UWAGA, często pojawiają się reportaże o zwierzętach.
Mamy wiele psów pod opieką po takich przejściach, że nikomu normalnemu nie mieści się to w głowie.

To nasz ukochany Duszek

a tu linki do filmów
http://www.youtube.com/watch?v=8_4lSgwmAIM
ttp://www.youtube.com/watch?v=q9REE2xlZ7E

A to Pestka

skopana, skrępowana drutem, oblana benzyną i podpalona, z urwanym uchem.

Błagam o pomoc w nawiązaniu kontaktu z dziennikarzami zajmującymi się takimi interwencjami.

W dniu 27 października o godz. 12:50 odbędzie się w Sądzie Odwoławczym w Bydgoszczy, rozprawa przeciwko Violetcie l. i Leszkowi W. o usiłowanie zabicia psa ze szczególnym okrucieństwem. Odwołanie od wyroku 1-szej instancji złożyli oskarżeni. Potrzebujemy pomocy.

Przynajmniej proszę o odpowiedź czy pomoże nam Pan w jakiś sposób.

Pozdrawiam
Inga MM"

Posted

Ok, liczmy więc na odpowiedź. Może za kilka dni trzeba będzie to ponownie wysłać, zawsze mogło się to gdzieś zawieruszyć pośród innych maili.