Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ostatniaszansa']O, to nie tylko nam watek Wojtyszek rozplynal sie w niebycie? /Agnieszka[/QUOTE]

Brak słów na to co się dzieje..

na razie wklejam list który właśnie wysłałam do naczelnego GW.

Maciej Krzyślak
redaktor naczelny rzeszowskiej redakcji "Gazety Wyborczej"

"Burza o wywóz psów do Niemiec ze schroniska z Mielca"
[URL="http://rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,10585603,Burza_o_wywoz_psow_do_Niemiec_ze_schroniska_z_Mielca.html#ixzz1cgGvV7Bo"]http://rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,3...#ixzz1cgGvV7Bo[/URL]

Z prawdziwą przykrością muszę Pana poinformować, że artykuł Anny Gorczycy pt. "Burza o wywóz psów do Niemiec ze schroniska z Mielca" , który ukazał się 4 listopada w rzeszowskim dodatku Gazety Wyborczej, jest nie tyko skrajnie nieobiektywny, ale także mija się z prawdą i elementarnymi faktami.
Jestem zdumiona, że autorka, która wprowadziła do tekstu 10 razy moje nazwisko, nie raczyła się ze mną skontaktować. W efekcie przypisuje mi sformułowania i tezy, których nigdy nie wypowiadałam i których też nie zawiera list otwarty do Premiera Donalda Tuska w sprawie odwołania Głównego Lekarza Weterynarii i wstrzymania masowych wysyłek psów do Niemiec, pod którym podpisało się już 346 osób.
Nie jest więc prawdą, że domagamy się odwołania Głównego Lekarza Weterynarii z tego powodu, iż – jak imputuje nam Anna Gorczyca – "odpowiada on za to, że do Niemiec są wywożone polskie psy, z których część trafia na potrzeby badań laboratoryjnych albo jako pomoce do klinik i szkół weterynaryjnych". Zarzucamy mu przede wszystkim całkowity brak nadzoru nad przestrzeganiem przepisów ustawy o ochronie zwierząt, który sprawia, że los wielu psów wywożonych do Niemiec pozostaje nieznany. Takie postępowanie
nie tylko naraża zwierzęta na niebezpieczeństwo, ale świadczy też o daleko posuniętej erozji instytucji państwowych. Dlatego, obok odwołania Głównego Lekarza Weterynarii domagamy się również podjęcia pilnych działań na rzecz wstrzymania masowych wysyłek psów z polskich schronisk do Niemiec, przynajmniej do czasu wprowadzenia jasnych i skutecznych mechanizmów kontrolnych oraz wyjaśnienia wszelkich wątpliwości co do losów tych psów, które już trafiły do Niemiec.
Ubolewam również, że Anna Gorczyca po raz kolejny kreśli fałszywy obraz wywózek psów z mieleckiego schroniska. Informuję więc, że do Niemiec wywieziono nie 70, ale 555 psów. Co więcej, blisko pół tysiąca wywieziono bez wiedzy i zgody Inspekcji Weterynaryjnej, co jest skandalicznym naruszeniem obowiązujących przepisów prawa, a zarazem jeszcze jednym powodem do natychmiastowego odwołania Głównego Lekarza Weterynarii Janusza Związka.
Nadmieniam, że informację na ten temat przesłaliśmy kilka dni temu - także do rzeszowskiego oddziału Gazety Wyborczej, łącznie z linkiem do programu Beaty Pawlak z TVP Rzeszów, z którego Anna Gorczyca mogłaby się czegoś dowiedzieć na temat, do którego najwyraźniej nie dorasta. Jednak prawda przecież was nie interesuje.

Agnieszka Wypych
Komitet Założycielski Stowarzyszenia "Interwencja dla Zwierząt"

Posted

[quote name='Pies Wolny']Powiedz jakim programem obrabiałaś te zdjątka - modyfikowane metryczki, aj nieładnie :oops:[/QUOTE]

Zdjecia nie sa niczym modyfikowane. Zreszta, piszcie sobie co chcecie, ja nie bede tu nic udowadniac. Skoro ktos tam twierdzi, ze Santa jest nadal w schronie to niech tam bedzie. Moze znow jakis anonimowy informator przyniesie kolejne zaskakujace wiesc...zenada.

