LALUNA Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 poza tym czy to jest istotne? Tak, bo wtedy rozszerzamy krąg o potencjalnych ludzi co to by chceli cos do sportu, ale nie stać ich na rodowodowego. Zdjecie nie zawsze oddaje wielkosci i charkateru. Stad moje pytania. A teraz już wiemy że skoro mała ma 30cm mogłaby biegać w smallach agility, to grupa mało obsadzona. JAk się jeszcze chce bawic z człowiekiem to moze byc to całkiem fajny psiak do takiego fajnego sportu jezeli ktoś chce byc aktywny i poszukuje ślicznego chętnego do zabawy, nieduzego psa.:lol: Quote
nobody29 Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Kochana smigaj na gor szybko, niech Cie dobry czlowiek wypatrzy. Zaadoptujcie sunie. Ma takie madre oczka i wielkie serce. Quote
nobody29 Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Dalej Dalej niech Cie kochanie ludzie wypatrza! Sunia czeka na cieply dom i dobrych ludzi! jest tego warta. Quote
LALUNA Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 http://agilitydeluks.fora.pl/viewtopic.php?t=248 A mała juz tu dałam, A co moze sie nada do smalików w agility. Byłaby piękna na przeszkódkach;) ALe na kanapie tez by sie pieknie prezentowała i cieplutko grzała.:loveu: Quote
Moriaaa Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Pani się niesety już nie odezwała. Czy malutka ma allegro??? Może warto niunie wystawić, jest ś;iczna, na pewno ktoś się zakocha:) Quote
LALUNA Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Jest na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=165046619 Quote
mulinka Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 trzeba ją ogłosić chociaż na www.ale.gratka.pl Quote
mulinka Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 mam pomysł na imię dla suni : Pianka co wy na to? Quote
LALUNA Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Mulinka ogłoś. A imie trzeba jakieś wyjatkowe. Wiecie ona mi teraz jak ją widze w całosci to trochę papillona przypomina. I koniecznie trzeba wzrost podac, bo ona taka maleńka ze pod miniaturę podchodzi. Quote
Roxana Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Ślicznoto kochana wracaj na I stronkę domeczku szukać :multi: Quote
paros Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Jest ogłoszona na ale.gratka i innych forach :lol: ale dzisiaj nie mam siły odawać linków, bo tyle psiaków ogłaszałam, że kiedy weszłam na wątek Malinki zamiast o źle zrobionej kastracji psa Rufusa :-( napisałam o sterylce psa (bo w ogłoszeniach podawałam dla suk, że po sterylce) za co zostałam zganiona :cool3: Quote
LALUNA Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 że kiedy weszłam na wątek Malinki zamiast o źle zrobionej kastracji psa Rufusa :-( napisałam o sterylce psa (bo w ogłoszeniach podawałam dla suk, że po sterylce) za co zostałam zganiona :cool3: Widziałam:evil_lol: . Nie przejmuj sie Paros, zdaza się i dziwie tak gwałtownej reakcji. W końcu nie zmieniło to faktu ze operacja była całkowicie schrzaniona i zawiniona. No i dzieki ze ogłosiłaś małą. A dodałaś ze mała ma 30 cm i jest naprawde maleńka i taka tycia do kochania?:razz: Quote
mulinka Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 paros trzymaj się, dzielna z ciebie dziewczyna :) a jak imię Pianka - podoba wam się ? Quote
truskawa144 Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 LALUNA napisał(a):Tak, bo wtedy rozszerzamy krąg o potencjalnych ludzi co to by chceli cos do sportu, ale nie stać ich na rodowodowego. Zdjecie nie zawsze oddaje wielkosci i charkateru. Stad moje pytania. A teraz już wiemy że skoro mała ma 30cm mogłaby biegać w smallach agility, to grupa mało obsadzona. JAk się jeszcze chce bawic z człowiekiem to moze byc to całkiem fajny psiak do takiego fajnego sportu jezeli ktoś chce byc aktywny i poszukuje ślicznego chętnego do zabawy, nieduzego psa.:lol: Wiesz co,jak ktoś powie ,że nie chce psa bo ten się piłeczką nie bawi to się będę cieszyła,że pies do kogoś tak głupiego nie trafił! Poza tym pies jest tak zestresowany wyjściem z boksu ,że nie będe go dodatkowo piłeczką męczyła bo pies nie wie o co chodzi. Chce się bawić z człowiekiem ale czy z piłeczką tego nie wiem i nie sprawdze. Ja się nie znam ale to NIE JEST pies rasowy i na żywo nawet nie jest podobna wiec nie wiem czy może brać udział w jakichś zawodach czy czyms takim. Quote
Roxana Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Sunieczko hopaj do góry kochanie :multi: Trzeba domeczku szukać! Quote
nobody29 Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Sunia biegnij do cieplego domku :roll: Quote
