aanka Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 xxx54 ,a może pani wywożąca nam pomoże ,przecież tak kocha pieski .. To jest chwyt poniżej pasa ,takie pisanie .. Quote
sosiczka Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='ulka33']sosnowieckie schronisko, masz rację, bardziej pasuje - drobny złodziejaszek :)[/QUOTE] Dobrze, a teraz mi to [COLOR="red"][SIZE="7"]UDOWODNIJ[/SIZE][/COLOR] :) W tym roku w Polsce znaleźliśmy dom ok 86 psów, a do Niemczech pojechało kilka. A Ty ilu pomogłaś w polskich schroniskach? Quote
BeataJ Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='Lilek'][URL="http://www.akagera.pl/forum/viewtopic.php?p=32395#32395"][IMG]http://www.akagera.pl/forum/templates/subSilver/images/icon_minipost.gif[/IMG][/URL][SIZE=1]Wysłany: 2006-05-10, 09:09 [B]Psy pod pieczą organizacji[/B] [/SIZE][URL="http://www.akagera.pl/forum/posting.php?mode=quote&p=32395"][SIZE=1][IMG]http://www.akagera.pl/forum/templates/subSilver/images/lang_polish/icon_quote.gif[/IMG][/SIZE][/URL] [SIZE=2]Wi?c naszym pierwszym dobciem, b?d?cym pod nadzorem organizacji to Santa i jej 11 bobas?w [IMG]http://www.akagera.pl/forum/images/smiles/icon_wink.gif[/IMG] [/SIZE] [SIZE=2]Santa przebywa w schronisku w Wipperfurth podobnie jak maluchy. [/SIZE] [SIZE=2]O ich losie b?d? sie poajwia? informacje na tyle szybko na ile Beata otrzymuje je od organizacji lub kierownika schroniska, gdzie przebywa Santa."[/SIZE] [SIZE=2]"[URL="http://www.akagera.pl/forum/posting.php?mode=quote&p=32395"][SIZE=1][IMG]http://www.akagera.pl/forum/templates/subSilver/images/lang_polish/icon_quote.gif[/IMG][/SIZE][/URL] Doprawdy,Sosnowieckie Schronisko, nie znasz takich przypadków? No, popatrz, a ja znam.To zrzut ze strony DNH.Poczęstuj się[/SIZE][/QUOTE] Santa wg Ciebie jest do tej pory w schronisku??????? No to ma tam niezle warunki.... [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/4/santa1m.jpg/"][IMG]http://img4.imageshack.us/img4/7434/santa1m.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/717/santasv.jpg/][IMG]http://img717.imageshack.us/img717/1554/santasv.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] To sa zdjecia z jej nowego domu ktore dotalam iles tam lat temu. Quote
aanka Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='xxxx52']Gratulacje ,teraz to bedziesz sie mogla wykazac adopcjami co nie miara.przed -kontrolami po -kontrolami ,chwalic sie zdjeciami wszystkich psow z nowych domkow.Mam teraz nadzieje ze ta przetymalnia bedzie pusta ,przeciez nie mozecie dopuscic zeby psy wyjechaly do Dzierzoniowa.[/QUOTE] xxx54 ,zastanów sie nad tym co piszesz .. Quote
Guest Elżbieta481 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='xxxx52']waldi -a ty wiesz wogole gdzie te psy boleslawickie jechaly ?Do jakiego schroniska?[/QUOTE] ------------------ Znam tylko kraj. Waldek Quote
ulka33 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Oczywiście sosnowieckie schronisko, wy tylko zajmujecie się tłumaczeniami dla pani Simone, a psy z mielca i innych schronisk same przeprawiają się przez odrę, ewentualnie za pomocą tych, którzy protestują przeciwko wywózkom :) Quote
