Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AnkaG']Skana nie kasuję, może np. dusja będzie chciała. Przecież ona dalego mieszka.[/quote]

AnkaG dziekuje za pamiec i poprosze o artykulik na
[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] :lol: A maj juz tuz tuz i prywatka na 102:multi: :multi: I juz zacieram raczki z radosci:lol: Pozdrawiam serdecznie bohaterke artykulu i gwiazde Maksia i oczywiscie wszystkich tu obecnych:loveu: Ale.....dopiero w poniedzialek Anka moze wyslac, oj oj tak dluuuugo, czy moze ktos z was szybciej? baaaardzo prosze i dziekuje

Posted

Juz przeczytalam, dzieki masienka:multi: teraz to juz lzy szczescia i radosci. Niech zyje Pani Irenka i Maksio no i szczecinskie anielice:multi: :multi: :multi: :loveu: Az chce sie zyc pelna para, nieprawda?

Posted

Kochani !
Jest sprawa, którą chciałam poruszyć. Piszecie do Pani Irenki listy, kartki, w których oferujecie swoją pomoc. Ale Pani Irenie niezręcznie jest o nia prosić, ale z rozmów z nią (między wierszami) wynika , że potrzebuje ona wsparacia finansowego.

Od tygodnia debatujemy z dziewczynami tu w Szczecinie jakby można było jej pomóc. Po dzisiejszej rozmowie z Roxaną wymyśłiłyśmy chyba najlepsze rozwiązanie.

Nie pytajcie się Pani Irenki co potrezbuje, bo pewnie i tak nie powie tylko jeśli chcielibyście pomóc i macie takie możliwości poprostu prześlijcie kilka zł przekazem pocztowym na jej adres.

Z pieniędzy na AFN Max ma karmę na około 4 miesiące. Więc o to narazie nie musimy się martwić.

W paczki wsadzajcie rzeczy codziennego spożycia takie jak cukier, mąka , cherbata , kawa, puszki, makaron, ryż itp itd.
Nie kupujcie środków czystości (proszki, mydła itp), bo Pani Irena ma ich na bardzo dłuuugo...

Sorki, :oops: bo moze pisze to tak z grubej rury ale nie ma co owijać w bawełnę.
Roxana jeśli pominęłam jakąś kwestię to napisz.

Pozdrawiam Aneta :p

Posted

[QUOTE] W paczki wsadzajcie rzeczy codziennego spożycia takie jak cukier, mąka , cherbata , kawa, puszki, makaron, ryż itp itd.[/QUOTE]

no właśnie, jestem ZA:lol:. wystarczy wysłać trzy rzeczy i już będzie pomoc!:lol:

Posted

Kobitki, melduje poslusznie:lol: ze pani Irenka otrzyma wkrotce paczuche zywnosciowa z produktami zywnosciowymi. Zabrali ja znajomi ze soba do Pl w Niedziele Wielkanocna ale nie jechali bezposrednio do Szczecina wiec jeszcze troche potrwa doreczenie wszystkiego do Pani Irenki. Ze swojej strony zadbam bedac w Pl o zaopatrzenie juz na miejscu. Bedzie dobrze:lol:

Posted

Anetko- nic nie pominełaś.
Prawda jest taka jaka jest- Pani Irence trudno jest spokojnie przeżyć cały miesiąc. Jej emerytura w dużej mierze zżerana jest przedewszystkim przez opłaty jakich musi dokonywać (czynsz, prąd, gaz), żeby nie było zadłużenia a co za tym idzie większych kłopotów. Każdy wie, że opłaty potrafią być koszmarne...
Pani Irenka ma emeryturę, jednak nie taką aby żyć spokojnie ale i nie taką, która pozwoliłaby się jej starać choćby o zapomogę z pomocy społecznej, wystarczy, że przekroczy półap choćby o parę złotych i nie dostanie nic. Tak jest w tym przypadku. Pani Irenka wie, ze gdyby nie pomoc dobrych ludzi, nie miałaby szans na utrzymanie Maxa, ledwo starczało a czasem i nie na żywność dla niego przed oddaniem do schroniska to teraz kiedy musi mieć specjalną karmę to wogóle bez pomocy nie dałaby rady. Ciężar utrzymania psiaka spadł z Jej barków ale prawda jest taka, ze problem dla Niej pozostał. Jej problem, którym nie chce się dzielić, bo jest osobą bardzo skromną i w tym wszystkim bardzo kochaną, bo nie chce nikogo poprostu o nic prosić. Wiem, że jedna z cioteczek dogomaniackich pisała do Pani Irenki, że jeśli potrzebuje pomocy finansowej to niech napisze a pomoc otrzyma, ale Pani Irenka nie napisze, choćby nie miała co do garka włożyć- taka poprostu jest...
Dlatego prośba do tych cioteczek, które chcą wspomóc Panią Irenkę finansowo, to tak jak pisała Anetka- nie pytać tylko wysłać Pani Irence przekazem na Jej adres, listonosz przyniesie a Pani Irenka będzie miała pomoc i będzie szczęśliwa. Rzeczy chemiczno- kosmetycznych ma mnóstwo, więc naprawdę jeśli chodzi o paczki to najlepiej artykuły żywnościowe tego nigdy zawiele a przyda się napewno.
[B]dusje[/B]- serdecznie dzięki za przekazanie paczki dla Pani Irenki- będzie przeszczęśliwa :loveu:
Jutro idę do Pani Irenki, po drodze tez zrobię jakieś zakupy albo najpierw pójdę i się poprostu zapytam czego najbardziej na ten czas potrzebuje a potem zejdę na dół do sklepu i kupię co tam będzie potrzeba.
Tak więc nie ma chwilowo potrzeby aby wpłacać pieniążki na AFN na Maxia, bo jak pisała Anetka narazie jest suma wystarczająca na parę miesięcy na karmę tylko ewentualnie wysłać pieniążki można bezpośrednio do Pani Irenki.
Ależ się rozpisałam, jak chyba nigdy tu jeszcze :)
Pozdrowienia dla Cioteczek :loveu:

Posted

Roxano mila, prosze mi tu nie dziekowac, no no:mad: Bo niby za co? Jest nasza Pani i koniec kropka trzeba jej pomoc w miare naszych wlasnych mozliwosci:lol: Niech kobicina odetchnie troche od tych przykrych codziennych spraw i cieszy sie zyciem:multi: Po ile kg maki, cukru w PL? Jesli drozej niz tu to zabiore ze soba :lol: w ilosciach ha ha hurtowych. Acha, zabieram kilka rolek wykladziny dywanowej uzywanej dla psiakow ze schronu do ocieplenia bud, czy bede mogla zostawic ja u kogos z was do dalszego przekazania?

Posted

Ależ ja Tobie dziękuję tylko dlatego, że wiem jaką radość ta paczka sprawi Pani Irence :loveu:
U nas 1 kg cukru kosztuje ponad 3 złote- różnie nawet potarfi dobić do 4 zł. Mąka około 2 zł- 2,5 zł. Nie wiem czy o Ciebie będzie taniej.
Jeśli chodzi o wykładzinę to ja nie bardzo miałabym gdzie ją przechować, ale może któraś cioteczka będzie mogła :cool3:

Posted

[quote name='dusje'] Acha, zabieram kilka rolek wykladziny dywanowej uzywanej dla psiakow ze schronu do ocieplenia bud, czy bede mogla zostawic ja u kogos z was do dalszego przekazania?[/quote]

Myslę, ze u mnie w domu lub sklepie również znajdzie się miejsce ;)