Jump to content
Dogomania

Frytka zostaje na zawsze w cudownym domku u Bianki !!!! Frytka za TM.

Recommended Posts

Posted

[quote name='Asia_M']Jakie ona ma szczęście, że pojawiłaś się w jej życiu. To był chyba ostatni gwizdek, żeby ją stamtad zabrać...:shake:[/quote]
To Quasimodo należą się podziękowania :lol: Gdyby nie Oni , nawet bym o Frytce nie wiedziala :shake:
Dzięki Ich wytrwałości i pomocy finansowej Frytka jest u mnie .
Ja się nią tylko opiekuję najlepiej ja potrafię :roll:

• Replies 5.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='BIANKA1']To Quasimodo należą się podziękowania :lol: Gdyby nie Oni , nawet bym o Frytce nie wiedziala :shake:
Dzięki Ich wytrwałości i pomocy finansowej Frytka jest u mnie .
Ja się nią tylko opiekuję najlepiej ja potrafię :roll:[/quote]
Quasimodo tez dziękujemy!!!:lol:

Zaraz idę do obowiązków, ale mam nadzieje, ze Ciocie będą podrzucać wątek! ;) Oby udało się zebrać potrzebne pieniążki...

Posted

Frytusia sobie śpi :loveu: Zalałam łyżeczkę siemienia lnianego cieplą wodą .
Jak się rozślimaczy to mam zamiar po troszkę mieszać jej do jedzenia :cool1:

MOŻNA???????????

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img246.imageshack.us/img246/6625/imag0010ly7.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Biedna Bianka:glaszcze: Biedna Frycia :shake:
Obie niewyspane, przedenerwowane i dodatkowo Frycia obolała...
Mamy nadzieję, że dziś sunia lepiej się poczuje.
Czy karma, której potrzebuje musi być typowo lecznicza - hypoalergiczna, czy wystarczy że ma określony skład - jagnięcina plus ryż (lamb&rice)?
Teraz znikniemy i pojawimy sie dopiero po południu, ale myślimy o Was cały czas i postaramy się coś ustalic w sklepie.
Może ktoś jeszcze ma dostęp do jakiegoś taniego sklepu?
Pamiętajmy wszyscy o Frytce - ona potrzebuje naszej pomocy...
Bianka sobie ze wszystkim sama nie poradzi :shake:

Posted

No już sama nie wiem jaka ta karma ma być :shake:
Ja bylam wczoraj taka zdenerwowana :cool1:
Wyszłam z nią do weta i zostawilam pieczen w piekarniku . Myślalam , że zaraz wrócę . A tam zeszlo 2 godziny i calkiem o pieczeni zapomnialam :placz:
A jak doktor ją uśpila to musialam isć do domu po samochód i wtedy sobie przypomnialam :mad:
I biegiem do domu całą drogę . Na szczęście pieczeni nic się nie stało :lol:
A jak po nią podjechalam to już znowu zapomnialam się dopytać do końca o tą karmę . A Pani doktor pojechala na sympozjum :roll:
I co ja mam zrobić :placz:

Posted

[quote name='Yona']Cieszyć ma się Ciocia :loveu:

Niech się pani doktor doucza :evil_lol:[/quote]
Mądrala :mad: A ja czuję taką bezradność jak by mi miała zaraz umrzeć :placz:
Frytka cały czas tuli się do mnie i płacze :shake: A ja nie wiem jak jej pomóc :-(

Posted

Jeśli chodzi o kupno karmy ( jesli specjalistyczna - np Royal) to ja mam zniżke w krak - vecie 5% - niby nic - ale zawsze. To jakby co mozna mi dać znać.

