Jump to content
Dogomania

Pimpek o truskawkowo śmietankowym nosku :) Już w domku u arabelllki! :)))

Recommended Posts

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no więc....

juz jutro nadeszlo ;)

rano psisko było wykąpane w schronisku i wstępnie rozczesane, pojechalismy po niego razem : truskawa , ja i Michał, któremy DZIĘKUJEMY BARDZO :loveu::loveu::loveu: za cierpliwość i bezpieczne dowiezienie nas do domków :D
Jest całkiem duży i MEGA kudłaty :D, ale do samochodu nam sie zmiescił, zaostał przekazany arabelce na dworcu (najpierw trzeba było go znieść i wnieść po schodach - trzy osoby namawiające wielką rudą kulę do zejscia po schodkach - niewątpliwie ciekawy widok :D:D:D)
No i już wróciliśmy - czekamy na relację arabelki :)

Posted

Pimpuś bardzo grzeczny i spokojny, nadzwyczaj dobrze zniósł podróż samochodem, z pociągu też dostałam smska, ze grzeczniutki. Żadnych wymiotów, piszczenia, jęczenia - troszkę się krecił, ale w normie ;) Bał się nowych miejsc takich jak dworzec, ale jak już zobaczył, ze nic mu nie grozi zaczął machać ogonkiem :loveu:
jakby go tak podgolić od tyłu - wyglądałby jak lew :razz:

Posted

NO TO PIPPEK JUZ JEST W DOMKU W WOLSZTYNIE.PODRÓŻ ZNIÓSŁ BEZ ŻADNYCH KOMPLETNIE KOMPLIKACJI BYŁ GRZECZNY JAK ANIOŁEK SIEDZIAŁAM Z NIM NA KORYTARZU BO BYŁO TROCHE LUDZI .STRASZNIE SIĘ ŁATWO NAWIĄZUJE KONTAKT Z DRUGIM CZŁOWIEKIEM JAK SIE JEDZIE Z TAKIM FUTRZASTYM PSEM .PRZYGLĄDALI MI SIĘ BACZNIE I SIĘ UŚMIECHALI.PIMPEK SPAŁ PODNOSIŁ SIĘ PRZYTULAŁ SIĘ DO MNIE JAK KUCAŁAM KOŁO NIEGO TO SIĘ O MNIE OPIERAŁ BARDZO JEST PRZYLEPNYM PSEM.JAK SIE ZROBIŁO MIEJCE W PRZEDZIALE I USIADŁAM TO SOBIE WYBRAŁ PANA Z NAPRZECIWKA I ŁAPY MU POŁOŻYŁ NA KOLANACH TAK JAKBY CHCIAŁ MU POWIEDZIEĆ JADE DO NOWEGO DOMKU I JESTEM SZCZESLIWY.PO DRODZE ZJADŁ JEDNĄ PARÓWKE KTÓRA MU BARDZO SMAKOWAŁA A W DOMU DOSTAŁ PSIĄ KARMĘ WYMIESZNĄ Z MLEKIEM. W SOBOTĘ MA UMÓWIONĄ WIZYTĘ U FRYZJERA PSIEGO BO TRZEBA SIE POZBYŚ TYCH DREDÓW .BĘDZIE PIEKNY JAK Z OBRAZKA.ACHA PONIEWAŻ JESZCZE KILKA DNI BEDE MIESZKAC Z SIOSTRA MAM W DOMU KRÓLIKA I NIESTETY PIMPEK GO NIE POLUBIŁ BO WARCZY NA NIEGO TAK SAMO JAK NA SIOSTRY KOTA A JEGO WARCZENIE JEST TAKIE ŚMIESZNE TRUDNO JE OPISAC.MAM JUZ W KILKA MIEJSC W MIESZKANIU "OZNACZONYCH" PRZEZ NIEGO ALE MYŚLE ZE SIE ODUCZY TEGO .NIE ODSTĘPUJE MNIE NA KROK CHYBA BOI SIE ZE TO WSZYSTKO TO SEN I CIĄGLE DOMAGA SIĘ GŁASKANIA . JAK COS M I SIE PRZYPOMNI TO JESZCZE NAPISZE .BARDZO DZIEKUJE WSZYSTKIM KTORZY MI POMOGLI A ZWLASZCZA TRUSKAWIE , FLORYDZIE I MICHAŁOWI KTÓRZY TEGO FUTRZASTEGO STWORA DOSTARCZYLI MI Z POD CZESTOCHOWY DO OPOLA.JESTESCIE SUPERR .