Guest Elżbieta481
Posted

Naprawdę-ręce opadają i życie brzydnie.To jest wątek dot.masowych wywózek psów do Niemiec.Po co tu wprowadzone zostały Wojtyszki?Czy konieczne jest mieszanie spraw?
A przecież są już pewne sukcesy w sprawie adopcji zagranicznych..Zostało tu podane,że dostaną umowę-Asior podała-to nie dobrze?AGA podaje konkrety-a tu się wyciąga Wojtyszki-po co?Jakby diabeł jakiś się tu przypętał..Foch nie foch...Wątek dot.adopcji zagranicznych-to nie jest oczywiste?..
Aż przykro..
Elżbieta(żeńska część niku waldi481)

Posted

[quote name='BeataJ']Zdjecia nie sa niczym modyfikowane. Zreszta, piszcie sobie co chcecie, ja nie bede tu nic udowadniac. Skoro ktos tam twierdzi, ze Santa jest nadal w schronie to niech tam bedzie. Moze znow jakis anonimowy informator przyniesie kolejne zaskakujace wiesc...zenada.[/QUOTE]
Zdjęcia [B]są[/B] modyfikowane w zakresie danych EXIF : usunięto m.in. daty wykonania zdjęć - pierwotna digitalizacja, dane aparatu i parę innych - ja nie napisałem, że to TY zrobiłaś, może takie dostałaś - wyłącznie zapytałem. Skoro nie masz o czymś takim pojęcia to przecież nie grzech. Gdzie jest SANTA ? nie wiem, pytałem o materiał faktograficzny, którym się posługujesz. Żenujące jest raczej Twoje odgórne nastawienie, chyba zaprogramowane przez kogoś - tego też nie wiem, do dyskusji tu. Ty jesteś także anonimowa :lol: - czujesz czaczę ?

Posted

[quote name='waldi481']Naprawdę-ręce opadają i życie brzydnie.To jest wątek dot.masowych wywózek psów do Niemiec.Po co tu wprowadzone zostały Wojtyszki?Czy konieczne jest mieszanie spraw?
A przecież są już pewne sukcesy w sprawie adopcji zagranicznych..Jakby diabeł jakiś się tu przypętał..Foch nie foch...Wątek dot.adopcji zagranicznych-to nie jest oczywiste?..
Aż przykro..
Elżbieta(żeńska część niku waldi481)[/QUOTE]
PO TO żebyś guza sobie nie nabiła - kobieto, żeński udziale w nicku Waldi481, poruszając się po różnych meandrach życia forumowego, w tym prawnych. Kolejne PW z pewnością zignoruję.

Guest Elżbieta481
Posted

Wojtyszki to są Wojtyszki.Adopcje do Niemiec to są adopcje do Niemiec.Czujesz czaczę?:angryy:
Mnie chodzi o wyjaśnienie.A Tobie?Chcesz się kłócic?Ja nie mam czasu na kłótnie.
11 lat wsadziłam w to i nie mam czasu na awantury chcę wiedziec co i jak i skoro chcę wiedzieć czekam.Zaczynam mieć dość.
Elżbieta

Posted

[quote name='Pies Wolny']Rozi - rozumiem, masz inne zdanie. Nie rozumiem tylko dlaczego piszesz 'opiekunów', bądź konsekwentna pisz kupców - będzie zachowana spójność pojęć. W sprawie rodzaju skutków transakcji jest ten wątek - tu się zgadzam.[/QUOTE]

O rany... dobrze, kupców. Tych, którzy kupili psa i będą się nim od tej pory opiekować. Czyli nowych opiekunów.

Posted

[quote name='waldi481']Wojtyszki to są Wojtyszki.Adopcje do Niemiec to są adopcje do Niemiec.Czujesz czaczę?:angryy:
Mnie chodzi o wyjaśnienie.A Tobie?Chcesz się kłócic?Ja nie mam czasu na kłótnie.
Elżbieta[/QUOTE]

Dobre !! :diabloti: :biggrina: :eviltong: :???: :megagrin: - to może tak ?

Posted

[quote name='rozi']O rany... dobrze, kupców. Tych, którzy kupili psa i będą się nim od tej pory opiekować. Czyli nowych opiekunów.[/QUOTE]

A w życiu Warszawy. NIE ! Czy opiekunów to dopiero wykaże kontrola po-adopcyjna, czyli sprawdzenie ..... ale o tym mówimy. Kto ją zrobi i jak ? PIW - nie , to już wiemy, oni zawsze nie, my, TY, ja ? - masz adresy ? MTOZ ? woluntariuszki ? o organizacje nie pytam, bo one zdaniem niektórych nie powinny, nie muszą czy coś tam - dla mnie już nie istnieją w takim razie.

