Kate I Luka Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 No cóż.... Kwestia wirtualnej adopcji Oskarka nie wygląda kolorowo. Schronisko jest jednostką budżetową, i podlegają pod Urząd miasta. To urząd miasta decyduje ile i na co wydaje schronisko. Każda wpłata na konto schroniska - jest rozdysponowywana przez Urząd. Nawet jeśli będzie w przelewie zaznaczone, że są to pieniążki na Oskarka - urząd może podjąć decyzje o przyznaniu mu ich, badź też o przyznaniu ich na coś innego. ALBO O NIEPRZYZNANIU wcale. Pan kierownik zaproponował inne rozwiązanie, ale musi to jeszcze dogadać ze swoją księgową, i jutro mam zadzownić o ostateczną decyzję. Mianowicie - za pieniążki np z mojej aukcji można zakupić w jakimś sklepie rzeczy najpotrzebniejsze dla Oskarka i w ten sposób im to przekazywać. Myślę, że to byłoby najlepszym rozwiązaniem, bo mielibyśmy pewność,że to wszytsko trafi bezpośrednio na naszego boksiurka. Co Wy na to? Quote
la_pegaza Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 no, ale jeżeli Ty konretknie wpłacasz na jakiegoś psa to powinno byc przeznaczone na niego :shake: czyli co? zakup karmy? leków? brzmi ok, o ile ktoś będzie mu to dawał :lol: Quote
Kate I Luka Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 la_pegaza napisał(a):no, ale jeżeli Ty konretknie wpłacasz na jakiegoś psa to powinno byc przeznaczone na niego :shake: no niestety... po raz kolejny wychodzi - Polska - krajem absurdów... la_pegaza napisał(a): czyli co? zakup karmy? leków? brzmi ok, o ile ktoś będzie mu to dawał :lol: Jestem za. Jeszcze jutro dopytam co psu jest potrzebne najbardziej. Z mojej aukcji mam już 56 zł dla Oskarka :multi: :multi: :multi: Quote
Dharma Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Dostalam pytanie na www.bokserywpotrzebie.pl o Oskarka z Anglii, polska rodzina jest nim zainteresowana, i prosza o informacje czy w ogole mozliwe byloby wyslanie go do nich, na ich koszt. Quote
la_pegaza Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Oferujemy kompleksowe i elastyczne rozwiązanie w lotniczym przewozie zwierząt (AVI) praktycznie na cały świat. Szczególny nacisk kładziemy na terminowość, stałą wysoką jakość obsługi klienta i profesjonalną obsługę. Leszek Garczarczyk SALES MANAGER AirTrans S.C. PORT LOTNICZY PYRZOWICE/KATOWICE Tel. 032 381 05 60 Moble ph.695 77 25 25 [email protected] ale tu trzeba by czekac na wyniki tych przeciwciał, nie? Quote
la_pegaza Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 w razie czego afn dysponuje kontenerem lotniczym. :lol: Quote
Iza i Avanti Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Tylko czy to dobry pomysł wysyłać schroniskowca samolotem??? I co z tego, że dostanie leki uspakajające? Niektóre zwierzaki nie przeżywają lotu.... :( To nie jest szczeniak! Pies ma 6 lat, nie wiadomo co może się stać! A kto sprawdzi rodzinę z Anglii? Dziewczyny, zastanówcie się! Quote
Kate I Luka Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Adopcja do Anglii - minimum pół roku czekania - czipy, antyciała, itd.... :-( :-( :-( Quote
la_pegaza Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 i tak byśmy musieli czekac 6 miesięcy (taki jest okres chyba). Tu by się przydał DT, :roll: Są chyba też firmy, które oferuja przewóz samochodowy. Quote
Kate I Luka Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 By to cholera wzięła... Co za szczęście.... Ludzie zainteresowani, a adopcja praktycznie niewykonalna.... Quote
la_pegaza Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 ech, tych przeciwciał się nie przeskoczy :shake: która kobita założy jego kumplowi Cezarowi wątek?? :cool3: Quote
Kate I Luka Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 W sprawie adopcji Oskarka... na razie nic. Księgowej dziś nie było, kierownik nie może sam podjąć decyzji.... Quote
la_pegaza Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 ech, żeby księgowa podejmowała dezycje :shake: Quote
Kate I Luka Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Śliczne boksiowe modreczki :loveu: :loveu: :loveu: KTO CHCE ? Quote
la_pegaza Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Starogardzki Max w drodze do domu, więc wystawie chłopaków na jego aukcji. Wolałabym numer do wolontariusza, ale chyba dam schroniska. Kate i Luka, czy ten dyrektor wydaje się ok? znaczy czy nie wyda któregoś pierwszej lepszej osobie o podejrzanych zamairach ?? Quote
katrinko Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Przepraszam, la pegaza, ostatnio rzadziej zaglądam na dogo, czytam to co przychodzi mi w subskrypcji i przeoczyłam pytanie o numer :oops: Pewnie to już nieaktualne, ale w razie czego podam ci go. Dobra wiadomość - Cezar jest już w nowym domu. U Oskara niestety bez zmian, jutro jesteśmy umówieni na spacer. Wezmę rodzinę i zobaczymy jaki jest poza boksem, czy i jak toleruje dzieci. W boksie Oskarek jest znowu sam, chyba mu to nie przeszkadza aż tak, bo z tego co mówią w schronie nie jest zbyt towarzyski - pisałam już kiedyś że pogryzł się ze współlokatorem, Metysem, z Cezarem w tym tygodniu też. To co pisze Kate i Luka o finansach schroniska to niestety prawda :shake: Przykre jest to, że nie powiedzieli tego od razu, no i to ze dalej prosi sie ludzi o datki, ktore i tak nie trafiaja tam gdzie trzeba :shake: Quote
la_pegaza Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Oskuś na allegro :) coś więcej wiadomo o adopcji Cezara?? Quote
Kate I Luka Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 la_pegaza napisał(a): Kate i Luka, czy ten dyrektor wydaje się ok? znaczy czy nie wyda któregoś pierwszej lepszej osobie o podejrzanych zamairach ?? Tak, wydaje się ok. Sam zaproponował to, żeby w razie czego ominąć bezsensowne przepisy, i by to co ma trafić do Oskarka trafiło do niego. Będę miała prośbę, chyba do Katrinki... W przyszłym tyg będę miała kasę z mojej licytacji na Oskarka. Będę posyłała paczkę. Muszę dopytać co Oskarowi jest najbardziej potrzebne, ale myślałam o ze 2 kocach, może jakąś zabawkę i coś do papusiania. Chciałabym by ktoś zobaczył, czy Oskar to dostał, i czy jest to w jego boksie. Quote
katrinko Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Dobrze, Kate i Luka, jestem w schronisku w każdy weekend i zawsze do Oskara zaglądam, więc będę pilnować czy dostał to co mu przyslesz. Tylko jedzenia nie jestem w stanie dopilnować. Kierownik, potwierdzam, też wydaje mi się ok, jedno ale la_pegaza - domów przed adopcją się nie sprawdza, więc ktoś musiałby być bardzo podejrzany na pierwszy rzut oka, żeby mu psa nie wydano... O adopcji Cezara nie wiem więcej, tylko że wziął go ktoś od nas z miasta. Pracownicy nie chcą za bardzo mówić na temat adoptujących bo ochrona danych itd, jesli rozmawiam akurat z tą osobą która pieska wydawała to czasem zechce się podzielić wrażeniami, czasem nie. Sprobuję podpytać jeszcze jutro. Quote
Recommended Posts