xxxx52 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 [quote name='Ada-jeje']Sprawdzac jak pokazuje ten watek mozna tylko droga prawna. zlodziej tez nie przyzna sie do kradziezy nawet jesli bede go pytac.[/QUOTE] ada ,ale chcialas zobaczyc jak sie psy maja,chyba to jest najwazniejsze,czy nie? poza tym zrob termin z szefowa DNH i sobie wyjasnijcie,bo slowo kradziez nie jest adekwatne dlatego, ze wyjazd psow w ilosci 67 byl zatwierdzony przez wszystkie strony zaiteresowane. oczywiscie tylko droga prawna mozna uzyskac odpowiedz na watpliwosci walkowane prze iles tam watkow.tylko prawo ,tylko jakie jest to prawo? Quote
Ada-jeje Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 [quote name='xxxx52']ada ,ale chcialas zobaczyc jak sie psy maja,chyba to jest najwazniejsze,czy nie? poza tym zrob termin z szefowa DNH i sobie wyjasnijcie,bo slowo kradziez nie jest adekwatne dlatego, ze wyjazd psow w ilosci 67 byl zatwierdzony przez wszystkie strony zaiteresowane.[/QUOTE] Podalam przyklad zlodzieja nie majac na mysli zadnej org. Nie chodzi przeciez tylko o ostani wywoz 67 psow, ten proceder trwa od lat, i nie tylko przez ta org. Quote
xxxx52 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 odi jak takie masz zdolnosci dedektywistyczne spojrz swoim okiem na schronisko w gnieznie ,gdyz tam gina psy ,nie ma ewidencji ,moze tam tez masowo wywoza ,albo usmiercaja zwierzeta? Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 A ja bym prosił,żeby żadne zamiary nie zostawały tu ujawnione.Wszyscy dowiedzą się w odpowiednim czasie,a o schronisku w Gnieżnie nikt nie zapomniał.Słowo.Nie wiem jak inni,ale ja mam b.dobrą pamięć. Waldemar Quote
xxxx52 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 [quote name='Ada-jeje']Podalam przyklad zlodzieja nie majac na mysli zadnej org. Nie chodzi przeciez tylko o ostani wywoz 67 psow, ten proceder trwa od lat, i nie tylko przez ta org.[/QUOTE] No to tylko sad moze orzech rozryzc Quote
Anula Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Proceder dalej kwitnie! [URL="http://www.dogomania.pl/threads/190962-Boles%C5%82awieckie-psiaki-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w-przystanek-przed-schroniskiem./page119"]http://www.dogomania.pl/threads/190962-Boles%C5%82awieckie-psiaki-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w-przystanek-przed-schroniskiem./page119[/URL] post.2954,post.2958 Quote
xxxx52 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 [quote name='waldi481']A ja bym prosił,żeby żadne zamiary nie zostawały tu ujawnione.Wszyscy dowiedzą się w odpowiednim czasie,a o schronisku w Gnieżnie nikt nie zapomniał.Słowo. Waldemar[/QUOTE] dziekuje ,ze nie zapomnieliscie o Gnieznie. natomiast z programem pomocy dla zwierzat w polsce robic tajemnice to smieszne,bo nowelizacja nie mowi za duzo o takowej pomocy ja bym miala pomysly,ale nie wyjazdy psow mam w glowie.mysle tylko kto znajdzie fundusze i kto bedzie te idee realizowal.czy to bedzie znowu utopia jak za Lenina? Quote
xxxx52 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 [quote name='Anula']Proceder dalej kwitnie! [url]http://www.dogomania.pl/threads/190962-Boles%C5%82awieckie-psiaki-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w-przystanek-przed-schroniskiem./page119[/url] post.2954[/QUOTE] Ojej ,a mieliscie domy dla tych psow? czy to wspaniale jest malutkie schronisko?czy kierownictwo zna miejsce pobytu psow?moze sobie wycieczke zrobilo? Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Ach ten Lenin wiecznie żywy.. 555 psów z jednego schroniska..Wstrząsające.. Waldemar Quote
