kkasiiiar Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Witam wszystkich :) Ta piękność jest nadal do adopcji?? Chciałam zapytać jak wyglądałaby sprawa transportu pieska,gdyż jesteśmy z Rudy Śląskiej a to jest ponad 400km, a niestety nie mamy możliwości odbioru osobistego :( :( czy jakaś pomoc by była jezeli chodzi o transport? :) Psinka jest przepiekna i naprawde nas zainteresowała :)[/QUOTE] Jesli chodzi o Lame to bedziemy wiedziec w czwartek czy bedzie miala DT... km naprawde duzo, a powiem szczeze ze o Lame duzo osob mnie pytalo na fb(wiecej niz o Tosika chociasz to jego wydarzenie ;)) jaka jest i tak dalej..robi dziewczyna wrazenie ;) mysle ze Lama znajdzie szybko dobry dom tylko trzeba ja wyciagnac ze schroniska zrobic ogloszenia :) Dziekujemy za propozycje domu dla Lamy ale bedzie problem z transportem. Pozdrawiam :) Quote
Anula Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 No chyba,że Państwo by pokryli koszt transportu płatnego no i domek by musiał spełnić wszystkie oczekiwania opiekunów Lamy. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Dokładnie tak jak piszecie: - nie widze problemu aby wynająć kogoś do transportu nawet i do Rudy śląskiej jednakże dom musiałby pokryć transport + opłatę adopcyjną. schronisko nie organizuje tak dalekich transportów, bo nas na to nie stac-wobrebie do 60 km zawsze chętnie pomożemy ,ale na drugi koniec Polski nie jesteśmy w stanie - tak więc Moniko L zależy to tylko od Waszych finansów ...no i przejścia wizyty przedadopcyjnej -jednak tak jak tu już Kasia wspomniała- jest spore zainteresowanie Lamą i mam nadzieję domek znajdzie się bliżej...bądz jakiś bezpłatny tymczas Quote
paulinken Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Jestem na zaproszenie. Psiaki piękne, z ogłoszeń powinien być odzew. Mają już? Quote
kkasiiiar Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='paulinken']Jestem na zaproszenie. Psiaki piękne, z ogłoszeń powinien być odzew. Mają już?[/QUOTE] Dziekuje za przybycie :) nie maja jeszcze ogloszen z tego wzgledu ze Lama nadal w schronisku szukamy dla niej DT, Tosik bedzie dzis u mnie wieczorem i trzeba mu porobic nowe zdjecia do ogloszen z jego nowa "fryzurka" ;) Tosik ma narazie tylko fb [url]http://www.facebook.com/event.php?eid=284685408226695[/url] Quote
malagos Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Takie nieduże kudłate ipeski mają duże wzięcie :) Bardzo sie cieszę, ze psiaki się tak ślicznie prezentują, wykąpane, ostrzyżone - rewelka! To i dt nie potrzebny, chyba?.... Quote
Martika&Aischa Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Zapisuję się u kudłaczy :)poczytam ...... Quote
Nazwabez Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Może założyć jej osobny wątek? Delikatna sunia marnuje się w schronie. Może ktoś zaoferuje DT? Wydarzenie na facebooku? [quote name='Ania+Milva i Ulver']Jak już załozyłyście wątek brodnickich psiaków, to chciałabym dołączyć tu jeszcze jedną naszą sunię. Cudowną sunię!! KABAŁA - mała sunia- taka jak Tosik, puchata z dłuższym włosem, ruda. Młodziuteńka - cud, miód , malina- ta sunia ma przecudowny charakter- kocha ludzi ponad wszystko. Inne psy skaczą , szczekają, a ona wpycha swój mały nosek w kraty i prosi aby zabrać ją. Potwornie skradła mi serce- może ktoś podaruje jej dom, albo dt?..... [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-3mPuh140Too/ToQ7wxcztwI/AAAAAAAACl8/lxklHw03N00/s512/kaba%2525C5%252582a.JPG[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-D_3eEfi0leM/ToQ7yhq6gnI/AAAAAAAACmA/5ARc1RVLxUw/s512/kaba%2525C5%252582a1.JPG[/IMG][/QUOTE] Quote
Nazwabez Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Tosik i Lama piękne kudłacze :) Tosik będzie miał dobrze u Kasi, Lama potrzebuje równie dobrego DT!!! Quote
