Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moj M ax bokserek caly czas spi m, wstaje zeby zjesc , przychodzi ze spaceru w powolnych ruchach , maluchy biegaj sobie a Laki powoli dostojnie lazi po krzakach i ziaje , on by chodzil bez przerwy , a w domu w te upaly wiecej spia , jak teraz , gdy pisze , Laki bardzo lubi lezec na kafelkach bo sie chlodzi pozdrawiamy

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U nas też zróżnicowanie, bokserka szaleje na spacerach z innymi psami, bez względu na pogodę, trzeba jednak zachować umiar w upały. Korusia woli krótsze spacerki, męczy się b. szybko, najbardziej ze spacerów lubi....jazdę samochodem z Pańciem:evil_lol: .
Samochód uważa prawie za dom, pewnie dlatego, że przyjechała w nim ze schroniska.

Posted

pozdrawiamy wszystkie ciotki ,moze sie powtarzam Laki jest wspanialym , psem bardzo madrym , caly czas dostaje buzi i wystawia brzuszysko do miziania jest wtedy w siudmym niebie , jest w zachowaniu bardzo zabawny , nigdy nie wachaco dostaje do pysia tylko od razu bierze a apetyt to on ma , bylam z nim w lecznicy , pan doktor zrobi mu zabieg jak wroci ,omowieni jestesmy pod koniec sierpnia, mowilam o karmie tej lzejszej dla Lakiego , tez bedzie bo to grubasek ,jeszcze raz pozdrawiam

Posted

Idalio,
koniecznie przejdz z Lakusiem na lzejsza karme :fadein:
Moja Kostaryka jest na lekkiej karmie i naprawde widac rezultaty juz po miesiacu. Co prawda teraz tez wiecej sie rusza, bo duzo sie bawia z Casablanka, ale karma zrobila swoje.

A jak sie czuje pieseczki w te upaly? Chca chodzic na spacery?

Posted

Ulka18 napisał(a):
Idalio,
koniecznie przejdz z Lakusiem na lzejsza karme :fadein:
Moja Kostaryka jest na lekkiej karmie i naprawde widac rezultaty juz po miesiacu. Co prawda teraz tez wiecej sie rusza, bo duzo sie bawia z Casablanka, ale karma zrobila swoje.

A jak sie czuje pieseczki w te upaly? Chca chodzic na spacery?

Witam , caly czas ziaja , Laki lezy caly czas na kafelkach , chlodzi sie , bardzo lubi wychodzic na dwor , duzo z nim chodze , chyba troche zeszczuplal , ta karme sciagnie mu pan doktor , zaraz po powrocie , i robimy zabieg , wspomnial ze bedzie mu robil ten zabieg nozem elektrycznym , od razy zrobie mu zabki , pozdrawiam

Posted

Idalio, a próbowałś go moczyć dla ochłody? Ja tak robię ze swoimi sierściuchami, bardzo to lubią. Przed wyjsciem z domu kąpiel w letniej wodzie. Gdy w domu gorąco, to też. Wiesz, grubaski w upały cierpią :lol:
Nieustająco cieszę się, że u Was tak radośnie.
Pozdrawiam!

Posted

Witam Was bylam zadziej przy kompie , mamam obecnie trudny okres w zyciu , bardzoz wazne zyciowo sprawy ktore mnie doluja , ale powoli wychodze z tego u nas jest wszytko w porzadku , pelna sielanka , Lakus w pieszczotach i mizianku przechodzi wszystkich , na okraglo wystawiabrzuszek do mizianka , jest kochany , tak madrze patrzy ,pod koniec lipca wraca jego pan doktor , i robimy zabieg , , rowniez Laki bedzie mial karme specjalna lzejasza , jest duzy grubasek , teraz jak pisze to lezy kolo mnie i jest wpatrzony jak w obrazek , upaly zle znosi , lezy na kafelkach ale go chlodze wada jak poradziliscie , jestwtedy lepiej , mysle ze juz wprzyszlym tygo dniu przesle zdjecia , mam terqaz niesprawny kabel i nie mam do tego glowy , al e o zdjeciach pamietam, pozdrawiam wszyskich ,prawdopodobnie Lakus bedzie mial jeszcze nowego kolege z watku Lolus potzebuje kasy na leczenie , jutro ma operacje oczek ktora rowniez finansuje , operacja jest jutro , bardzo mysle o tym piesku ,zdaje sobie sprawe z ilosci pieskow , aale poswiecam im wszytko , jezeli po operacji u DoktorA Garccarza , bedzie widzial to bedzie nastepny piesek uratowany