Pies Wolny Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='BeataJ']Santa wg Ciebie jest do tej pory w schronisku??????? No to ma tam niezle warunki.... [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/4/santa1m.jpg/"][IMG]http://img4.imageshack.us/img4/7434/santa1m.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/717/santasv.jpg/"][IMG]http://img717.imageshack.us/img717/1554/santasv.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL="http://imageshack.us"]ImageShack.us[/URL] To sa zdjecia z jej nowego domu ktore dotalam iles tam lat temu.[/QUOTE] Powiedz jakim programem obrabiałaś te zdjątka - modyfikowane metryczki, aj nieładnie :oops: Quote
Pies Wolny Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='xxxx52']Znowu interpretujesz bo gdzies to zaslyszalas i robisz sensacje. czipy sa rozne ,nie wszystkie maja oznaczenia poczatkowe z jakiego kraju pochodza.To bzdura,sa firmy co produkuja tanie czipy np.w Holandi co nie ma zadnej informacji , cyfrowej przynaleznosci do kraju.Bazie daynych nie interesuje gdzie czip byl wyprodukowyny ,tylko gdzie i kiedy byl pies zgloszony np.TASSO to org.zbierajace dane psa i rejestruje czipy. Sa czipy te drozsze co weterynarze posiadaja te kosztuja duzo od 12 euro z oplata paszportowa do 70 euro te maja oznaczenia przynaleznosci z jakiego kraju jest czip.Producentow czipow jest duzo i rozpietosc cen .Po wiekszosciach czipow nie dojdzie sie do narodowosci psa,po czipie mozna dojsc o ile jest zarestrowany do bazy danych do opiekuna. Czy Tobie te pieniadze nie wyjda sprzed oczu ?tylko zarobek masz w oczach ,a co zazdroscisz ?Bo prawie nie ma postu przez ciebie napisanego w ktorym nie ma mowy o zarobkach. Kogo jezeli sytuacja jest krytyczna w Niemczech ,nie ma pieniedzy na litr wodki ,kupi sobie psa za za 200-300 euro,jezeli dostanie na miesiac 300 euro,z ktorego musi mieszkanie oplacic itd?ach co ty piszezs.To w Polsce mozna przyjechac z papierosem na motorowerku ,zabrac szczeniaka 2 miesiecznego jako zabawke dla dziecka ,szczeniak kosztuje 8 zl ,wyjechac w jednej rece szczeniak ,papieros w gebie,druga rece kierownica.Po roku pies wraca do tego schroniska bo bahor sie znudzil ,a pies podrosl ,i co sie robi bierze sie na motocykl nowego szczeniaka. widze ,ze ty masz w calych Niemczech znajomosci ,ale jakos zdjec i dowodow nie pokazujesz tylko historyjki opowiadasz. to co ty piszesz jest chore,skad ty wiesz ,ze DNH nie ma dokumentow od nowych opiekunow,ty i inni na dogomani nie musza ich miec.Bo kto my jestesmy tylko bajkopisarzami?na zadnym z 1278 postow nie zobaczylym na swoje oczy psa mieleckiego skrzywdzonego ,porzuconego ,w ruinach berlina (o bosze jaki berlin musi byc straszyny ,nie wiedzialam ze i getta sa jak w czasie wojny?)To ma byc stolica pfuj a wiesz ta polcja to jakos dziwna w tym berlinie gdyz czy oni nie wiedza ze ci co okupuja te domy to zadny margines ludzi ?To duzo jest studentow,pacyfistow mloda lewica ,a ja mam informacje inne ,ze najgorzej w Berlinie traktuja zwierzeta obcokrajowcy stad sa wykupywane psy i koty od nich .bo nawet ci co mieszkaja pod golym niebem lepiej traktuja swoje zwierzeta niz ci w bialych koszulach.psy sa ich zadbane i dostaja w spolecznych darmowych sklepach dla zwierzat jedzenie i pomoc weterynaryjna dla swoich pupilkow.Wiesz to nieladnie ciagle przesladowac biednych ludzi oby Tobie zawsze sie szczescilo.ja jestem innego zdania ,nie wazne jakiej narodowosci i zawartosci kieszeni jest czlowiek ,wazny jest czlowiek i jego postepowanie w stosunku do ludzi i zwierrzat:nie mozna ciagle biednych ludzi dyskryminowa nazywac biedne czesci gettami.To jest nie okey.Podobnie jest z psami.psy sa kosopolityczne ,i nie wyzne gdzie przebywaja musza byc godnie traktowane .Pragne zaznaczyc czlowieka nie poznaje sie zamoznosci![/QUOTE] Takie rzeczy to tylko po WSP. Quote