Posted

TO JEST TO SAMO
TO CO BYLO U GÓRY NAPISANE TYLKO INNA CZCIONKA BO NIE WIEDZIŁAM ZE TO SIE TAK CIEZKO CZYTA !!!!!! POZDRAWIAM CEZ

no to pippek juz jest w domku w wolsztynie.podróż zniósł bez żadnych kompletnie komplikacji był grzeczny jak aniołek siedziałam z nim na korytarzu bo było troche ludzi .strasznie się łatwo nawiązuje kontakt z drugim człowiekiem jak sie jedzie z takim futrzastym psem .przyglądali mi się bacznie i się uśmiechali.pimpek spał podnosił się przytulał się do mnie jak kucałam koło niego to się o mnie opierał bardzo jest przylepnym psem.jak sie zrobiło miejce w przedziale i usiadłam to sobie wybrał pana z naprzeciwka i łapy mu położył na kolanach tak jakby chciał mu powiedzieć jade do nowego domku i jestem szczesliwy.po drodze zjadł jedną parówke która mu bardzo smakowała a w domu dostał psią karmę wymieszną z mlekiem. w sobotę ma umówioną wizytę u fryzjera psiego bo trzeba sie pozbyś tych dredów .będzie piekny jak z obrazka.acha ponieważ jeszcze kilka dni bede mieszkac z siostra mam w domu królika i niestety pimpek go nie polubił bo warczy na niego tak samo jak na siostry kota a jego warczenie jest takie śmieszne trudno je opisac.mam juz w kilka miejsc w mieszkaniu "oznaczonych" przez niego ale myśle ze sie oduczy tego .nie odstępuje mnie na krok chyba boi sie ze to wszystko to sen i ciągle domaga się głaskania . jak cos m i sie przypomni to jeszcze napisze .bardzo dziekuje wszystkim ktorzy mi pomogli a zwlaszcza truskawie , florydzie i michałowi którzy tego futrzastego stwora dostarczyli mi z pod czestochowy do opola.jestescie superr

Posted

Cez napisał(a):
usciski dla Ciebie i Pimpka z Krakowa :lol:

JA CIEBIE TEZ POZDRAWIAM !!!!! I SPECJALNE POZDROWIENIA DLA KASI Z OSIECZNEJ KOLO LESZNA KTORA JECHAŁA POCIAGIEM 280 KM TYLKO PO TO ZEBY ZAWIEZ KOMUS DO KATOWIC ROŚLINKE LUBCZYK ZWANA "MAGI " KTORA JAK BY KTOS NIE WIEDZIAŁ DAJE SIE DO ROSOŁU , A TA ROSLINKA POJEDZIE POTEM AZ DO SZWAJCARI. DZIEWCZYNO JESTES BARDZIEJ SZALONA ODEMNIE JA JECHŁAM 225 KM PO PSA A TY TYLE KM Z ROŚLINKA . POZDRAWIAM CIE BBB SERDECZNIE.

Posted

Zawiązało się nam tu takie małe koło transportowe zwierząt ze schroniska w Kłomnicach :lol:

Próbował kaganiec zdjąć? Wymysliłas nowe imię?
Kota i królika najlepiej zamknij gdzieś poza jego zasięgiem bo o ile kotu raczej nic zrobić nie powinien bo kot ucieka albo sie broni o tyle królik może być w niebezpieczeństwie a króliki sie nie bronią,zastygają w bezruchu i czekają na atak.

Cieszę się ,że sie udało,widac,że bedzie mu u Ciebie dobrze :)

Posted

A ja i arabella mamy szczęście, że znalazłyśmy dobrych Ludzi - czyli Was :), którzy nam pomogli w dostarczeniu psiaków do domów.

Trzymam cały czas kciuki, żeby jak najwięcej z tych ślicznych piesków z Kołomnic znalazło ciepłe, dobre domy.

Truskawa144 wysłałam do Ciebie maila, chyba przedwczoraj, tam troszkę wiecej napisałam, ale krótko mówiąc Pestka jest fantastyczna:) taki uroczy łobuz :) Nie wiem czy widziałaś nowsze zdjęcia, sa tu http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2826090#post2826090

Ps. A skoro mówimy o pieskach z Kołomnic, to w wątku jednej z Waszych bardzo młodych suń jest pytanie o zdjęcia i więcej informacji, bo ktoś chce Ją wystawić na allegro, tu jest ten wątek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36159
i taka sama sytuacja w wątku Mrówki http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36113