Ania+Milva i Ulver Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 A ja jeszcze pokażę Łezkę-teraz Fiona;) ze swoją przyszywaną siostrą podczas jazdy na wycieczkę:) jaka zadowolona;) Quote
SARA.dierra Posted April 27, 2012 Author Posted April 27, 2012 inuk rewelcja :) buzia się sama śmieje :) ( mnie podczas oglądania i czytania ciebie :) inuk będę kraść twoje foty :) są boskie Quote
inuk Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 Wel, brakuje tylko Czerwonego Kapturka.. Wel, do adopcji. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 Jak oni fajnie do siebie pasują kolorystycznie:) Quote
inuk Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 (edited) Ogień :) Do adopcji.. Edited April 28, 2012 by inuk Quote
SARA.dierra Posted April 29, 2012 Author Posted April 29, 2012 i to znalazłam inukowe :) to wrzucam tu :) BOND Quote
SARA.dierra Posted April 29, 2012 Author Posted April 29, 2012 ale w necie skarby inukowe można znaleźć :) SALSA Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Sara detektyw wszystko wypatrzy haha:) Fotki super!! Quote
SARA.dierra Posted April 29, 2012 Author Posted April 29, 2012 (edited) inuk wyciąga z psiaków swobodę, dobro, lekkość, - patrzę na nie i widzę takie fruwające leciusieńkie piórka , które uleciały z poduchy, takie delikatne, ( nawet w przypadku wielkich psów) - takie latawce na niebie w słoneczny ciepły dzień, szczęśliwe, wolne, pełne miłości - domowe ... Edited April 29, 2012 by SARA.dierra Quote
inuk Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 (edited) Łata :) Do adopcji.. Edited April 30, 2012 by inuk Quote
SARA.dierra Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 bryza i bond - mogę prosić o opis, ? charakterystykę ? wiek ? nie ma ich na stronie i może kilka słów chociaż ? Quote
inuk Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 (edited) I podrostek Fant :) Edited April 30, 2012 by inuk Quote
inuk Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 (edited) SARA.dierra napisał(a):bryza i bond - mogę prosić o opis, ? charakterystykę ? wiek ? nie ma ich na stronie i może kilka słów chociaż ? się robi, dzisiaj sie wywiedziałam :) Bryza, młodziutka, duża suczka, nie ma jeszcze ukończonych dwóch lat. Do schroniska trafiła jeszcze jako szczeniak, w listopadzie 2010 r. Charakter: zrównoważona, ufna, wesoła, bardzo łagodna, energiczna sunia, dobrze dogaduje się z innymi pieskami. Wobec człowieka bardzo przyjazna, łasi się i bawi jak szczeniak. Bond, duży pies, ma około 3,5 - 4 lata, został znaleziony, w schronisku od grudnia 2010 r. Łagodny i przyjacielski. W jego przypadku idealny byłby dom z ogrodem, a sam Bond przynajmniej na początku, do czasu aż przywiąże się do opiekuna i przyzwyczai do nowego miejsca, powinien mieszkać w zadaszonym kojcu, gdyż skacze przez płoty... Piękny kudłacz, w stosunku do ludzi nie przejawia agresji, mieszka w kojcu z suczka i też znakomicie się dogadują. Edited April 30, 2012 by inuk Quote
abra43 Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Wszystkie psionki są piękne nie ma brzydkich psionków. Quote
SARA.dierra Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 cyt.Rozi: "Pomoc dostanie Schronisko w Brodnicy z przeznaczeniem na wybudowanie pięciu pawilonów dla staruszków pod warunkiem, że realizacja rozpocznie się natychmiast, a zakończy w ciągu trzech miesięcy. Jeśli ten warunek może być spełniony przeleję połowę obiecanej kwoty na podane konto i poprosimy o fotorelację z budowy pięciu pawilonów. Drugą część przeleję kiedy zobaczymy (w co nie wątpię) że wszystko przebiega według planu." Quote
SARA.dierra Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 wczoraj skończył się bazarek na sterylki w schronie - jak wszyscy wpłacą i/lub wrócą z długiego weekendu :) to powinno wyjść jakieś 670zł Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 wow, Sara super:) co do projektu ze skarbonki, to chyba warto przekleic caly nasz projekt, aby było wiadomo o co w tym chodzi;) nie robilam tego wczesniej, bo nie chcialam zapeszać:) jestem potwornie szczęśliwa, że się udało:) Quote