xxxx52 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 [quote name='Ada-jeje']To moze Ty napiszesz nam gdzie laduja te tysiace psow wwozonych do Niemiec, nie tylko z Polski,bo chyba sama w to nie wierzysz, ze dla wszystkich czekaja nowi wlasciciele. Spojrz na liste schronisk ktore wywozily psy z Polski. Odpowiedz dlaczego nemieckie org. nie robily tego legalnie. dopominasz sie o przestrzegania prawa w Polsce a nie widzisz lamania prawa w Niemczech przez niemieckie org. Kolejna sprawa ktora i mnie nurtuje od dluzszego czasu, to pytanie jak dlugo moze przebywac pies w schronisku niemieckim, czy ma okreslony czas na adopcje a jak nie to morbital. Na jakich zasadach pracuja schroniska w Niemczech? przez kogo sa prowadzone? czy przez org. czy tez sa to miejskie schroniska? kto utrzymuje zwierzeta w schroniskach? czy tylko org. z zebranych pieniedzy przez zbiorki charytatywne, czy te doplacaja miasta z wlasnej kasy? jesli tak to ile. Czy w Niemczech sa przepelnione schroniska? ile z wywozonych psow z Polski laduje w niemickich schroniskach i kto je tam umieszcza? Ciagle czekasz na rozwiazanie problemu w Polsce a nic nie piszesz jak rozwiazuja problem wwozonych psow do Niemczech, ktore nie znajda docelowych opiekunow.[/QUOTE] te i inne pytania uzyskasz jadac do schroniska w N lub H tak ciagle czekam na rozwiazania pozytywne dly psow w Polsce ,gdyz nalezy porzadek przeprowadzic na wlasnym podworku.gdyby byl "porzadek" ,mysle ,ze zadna organizacja by nie przekroczyla granicy.Z tego co obserwuje,coraz wiecej organizacji nawiazuje kontakty z Rumunia,Wegrami,bo kontakty z Hiszpania i tp.panstwmi od wielu lat istnieja.Polska staje sie krajem marginesowym Quote
xxxx52 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 [quote name='waldi481']Ach ten Lenin wiecznie żywy.. 555 psów z jednego schroniska..Wstrząsające.. Waldemar[/QUOTE] no wlasnie na kazdym kroku utopia. co to jest ratunek dla 555 psow w porownanu (o ile statystyka mowi prawde) z milonami psow w potrzebie. Co chcesz te 555 psy spowrotem do swego schroniska?Poczekajmy na wysoki sad. Quote
Lilek Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 xxxx52, a mnie zaskakuje wręcz niezwykle, jak znakomicie orientujesz się w warunkach (niewątpliwie nienajlepszych, a w niektórych wręcz tragicznych) polskich schronisk.Mam pytanie- czy ty tak jeździsz od schroniska do schroniska i sprawdzasz?No, bo jeśli nie poświęcasz na wizyty w schroniskach każdej chwili, to skąd ten dogłębny wgląd? Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Czy ja chcę te 555 z powrotem?A myślisz,że je oddadzą?;) Czy Ty myślisz,że tylko i wyłącznie posiadanie schroniska uprawnić może do zadania pytania co stało się z psami? Waldek Quote
AgaG Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 [ [B]Odi[/B] listy sa i rozsyłane będę wszędzie tak w Polsce, jak i w Niemczech, teraz z dodatkowymi informacjami, którymi odpowiednie podmioty powinny się zainteresować, no i oczywiście z wszystkimi podpisami, jakie zbieramy, a których liczba rośnie i Z PEWNOŚCIĄ będzie rosła. Bardzo czekam zwłaszcza na podpisy tych wolontariuszy, którzy w swej naiwności i w ukryciu zazwyczaj powierzali psy pomagierom, pośrednikom i teraz mam nadzieję nie traktują ujawnianych faktów jako bez znaczenia I RAZ NA ZAWSZE ODETNĄ SIĘ OD WSZYSTKICH HANDLARZY, POMAGIERÓW