I mam parę rzeczy na bazarek, jesli ciocia Yona by się zgodziła to mogę podesłać, (bo w realizacji bazarku to ciemna jestem jak tabaka w rogu ...:oops: )

Posted

[quote name='Rene@Rabik']A tak w ogóle to ciociu Bianko , z Ciebie to kochana kobita jest - o ogromnym serduchu pełnym uczuć dla braci mniejszych.[/quote]

Oj ,wielkie dzięki . Nie zawstydzaj mnie :oops:

Posted

Dalam jej teraz pół czopka pyralginy , dzięki sugesti Poker i proszę , jak ładnie sobie leży :roll:

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img176.imageshack.us/img176/2945/imag0011ok7.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Ciociu [EMAIL="Rene@Rabik"]Rene@Rabik[/EMAIL] :lol:

Uczyć się, uczyć :loveu:

Wystarczy opisać przedmiot sprzedaży i kliknąć "Zatwierdź odpowiedź".

Z przykrością muszę odmówić, ponieważ nie wyrabiam się już z niczym :shake:
Ja jestem bardziej ciotka ogłoszeniowa, poszukująca domków :loveu:

Posted

[quote name='Yona']Ciociu Rene@Rabik :lol:

Uczyć się, uczyć :loveu:

Wystarczy opisać przedmiot sprzedaży i kliknąć "Zatwierdź odpowiedź".

Z przykrością muszę odmówić, ponieważ nie wyrabiam się już z niczym :shake:
Ja jestem bardziej ciotka ogłoszeniowa, poszukująca domków :loveu:[/quote]

Taaak :evil_lol: Mamy tu bardzo wąskie specjalizacje :eviltong:

Posted

Gdyby Ciocia chciała, Ciociu Rene@Rabik, to mogę Cioci dokładnie, łopatologicznie wyjaśnić, jak ten bazarek uskutecznić :loveu:

Ciociu BIANKO, ja umiem tłumaczyć, prawda? :diabloti:

Posted

[quote name='Yona']Gdyby Ciocia chciała, Ciociu Rene@Rabik, to mogę Cioci dokładnie, łopatologicznie wyjaśnić, jak ten bazarek uskutecznić :loveu:

Ciociu BIANKO, ja umiem tłumaczyć, prawda? :diabloti:[/quote]

Co prawda , to prawda :shake: Ciociu Yono , czy Ty jesteś pedagogiem ?:evil_lol:

Posted

ja też moge rene@Rabik nauczyć,bo mnie nauczyła Dziuba,bo tez byłam ciemna jak tabaka w rogu,a potem zaszpanowałam przed córkami,bo one nie umiały i choć raz czegoś nauczyłam je na kompie :evil_lol:, a nie one mnie :multi:

Posted

[quote name='Yona']Gdyby nie to, że szkoła mnie nie pociąga, to pewnie uczyłabym łaciny i greki, Ciociu BIANKO :diabloti:[/quote]
Aaaaaaaa........ To stąd u Cioci taki "cięty język ":evil_lol:

Posted

[quote name='kaLOlina']ciocia Rena@rabik ma sama psa alergika-tez z alergia pokarmowa wiec jak co-to mozna ja zmolestowac o jakies informacje:)[/quote]
Co to się dzieje ,:shake: psy alergicy . Widzę , że nie są to takie odosobnione przypadki :cool1:
No to Ciociu Rena@rabik robić nam tu wykład :roll:

Posted

Wykład ? Błagam tylko nie to....

a tak zupełnie powaznie to trzba sie dowiedziec co Frycia wcinała w schronie.
Bo byc moze wystarczy zmiana karmy na inną, co nie znaczy że trzeba zaraz podawać specjalistyczna dla alergików.

Moje prywatne stworzenie (Rabik) ma skazę jelitową, jest "pożółtaczkowy", ma chroniczne zapalenie ucha i wiele innych - czasami się zastanawiam czego on nie ma...

Skaza jelitowa wyskoczyła jemu po pewnej renomowanej karmie....:mad: teraz wcina Hepatic Royal Canina i gotowane mięsko z ryżem i marchewką i wszystko sie unormowało. Nie drapie się juz jak szalony a brzuszek ma normalne rozmiary i nie leci z niego górą i dołem.

Psom z alergia i problemami żołądkowymi nie wolno podawać żadnych przysmaków wędzonych, lub też żbyt kolorowych (ciasteczka, przegryzki) - zawierają zbyt dużo chemii. To równiez moze mieć wpływ na samopoczucie psiaka.