carpet Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Proste pytanie: czy nie mozna za takim transportem (o ile sie go namierzy), pojechac, i zobaczyc jak to wyglada? (Przepraszam za brak polskich znakow.) Skoro z tym sie nikt nie ukrywa, to moze by warto zobaczyc jak to wyglada do konca? Quote
wellington Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 (edited) [url]http://toz.obornikionline.pl/juz-w-nowym-domu/1040-Neli/[/url] [QUOTE] Neli została adoptowana w bardzo mroźne dni grudnia 2010r do Niemiec razem z 10 malutkimi pieskami ze schroniska . [/QUOTE] Edited February 7, 2012 by wellington Quote
Alexa77 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Najlepiej byloby wogole nie dopüuscic do takiego transportu.Ci ktorzy mieszkaja w Niemczech i pisza dlugie wywody o tym jaki to raj czeka te wywiezione psy wiedza doskonale ze raj w Niemczech dawno sie skonczyl.Coraz wiecej ludzi bezrobotnych i bez dachu nad glowa i zapowiada sie jeszcze gorzej.Przepisy Niemieckie mowia o obowiazku rejestrowania psow w miejscu zamieszkania i placenia za nie podatku rocznego,wszysko inne jest nielegalnym pobytem i karane grzywna.Sluzby miejskie kontroluja spotkane psy na ulicach i w parkach czy posiadaja tak zwany steuer numer to jest metalowa blaszka z numerem ktory kazdy zarejestrowany pies ma przy obrozy na tej podstawie mozna natych miast sprawdzic czy pies ma zaplacone oplaty i cz jest w Niemczech legalnie.Ale o czym ja tu pisze przeciez te psy nie jada do zadnych domkow,poniewaz w zwiazku z ustawa w Niemczech wszystkie nie meldowane psy uznaje sie za bezdomne i takie sa bardzo chetnie kupowane od handlar takich jak naprzyklad DNH i inna holota do roznych eksperymentow i czesto nie calkiem legalnych.Poniewaz labolatoria musza na wszystkim oszczedzac nie prowadza jak wczesniej hodowli psow do wlasnych potrzeb tylko kupuja bezdomne bidy przywozone do Niemiec przez handary naprzyklad z Polski.Samo laboratorium we Frankfurcie nad Menem potrzebuje do eksperymentow setki psow.Przecez nie dostana ich ze schronisk Niemieckich bo nie ma takiej szansy ale od czego jest asocjalny motloch ktory nie zna zadnego bolu i dla paru groszy wozi z Polski masami psy ktore nie maja biletu powrotnego i o ktore nikt sie nie bedzie dopytywal.To wszystko dzieki takim niedolegom ktore siedza w urzedach weterynaryjnych i ktorych tyle obchodzi los psiakow ile mnie zeszloroczny snieg.Coraz wiecej zwierzat w Niemczech laduje na ulicy poniewaz wlasciciele sa w tarapatach finansowych i takie bezdomniaki z niewiadomym pochodzeniem stoja pierwsze w kolejce do psiego nieba.Czy zamiast wywozic psy w niewiadome nie mozna byloby zaczac przadkowac i organizowac zycie dla tych zwierzakow w kraju?Kazdy inny kraj w Europie proboje organizowac ochrone zwierzat na miejscu tylko z Polski wyworza handlary dalej setkami psy jak by w tym kraju nie slyszano o ochronie i prawach zwierzat. Quote
EVA2406 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Niestety, masz rację, tylko jak ukrócić ten proceder. ja jestem przeciwniczką usypiania psów, ale jak widzę co się wyprawia, to uważam, że dla tych psów wywożonych lepiej by było, żeby je tu humanitarnie uśpić, a nie skazywać na powolną śmierć w okrutnych męczarniach :( Quote
Dana i Muszkieterowie Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 [quote name='wellington']Mnie tez nie :( ..... Moze tym razem link sie otworzy ? [URL]http://www.dogomania.pl/threads/222547-Wyworzki-psow-do-niemiec-czyli-biznes?p=18575233#post18575233[/URL][/QUOTE] [B]Wellington[/B], dokładnie o to chodziło. Link, który podałam poprzednio już się nie otwiera .... Quote
Kama202 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 [URL]http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Szok-Domy-publiczne-w-ktorych-uslugi-seksualne-swiadcza-zwierzeta,wid,14230609,wiadomosc.html?smgajticaid=6de11[/URL] Czy ktoś to może skomentować, bo mnie mowę odebrało!!! Quote
