Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dobrze, że poruszyłaś temat kastracji, bo właśnie chciałam o to pytać - czy jesteś w stanie załatwić - zawieźć psiaka na zabieg?
i ile to w Twojej lecznicy kosztuje??

musimy najpierw zebrać jeszcze dodatkowe pieniążki :)

• Replies 333
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pewnie ze moge, ostatnimi czasy sterylkowalam tylko suki wiec nie wiem ile by wyszlo za kastracje boksia. Ale moje wetki daja znizki na bezdomniaki, za sterylke dozycy niemieckiej zaplacilam 250zl z wliczonymi juz antybiotykami i p.bolowymi wiec mysle ze 100-150zl za kastracje tego kawalera. Dzisiaj bede w klinice to zapytam:)
Palic sie nie pali, trzeba go jeszcze podtuczyc i obserwowac te skore czy nie ma jakiegos pogorszenia.

Posted

Akrum napisał(a):
dobrze, że poruszyłaś temat kastracji, bo właśnie chciałam o to pytać - czy jesteś w stanie załatwić - zawieźć psiaka na zabieg?
i ile to w Twojej lecznicy kosztuje??

musimy najpierw zebrać jeszcze dodatkowe pieniążki :)

Ciocia Asia troszkę pokpiła sprawę i tylko 10 zł dołożyła do stałej, ale bliżej pierwszego cosik dorzucę wiecej, więc może na ciachnięcie klejnotów się przyda.

Posted

wow, jakie fajniste zdjęcia :)
Loluś - ale ci się trafiło :)
swoje łózko, taki śliczny apartament :)

Oh jak dobrze, że ty nie przyjechałeś z powrotem do przytuliska, teraz byś niesamowicie marzł...

Posted

Akrum napisał(a):
wow, jakie fajniste zdjęcia :)
Loluś - ale ci się trafiło :)
swoje łózko, taki śliczny apartament :)

Oh jak dobrze, że ty nie przyjechałeś z powrotem do przytuliska, teraz byś niesamowicie marzł...

oj całe szczęście

Posted

Wczoraj zadzwonił do mnie Pan z Katowic zainteresowany adopcją Lolka, po rozmowie ze mną skierowałam Pana jeszcze do furciaczek.
Po jakimś czasie Pan znów zadzwonił, wypytał o warunki adopcji i miał się zastanowić do poniedziałku.

Jednak dzisiaj już od rana Pan się do mnie dobijał i w końcu jak już byłam pod telefonem - Pan powiedział, że przemyśleli dokładnie z żoną sprawę i są gotowi adoptować Lolka.

Oczywiście najpierw porządna wizyta przedadopcyjna musi być przeprowadzona, na którą Państwo czekają z niecierpliwością.
W domu mieszka Pan z żoną, która jest na rencie, więc cały czas jest w domku.
Mieli boksera 11 lat, niedawno po chorobie odszedł za TM.

Państwo zdają sobie sprawę z tego, że Loluś wrócił z adopcji bo pokazywał swoją siłę itd... są na to przygotowani, będą z psem pracować.
Pani z uwagi na to, że jest cały czas w domu, to będzie chodziła z Lolkiem na dłuuuugie spacery.
Kilka razy podkreślałam, że to psiak po przejściach, że furciaczek nad jego charakterem pracuje, ale psiak i tak na pewno będzie chciał wyczuć w ich domku na co sobie może pozwolić, będzie chciał dominować, że będzie potrzebował czasu na zaaklimatyzowanie, że może niszczyć - państwo na wszystko są przygotowani.

Powiedziałam o kastracji - państwo poprosili, żeby Lolka wykastrować u furciaczek, a oni zwrócą pieniążki za zabieg.
Jeśli chodzi o ewentualny transport - jeśli wszystko po wizycie będzib ok - Państwo sami po Lolka przyjadą.

W takim razie - cioteczki - szukamy osoby, która bardzo, bardzo solidnie prześwietli domek.

Posted

To trzymam kciuki za wizyte:)
Lolka musialam przeniesc do boksu obok, strasznie nie zadowolony ze mu jego wyro odebrano...ale mu fotel wieczorem wstawilam i foch mu minal...tylko jak go obsika to ukatrupie:lol:
Ogolnie jest lepiej, po okresie aklimatyzacji nawet nie szaleje jakos wybitnie na spacerach. Mozna smycz zapiac bez problemow, do boksu wraca chetnie i coraz mniej protestuje jak musi sam zostac :) Beda z niego ludzie...znaczy boksie:lol:

Posted

Akrum napisał(a):
i co Kapsel - dzwoniłaś do Sabinki40 Kapsel, czy mam do niej napisać PW??

Dzwoniła i zgodziła się pojechać z Alicją. Musimy mieć adres Pana ;););)