Jump to content
Dogomania

Galeria szalonej sznaucerzycy i miziastego kociosława.

Recommended Posts

Posted

[quote name='WATACHA']O to ja też takiego , ch... z wyglądem :)[/QUOTE]
Ale co sugerujesz, ze brzydkie? Mi się strasznie podobają no i czego nie robią? :multi: ;)

To koniec fot? A o szczekaniu bylo? ;) :D

Posted

Metoda na szczekanie jest prosta.Wtedy gdy w domu panuje spokój uczymy psa reagowania na słowo cisza.Mówimy cicho i pchamy do dzioba smaczek.Powtarzając kilkakrotnie w ciągu dnia.Pies ma to mieć tak wyuczone jak automat i zawsze ma być smaczek.
P.Małgosia powiedziała mi,że jak dzwoni domofon to mam go odbierać i otwierać bez słowa.No i mam Figę nauczyć skupiania się na mnie a nie na tym co za drzwiami ( to wymaga dużo czasu i cierpliwości.

Jednak bardziej zafascynował mnie masaż,który mam Fidze wykonywać celem wyluzowania psa.Mamy wykonywać malutkie kuliste ruchy palcem wzdłuż całego kręgosłupa aż do ogona,a potem przeciągnąć ręką dość szybko jednym ruchem.W ten sposób można jeszcze masować uszy i od kręgosłupa wzdłuż łap.Ma to być przyjemny masaż dla psa.
Zamiast masażu ręcznego można kupić specjalną kamizelkę i zakładać psu.

Ponieważ moja Figa boi się brzdęku metalowych przedmiotów np.sztućców to mam ten dźwięk nagrać i jej cichutko puszczać,żeby się przyzwyczaiła do tego dźwięku.

Posted

A czy mam się chwalić,że jak przyjedziesz to Cię nie wpuści do mieszkania ?
Figa okropnie szczeka i to każdy powód jest dobry.

Domofon mam otwierać bez słowa,bo jak ja gadam do słuchawki to Figa tez chce.

Posted

[quote name='malawaszka']a nie mówiła jak tą metodę zastosować mając stado półgłówków??? :placz:[/QUOTE]

Stado jak stado ale Vikuni to może by dobrze zrobiło.O masażu myślę.

Natomiast likwidacja szczekania to chyba u Was niemożliwa.

Posted

[quote name='Margi']Zobaczymy,ale też rozglądnę się za tą kamizelką.[/QUOTE]

Szukaj, masuj. Ja naszego :diabloti: ukochanego siwiutka :diabloti: masowałam. Nieudolnie pewnie, ale zawsze coś.

Posted

Ja też stosuję ten masaż dla Zibulca, ale takie to masowanie jak się człowiek sam uczy z opisów. On co prawda w ogóle nie szczeka (może powinnam szkolenie odwrotne do Margi zastosować ;)), chyba, że gramy w piłkę, ale widzę, że jest spięty i jakiś taki wycofany ostatnio się bardziej zrobił. Też mi chodzi po głowie taki kurs masażu psiego, ale najpierw chyba musimy dotrzeć na rehabilitację, bo przez te moje choróbska, to jeszcze nie byliśmy...
Siostrzenica - masażystka ludzka - go masowała, to aż przyjemnie było popatrzyć na te sprawne ruchy i reakcję psa pt. "wyciągam się i kimam, a ty rób to dalej".

Posted

[quote name='ulana']
Siostrzenica - masażystka ludzka - go masowała, to aż przyjemnie było popatrzyć na te sprawne ruchy i reakcję psa pt. "wyciągam się i kimam, a ty rób to dalej".[/QUOTE]

No i ten masaż taki właśnie powinien być.

Posted

[quote name='zerduszko']Ale co sugerujesz, ze brzydkie? Mi się strasznie podobają no i czego nie robią? :multi: ;)

To koniec fot? A o szczekaniu bylo? ;) :D[/QUOTE]

Nie brzydkie, lecz brzydsze od tego który mi się podoba.Jednak wolę przytulaska:loveu:

Posted

Zgadnijcie gdzie ja dzisiaj byłam i kogo pieściłam.:eviltong:

[IMG]http://i60.tinypic.com/10rtr12.jpg[/IMG]

[IMG]http://i57.tinypic.com/bhevko.jpg[/IMG]

[IMG]http://i58.tinypic.com/3zghg.jpg[/IMG]

Posted

Ale ładnie wyglądacie! [SIZE=1](to Zielona, będzie chyba kopią Hondy, jest tak jakby zamówiona, a jak nie - waham się nad tym, czy ona, czy liliowa zostanie z nami, o ile nie zostanie nam ich 7 tfu, tfu)[/SIZE]