wellington Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='Doggi123']Ich habe selten so ein verlogenes, unwissendes und dummes Stück wie sie gesehen. Ich kann nicht soviel essen, wie ich kotzen könnte, wenn ich ihren Mist lese, um es einmal deutlich zu sagen. Google translation: Mam rzadko jako elementy kłamstwa, nieświadomi i głupi, jak widzieli. Nie mogę jeść tyle, ile mogę rzygać, gdy czytam jej bzdura, mówiąc wprost. I've rarely as a lying, ignorant and stupid as they saw pieces. I can not eat as much as I could puke when I read her crap, to put it bluntly.[/QUOTE] Da fuehlt sich ja jemand direkt angesprochen. Hmmm. Wer denn wohl ? Schade, dass der google translator so mangelhaft übersetzt... Tu sie czuje ktos bezposrednio dotkniety. Hmmm. Ktoz by to mogl byc ? Szkoda ze google tlumaczy tak beznadziejnie.... Quote
Ada-jeje Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='Pies Wolny']To w ramach podnoszenia wiarygodności na wyższy poziom,.[/QUOTE] A co chcesz tym, udowodnic? to jest fakt i nie zminilam swojego zdania. Przecietny Kowalski wie o tym ze na zwierzetach robia doswiadczenia i ja tez.Tylko udowodnij prosze ze to ma cos wspolnego z tym watkiem, z DNH. z amikat, z aisiaK. Bujania w oblokach nie przyjmuje do wiadomosci FAKTY I DOWODY PROSZE, ze to wlasnie oni oddawali psy ktore byly pod ich opieka trafily do laboratoriow. Quote
Odi Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='AgaG'][B]Dziś do niemieckich mediów rozesłany został (drogą mailową)[/B], [B]a do odpowiednich służb[/B] [B]niemieckich[/B]: (1. Deutscher Tierschutzbund e.V. ; Baumschullallee 15 ; D-53115 Bonn, 2. Tierärztliche Vereinigung für Tierschutz e. V. (TVT) ; Geschäftsstelle ; Silke Pahlitzsch ; Bramscher Allee 5 ; D-49565 Bramsche, 3. Bundeskriminalamt Deutschland ; D-65173 Wiesbaden, 4. Zollkriminalamt, Praesident des Zollkriminalamts, D-50441 Kolonia ) [B]- droga pocztową [/B] [B]nasz list otwarty do premiera z 346 podpisami sygnatariuszy oraz z dodatkową informacją. [/B] [B]Mail (list) nosi tytuł: [/B] [B]NIELEGALNE WYSYŁKI PSÓW POLSKICH PSÓW DO NIEMIEC[/B] Szanowni Państwo Z przykrością informujemy, że do Niemiec w latach 2008-2011 wysłano potajemnie i w masowych transportach (po kilkadziesiąt psów naraz), a przede wszystkim bez żadnej kontroli weterynaryjnej ponad 500 psów ze Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt w Mielcu. Taka sytuacja stanowi nie tylko zagrożenie epidemiologiczne, ale także wywołuje nasz niepokój o los tych zwierząt. Informacje na ten temat zawiera program telewizji polskiej TVP Rzeszów, do którego link umieszczamy poniżej. Z naszych informacji wynika, że niekontrolowane wysyłki psów do Niemiec odbywają się także z wielu innych schronisk w Polsce. Dlatego w liście otwartym do premiera Donalda Tuska, pod którym podpisało się 346 obrońców zwierząt, domagamy się odwołania Głównego Lekarza Weterynarii Janusza Związka. Dokument ten publikujemy poniżej i liczymy na Państwa zainteresowanie tą bulwersującą sprawą. Z poważaniem Agnieszka Wypych, przewodnicząca Komitetu Założycielskiego Stowarzyszenia "Interwencja dla Zwierząt" mail [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [/QUOTE] Brawo AgaG ! Widać po dzisiejszej reakcji wszelkiej maści pomagierów, że strzał był celny - w dziesiątkę. Quote
