majuska Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Dzisiaj do naszego przytuliska trafiła cudna, maleńka puchata kulka, to około 2 miesięczna sunia. Rita bo takie dostała imię jest wielką przylepą, uspokaja się kiedy się ją tuli i głaszcze. Pozbawiona bliskości człowieka zaczyna popiskiwać i rozpaczać. Martwimy się o nią bardzo, na pewno będzie jej trudno odnaleźć sie w schroniskowej rzeczywistości, marzymy, aby jaknajszybciej znalazł się dla niej odpowiedzialny domek. Sunieczka ewidentnie została nam podrzucona przez kogoś mocno nieodpowiedzialnego, po prostu wyszła rankiem z łąk położonych obok przytuliska. Zostanie odpchlona i odrobaczona lada chwila. Potrzebujemy dla niej ogłoszeń!!!! Rita będzie pieskiem średniej wielkości, na razie to bezbronne maleństwo, które przeżywa bardzo rozłąke ze swoja matką...:-( Rita przebywa w przytulisku dla bezdomnych zwierząt w Boguchwale koło Rzeszowa. Kontakt w sprawie adopcji: 727 906 679 mail [email protected] Quote
Becia66 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 jest cudowna, śliczna i przepięknie umaszczona. pPacze w boksie, a na rączkach się tuli i przywiera tym swoim małym ciałkiem. Jeszcze zeszłej nocy pewnie jej było cieplutko pod brzuszkiem mamy, a teraz sama w zimnej budzie. Takie maleństwo i już bezdomne, tylko czekać aż reszta rodzeństwa u nas wyląduje...:shake: Quote
Florentynka Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 O rany... Straszna bida. Jedynie w tym pociecha, że takie maleństwo śliczne powinno szybko znaleźć dom. Quote
majuska Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 Zrobiłam jej na szybko mały regionalny pakiecik: http://www.krosno24.pl/ogloszenia.php?podstr=pokaz&kat=11&pod=3&xoff=0&o=0#945176 http://www.podkarpacie24.pl/ogloszenia/szczegoly/177524 http://krakow.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=319828403&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_ACTIVATEDMXAdIdMZ319828403MXGuidMZ132d5b00-fb10-a20b-2712-b815fffe862c&mpname=LocClass-PreAuthAd&mpname=LocClass-FreeAd&mpuid=39962837%3B319828403%3B39962837%3B3200003%3B9124%3B%3B%3B%3B%3B1317845079562&secev=AQAAATLEgUoAAM0AAAABACIxMzJkNWIwMTYwYS5hMjBiMjY5LjI2NmY0LmZmZmQzN2UyAAAAAQAAAAATEDGzACTEysVZ1kdtBiXPkN%2FUJY4Kqg1I&wmid=319828403 http://tablica.pl/oferta/rita-cudna-puchata-kuleczka-szuka-domu-IDneud.html rzeszowiak.pl tarnowiak.pl brzozowiak.pl sie aktywują przydałyby się jeszcze ogłoszonka na obu "Kundelkach" :) może akuratnie kogoś zauroczy.....:roll: Quote
Becia66 Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Jak tam cukiereczku ci noc minęła ? pewnie płakałaś bardzo samiuteńka w tej budzie ....:-( Quote
majuska Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 Ponoć płacze dalej...niestety nikt nie pisał , ani nie dzwonił dziś w jej sprawie...może jutro.... Quote
Becia66 Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Dzwoniłam dzisiaj do Aguli kiedy była akurat w przytulisku i mówiła że mała zawodzi....:shake: Quote
Agula99 Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Mała płacze w szczególności jak się przychodzi, bo cały dzień zamknięta bidulka, więc na dzień dobry wyje jak opętana, a poza tym jest cudowna, lubi wszystkich, biega bawi się z Mimi, Blondi, Pako i nawet Kaja jej nie straszna (choć ta poczęstowała ją dziś zębami, ona się nie zniechęca, szaleje, jest wtedy prze szczęśliwa, a ja tylko do Kai powtarzam, nie wolno to dziecko!!!) Ritka dziś wygłaskana, wyprzytulana przez mojego bratanka, owinięta w kocyk, wybiegana, najedzona (dziś były kluseczki dla wszystkich), także jak odchodziliśmy to poszła ładnie na kocyk i już nie płakała, pewnie się zmęczyła, ale chciałabym żeby ktoś ją zabrał, żeby leżała w domku, w ciepełku a ktoś super ją głaskał i tulił. Quote