wysyłek i PSEUDOFUNDACJI niemieckich i to odetną pod każdym względem! Kto jest winien, to wiadomo. zakres obowiązków jest regulowany prawem. pod linkiem do programu TVP Rzeszów napisałam już, co sądzę o powiatowym, podkarpackim i Głównym Lekarzu Weterynarii - Nic nowego wobec tego, co jest w listach umieszczonych na początku wątku.. całkowicie zlekceważonych.. Inspekcja weterynaryjna na żadnym szczeblu nie umie czy nie chce nadzorować ustawy o ochronie zwierząt, ani rozporządzenia Ministra Rolnictwa w sprawie ewidencji psów idacych do nowych domów. Robią jakieś minimum na 5 minut pod warunkiem, że im sie nie daje spokoju.. To jest absolutny skandal. a co do buty i bezczelności "wolontariuszek" które wobec ujawnionych faktów nadal uważają, że wszystko jest w porządku, nie zamierzam tego komentować. Los 555 psów z Mielca, (nie licząc tych doczepianych do transportów, a nie branych z Mielca) musi zostać wyjaśniony na takiej drodze, jaka będzie konieczna. a prokuratura z pewnością się musi zająć tym, co jest łamaniem prawa.. Co do TVP Rzeszów, został dotknięty skrawek góry lodowej, ale dobre i to, w porównaniu np. do nonsensów wypisywanych w Rzeszowskiej GW przez Annę Gorczycę :) Quote
xxxx52 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 [quote name='waldi481']Czy ja chcę te 555 z powrotem?A myślisz,że je oddadzą?;) Czy Ty myślisz,że tylko i wyłącznie posiadanie schroniska uprawnić może do zadania pytania co stało się z psami? Waldek[/QUOTE] tak z ciekawosci ,czy wiesz co by sie stalo z tymi 555 psami gdyby nie wyjechaly zagranice? ja znam odpowiedz ,a ty? Quote
xxxx52 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 [quote name='Lilek']xxxx52, a mnie zaskakuje wręcz niezwykle, jak znakomicie orientujesz się w warunkach (niewątpliwie nienajlepszych, a w niektórych wręcz tragicznych) polskich schronisk.Mam pytanie- czy ty tak jeździsz od schroniska do schroniska i sprawdzasz?No, bo jeśli nie poświęcasz na wizyty w schroniskach każdej chwili, to skąd ten dogłębny wgląd?[/QUOTE] jezeli sobie nie sprawisz trudu ,to zobacz od kiedy jestem na dogo? Quote
Ada-jeje Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 [quote name='xxxx52']te i inne pytania uzyskasz jadac do schroniska w N lub H tak ciagle czekam na rozwiazania pozytywne dly psow w Polsce ,gdyz nalezy porzadek przeprowadzic na wlasnym podworku.gdyby byl "porzadek" ,mysle ,ze zadna organizacja by nie przekroczyla granicy.Z tego co obserwuje,coraz wiecej organizacji nawiazuje kontakty z Rumunia,Wegrami,bo kontakty z Hiszpania i tp.panstwmi od wielu lat istnieja.Polska staje sie krajem marginesowym[/QUOTE] Wlasnie AgaG zalozyla watek i robi porzadek na wlasnym podworku, ale Ty nie jestes z tego zadowolona. Czytajac ten watek zaczynaja sie ukladac obrazek z puzzli, ale chyba nie kazdy potrafi go ukladac. Jak tylko Niemcy zaczna rozgryzac ten temat, zakonczy sie wwoz zwierzat i z innych krajow, pozostanie tylko droga otwarta nadal dla uczciwych org. ktore wwoza psy zgodnie z procedura prawa. Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 [quote name='xxxx52']tak z ciekawosci ,czy wiesz co by sie stalo z tymi 555 psami gdyby nie wyjechaly zagranice? ja znam odpowiedz ,a ty?[/QUOTE] ------------------------------- Nie martw się o mnie-ja znam odpowiedż...A czy znamy te same odpowiedzi-dowiemy się w odpowiednim momencie...Ja poczekam-a Ty? A Węgry-jeszcze zadziwią...I nie martw się o nich-to jest dumny,mądry naród i umieją mysleć.Wielu Polaków znalazło się na Węgrzech i wielu z nich jest na tym wątku i go czytają.I rozmawiają i dyskutują i nie muszą się tu meldować.Wywózki psów nie są tylko Polską sprawą. Waldek Quote