Pies Wolny Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='Ada-jeje']A co chcesz tym, udowodnic? to jest fakt i nie zminilam swojego zdania. Przecietny Kowalski wie o tym ze na zwierzetach robia doswiadczenia i ja tez.Tylko udowodnij prosze ze to ma cos wspolnego z tym watkiem, z DNH. z amikat, z aisiaK. Bujania w oblokach nie przyjmuje do wiadomosci FAKTY I DOWODY PROSZE, ze to wlasnie oni oddawali psy ktore byly pod ich opieka trafily do laboratoriow.[/QUOTE] Tobie zadałem inne pytanie i czekam na odpowiedź. Czujesz się wywołana do odpowiedzi ? a to dlaczego ? Ja Ciebie nie pytam o ploty i ploteczki z Amikat, a o sprawy zasadnicze. Do poprzedniego pytania dodaje kolejne : po co podpisałaś się pod listami ? dla towarzystwa ? Zacytowane posty są dla dyskutantów pod rozwagę - to jest powód. Quote
Ada-jeje Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='Pies Wolny']Tobie zadałem inne pytanie i czekam na odpowiedź. Czujesz się wywołana do odpowiedzi ? a to dlaczego ? Ja Ciebie nie pytam o ploty i ploteczki z Amikat, a o sprawy zasadnicze. Do poprzedniego pytania dodaje kolejne : po co podpisałaś się pod listami ? dla towarzystwa ? [/QUOTE] To tylko dobrze swiadczy o Tobie ze nie pytasz o plotki, ale za duzo jest ich tu na watku. za duzo jedna pani drugiej pani, za malo prawdy i faktow. Nawet wpisy dwoch osob z Niemiec sa rozne. Ktorej wierzysz? Zastanawiam sie po co podpisalam sie pod listem, liczylam na zbieranie dowodow i dociekanie prawdy, ale nie liczylam ze ma sie to odbywac na watku, na ktorym jest przygotowany stos dla czarownic i jawny lincz a gdzie [B]PRAWO?[/B] Forum ma byc sala sadowa? A gdzie sedzia bo prokuratorow daje sie zauwazyc. Quote
zula131 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Wyluzujcie, proszę. Ktoś tu usilnie próbuje wprowadzić zamęt i chyba mu się to udało. Im więcej zamieszania, im więcej dymu, tym mniejsza uwaga skierowana jest na temat wątku. A o to chyba niektórym chodzi. Poza tym takie przepychanki na wątku odpychają potencjalnych dyskutantów. No i zapewne jest czytany przez wiele osób spoza dogo... Quote
Pies Wolny Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='Ada-jeje']To tylko dobrze swiadczy o Tobie ze nie pytasz o plotki, ale za duzo jest ich tu na watku. za duzo jedna pani drugiej pani, za malo prawdy i faktow. Nawet wpisy dwoch osob z Niemiec sa rozne. Ktorej wierzysz? Zastanawiam sie po co podpisalam sie pod listem, liczylam na zbieranie dowodow i dociekanie prawdy, ale nie liczylam ze ma sie to odbywac na watku, na ktorym jest przygotowany stos dla czarownic i jawny lincz a gdzie [B]PRAWO?[/B] Forum ma byc sala sadowa? A gdzie sedzia bo prokuratorow daje sie zauwazyc.[/QUOTE] Po co Ci dowody skoro świadectwo moralności już koleżankom wystawiłaś ? Nie zagaduj, nie użalaj się, nie kieruj dyskusji na inne tory, nie podrzucaj nowych 'podejrzanych' - odpowiedz proszę jasno na zadane pytania. [quote name='zula131']Wyluzujcie, proszę. Ktoś tu usilnie próbuje wprowadzić zamęt i chyba mu się to udało. Im więcej zamieszania, im więcej dymu, tym mniejsza uwaga skierowana jest na temat wątku. A o to chyba niektórym chodzi. Poza tym takie przepychanki na wątku odpychają potencjalnych dyskutantów. No i zapewne jest czytany przez wiele osób spoza dogo...[/QUOTE] Zadaje wyłącznie pytania mające na celu wyjaśnienie intencji interlokutora - przykłady przytaczam własne, do sprawdzenia. W ciąży się jest, albo nie. Wyłącznie tyle. Quote
