Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prymus zdarł kawałek tapety :-? Przepraszam że nie daję zdjęć ale jak już mówiłem mam zepsute aparaty ale już planuje w najbliższym czasie go naprawić ;):cool1: Prymus bardzo polubił zabawkę ''koziołka'' który ''piszczy'' :razz::razz: Jakie zabawki dla niego kupić??? bardziej z materiałowe czy gumowe?

• Replies 338
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bym mu kupiła taki skręcany duży kolorowy sznurek do gryzienia:lol:Psy lubią te gumowe piszczące, ale one są na krótko i są upierdliwe.:cool3: Zresztą musisz spróbować co Prymus lubi. Napisz coś więcej, jak żyjecie, jak z kotem, czy Prymus mówi jak chce na podwórko, jak się zachowuje, kogo słucha najbardziej i czy dalej jest nienażarty?:lol:

Posted

Sznurek kolorowy jak najbardziej do gryzienia dla psa,ale ja proponowałabym jeszcze kule smakule, którą można napełnić przysmakami lub psią suchą karmą.Prymus miałby niezłą frajdę szczególnie jak należy do łasuchów, U moich suczek bardzo sie sprawdza.:lol:

Posted

W sumie tak jak wcześniej pies tylko zaszczeka na kota i ucieknie a co do wychodzenia nie podwórko to ostatnio wywiązuje się z obroży:shake:i chyba jak chce na podwórko to piszczy i wtedy z nim wychodzę :razz::razz::razz::razz::razz: I mam pytanie czy Prymus może pić mleko?:-o:-o:-o:-o:-o:-o:-o:-o:-o:-o:-o:-o:-o:-o

Posted

Baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo lubię jak Prymus wieczorem gdy kładę się spać wskakuję mi na łóżko :D A rano liże mi twarz w (sumie to mam później więcej mycia ale i tak fajne uczucie) I prymus już od chyba 50 minut siedzi na balkonie i nie chce przyjść do domu :(

Posted

Obroże na spacer trzeba wyregulować, żeby była ciaśniejsza. Śpisz z Prymusem?:lol: Mleko można dać, ale zobacz czy nie będzie po nim biegunki. Prymusowi można dawać to, co lubi i mu smakuje, np, naleśniki;)

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Kochani, dostałam wiadomość, że wczoraj, około godz. 16:00 Prymus uciekł ze swojego podwórka na ul. Miodowej. Nie miał obroży z adresówką. Trwają poszukiwania, jednak, gdyby ktoś go zobaczył, będę bardzo wdzięczna za informację.

Prymus jest zachipowany i zarejestrowany w Safe Animals, jednak obawiam się, że jeśli ktoś go zobaczy, nie pomyśli o sprawdzeniu chipa.

Jeśli ktoś go widział, błagam o kontakt: 507 825 027

Posted

Randa napisał(a):
Mam nadzieję, że się znajdzie, trzeba porobić ogłoszenia na BO i Tablica.pl, czy w ogóle miał jakąś obrożę i jaką ?

Według informacji, którą uzyskałam od właścicieli, nie miał żadnej obroży...

Za chwilę zrobię ogłoszenia.

Posted

joanna83 napisał(a):
Szokująca jest ignorancja właścicieli, którzy w sylwestra puszczają swojego psa luzem w dodatku bez obroży z adresatką!

Pozostawmy to bez komentarza. Najważniejsze jest, aby znaleźć Prymusa. Dodałam już ogłoszenia na BO i Tablicy. Poinformowałam też wszystkich znajomych.

Dziś szukaliśmy go przez ponad godzinę (dopiero przed 21:00 dowiedziałam się o tej sytuacji). Jutro będę szukać dalej. Popytam ludzi, porozwieszam trochę ogłoszeń...

Prymusku, gdzie jesteś... ;(

Posted

Dziękuję Joasiu.

Wiem, że ta sytuacja może cisnąć różne słowa na usta, ale to Prymusa do domu nie przyprowadzi. Nie ukrywam też, że sama musiałam wyciszyć różne złe emocje...

Właściciele również szukają psa.

Zamieściłam również info o zaginięciu w Safe Animal.

Posted

i znalazł się?

może zmieńcie tytuł wątku - ze Prymus zaginął -to więcej osób wejdzie
i będzie przekazywać dalej tą informację

on jest w podlaskim?

Posted

Jak wyglądają poszukiwania?
dogomaniaczka, Prymus zgubił się dzień wcześniej i został do właścicieli przyprowadzony przez psi, następnego dnia znowu się zgubił....
miałaś rozmawiać z tymi ludźmi?

Posted

Rozmawiałam... i niewiele się dowiedziałam. Państwo o piątkowej "akcji" nic nie wiedzą. Psi zostawiła psa na podwórku, oni nawet nie zauważyli jego nieobecności. Wiem tylko, ze zdarzały mu się już ucieczki. Oczywiście powiedziałam, jak bezmyślne było wypuszczenie psa bez obroży itd. itp. ale co to da? Nie przyprowadzi to Prymusa pod nasze drzwi. Cały czas go ogłaszam, telefon w ogłoszeniach jest podany do mnie, bo jeśli Prymus się znajdzie (a cały czas mam nadzieję, że tak), to nie jestem pewna, czy powinien wrócić do tych Państwa, a przynajmniej nie od razu - najpierw będzie trzeba ustalić pewne nowe zasady.

Jutro zostanie rozwieszona większa liczba ogłoszeń.
Została wyznaczona nagroda dla znalazcy.

Miałam dziś telefon, pojechałam sprawdzić, czy znaleziony psiak to Prymus, ale Pani, która dzwoniła, nie złapała go, tylko powiedziała, że chodził po osiedlu. Przeszłam całe osiedle kilkukrotnie wzdłuż i wszerz, zajrzałam chyba do każdego kącika i niestety po psie ani śladu. Z opisu wynika, że mógł to być Prymus, ale Pani powiedziała, że na 100 % nie może potwierdzić, że był to pies ze zdjęcia, jednak był bardzo podobny. Rozdałam ludziom swój numer telefonu, mają do mnie zadzwonić, jeśli pies znów się pojawi i przytrzymać go tak, żebym mogła go zobaczyć i ewentualnie zabrać, jak dotrę na miejsce.