aanka Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Anula ,dzięki za wklejenie linku .... U nas jest przechowalnia -nie schronisko . pani A. robi ,co chce , i jak chce .... o nas -wolontariuszach - oddanych tym psom pisze tak. "Ostatnio mogło 13 zwierzaków dostać nowe rodziny za granicą.Było to bardzo głośne w gronie ludzi którzy sę tymi zwierzakami interesują.niestety przez takie niby miłośniczki zwierząt które przychodzą dwa razy w tygodniu do tych biednych zwierzaczków w klatkach mogło pojechać tylko pięć. reszta biedot które miały szanse dalej siedzą.Wyższe instancje jak i weterynarze jednoznacznie wypowiedzieli się na temat tych kobiet.Nie napisze co muwili bo jest mi wstyd.że tacy ludzie pseudo miłośniczki zwoerząd istnieją.Wolą żeby te zwierzaki trafiły do polskich schronisk gdzie nie mają żadnej przyszłości.GRATULACJE PANIE ! Jednak ,kiedy mogła pomagać ..np w zimie ,gdy płakałam nad psami -nie było jej .. nie było jej też ,gdy umieraly szczeniaczk i...gdy Tygrys obecnie potrzebuje pilnie szkoleniowca -..... to nie wszystkie jej wypowiedzi .. ma Umowę z urzędem ,o którą długo zabiegala...:cool3: stara sie odsunąć mnie od psów ...............buntuje właściciela przechowalni.. xxx54--zrobiłam tym psom plakaciki ,miałam wydrukować i skserować po niedzieli , wykupiłyśmy ogłoszenia . robimy , co możemy ....a ta PANI i tak twierdzi ,ze dzięki niej psy znajdują nowe domki!!........... Tylko psy p[rzez nas wyadoptowane -mają NAPRAWDĘ DOBRE DOMY ,a My kontakt do dziś z tymi domami ... a o psach [rzez nią wywiezionych NIE WIADOMO NA RAZIE NIC~!!. jest bezczelną osoba , gada o złej karmie , ale to My kupujemuy lepszą , ssmakołyki i i nne rzeczy ....... Ostatnim wywozem pojechała psinka, ktora była 17 dni tylko w przechowalni , a suczka husky ,bez spaceru !! - tak ta osoba kocha psy!!!............ wydaje mi się ,że kiedyś kochała ,ale nie teraz ........:-(:-(:-( "Wiem dobrze o kogo chodzi tylko mam na tyle kultury że publicznie ich nie ujawnie.chyba że zrobi to ktoś naprawde odważny !Dziękuje Prosze mi wieżyć,te pseudo wolontariuszki nie powinny być tam wpuszczane.!- " ti inna wypowiedż owej PANI. "Szanowni Państwo,myślę,że w całej tej dyskusji zagubił się jej temat,który brzmi " Przygarnij psiaka".Uważam,że każdy kto chce zrobić coś dobrego dla psów i kotów,niech robi. Osobiście jestem zszokowana tym,że w 50-tysięcznym mieście brakuje ludzi,którzy chcieli by dać schronienie i ciepły dom potrzebującym zwierzętom.Żeby było jasne, mam w domu 6 przygarniętych kotów.Można też pomóc kupując karmę dla zwierząt,ale na takie działania też nie ma chętnych wśród społeczeństwa.Po prostu panuje ogólna znieczulica! Mam nadzieję,że osoby działające w bolesławieckim przytulisku robią co mogą,i chwała im za to,ale przytulisko chyba nie jest wizytówką miasta i jego władze powinny się bardziej postarać.Chcę też stanąć w obronie pani Bogny,bo uważam,że ona jedyna jest SKUTECZNA w swoich działaniach.Wywóz psów za granicę jest odpowiedzialny i skomplikowany. Ważne jest to,że psy i koty które trafiają do zagranicznych schronisk nie przebywają tam długo.Trafiają do przyjaznych domów i to jest NAJWAŻNIEJSZA IDEA,żeby zwierzę znalazło DOM,a nie spędzało reszty życia w klatce. I TAKIE SĄ DZIAŁANIA PANI BOGNY.TA kobieta jest wielką pasjonatką tego co robi i wielki szacunek jej za to.Jej działania można przecież sprawdzić.Można wejść na strony internetowe schronisk,zobaczyć zdjęcia wywiezionych piesków,a potem sprawdzić,czy znalazły już domy.PANI BOGNO,DZIĘKUJĘ,ZA TO CO PANI ROBI. " - a to wypowiedż jej obroncy ........ Quote