LALUNA Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Ja się nie znam ale to NIE JEST pies rasowy i na żywo nawet nie jest podobna wiec nie wiem czy może brać udział w jakichś zawodach czy czyms takim. No pewnie że może. Ja też zaczynałam z nierasowym i wiele ludzi tak zaczyna. A co w tym złego ze ktoś chce psa do zawodów aby razem spędzac wiele czasu na szkoleniu i zabawie. Zawsze uważam ze lepsze to zajęcie niżby pies miała trafic do kogos kto chce porozmnazać takie małe miniaturki aby kase zbic na szczeniaczakach a potem wywalić jak juz nie moze rodzić. A w klubie mamy maleńką Zuzie mixa który jest Zdobywca Pucharu Polski Agility 06. I lepiej ze ludzie mają takie zajęcie i pasję z mixami niżby mieli bawić się w hodofcow;) Quote
paros Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Sunia szuka domku w necie :lol: eoferty 4lapy ale.gratka psy kupiepsa bono-polska :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: Quote
fizia Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Myślę, ze najważniejsze jest to, żeby ktoś Ją wreszcie pokochał. Quote
Beata J. Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 paros-dobra robota :lol: Na allegro mamy 2 obserwatorów Quote
truskawa144 Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 LALUNA napisał(a):No pewnie że może. Ja też zaczynałam z nierasowym i wiele ludzi tak zaczyna. A co w tym złego ze ktoś chce psa do zawodów aby razem spędzac wiele czasu na szkoleniu i zabawie. Zawsze uważam ze lepsze to zajęcie niżby pies miała trafic do kogos kto chce porozmnazać takie małe miniaturki aby kase zbic na szczeniaczakach a potem wywalić jak juz nie moze rodzić. Nie mam nic przeciwko temu,żeby ktoś z psem uprawiał sport czy go szkolił, natomiast gdyby wyznacznikiem tego czy ktoś weźmie psa miałaby być jego umiejętnośc zabawy piłeczką to niestety ja komuś takiemu psa nie oddam. Nowy opiekun powiniem małą przede wszystkim pokochać bez względu na to czy biega za piłeczką. Quote
LALUNA Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Nie mam nic przeciwko temu,żeby ktoś z psem uprawiał sport czy go szkolił, natomiast gdyby wyznacznikiem tego czy ktoś weźmie psa miałaby być jego umiejętnośc zabawy piłeczką to niestety ja komuś takiemu psa nie oddam. Kiedy właśnie na tym przede wszystkim opiera się dobór psa do sportu jak i większosci użytkowości. Czyli sprawdzenie czy pies ma popęd łupu, bo na tym sie opiera praca z psem. I to wcale nie jest nic złego, bo własnie poznanie cech charakteru daje większa szanse na szczęśliwą adopcje. We Francji jest szkoła dla psów przewodników niewidomych i niepełnosprawnych i wyszukją psy ze schronisk, W stanach do policji też często biorą psy ze schroniska. I te psy są tak samo kochane i dba sie o nie. Nawet często bardziej bo praca uzytkowa czy sportowa bardzo łączy człowieka z psem. Ktoś chce psa który wyglada jak york i nikogo to nie dziwi a ktoś chce psa z którym bedzie uprawiać sport czy pracował. JA w tej chwili poszukuje jednego psa do sportu i drugiego do policji na tropiącego. Jest trudno, ale pewnie jest taki pies gdzieś niezauwazony który świetnie się sprawdzi. To dobry pomysł gdyby u nas sie przyjął i szansa dla wielu psów. A inaczej mówiac z doborem do cech psychicznych własciciela jest tak jakby ktos kto kocha codziennie biegac po parku dac mopsa. Jedno i drugie byłoby bardzo nieszcześliwe, nawet kochajac się. Z drugiej strony gdyby starszej osobie która chce psa do towarzystwa dać huskiego to jedno i drugie by sie męczyło. Ale jakby tak zmienic im psy to cała czwórka miałby swoje odpowiednie i kochajace i szczęśliwe miejsce;) Quote
LALUNA Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Beata J. napisał(a):paros-dobra robota :lol: Na allegro mamy 2 obserwatorów Super Beatka, Paros :thumbs: Quote
fizia Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 [quote name='paros']Sunia szuka domku w necie :lol: eoferty 4lapy ale.gratka psy kupiepsa bono-polska :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: To na kupiepsa.pl jest po raz drugi-ale lepiej więcej niż wcale:) Napisze jeszcze raz, bo pisałam to na wcześniejszych stronach i ktos może tam nie zaglądać, że Mała jest jeszcze na gumtree.pl pupile.pl gazeta.pl Quote
LALUNA Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 na www.planetazwierzat.pl www.agilitydeluks.fora.pl www.bordercollie.fora.pl i na dogo w trzech miejscach:evil_lol: Dziewczyny dopiszcie ze mała ma 30 cm. Bo to istotna wiadomość.;) Quote
Recommended Posts