Odi Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='Ada-jeje'] ... Zastanawiam sie po co podpisalam sie pod listem, liczylam na zbieranie dowodow i dociekanie prawdy, ale nie liczylam ze ma sie to odbywac na watku, na ktorym jest przygotowany stos dla czarownic i jawny lincz a gdzie [B]PRAWO?[/B] Forum ma byc sala sadowa? A gdzie sedzia bo prokuratorow daje sie zauwazyc.[/QUOTE] Ado, przecież sama wiesz, jak działa prawo w sprawach zwierząt. Znasz przecież dobrze stronę BOZ Argos, gdzie jest przykładów do wyboru, do koloru, z niezbitymi dowodami, a wyroków skazujących BRAK. Wystąpienie pokontrolne dla PUK Kielce z kieleckiej Delegatury NIK - szok i niedowierzanie. Dzisiejsza wiadomość na temat urzędasów ze Starachowic - beznadziejny standard. Prawo w naszym kraju nie funkcjonuje - słabe państwo. Musimy tu na dogo pokazywać, napiętnować i wykluczać z dogomaniackiej społeczności ludzi, którzy udają przyjaciół Psów, a w rzeczywistości skazują Psy na udrękę i śmierć. Quote
xxxx52 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='aanka']xxx54 ,a może pani wywożąca nam pomoże ,przecież tak kocha pieski .. To jest chwyt poniżej pasa ,takie pisanie ..[/QUOTE] gratualcja ,to jest ponizej pasa?jezeli psy wasze beda w przechowalni ,a nie pojada do schroniska niemieckiego ?przeciez o to walczycie ,wiec o co chodzi?nic nie rozumiem? Quote
Guest Elżbieta481 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Pani ma całkowita rację Pani Romo-walczymy by nie pojechały do schroniska niemieckiego. Już mam I punkt - wiemy o co walczy strona przeciwna.Jest jakiś postęp nie? Waldemar(męska część niku waldi481) Quote
xxxx52 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='aanka']xxx54 ,a może pani wywożąca nam pomoże ,przecież tak kocha pieski .. To jest chwyt poniżej pasa ,takie pisanie ..[/QUOTE] ja nie musze wywozic ,ale popieram z calego serca adopcje psow zagranica tylko do sprawdzonych organizacji ,a taka uwazam DNH,i tam gdzie jechaly psy z Boleslawca,bo na szczescie znam to miejsce bardzo dobrze .No ale jak sie szuka dzure w calym to sie znajdzie. Mam do ciebie zapytanie ,a bylas w tym schronisku ?jezeli nie bylas to nie pisz oszczerstw i bzdur ,bo nie wiem czy chcesz byc popularny czy szukasz sensacji? Quote
xxxx52 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='waldi481']Pani ma całkowita rację Pani Romo-walczymy by nie pojechały do schroniska niemieckiego. Już mam I punkt - wiemy o co walczy strona przeciwna.Jest jakiś postęp nie? Waldemar(męska część niku waldi481)[/QUOTE] oczywiscie sie zgodze z Toba ,ze ,jak psy w schroniskach beda mialy dobrze to przeciez jest bezsens je wysylac bo po co,ale nie mozna oczerniac i wieszac"psow"na wszystko co niemieckie,bo to smierdzi mnie nacjonalizmem i zla propaganda.Ale slowo walka to jest zlym okresleniem,to zalatuje mnie agresja przemoca ,narzucaniem ,ponizaniem itd.zeby do tego nie doszlo nalezy zrobic porzadek w swiecie polskich zwierzat to nie trzeba walczyc ,zeby "nie wyjechaly" logicznie ,ze jestem zwoleniczka ratowania , ,zeby sie psom polepszylo .Ludzie od wiekow tak robia,a czemu psom nie dac szansy.Pomysl ktora org.by przyjechala do Polski ?Pojechali by do Rumuni,Wegier i tak tam jezdza od lat. Quote