SARA.dierra Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 (edited) to zaraz przekleję a ja chciałam pokazać schroniskowe psiaki, tzn ich życie poschroniskowe - tu przy strudze w domku żyje i mieszka sobie w kojcu Elza - ale jak widać po godzinach luzem sobie chodzi i ma własne spa :) widziałam ją w metamorfozach brodnickich, tzn na filmie a jak chodzę po polach na spacerki z Robinem to chodzi też pani z Ozzim - też sobie luzem biega po polach - a na codzień biega sobie luzem po domu i po podwórku i ma własny wodospad na podwórku :) Ozziego też widziałam na filmie z metamorfozami :) jak z panią siedzi na schodach :) Edited May 1, 2012 by SARA.dierra Quote
SARA.dierra Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 (edited) przeklejam więc projekt, który zgłosiła Ania+Milva i Ulver :ylsuper: która w prosty, nieskomplikowany sposób opisała piękną historię schroniska i Brodnica wygrała :) więcej o projekcie http://www.dogomania.pl/forum/threads/222977-PIĄTY-ETAP-**skarbonka**-PIĄTY-ETAP cyt. Anię: "W poniższych postach chciałabym przedstawić i zgłosić kandydaturę brodnickiego schroniska „Reksio”. „Reksio”, to małe schronisko (maksymalnie do 80 psiaków), które w ciągu ostatnich 5 lat stało się schroniskiem z prawdziwego zdarzenia. Włożone zostało w to mnóstwo pracy, a dzięki wspaniałemu Kierownikowi, który otwarty był na wiele naszych pomysłów - notabene często podpatrzonych właśnie na tym forum, mamy miejsce , gdzie nie boję się o los przybyłych tam zwierząt. Psów starszych nie mamy dużo, jest to liczba do mniej więcej 10 psiaków na stan , dlatego do starszaków zaliczamy już psiaki mające powyżej 8 lat . One mają wtedy specjalne względy Nie jesteśmy anonimowi! Na naszej stronie www.reksiobrodnica.pl można zobaczyć jak to wszystko wygląda teraz, a jak kiedyś. Chcielibyśmy zrobić jednak jeszcze więcej , dlatego nie ukrywam iż wygrana tego „konkursu” byłaby dla nas wielkim wsparciem . Tutaj przedstawiane są nasze psiaki na forum - adopcje i inne wydarzenia…mało nas na wątku, ale wiadomo-tragedii brak, to i ludzi brak http://www.dogomania.pl/forum/threads/215334-Cudowne-psiaki-SCHRONISKO-w-Brodnicy-PROSZĄ-o-domy/page14 I na facebooku: http://www.facebook.com/brodnica.schronisko Jesteśmy realnie myślącymi ludźmi - wiemy iż psy starsze mają bardzo małe szanse na adopcje, nie wywozimy ich do hoteli - leczymy na miejscu , staramy się im dać jak najwięcej spacerów , ciepła, a jak trzeba, to jeździmy do psich fryzjerów i zawozimy do domu na drugi koniec kraju…dlatego też gdy zobaczyłam ten wątek, to od razu pomyślałam o tym, aby powstały u nas kojce tylko dla psów starszych. Kierownikowi bardzo spodobał się mój nowy pomysł Wiadomo iż takie psiaki cenią sobie spokój, a w naszym schronie boksy są na 3-4 psy i starsze psiaki muszą być dobierane tak, aby inne psiaki im nie przeszkadzały, co czasem jest trudne …- dlatego w zamyśle jest stworzenie miejsca tylko dla nich - aby były po max 2 psiaki w kojcu lub pojedynczo. W planie jaki przedstawiam jest pomysł na 5 kojców: murowanych, ciepłych-osłoniętych od wiatru - na wzór tego , który powstał w tamtym roku: Miejsce do tego wyznaczone jest słoneczne, a psy miałyby widok na to co się dzieje w schronisku: Poniżej przedstawiam rozpisany koszt zrobienia jednego kojca wraz z 2 budami : 1. pustaki -120szt x 4,00 = 480,00zł 2. deski-dach 0,8m3 x 450,00 = 360,00zł 3. papa = 98,00zł 4. stal /pręty, kątowniki, elektrody/ = 380,00 5. klej – 8 worków x 13,00 = 104,00zł 6. kostka - 16m2 x3 0,00zł = 480,00zł 7. cement – 3 worki x 25,00 = 75,00zł 8. farba – 2 puszki x 18,00 = 36,00zł 9. budy - 2szt. x 150,00 = 300,00zł 10. gwoździe, profile, śruby = 50,00zł ---------------- razem = 2363,00zł. Powyższe zestawienie jest szacunkowe, ale różnica może być niewielka. Koszt całkowity wyniósł by ok. 9500zł za 4 kojce, do 5–go dołożyłoby schronisko. Kojce te zapewniłyby spokojny byt wszystkim starszym psiakom w naszym schronisku. Edited May 14, 2012 by SARA.dierra Quote
Recommended Posts