majuska Posted October 8, 2011 Author Posted October 8, 2011 Miałam dziś telefon o nią, miał być potem dalszy ciąg...ale nie było, no cóż czekamy dalej, wierzę, że niedługo Quote
Agula99 Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 [quote name='majuska']Miałam dziś telefon o nią, miał być potem dalszy ciąg...ale nie było, no cóż czekamy dalej, wierzę, że niedługo[/QUOTE] ~To już dobry znak!!! Oby ktoś super, superaśny się pojawił!!!! Quote
Becia66 Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 [quote name='Agula99']~To już dobry znak!!! Oby ktoś super, superaśny się pojawił!!!![/QUOTE] Jeśli Rita pójdzie do domu niebawem - a mam taką nadzieję, to Mimi ani dnia dłużej nie zostanie w przytulisku. Wezmę ją do siebie na okres przeczekania do transportu, póki co nie chcę jej zabierać ze względu na małą. Quote
majuska Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 No Ritunia, nie daj małej Mimi czekać w przytulisku :) Quote
Agula99 Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 No to super było by Beciu, bo jak pomyślę o tym chłodzie to....a one takie malutkie :( Quote
Becia66 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 taka cudna, grzeczna i nikt jej nie chce....:shake: Quote
karolciasz28 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Ogłoszenia młodej: ;) kupię psa, przygarnij zwierzaka, cafeanimal, adopcje psów, adopcja psa, morusek, gumtree, tablica, e-zwierzak, rzeszowiak, brzozowiak, przemyślak, olx, sanok24, krosno24, rzeszow24, podkarpacie24, kokosy, ojej, petsy Quote
wtatara Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 jest śliczna, szybko znajdzie domek. Na Kraków ogłaszałyscie? Quote
majuska Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 [quote name='wtatara']jest śliczna, szybko znajdzie domek. Na Kraków ogłaszałyscie?[/QUOTE] Ogłaszałyście, ogłaszałyście, nawet dziś miałm całkiem dobrze brzmiący telefon...który ma mieć kontynuację, więc trzymajcie kciuki ;) Quote
Becia66 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='majuska']Ogłaszałyście, ogłaszałyście, nawet dziś miałm całkiem dobrze brzmiący telefon...który ma mieć kontynuację, więc trzymajcie kciuki ;)[/QUOTE] o boziu, majuska, nawet nie wiesz jak mocno trzymam... Quote
Agula99 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Ja też trzymam, jeju trzymam!!! Ritak do domu!!!! Dziś Ritka wypieszczona, wytulona przez mojego bratanka!! Kochana, siedzi, patrzy, taka miluśka!!! Ale już do domku niech idzie!!! Bo bidulka sama zostanie jak Mimi pojedzie!!! Quote
majuska Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 Niestety na razie cisza, ale czekamy, nie tracimy nadziei..... Quote
Agula99 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 [quote name='majuska']Niestety na razie cisza, ale czekamy, nie tracimy nadziei.....[/QUOTE] No czekamy, bo to już kolejni chętni a ciągu dalszego nie widać, ale co majuska, może choć ciutek zdradzisz czy to było coś sensownego??? Quote
majuska Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 No było sensowne, domek z ogródkiem ( spanie w domu ) i starszą Onką, przyjazną i zrównoważoną, której Państwo szukali towarzyszki młodej łobuziary na rozruszanie, chcieli sami przyjechać w najbliższy weekend poznać i ewentualnie zabrać Ritę, dlatego mieli jeszce dzwonić kiedy i czy na pewno na 100% przyjadą..więc jeszcze mogą zadzwonić:roll: Quote
Recommended Posts