Ada-jeje Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='Odi']Ado, przecież sama wiesz, jak działa prawo w sprawach zwierząt. Znasz przecież dobrze stronę BOZ Argos, gdzie jest przykładów do wyboru, do koloru, z niezbitymi dowodami, a wyroków skazujących BRAK. Wystąpienie pokontrolne dla PUK Kielce z kieleckiej Delegatury NIK - szok i niedowierzanie. Dzisiejsza wiadomość na temat urzędasów ze Starachowic - beznadziejny standard. Prawo w naszym kraju nie funkcjonuje - słabe państwo. Musimy tu na dogo pokazywać, napiętnować i wykluczać z dogomaniackiej społeczności ludzi, którzy udają przyjaciół Psów, a w rzeczywistości skazują Psy na udrękę i śmierć.[/QUOTE] Zgadzam sie z Toba pod warunkiem ze beda to dowody, iz swiadomie te osoby wywozily zwierzeta w nieznane. Nie musimy sie z tym kryc ze i my wywiozlysmy kilka psow do Niemiec. Wiozlysmy je osobiscie do domu docelowego. Uwierze jak zobacze czarne na bialym ze wywozone psy przez Fundacje SOS zoztaly wydane w nieznane. Gdybym dzis dysponowala czasem moglam pojechac do Katowic i zobaczyc na wlasne oczy wszystkie porozumienia umowy itd. Jestem zaproszona i przy najblizszej okazji pojade i zobacze, tylko ze raczej nie podziele sie tym na tym watku bo jaki mialby to sens? Co by to zmienilo? Quote
xxxx52 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='waldi481']------------------ Znam tylko kraj. Waldek[/QUOTE] szkoda,kraju "wrogow"nie musisicie Panstwo Waldi poznac ,ale chociazby pare schronisk? Quote
Ada-jeje Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='Pies Wolny']Po co Ci dowody skoro świadectwo moralności już koleżankom wystawiłaś ? Nie zagaduj, nie użalaj się, nie kieruj dyskusji na inne tory, nie podrzucaj nowych 'podejrzanych' - odpowiedz proszę jasno na zadane pytania. [/QUOTE] Nie przypominam sobie zybym miala dyrektora nad soba lub innego przelozonego, co wydaje Ci sie ze na dywaniku u Ciebie jestem? Nie widze zebys Ty odpowiadal na zadane Ci niewygodne pytania. Juz Ci raz napisalam ze nie dyskutuje z osobamiktorzy musza miec racje i nie uznaja dialogu. Wyrok na SOS i DNH zostal juz przez was wydany [B]a ja podpisalm list skierowany do premiera Tuska, dotyczacy masowych wywozek psow do Niemiec w nieznane z calej Polski.[/B] Jak do tej pory to nie widze podjetych prob wyjasniania tego tematu za to ewidentna nagonke na Fundacje SOS. Quote
Guest Elżbieta481 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Widzę Pan Romo,że doskonale się Pani bawi....Mam poznać schroniska w Niemczech?Jest miejsce i dla mnie ?hahahahahahaha Chociaż się uśmiałem-będzie się lepiej spało.. Dobranoc. Waldemar(męska część niku waldi481) PS.A kto wróg kto przyjaciel to ja się dopiero dowiem.. Quote
Kaja i Aza Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='rozi'] Osobiście dalabym zarobić ile tylko chce każdemu bezdusznemu handlarzowi, byle pies znalazł dom gdziekolwiek.[/QUOTE] Naprawde uwazasz, ze osoba handlujaca zywym towarem przyczyni sie w jakikolwiek sposob do poprawy bytu psa? Niw wiem nawet jak to okreslic, ale osobiscie wolalabym zeby moje pieniadze nie wspieraly ludzi pozbawionych sumienia tylko zwierzeta w potrzebie; sa lepsze sposoby pomocy niz dawnie zarobic bezdusznemu handlarzowi. Quote
Recommended Posts