Asior Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 [B]aisaK, czy masz już wieści o Gonzo i dobermance które pojechały do Niemiec[/B]??? Minął już miesiąc od kiedy napisałam do Ciebie w tej sprawie i o ile na początku uważałam, ze nic się nie dzieje i tylko chciała bym wiedzieć co u nich, o tyle teraz mam straszne obawy przed tym co z nimi się stało :( Quote
Pies Wolny Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 [quote name='AgaG'][URL]http://www.tvp.pl/rzeszow/publicystyka/pytania-do/wideo/2610/5556625[/URL] Inspekcja Weterynaryjna do 2011 nie wiedziała absolutnie nic o masowych wywózkach psów z mieleckiego schroniska do Niemiec - wynika z programu TVP Rzeszów z ostatniej środy, do którego link zamieszczam powyżej. W sumie w latach 2008-2011 wywieziono z mieleckiego schroniska do Niemiec 555 psów (choć ja wiem, iż okaże się, że ich było więcej) i dopiero teraz Inspekcja Weterynaryjna chce zbadać ich losy. Potwierdzają się nasze zarzuty z listu otwartego do prezydenta Mielca i listu otwartego do premiera Donalda Tuska w sprawie odwołania Głównego Lekarza Weterynarii. Kłamstwa eksporterów psów zaczynają powoli wychodzić na jaw. - "Błąd schroniska i wolontariuszy" - tak Roman Tomas, Powiatowy Lekarz Weterynarii w Mielcu komentuje fakt ukrywania masowych wywózek psów do Niemiec z mieleckiego schroniska przed Inspekcją Weterynaryjną. Pojawia się jednak kluczowe pytanie - błąd czy przestępstwo? W tym kontekście na szczególną uwagę zasługuje nie tylko kierownictwo schroniska, ale także postać Katarzyny Kosińskiej z Nadzieja Dobermana Fundacji SOS dla zwierząt, która - jak widać na załączonych obrazkach - jest najwyraźniej przerażona wizją ujawnienia prawdy w tej sprawie, a na dodatek udaje, że nie wie, jakie wymogi prawne spoczywają na schroniskach. Jest to nie tylko żałosne i kompromitujące, ale w mojej ocenie dyskwalifikujące ją do pełnienia jakiejkolwiek funkcji publicznej na rzecz zwierząt. Tym samym potwierdzają się nasze informacje, że cały proceder wysyłania psów z mieleckiego schroniska do Niemiec miał tajny charakter. Wszystkie głosy mówiące o tym, że było inaczej, a Inspekcja Weterynaryjna dysponowała wiedzą na temat losów wywożonych psów są kłamstwem. Niewiedza Powiatowego Lekarza Weterynarii nie jest jednak dla niego żadną okolicznością łagodzącą. Ta niewiedza to inaczej - brak nadzoru i lekceważenie obowiązków. Nie zmienia tego nawet fakt, że Roman Tomas zapowiada próbę sprawdzenia losów wywożonych psów za pośrednictwem Głównego Lekarza Weterynarii przez służby niemieckie. Gdyby nie nasze listy, nie byłoby nawet takich zapowiedzi, a sprawa zostałaby zamieciona pod dywan, tak jak usiłował robić Mirosław Welz Podkarpacki Lekarz Weterynarii w liście opublikowanym na naszym wątku. Oczywiście niewiedza nie chroni też Głównego Lekarza Weterynarii Janusza Związka, który był informowany o całej sprawie na bieżąco, a mimo to dopuścił do kolejnej wywózki mieleckich psów do Niemiec, zwłaszcza w obliczu alarmujących sygnałów o podobnych praktykach płynących z różnych zakątków kraju. Po prostu Inspekcja Weterynaryjna nie sprawuje nadzoru nad przestrzeganiem ustawy o ochronie zwierząt, nie wie nawet, jak się do tego zabrać. Dlatego [U]zmiany sa pilne. [/U] Oczywiście materiał TVP Rzeszów nie porusza wielu zagadnień, na przykład kwestii finansowych związanych z tym procederem, zarówno po polskiej jak i niemieckiej stronie. Autorka nie usiłuje też dociekać losów wywożonych psów i najwyraźniej nie rozumie pojęcia "adopcja", skoro mówi o adopcjach przez DNH Tym niemniej materiał TVP Rzeszów z całą pewnością zasługuje na uwagę, także na uwagę prokuratury.