Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 338
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety od 3 października Prymusa czeka samotne całodzienne siedzenie w domu, jeśli nadal będzie u mnie (zaczynam zajęcia na uczelni i może mnie nie być w domu nawet kilkanaście godzin). Dlatego zależy mi na znalezieniu dla niego domu. Co prawda jest bardzo grzeczny jak zostaje sam, ale raczej samotność nie należy do przyjemności.

Posted

mam nadzieję, ze to przejściowe,
mały dużo ostatnio przeszedł - kompletna zmiana tryby życia, żywienia, może coś mu zalega, czy na spacerze coś złapał
obserwuj i jak coś to do weta, a temperaturę ma? i czy je pomimo, że wymiotuje?
właśnie robię mu allegro.

Posted

Ciekawe dlaczego: dodaliśmy tyle ogłoszeń. Na spacerach Prymus podbija serca wszystkich, więc naprawdę ma to psie "coś"...

A pozostając w temacie spacerów: właśnie wróciliśmy z Prymusem ze spaceru. Psina jest wniebowzięta, bo cztery dziewczynki go wymiłowały i wyprzytulały (nawet tarzały się z nim na trawie). :D

Posted

dogomaniaczkaa napisał(a):
Ciekawe dlaczego: dodaliśmy tyle ogłoszeń.

dlatego, że podaż jest większa od popytu:lol:
strasznie dużo jest psów bezdomnych,które można mieć za darmo i bez żadnych zobowiązań....gdyby było ich mniej, a za każdego trzeba byłoby zapłacić, podpisać umowę, byłaby inna bajka...
takich Prymusików jest cała rzesza, niemal każdy wzięty z ulicy po okazaniu mu odrobiny zainteresowania zaczyna kwitnąć...
Ogłoszenia zrobią swoje, się nie martw, Prymus raptem je ma od tygodnia:lol:

Posted

Randa napisał(a):
dlatego, że podaż jest większa od popytu:lol:
strasznie dużo jest psów bezdomnych,które można mieć za darmo i bez żadnych zobowiązań....gdyby było ich mniej, a za każdego trzeba byłoby zapłacić, podpisać umowę, byłaby inna bajka...
takich Prymusików jest cała rzesza, niemal każdy wzięty z ulicy po okazaniu mu odrobiny zainteresowania zaczyna kwitnąć...
Ogłoszenia zrobią swoje, się nie martw, Prymus raptem je ma od tygodnia:lol:

Wiem, że jest masa psich biedulek, które szukają domu. Wiem też, że jest wiele ludzi, którzy chcą i potrafią stworzyć kochający dom dla takiego psicha. Inaczej uznałabym, że to wszystko, co się robi (pomoc psiakom) jest bezsensowna. :D