wellington Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 [quote name='Kama202'][URL]http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Szok-Domy-publiczne-w-ktorych-uslugi-seksualne-swiadcza-zwierzeta,wid,14230609,wiadomosc.html?smgajticaid=6de11[/URL] Czy ktoś to może skomentować, bo mnie mowę odebrało!!![/QUOTE] Nie wiedzialas ze zoofilia nie jest karalna w Niemczech :shake: Quote
Kama202 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Nie sądziłam, że mogą istnieć domy publiczne....w tym "Raju" dla zwierzaków! [quote name='wellington']Nie wiedzialas ze zoofilia nie jest karalna w Niemczech :shake:[/QUOTE] Quote
Alexa77 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 O tym ze psy wywozone do Niemiec laduja czesto u psychopatow pisala tez na tym watku Leila52 ale nie podala nazwisk i adresow tych psychicznych i dlatego nie bardzo bylo to wiarygodne. w zwiazku z moim zawodem stykam sie dosc czesto z ofiarami takich zboczencow i prosze mi wierzyc nie da sie tego tak szybko zapomniec.Nie rozumiem tylko jednego jak mozna pomagac w wywozeniu schroniskowych bid za granice nie majac 100% informacjii co ich tam czeka? umowy adopcyjne ktore perezentuja handlary sa nic nie warte poniewaz nikt tego nie jest w stanie sprawdzic czy te dane sa prawdziwe czy moze spisane z ksiazki telefonicznej. Quote
EVA2406 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Tyle lat żyje na ty świecie i coraz bardziej zadziwia mnie ten świat ...................niestety w złym tego słowa znaczeniu :( Quote
malizna78 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 [quote name='wellington']Nie wiedzialas ze zoofilia nie jest karalna w Niemczech :shake:[/QUOTE] Ja też nie wiedziałam:( Tak w ogóle to mi niedobrze już od tego wszystkiego. Czuję niemoc a zarazem ogrom tragedii nie do ogarnięcia:( Quote
holmina Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 (edited) podczytywałam wcześniej,dziś szok,,,,,nie sądziłam,że w Niemczech są takie domy,,,, no nie chyba polskich piesków do burdeli nie wywożą ,!!!!!!!!!!!!!!!!ręce opadają!co robić????? a poza tym ,ja nie wierze w te dobre domy przy rodzinach w Niemczech!!!!! mieszkam przy granicy,ostatnio jest coraz więcej przypadków porzucania psów niemieckich w okolicach polskich przygranicznych.... w ubiegłym miesiącu chociażby do Gorzycy zawieziono psiaka yorka z wyposażeniem/zabawki,legowisko i paszportem porzucony po polskiej stronie,,,, skoro sami maja zapchane schroniska,wywalaja psy to po co by brali hurtem z Polski ? Edited February 7, 2012 by holmina Quote
aanka Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Ja tez nie wiedziałam:crazyeye::angryy::mad::shake: Quote
malizna78 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 [quote name='holmina']podczytywałam wcześniej,dziś szok,,,,,nie sądziłam,że w Niemczech są takie domy,,,, no nie chyba polskich piesków do burdeli nie wywożą ,!!!!!!!!!!!!!!!!ręce opadają!co robić????? a poza tym ,ja nie wierze w te dobre domy przy rodzinach w Niemczech!!!!! mieszkam przy granicy,ostatnio jest coraz więcej przypadków porzucania psów niemieckich w okolicach polskich przygranicznych.... w ubiegłym miesiącu chociażby do Gorzycy zawieziono psiaka yorka z wyposażeniem/zabawki,legowisko i paszportem porzucony po polskiej stronie,,,, skoro sami maja zapchane schroniska,wywalaja psy to po co by brali hurtem z Polski ?[/QUOTE]Dla myślacych choć trochę, to oczywiste. Moze zdarzyć sie jeden na milion, ale to co? To znaczy, że wolno nam ryzykować? gdybym choć jednego psa tam wywiozła, spać bym po nocach nie mogła a myśli by mnie chyba zabiły. No, chyba, że bym tam raz na kilka miesiecy była z wizytą. Quote