Posted

amelka0 napisał(a):
Idalio,Lakusiu i Wasza Słodka Rodzinko-pamiętam o Was i zawsze pozdrawiam:)Uściski dla Was i buziaczki:)
Dobrej Nocy:):)
My rowniez pozdrawiamy Ciebie Amelko , zyczymy milego dnia ,

Posted

Witam Cię Idalio,Twoją rodzinkę i wszystkie Cioteczki:loveu:.
Fajnie,że wszystko dobrze z Twoją Rodzinką.
Współczuje bardzo kłopotów osobistych,wiem,że to może zabrzmieć jak banał,ale pamiętaj po burzy zawsze świeci słońce,są lada chude i tłuste,płaczemy,śmiejemy się.Takie jest życie i piękne i okrutne,wstrętne zarazem.Ale musimy być silni,niepowodzenia wzmacniają,kłopoty hartują.
W chwilach kiepskich musisz pamiętać,że jesteś Wspaniałą Kobietą,masz Cudowną Psią Rodzinkę,oraz mnóstwo ludzi którzy Cię uwielbiają,szanują,kibicują.Wiem,wiem,że to wirtualnie,ale świadomość,że jesteśmy,nawet daleko,ale zawsze przy Tobie i życzymy Ci jak najlepiej powinna pomóc,dodać otuchy:lol:.
A ja naprawdę(nie żartuję)jak teraz nie było Cię 3 dni na dogo już tęskniłam:oops:
Przepraszam za offa,proszę zajrzyjcie do tego wątku,ten psiak,nie wiadomo czy jeszcze zdąży wyjść ze schroniska,nie mogę o tym pisać....ale wiadomo....starszy psiak:shake:http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75425

Posted

[quote name='amelka0']Witam Cię Idalio,Twoją rodzinkę i wszystkie Cioteczki:loveu:.
Współczuje bardzo kłopotów osobistych,wiem,że to może zabrzmieć jak banał,ale pamiętaj po burzy zawsze świeci słońce,są lada chude i tłuste,płaczemy,śmiejemy się.Takie jest życie i piękne i okrutne,wstrętne zarazem.Ale musimy być silni,niepowodzenia wzmacniają,kłopoty hartują.
W chwilach kiepskich musisz pamiętać,że jesteś Wspaniałą Kobietą,masz Cudowną Psią Rodzinkę,oraz mnóstwo ludzi którzy Cię uwielbiają,szanują,kibicują.Wiem,wiem,że to wirtualnie,ale świadomość,że jesteśmy,nawet daleko,ale zawsze przy Tobie i życzymy Ci jak najlepiej powinna pomóc,dodać otuchy:lol:.
A ja naprawdę(nie żartuję)jak teraz nie było Cię 3 dni na dogo już tęskniłam:oops:
Przepraszam za offa,proszę zajrzyjcie do tego wątku,ten psiak,nie wiadomo czy jeszcze zdąży wyjść ze schroniska,nie mogę o tym pisać....ale wiadomo....starszy psiak:shake:http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75425[/qP rzeczytalam ten watek , bede kibicowac , bede myslami ze wszystkimi , mam nadzieje ze znajdzie domek , szkoda pieska , pozdrawiam

Posted

:shake::placz:

idalia46 napisał(a):
[quote name='amelka0']Witam Cię Idalio,Twoją rodzinkę i wszystkie Cioteczki:loveu:.
Przepraszam za offa,proszę zajrzyjcie do tego wątku,ten psiak,nie wiadomo czy jeszcze zdąży wyjść ze schroniska,nie mogę o tym pisać....ale wiadomo....starszy psiak:shake:http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75425[/qP rzeczytalam ten watek , bede kibicowac , bede myslami ze wszystkimi , mam nadzieje ze znajdzie domek , szkoda pieska , pozdrawiam