Guest Elżbieta481
Posted

Nie mamy czasu na kłótnie.Widzimy,że chcą dać umowę-i nam się to podoba.Czytamy,że poszły listy do odpowiednich służb w Niemczech.I nam się to podoba.I poczekamy.Czekaliśmy lata na wyjaśnienia to jeszcze moment poczekamy.Jak się tu pojawią informacje,a nie dogryzanie to dajcie znać.
Tyle od nas.
EOT
Elżbieta i Waldek

Posted

[quote name='Pies Wolny']A w życiu Warszawy. NIE ! Czy opiekunów to dopiero wykaże kontrola po-adopcyjna, czyli sprawdzenie ..... ale o tym mówimy. Kto ją zrobi i jak ? PIW - nie , to już wiemy, oni zawsze nie, my, TY, ja ? - masz adresy ? MTOZ ? woluntariuszki ? o organizacje nie pytam, bo one zdaniem niektórych nie powinny, nie muszą czy coś tam - dla mnie już nie istnieją w takim razie.[/QUOTE]

Oranyorany... przecież napisałam wytłuszczone "JEŚLI pies znajdzie dom". Dlaczego nie? Ciebie obchodzi kto zarobi, kto zapłaci itd.? A co za różnica, ale pod warunkiem, że pies jest uratowany od nędzy. Każdy z osobna, nie ta jakaś masa, która urasta i nie pozwala myśleć logicznie (nawet jeśłi kto ma predyspozycje).

Posted

Jestem mocno zdumiona i zniesmaczona ! Mamy wszak kilka wywołujących silne emocje wątków ; wywóz psów do Niemiec, Wojtyszki, Radysy, Korabiewice no jest jeszcze Białogard ...Czy wszystkie znikną bez wyjaśnienia ? Zamieniamy się w Białoruś ? Po co tu jesteśmy ? Ja uważałam i nadal uważam, że po to aby walczyć o lepszy byt dla zwierząt , ich humanitarne nie przedmiotowe traktowanie , przeciwdziałanie nadmiernemu rozmnażaniu się zwierząt, rozsądnie przeprowadzane adopcje, poprawę warunków psów i kotów w schroniskach, przeciwdziałanie okrucieństwu wobec zwierząt, jasne , czytelne ,sprawdzalne (ale nie uważam, aby do publicznej wiadomości należało pokazywać umowy adopcyjne, sorry tam są dane osobowe ) i nie masowe adopcje psów poza granice Polski , edukacja społeczeństwa itp. itd. Spieramy się mamy różne wizje, różne spojrzenia, cóż jak to między ludźmi. Jeżeli zniknął wątek Wojtyszek to gdzie o tym pisać Elżbieto, Waldemarze czyli razem waldi481 ? Ewa

Posted

[B]ostatniaszansa [/B]masz całkowitą rację.. napiszę tu to, co wysłałam przed chwila na pw do obrażonego? waldi
[B]Waldi481, [/B]
waldi - Elzbieto myslę, że mogłaś tym zdenerowowac Psa Wolnego, że robisz zarzut bardzo nie w porządku, jak się nad tym lepiej zastanowisz. Wojtyszki to miejsce piekielne, zamknięcie tego obozu dla psów powinno obchodzić nas wszystkich, którzy kochamy zwierzęta. Nie wiem, dlaczego tamten wątek zamknięto, nie rozumiem tego. Natomiast moim zdaniem nie powinnaś atakować Psa Wolnego ani kogokolwiek innego, że napomknął tu o Wojtyszkach. Nie da się wyrzucić z myślenia Wojtyszek nikomu, kto widział choć raz obrazek stamtąd.. Ja mam go cały czas w głowie.. codziennie i choć nie pisałam na tamtym wątku, bo nie mogę zajmować się wszystkim, podpisałam petycję dotyczącą zamknięcia tego obozu i życzę inicjatorom akcji przeciwko Wojtyszkom, by osiągnęli swój cel i pomogli zwierzętom, a tym, którzy pozwoli na istnienie tego makabrycznego obozu, życzę, by spotkała ich sprawiedliwość.pozdrawiam

Guest Elżbieta481
Posted

Wiesz co AgaG?To co robisz to jest w porządku?.Publikujesz na forum wysłane PW-tak wolno?Mieszacie sprawy-do wątku dotyczącym adopcji zagranicznych została włączona sprawa Wojtyszek.Uważasz,że to jest słuszne?A wg mnie nie.
Skoro wiesz wszystko najlepiej to poprostu nie pisz do nas.Tyle,a Pies Wolny nie potrzebuje obrony-doskonale broni się sam.I nie sądze by się zdenerował.Ma nerwy ze stali za to doskonale denerwuje innych.
I nie będę więcej brała udziału w personalnych wycieczkach.Nie będzie nas przez pewien czas-będzie mogli wmieszać w jedną wyjaśnianą sprawę nie tylko Wojtyszki.Zostało jeszcze parę..
Elżbieta