[/QUOTE] AgaG - szacun. Ten reportaż pokazujący to bagno prawno-organizacyjno-ludzkie jest porażający w każdym fragmencie. Ja mam tylko nadzieję, że reportaż nie zniknie ze stron web (może celowa byłaby prośba o udostępnienie nagrania) i za każdym razem jak znowu AisaK - czyli Katarzyna K. zacznie tu odprawiać swoje diabelskie 'modły' i prezentować kłamliwą miełocz, będzie można wskazać chętnym i niechętnym, ten reportaż, do obejrzenia i posłuchania jak to było, choć prawdy do końca nie powiedziała. Jak patrzy się na tą służalczość wobec 'sponsorki i mentorki w biznesie' z DNH (skąd ja znam ten trzeszczący, skrzeczący głos:angryy:), jak słucha się wywodów pani (WS) Kosińskiej nt. ujawniania danych osobowych (nawet PLW nie może tych danych oglądać zdaniem tego ..... lizusa) to odnoszę wrażenie, że nie mamy do czynienia z ludźmi, nawet w obiegowym pojęciu tego słowa. Takie obrazki widywałem bardzo często, na pograniczu z Niemcami, w samych Niemczech i zawsze takie włażenie w .... powodowało jazdę do Rygi i wstyd, i niesmak. Zdecydowanie jestem zdania, że działalnością AisyK i Ulki18 powinna zająć się prokuratura i nie tylko. Quote
Odi Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 [B]AgaG i Wellington, ogromnie się cieszę, że dzięki Waszym działaniom została nagłośniona sprawa skandalicznych wywózek polskich Bezdomnych Psów w nieznane. Wreszcie świat poznał prawdziwe - obrzydliwe, wstrętne oblicze handlar Psami Bezdomnymi i pomagierów w handlu Psami Bezdomnymi.[/B] Quote
Pies Wolny Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 aanka - możesz mi przesłać pełne dane tego cuda ....ortograficznego i kierowniczki w jednym (najlepiej na maila w moim profilu) Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 AGA-jesteś wielka i dajesz nam nadzieję,że zanim znikniemy na cmentarzu dowiemy się co tak naprawdę dzieje się z psami..Za tą nadzieję-dziękujemy. I w życiu bym nie pomyślał,że Aisak-to Katarzyna K..Człowiek do końca życia się uczy i umiera naiwny... A jeśli chodzi o cyt. wypowiedż owej Pani z boleslawskiej przechowalni,że już nt.wolontariuszy się wypowiedziały wyższe instancje i inni to śmiem przypuszczać,że owe wypowiedzi były mało pochlebne,a to się kwalifkuje na proces o naruszenie dóbr osobistych Waldemar Quote
xxxx52 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Gdybym byla szefowa DNH ,przywiozlabym wszystkie 555 psow spowrotem i dalam bym organizacji AgaB,zeby pomiedzy was podzielila.Lista jest gotowa. Moze ta szefowa mnie czyta i to uczyni.Do schroniska mielckiego to bym nie dala ,ale stopniowo odeslalabym psy pod adres tej organizacji, byly spokoj na watku ,wszyscy zadowleni ,psy w DS w Polsce.Co niedobry pomysl?Oszczedzicie na adwokatach. jezeli ktos z DNH mnie czyta,to prosze dziewczyny jest tyle umeczonych psow np.w Rumuni tam jedzcie ,tam wszyscy beda szczesliwi ,ze uratujecie chociaz jedna istote zywa,calego swiata nie zbawicie,jedzcie tam gdzie bedziie wasza praca doceniona. Quote
Recommended Posts