Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 398
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

LALUNA napisał(a):
Po co oni wogóle sie wpisuja jako obserwatorzy na takich aukcjach. Przecież i tak sie nie kupuje tylko korzysta z podanych informacji gdzie maja sie zgłosić po psa.
Nie rozumiem tego:roll:

Po to,żeby potem nie szukać po całym allegro zwierzaka który im sie spodobał tylko mieć go w "obserwowanych". Napisała do mnie jedna pani z pomorza w sprawie suczki,zobaczymy co z tego będzie,w razie czego szukajcie transportu :cool3:. Trzymajcie kciuki! Dam znać czy coś z tego wyszło.

Posted

Napisała do mnie jedna pani z pomorza w sprawie suczki,zobaczymy co z tego będzie,w razie czego szukajcie transportu :cool3:. Trzymajcie kciuki! Dam znać czy coś z tego wyszło.

:loveu: :happy1:
No to mocno trzymamy. Suzi musi znaleźć domek:lol:

Posted

fizia napisał(a):
Ciekawe jak tam Pani z pomorza:)

Jeszcze nic nie wiadomo,wczoraj wieczorem odpisałam na maila i teraz czekam na decyzje czy Pani pieska chce. Napisała,że ma w domu małutkiego pieska i kota,bardzo łagodne i szuka dla nich łagodnego pieska do towarzystwa. Pani wymaga ode mnie gwarancji ,że suczka będzie miła i łagodna dla jej zwierzątek lecz ja niestety zagwarantować tego nie moge mimo iż myśle,że tak bedzie. Pani ma się zastanować i napisac lub zadzwonić do mnie.

Posted

A ten malutki piesek to piesek czy suczka :razz:
Suzi jest z innymi psiakami w boksie nauczyła się współżyć. Ale zawsze kiedy wprowadzamy innego psa do stada to trzeba psiaki stopniowo oswoić. I to zazwyczaj zagrożenie najwieksze od domownika jest, bo on na swoim terenie. No więc zanim nowy nie nabierze zapachu to trzeba dac z tydzień aby stopniowo wprowadzać psy i obserwować je.
Za tydzień przyjeżdzą do nas Pola z Ostródy. Poniewaz jest w domu duża suka, to mała ma już wypożyczona klateczkę i przez tydzień pod kontrolą bedzie przyzwyczajanie a na noc do klateczki. Jak już będzie widać ze sie pannice zaakceptowały to wtedy klateczka zniknie.
Przy małych moze być łatwiej i bez problemowo, ale pierwszy tydzień i tak trzeba psy mocno kontrolowac i nie puszczać na żywioł.

Posted

Trzeba wtedy bardzo uważać przy dawaniu jedzenia i nie rzucać smakołyków, bo psy mogą sie pogryźć, u mnie np. nie można brać na ręce jednej suczki bo dwie pozostałe rzucają się na nią gdy już jest na podłodze chociaż wszystkie 3 są łagodne i miłe.
Takich sytuacji po prostu trzeba unikać.