Posted

[quote name='waldi481']Wiesz co AgaG?To co robisz to jest w porządku?.Publikujesz na forum wysłane PW-tak wolno?Mieszacie sprawy-do wątku dotyczącym adopcji zagranicznych została włączona sprawa Wojtyszek.Uważasz,że to jest słuszne?A wg mnie nie.
Skoro wiesz wszystko najlepiej to poprostu nie pisz do nas.Tyle,a Pies Wolny nie potrzebuje obrony-doskonale broni się sam.I nie sądze by się zdenerował.Ma nerwy ze stali za to doskonale denerwuje innych.
I nie będę więcej brała udziału w personalnych wycieczkach.Nie będzie nas przez pewien czas-będzie mogli wmieszać w jedną wyjaśnianą sprawę nie tylko Wojtyszki.Zostało jeszcze parę..
Elżbieta[/QUOTE]

Mam nerwy ze stali, bo to ja i Odi stoimy często pod zarzutami prokuratorskimi za to co robimy ws. psów, nie tylko tych z Wojtyszek, to ja ryzykuję swoją odpowiedzialnością cywilną przed sądami i to ja wychodzę z tego cało.
Śmieszysz mnie - to wszystko.
Aga jak najbardziej może publikować swoje PW do kogoś - dzięki Aga, faktycznie wkurzyła mnie, a najbardziej tym, że nie wiem już zupełnie, który to EOT z kolei :evil_lol:

Waldi481 - i guzik mnie już obchodzi które z Was - [B]to Ty zaczęłaś personalną jazdę pod moim adresem[/B], a ws. Wojtyszek padła wyłącznie informacja - dla myślących, po to żeby się nie narażali na łatwe ataki strony przeciwnej tego wątku. Wyłącznie dla myślących.

Posted

[quote name='rozi']Oranyorany... przecież napisałam wytłuszczone "JEŚLI pies znajdzie dom". Dlaczego nie? Ciebie obchodzi kto zarobi, kto zapłaci itd.? A co za różnica, ale pod warunkiem, że pies jest uratowany od nędzy. Każdy z osobna, nie ta jakaś masa, która urasta i nie pozwala myśleć logicznie (nawet jeśłi kto ma predyspozycje).[/QUOTE]
Rozi - na jakiej podstawie Ty wyciągasz wniosek, że mnie chodzi o te pieniądze z tej transakcji ? wyjaśnij mi. Piszesz ciągle w trybie warunkowym "jeśli" - więc przejdź do trybu dokonanego pt 'wiem'. Do Ciebie nie trafia ilość 555 psów, które się 'wyjechały' do Niemiec przy pomocy obecnych tu polskich woluntariuszek DNH. To może trafi do Ciebie liczba 1649 psów, które się również 'wyjechały; do Niemiec, ale przy udziale innej niemieckiej organizacji pn. Hundehilfe Polen. Trafia ? czy w kolejkę i pojedynczo, bo jak nie znasz imienia psa i go nie widzisz to wyobraźni nie staje ?
Odpowiedz w sprawie pieniędzy - proszę.

Posted

[quote name='Pies Wolny']Rozi - na jakiej podstawie Ty wyciągasz wniosek, że mnie chodzi o te pieniądze z tej transakcji ? wyjaśnij mi. Piszesz ciągle w trybie warunkowym "jeśli" - więc przejdź do trybu dokonanego pt 'wiem'. Do Ciebie nie trafia ilość 555 psów, które się 'wyjechały' do Niemiec przy pomocy obecnych tu polskich woluntariuszek DNH. To może trafi do Ciebie liczba 1649 psów, które się również 'wyjechały; do Niemiec, ale przy udziale innej niemieckiej organizacji pn. Hundehilfe Polen. Trafia ? czy w kolejkę i pojedynczo, bo jak nie znasz imienia psa i go nie widzisz to wyobraźni nie staje ?
Odpowiedz w sprawie pieniędzy - proszę.[/QUOTE]
Nie pisz do mnie takim tonem, bo w ogóle przestanę z Tobą rozmawiać.
Zareagowałeś na mój wpis i tak to się ciągnie, nie moja wina, że nie zrozumiałeś o co mi chodziło (: A chodziło tylko o to ciągłe w tym wątku przywiązywanie nadmiernej uwagi do zarabiania na handlu psami, kiedy należy się skupić na tym, co w końcu te psy spotkało. W efekcie końcowym.