kkasiiiar Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Szukamy dla Lamy DT czy poprostu ja oglaszamy? [B]Nazwabez[/B] mozesz zrobic Kabale wydarzenie ;) Tylko jeszcze trzeba podpytac Ani moze jeszcze cos wiecej by o niej napisala :) I jakies zdjecia by sie tez przydaly...ech szkoda ze moj Maz tak pozno dzis dotrze do schroniska..juz ciemno bedzie :( Quote
Monika L Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Dokładnie tak jak piszecie: - nie widze problemu aby wynająć kogoś do transportu nawet i do Rudy śląskiej jednakże dom musiałby pokryć transport + opłatę adopcyjną. schronisko nie organizuje tak dalekich transportów, bo nas na to nie stac-wobrebie do 60 km zawsze chętnie pomożemy ,ale na drugi koniec Polski nie jesteśmy w stanie - tak więc Moniko L zależy to tylko od Waszych finansów ...no i przejścia wizyty przedadopcyjnej -jednak tak jak tu już Kasia wspomniała- jest spore zainteresowanie Lamą i mam nadzieję domek znajdzie się bliżej...bądz jakiś bezpłatny tymczas[/QUOTE] Rozumiem :) w takim bądz razie jakie były by koszty owego transportu + opłata adopcyjna ? :) Quote
sonia1974 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Jestem na zaproszenie i poczytam o pięknościach Quote
asia-s Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Monika L']Rozumiem :) w takim bądz razie jakie były by koszty owego transportu + opłata adopcyjna ? :)[/QUOTE] Monika :-) Sa dwie mozliwosci: 1) Wy lub ktos od Was przyjedzie po sunie bezposrednio do schroniska, 2) to szukanie bezplatnego badz platnego transportu. Czasami tak sie zdarza ze uda sie zorganizowac bezplatny transport w kilku etapach, np. ktos jedzie z X do Y, tam dowozi sunie przekazuje w Y i zawozi ktos inny do Z, ale to jest ciezko zorganizowac. Najszybszy i najpewniejszy jest transport za zwrot paliwa, jesli Wy sami nie mozecie przyjechac po sunieczke, Moze macie kogos w poblizu lub z rodziny kto sie zgodzi przyjechac po sunieczke lub szukamy wtedy chetnego do przewozu sunieczki a Wy jako domek adopcyjny zwracacie koszt za paliwo, ( trzeba bedzie mniej wiecej policzyc jak juz bedzie chetny do przewozu w zaleznosci ile pali autko ) Jesli bylibyscie zdecydowani na poniesienie takich kosztow , a wizyta przedadopcyjna wypadnie jak najlepiej to byloby fajnie zeby sunieczk trafila do Was :-), Quote
kkasiiiar Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Maz wyjechal po Tosika :) Pozniej napisze jak wrazenia :) Quote
kkasiiiar Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='sonia1974']Jestem na zaproszenie i poczytam o pięknościach[/QUOTE] Dziekuje :) Quote
Monika L Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='asia-s']Monika :-) Sa dwie mozliwosci: 1) Wy lub ktos od Was przyjedzie po sunie bezposrednio do schroniska, 2) to szukanie bezplatnego badz platnego transportu. Czasami tak sie zdarza ze uda sie zorganizowac bezplatny transport w kilku etapach, np. ktos jedzie z X do Y, tam dowozi sunie przekazuje w Y i zawozi ktos inny do Z, ale to jest ciezko zorganizowac. Najszybszy i najpewniejszy jest transport za zwrot paliwa, jesli Wy sami nie mozecie przyjechac po sunieczke, Moze macie kogos w poblizu lub z rodziny kto sie zgodzi przyjechac po sunieczke lub szukamy wtedy chetnego do przewozu sunieczki a Wy jako domek adopcyjny zwracacie koszt za paliwo, ( trzeba bedzie mniej wiecej policzyc jak juz bedzie chetny do przewozu w zaleznosci ile pali autko ) Jesli bylibyscie zdecydowani na poniesienie takich kosztow , a wizyta przedadopcyjna wypadnie jak najlepiej to byloby fajnie zeby sunieczk trafila do Was :-),[/QUOTE] Własnie w tym rzecz, że najbliższa rodzina mieszka za Warszawą :( Bardzo nam zalezy żeby znalazł sie ktoś chetny do przewozu sunieczki,fajnie by bylo gdyby znalazl sie przewoz taki w kilku etapach ale nie znam nikogo kto by mogł ja przewiezc :( w razie czego my bysmy mogli ja odebrać z Katowic, Bytomia lub Zabrza...Fajnie by bylo gdyby znalazl sie ktoś kto by pomogl...:) Quote
