Asta17 Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Uploaded with ImageShack.us Tajger został przywiązany do drzewa w kagańcu na kolczatce! Straż Miejska, Policja, Inspektorzy TOZ Fauna i okoliczni mieszkańcy szukali go w lesie 2 dni. Pies wył, płakał a nie było wiadomo gdzie. W końcu udało się go znaleźć i przywieźć do schroniska. Pierwsze dni psiaka były bardzo trudne, ponieważ był okropnie zestresowany, nie dał do siebie podejść, warczał i atakował wszystkich. Po ok. 2 tygodniach przekupowania, przemawiania i pocieszania go, pozwolił mi i kilku pracownikom zabrać się na spacer. Uwielbia ciągnąć i gryźć smycz, uwielbia wielkie kijki i aportowanie ich, podczas zabawy bardzo się nakręca i trudno nad nim zapanować. Jest bardzo dużym i silnym psem. Pilnuje też misek z jedzeniem. Jednak największym problemem jest to, że nie toleruje obcych! Żadna nieznana osoba nie może podejść do jego kojca, bo zaraz wyskakuje z zębami i obszczekuje. Lepiej zachowuje się, kiedy mam go na smyczy i przechodzę obok ludzi wtedy nie zwraca na nich uwagi. Cieszy go tylko spacer. Do mnie i znanych mu osób jest przekochany, łagodny, uwielbia się tulić. Zna kilka podstawowych komend. Jednak jest niesforny. Na spacerach nie rzuca się na psy, w ogóle nie zwraca na nie uwagi i ani razu nie wykazał w stosunku do nich agresji. Jedyną szansą jest dla niego kastracja, którą jesteśmy w stanie mu zapewnić, ale na pewno nie obejdzie się bez szkoleniowca. Nie wydam go do adopcji bez kontroli fachowca, który oceni jego zachowanie. Poza tym jest w schronisku jeszcze 5 innych bullowatych, które są łagodne a niestety też ich nikt nie chce, dlatego jego szanse maleją z dnia na dzień. BARDZO PROSIMY O POMOC DLA TAJGERA! To młody psiak, pełen zycia i radości. Tylko trzeba pomóc mu nabrać manier. To typ psiego sportowca, potrzebuje dużo ruchu. Zwykła osoba "z drogi" bez doświadczenia nie poradzi sobie z nim! DAJMY MU SZANSĘ! Może napisałam wszystko trochę chaotycznie, ale mam nadzieję, że podczas rozwinięcia wątku wszystko się jeszcze wyjaśni. Kontakt: 509 450 480 gg 8429081 [email protected] Quote
agaga21 Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 i kolejny psiak, który poprzez zaniedbanie podstaw nauki życia wśród ludzi ma szansę przesiedzieć całe lata w schronie :( według mnie tajger powinien trafić w miejsce, gdzie będzie miał dużo kontaktu z obcymi ludźmi, do kogoś kto od podstaw by go socjalizował. Quote
Mani2000 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Tajger śliczny psiaku co zrobić? wysyłam PW czy on nie jest za wielki na amstafa? Quote
Asta17 Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Jednorazowy bazarek nic nie da... potrzeba stałych deklaracji. Quote
zaba14 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 ładnie umaszczony psiak, jakieś nowe wieści ?? Quote
yucca Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 a ma już jakieś deklaracje? skąd jest Tajger? i czy macie już na oku jakiś hotelik? Quote
Mani2000 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 skąd jest Tajger? jest w schronisku w Rudzie śląskiej a trafił z lasu Quote
Asta17 Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 Praktycznie oprócz nas obecnych na wątku nie ma żadnego zainteresowania. Tajger najprawdopodobniej zostanie uśpiony, ponieważ wykazuje bardzo dużą agresję do ludzi. W schronisku akceptuje tylko 2 osoby, więc oprócz nich nikt nie jest w stanie wejść do kojca. Adopcja Tajgera jest praktycznie niemożliwa, ponieważ stanowi na dzień dzisiejszy zbyt duże zagrożenie. Niestety nie jesteśmy w stanie pomóc wszystkim psiakom. bardzo mi przykro. :( Quote
Asta17 Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 Niestety Tajger za TM!!! :( Bardzi mi przykro. :( Quote
Alicja Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='Asta17']Niestety Tajger za TM!!! :( Bardzi mi przykro. :([/QUOTE] :( także mi przykro .... [*] niestety wciąż za mało kasy , za mało miejsc dla psiaków z problemami , za mało specjalistów chciących pracować z pokrzywdzonymi psiakami .... Quote
Tengusia Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 moj tata bedzie sie nim teraz opiekowal [*] Quote
Recommended Posts