holmina Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 ano nie wolno ryzykować!!!! ale cos by trzeba zroić ,mam 3 pomysły,wpisałam je na wątku Domincjana/wywózki....link wyżej/ Quote
emilia2280 Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 [quote name='holmina']ano nie wolno ryzykować!!!! ale cos by trzeba zroić ,mam 3 pomysły,wpisałam je na wątku Domincjana/wywózki....link wyżej/[/QUOTE] to lepiej je przeklej tutaj, bo dominicjan zbanowany. Quote
holmina Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 czy zbanowanie to jest niemożliwośc wpisów? przed chwilka napisałam sporo na ww temat i,,,,,,zniknęło może za dużo wypisywałam,napisze jeszcze raz krótko Quote
holmina Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 (edited) banerek /odpowiednie zdjęcie/ stop =wywózkom polskich psów w nieznane 1.rozpowszechniany na Dogo a poza Dogo gdzie sie da w formie plakatu 2.przygotowanie w oparciu o wiedze i materiały pogadanki dla młodzieży,do ściągnięcia z np.blogu ciotki nauczycielki ,mogłyby to rozpowszechniac np.na lekcjach wychowawczych/ale nie tylko one / 3.więcej info o petycjach w tej sprawie/ja nie wiedziałam ,że są/ mozna na maile rozsyłać i tu 4.wydarzenie na fb/stop wywózce polskich psów w nieznane/ 5,regularne zgłaszanie konkretnych przypadków do mediów,albo po prostu sam temat do tvn-sami zbadają/Prosto z Polski/ no prosze teraz mi sie zapisało, nie wiem czy to dobre pomysły ale można je dopasować do pomysłów innych ciotek i chociaż coś z tego zrobić.... Edited February 8, 2012 by holmina Quote
EVA2406 Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 kopiuje z FB OSTRZEŻENIE ! PROSZĘ, UDOSTĘPNIAJCIE !!! Dostałam ostrzezenie ze schroniska w Ga...ju, ze jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafow szkolonych do walk !!! Ten facet to Łukasz C. lub żona Ewa z Krzywina kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska ! Quote
Scooby_Doo Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 moge wykonać taki banerek - sprawę trzeba nagłosnic podać medią -tvn 24............. zakończyc to.... moze w jednym miejscu powinny byc adresy wszystkich schrnonisk i jak zaistanieje podobna sytuacja to wyslac zbiorczo maile do wszystkich z ostrzezeniem............... Quote
Scooby_Doo Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [quote name='wellington'][url]http://toz.obornikionline.pl/juz-w-nowym-domu/1040-Neli/[/url][/QUOTE] ja chciałam adoptowac pieska -z azorka- spoznilam sie o jeden dzien i okazało sie ze pojechal do Niemiec -nie:(zostałam o tym poinformowana... Quote
EVA2406 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [quote name='Scooby_Doo']ja chciałam adoptowac pieska -z azorka- spoznilam sie o jeden dzien i okazało sie ze pojechal do Niemiec -nie:(zostałam o tym poinformowana...[/QUOTE] To już jest podejrzane, że wydają psa za granicę, jeśli jest chętny na adopcję w kraju...................jeśli nie wiadomo o co chodzi...............to chodzi o ...... A gdzie dobro psa................czy o tym już nikt nie myśli????????????? Quote
wellington Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [quote name='Scooby_Doo']ja chciałam adoptowac pieska -z azorka- spoznilam sie o jeden dzien i okazało sie ze pojechal do Niemiec -nie:(zostałam o tym poinformowana...[/QUOTE] A jaki to byl piesek, jak sie nazywal ? Czy w schronisku Ci powiedzieli ze wyjechal do Niemiec ? Quote
luka1 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [quote name='wellington']A jaki to byl piesek, jak sie nazywal ? Czy w schronisku Ci powiedzieli ze wyjechal do Niemiec ?[/QUOTE] i z którego "Azorka"? Quote
wellington Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [quote name='luka1']i z którego "Azorka"?[/QUOTE] Z Obornik Wlkp. Quote
Recommended Posts