Posted

Witaj , pieski lepiej sie czuja , mialam taka smutna przygode na watku , chcialm pomoc w operacji oczu pieska ,ktoremu mialam pomoc , czesciowo sfinansowac operacje oczu -przywrocenia wzroku temu pieskowi , powiedziano mi ze jest duza szansa przywrocenia wzroku , byl badany , zadeklarowalam sie jego przygarnac , ale po operacji okazalo sie ze nie bedzie widzial , ta sytuacja mnie przerosla , dotyczy to Lolka , ktory mial wczoraj operacje , nie potrafire sie w tej sytuacji znalesc , zostalam wrogiem na dogomanii, bardzo smutny watek tego pieska , trudny kontakt w odbiorze z wolonatriuszkami ,bardzo male zainteresowanie pieskiem , bardzo to wszystko smutne , nie wiem co robic , ta sytuacja mnie przerosla

Posted

Idalio,pozdrawiam Cię,jak zawsze i całą Twoją Rodzinkę,bbardzo mi przykro z powodu sprawy o której piszesz,ale tak to już jest,że na dogo nie tylko wchodzą dobrzy ludzie,są też tacy,którzy pomagając zwierzakom leczą tak naprawdę własne kompleksy i oni zawsze potrafią dowalić boleśnie,są też takie osoby,które martwią się tylko o "swoje"pieski,a wszystkie inne mają za nic.Nic na to nie poradzimy,głowa do góry,tak już bywa w życiu,chwile radości i złości,cieszysz się,a ktoś Cię zaraz sprowadzi do dołu.... Aby nie było że na dogo,zawsze się płacze i dla poprawy nastroju proszę zajrzyj tutaj:http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76124

Posted

amelka0 napisał(a):
Idalio,pozdrawiam Cię,jak zawsze i całą Twoją Rodzinkę,bbardzo mi przykro z powodu sprawy o której piszesz,ale tak to już jest,że na dogo nie tylko wchodzą dobrzy ludzie,są też tacy,którzy pomagając zwierzakom leczą tak naprawdę własne kompleksy i oni zawsze potrafią dowalić boleśnie,są też takie osoby,które martwią się tylko o "swoje"pieski,a wszystkie inne mają za nic.Nic na to nie poradzimy,głowa do góry,tak już bywa w życiu,chwile radości i złości,cieszysz się,a ktoś Cię zaraz sprowadzi do dołu.... Aby nie było że na dogo,zawsze się płacze i dla poprawy nastroju proszę zajrzyj tutaj:http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76124

jestes cudowna osoba ,bardzo Ciebie lpolubilam , inne osoby tez , trafilam widze na przmile i cieple osoby , Laki mial szczescie ze pomagaly mu wklasnie te Ciotki , to szczesciarz , bardzo mnie zdolowala ta sparawa z tym pieskiem , bardzo chcialam pomoc , to mnie przeroslo , biedny piesek , splakalm sie potwornie , ale trzeba zyc dalej

Posted

idalia46 napisał(a):
jestes cudowna osoba ,bardzo Ciebie lpolubilam , inne osoby tez , trafilam widze na przmile i cieple osoby , Laki mial szczescie ze pomagaly mu wklasnie te Ciotki , to szczesciarz , bardzo mnie zdolowala ta sparawa z tym pieskiem , bardzo chcialam pomoc , to mnie przeroslo , biedny piesek , splakalm sie potwornie , ale trzeba zyc dalej

wspanialy watek ,jestes Cudowna Osoba i Wspanialym Czlowiekiem , oby wiecej Takich osob pozdrawiam serdecznie , zyczac spokojnego wekendu

Posted

Idalio, nie przejmuj sie :glaszcze:
To nie Twoja wina, ze nie dasz rady adoptowac Lolka. Niewidomy pies to jednak zdecydowanie wieksze obowiazki niz z pieskiem widzacym. Zadeklarowalas pomoc, pomoglas finansowo, to juz jest bardzo wiele.
A ze niektorym osobom nie dogodzisz to wiadomo, taki jest swiat.
Ja na niektore watki nawet nie wchodze, patrze kto je zaklada, ale czasem to strach sie wychylic, zeby od razu nie dostac po glowie. A na dogo jestem juz ponad 2 lata i mam w miare gruba skore, to jednak nie wchodze i nie uczestnicze w dyskusjach. Nie ten poziom agresji :stop:

Nie daj sie i trzymaj sie dzielnie, masz dla kogo zyc. Twoje pieski Cie kochaja, my Ciebie tez kochamy, ze jestes, za to ze jestes taka wspaniala.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Idalio, nie przejmuj sie :glaszcze:
To nie Twoja wina, ze nie dasz rady adoptowac Lolka. Niewidomy pies to jednak zdecydowanie wieksze obowiazki niz z pieskiem widzacym. Zadeklarowalas pomoc, pomoglas finansowo, to juz jest bardzo wiele.
A ze niektorym osobom nie dogodzisz to wiadomo, taki jest swiat.
Ja na niektore watki nawet nie wchodze, patrze kto je zaklada, ale czasem to strach sie wychylic, zeby od razu nie dostac po glowie. A na dogo jestem juz ponad 2 lata i mam w miare gruba skore, to jednak nie wchodze i nie uczestnicze w dyskusjach. Nie ten poziom agresji :stop:

Nie daj sie i trzymaj sie dzielnie, masz dla kogo zyc. Twoje pieski Cie kochaja, my Ciebie tez kochamy, ze jestes, za to ze jestes taka wspaniala.

Dziekuje za mile slowa ,ale chyba musze poluzowac troche , rzeczywiscie nie ma co wdawac sie w dyskusje , zeby nie dostac po glowie , ja juz sie nie wychyle , tak mi szkoda tych pieskow , takbym chetnie pomogla wszystkim , , lae sie nie da, ja juz nie raz oberwalam na watkach mama dosc , jstes Wspaniala Osoba , mam szczescie ze Waspoznalam , zycze sokonego wekendu

Posted

Idalio, masz szczerozłote serce, ale nie przygarniesz wszystkich piesków. Zastanawiałam się i myślę, że 4 pieski to optymalna dla Ciebie liczba. Wierzę, że Loluś trafi do dobrego domku. On wymaga 100% uwagi, a Ty swoją musisz dzielić na kilka piesków. Coś zawsze odbywałoby się kosztem czegoś.
Jest jeszcze sprawa sąsiadów - wiem, że nie obchodzi Cie to, co myślą, ale cały czas martwię się, aby nie spotykały Cie przykrości z ich strony, :cool1:.
Nie przejmuj się komentarzami - prawdziwi przyjaciele wiedzą kim jesteś i jak wiele robisz dla zwierzaków.

Posted

idalia46 napisał(a):
wspanialy watek ,jestes Cudowna Osoba i Wspanialym Czlowiekiem , oby wiecej Takich osob pozdrawiam serdecznie , zyczac spokojnego wekendu

Idalio,dziękuję za ciepłe słowa,choć trochę przesadzone,jestem zwykłym człowiekiem,też mam wady jak każdy.
Ale Ciebie,tak jak i parę swoich Ciotek na dogo,wyczułam od razu,że Jesteś Cudownym Wspaniałym Ludziem(nie wiem ale chyba jestem dobrym "psychlogiem",bo od razu potrafię wyczuć ludzi,tak jak Ciebie wyczułam już parę Ciotek i to się sprawdza)dlatego z początku jeszcze jak parę osób miało wątpliwości,to mówiłam,że jesteś idealną Panią dla Lakiego i to się sprawdziło.

A teraz zapraszam na wątek Pajączka-Chudrlaczka(chociaż nie narzekam na brak swoich podopiecznych w schronie,staram się też pomagać na wątkach innym bidulkom,nie ma dla mnie rozgraniczenia"mój""nie mój")ten Piesek(jest z Łodzi),będzie miał w końcu upragniony domek,u nowej dogomaniaczki TakiejRadosnej.Bardzo się cieszę jego szczęściem,a dziewczyna jest tu nowa,ale też ją od razu wyczułam i polubiłam tak jak Ciebie,bo dobra energia,skromność i życzliwość aż od niej bije.Już wysłałam koleżankę na wizytę przedadopcyjną do niej i potwierdza moje słowa.A tu jest wątek Chuderlaczka,pieska o nóżkach cienkich jak patyczki,na których ledwo stał:http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=60357