Anula Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Monika L']Własnie w tym rzecz, że najbliższa rodzina mieszka za Warszawą :( Bardzo nam zalezy żeby znalazł sie ktoś chetny do przewozu sunieczki,fajnie by bylo gdyby znalazl sie przewoz taki w kilku etapach ale nie znam nikogo kto by mogł ja przewiezc :( w razie czego my bysmy mogli ja odebrać z Katowic, Bytomia lub Zabrza...Fajnie by bylo gdyby znalazl sie ktoś kto by pomogl...:)[/QUOTE] Wiem,że też można przewozić pieski PKP i jest to o wiele mniejszy koszt jak samochodem.Za bilet psa się płaci jak się nie mylę 4zł.Lama jest malutka i nie było by problemu przewiezienia jej PKP.Na wątku transportowym przeczytałam,że jest taka możliwość tylko trzeba się bardziej rozejrzeć.I myślę,że też zapytać o transport płatny Brodnica-Ruda ŚL. Quote
asia-s Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Monika L']Własnie w tym rzecz, że najbliższa rodzina mieszka za Warszawą :( Bardzo nam zalezy żeby znalazł sie ktoś chetny do przewozu sunieczki,fajnie by bylo gdyby znalazl sie przewoz taki w kilku etapach ale nie znam nikogo kto by mogł ja przewiezc :( w razie czego my bysmy mogli ja odebrać z Katowic, Bytomia lub Zabrza...Fajnie by bylo gdyby znalazl sie ktoś kto by pomogl...:)[/QUOTE] Monika z Brodnicy do Warszawy chyba blizej jest niz do Rudy, moze ktos z rodziny podwarszawskiej by po suczke pojechal, lub udalo sie ja przewiezc z Brodnicy lub okolic do Warszawy ( wieksze prawdopodobienstwo ze ktos bedzie jechal z tamtych okolic w rejony Warszawy) - a dalej juz chyba byloby latwiej zorganizowac cos z Warszawy do Katowic, Mysle ze z W-wy do Katowic udaloby sie za darmo - czesto ludzie jezdza taka trasa. Quote
kkasiiiar Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 A ja sie Tosika doczekac nie moge :eviltong: Dzwonilam do Meza i mowil ze na kolana mu sie juz pakuje ;) pozostalo mi czekac..:sadCyber: Quote
Monika L Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='asia-s']Monika z Brodnicy do Warszawy chyba blizej jest niz do Rudy, moze ktos z rodziny podwarszawskiej by po suczke pojechal, lub udalo sie ja przewiezc z Brodnicy lub okolic do Warszawy ( wieksze prawdopodobienstwo ze ktos bedzie jechal z tamtych okolic w rejony Warszawy) - a dalej juz chyba byloby latwiej zorganizowac cos z Warszawy do Katowic, Mysle ze z W-wy do Katowic udaloby sie za darmo - czesto ludzie jezdza taka trasa.[/QUOTE] A znalazl by sie ktos kto by ja przewiózł z Brodnicy do Wawy i z Wawy wlasnie do Katowic?? Jeżeli by sie udało załatwic transport z Wawy do Katowic za darmo tez by bylo fajnie, trasa Brodnica-Warszawa oplacilibysmy transport jesli by trzeba bylo.Bylo by super !! :) Quote
asia-s Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Monika L']A znalazl by sie ktos kto by ja przewiózł z Brodnicy do Wawy i z Wawy wlasnie do Katowic?? Bylo by super !! :)[/QUOTE] Tego nie wiem... musialabys zaczac szukac na watku transportowym i innych. Popatrz na watek transportowy - dodaj nowy watek, napisz tam jaki transport Cie interesuje ect. Quote
Monika L Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='asia-s']Tego nie wiem... musialabys zaczac szukac na watku transportowym i innych. Popatrz na watek transportowy - dodaj nowy watek, napisz tam jaki transport Cie interesuje ect.[/QUOTE] Ok,ślicznie dziekuje zaraz zajrze :) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Monika L']Rozumiem :) w takim bądz razie jakie były by koszty owego transportu + opłata adopcyjna ? :)[/QUOTE] Jeżeli miałby być płatny, to pewnie z 500zł by wyszło jak znam ceny przewoźników na dogo. Do wawy czasem jeździ mój znajomy ,ale trudno by było pewnie zgrac w ten akurat sam dzień transport dalej...no chyba żeby wziąc z wawy płatny . Popatrz Moniko L na tym watku transportowym , może coś wymyślisz:) Jestem ciekawa jak tam Tosik się zaaklimatyzuje w nowym miejscu;) Quote
beta ata Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [B]Ania+Milva i Ulver , czy możesz coś więcej powiedzieć o Kabale ? [/B] Quote
Recommended Posts