Posted

[quote name='rozi']Nie pisz do mnie takim tonem, bo w ogóle przestanę z Tobą rozmawiać.
Zareagowałeś na mój wpis i tak to się ciągnie, nie moja wina, że nie zrozumiałeś o co mi chodziło (: A chodziło tylko o to ciągłe w tym wątku przywiązywanie nadmiernej uwagi do zarabiania na handlu psami, kiedy należy się skupić na tym, co w końcu te psy spotkało. W efekcie końcowym.[/QUOTE]
O jak ładnie, a Ty co w ramach tego skupiania się wyjaśniłaś do tej pory ? Rozi, w takich trudnych przypadkach, jak ten, żeby nie zwariować, trzeba .....pożartować, ale już mi się nie chce - dziękuje za towarzystwo.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Fuj, tak obrzydliwe wpiy moze pisac tylko taka osoba jak TY. Prawie nigdy nie udaje Ci sie napisac prawdy tylko swoja wybujala wyobraznie.
Nie wierze w zaden w Twoj wpis, dalas tego dowod piszac o mojej corce ktora nawet nie jest uczestnikiem dogomani.
Zwykla targowiskowa przekupa karmiaca sie plotkami.[/QUOTE]

Wymowny wpis ....
Potwierdzilo sie to co zawsze podejrzewalam.

Posted

[quote name='Pies Wolny']ja nie napisałem, że to TY zrobiłaś,?[/QUOTE]

Napisales: [B]Powiedz jakim programem obrabiałaś[/B] te zdjątka
A jak sie domyslam bylo to skierowane do mnie
Zdjecia dostalam na maila w 2008 o ile sie nie myle wiec raczej nie mogly byc robione w 2011.

Zreszta, my juz chyba prowadzilismy kiedys "rozmowy", Ty miales wtedy inny nick o ile sie nie myle. Tak jak pisalam, pisz sobie co chcesz, oskarzaj - wolna wola.

Posted

skoro Was tutaj tak dużo to ja poproszę o [B]konkretną pomoc :
[/B]dla tego psa /jest ich duzo duzo więcej/ psina ze zdeformowana łapeńką, nie ma dla niego miejsca, jest w niebezpieczeństwie - potrzebne lokum dla niego, spi pod płotem, ta łapa go boli

[IMG]http://img513.imageshack.us/img513/5185/psiunek1.jpg[/IMG]

[IMG]http://img834.imageshack.us/img834/9545/psiunek.jpg[/IMG]

te zdjęcia sa autentyczne i piesiunio także - zdjęcia zrobione przez Straż Miejską - oczywiście nie tarnobrzeską straż

Posted

[quote name='Basia1968']skoro Was tutaj tak dużo to ja poproszę o [B]konkretną pomoc :
[/B]dla tego psa /jest ich duzo duzo więcej/ psina ze zdeformowana łapeńką, nie ma dla niego miejsca, jest w niebezpieczeństwie - potrzebne lokum dla niego, spi pod płotem, ta łapa go boli

te zdjęcia sa autentyczne i piesiunio także - zdjęcia zrobione przez Straż Miejską - oczywiście nie tarnobrzeską straż[/QUOTE]
teraz to moga wszyscy to nie chca psow do Niemiec czy Holandi wysylac ,to maja okazje pomoc ,zeby bron bosze nie oposcil kraju?chyba ,ze wola zeby pieskowi cos nieszczesliwego przydazylo ,to pochowaja glowy w piach.
gdzie piesek przebywa,czy nie ma nikogo co DT mu zalatwi?On wyglada mnie na colli mix

Posted

[quote name='Basia1968']skoro Was tutaj tak dużo to ja poproszę o [B]konkretną pomoc :[/B]
dla tego psa /jest ich duzo duzo więcej/ psina ze zdeformowana łapeńką, nie ma dla niego miejsca, jest w niebezpieczeństwie - potrzebne lokum dla niego, spi pod płotem, ta łapa go boli

te zdjęcia sa autentyczne i piesiunio także - zdjęcia zrobione przez Straż Miejską - oczywiście nie tarnobrzeską straż[/QUOTE]
teraz to moga wszyscy co nie chca psow do Niemiec czy Holandi wysylac ,to maja okazje pomoc ,zeby bron bosze nie oposcil kraju?chyba ,ze wola zeby pieskowi cos nieszczesliwego przydazylo ,to pochowaja glowy w piach.
gdzie piesek przebywa,czy nie ma nikogo co DT mu zalatwi?On wyglada mnie na colli mix

Posted

kontakt w sprawie pieska 500 649 910 /do mnie/ - przebywa na podkarpaciu niedaleko nas tj. Tarnobrzega. Schron mielecki nie przyjmuje psów, Rzeszów również, DT w naszej okolicy zapełnione, hotele również są zapełnione.