zerduszko Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 [quote name='WATACHA']O to ja też takiego , ch... z wyglądem :)[/QUOTE] Ale co sugerujesz, ze brzydkie? Mi się strasznie podobają no i czego nie robią? :multi: ;) To koniec fot? A o szczekaniu bylo? ;) :D Quote
Margi Posted February 18, 2014 Author Posted February 18, 2014 O szczekaniu nie było,bo wypróbowuję metodę WZ.Rzucam hasło i znikam.:evil_lol: Quote
zerduszko Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 Chciałam Ci tak nawet napisać, ale się powstrzymałam. Widze jednak, ze intuicja mnie nie zawiodła ;) Quote
Margi Posted February 18, 2014 Author Posted February 18, 2014 Metoda na szczekanie jest prosta.Wtedy gdy w domu panuje spokój uczymy psa reagowania na słowo cisza.Mówimy cicho i pchamy do dzioba smaczek.Powtarzając kilkakrotnie w ciągu dnia.Pies ma to mieć tak wyuczone jak automat i zawsze ma być smaczek. P.Małgosia powiedziała mi,że jak dzwoni domofon to mam go odbierać i otwierać bez słowa.No i mam Figę nauczyć skupiania się na mnie a nie na tym co za drzwiami ( to wymaga dużo czasu i cierpliwości. Jednak bardziej zafascynował mnie masaż,który mam Fidze wykonywać celem wyluzowania psa.Mamy wykonywać malutkie kuliste ruchy palcem wzdłuż całego kręgosłupa aż do ogona,a potem przeciągnąć ręką dość szybko jednym ruchem.W ten sposób można jeszcze masować uszy i od kręgosłupa wzdłuż łap.Ma to być przyjemny masaż dla psa. Zamiast masażu ręcznego można kupić specjalną kamizelkę i zakładać psu. Ponieważ moja Figa boi się brzdęku metalowych przedmiotów np.sztućców to mam ten dźwięk nagrać i jej cichutko puszczać,żeby się przyzwyczaiła do tego dźwięku. Quote
malawaszka Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 ten masaż to T-Touch - jak ja bym chciała sie tego nauczyć porządnie! było szkolenie niedaleko i oczywiście zmaściłam i nie pojechałam :shake: Quote
malawaszka Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 jak będzie jeszcze to pojadę - drugi raz nie odpuszczę (he he) sama w to nie wierzę, ale co tam... :splat: Quote
wilczy zew Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 [quote name='Margi'] jak dzwoni domofon to mam go odbierać i otwierać bez słowa.[/QUOTE] Nie rozumiem. Figa piluje ryja a ty ani slowa? Quote
Margi Posted February 18, 2014 Author Posted February 18, 2014 A czy mam się chwalić,że jak przyjedziesz to Cię nie wpuści do mieszkania ? Figa okropnie szczeka i to każdy powód jest dobry. Domofon mam otwierać bez słowa,bo jak ja gadam do słuchawki to Figa tez chce. Quote
zerduszko Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 Metodę znam, ciekawe jak Tobie pójdzie ;) Quote
malawaszka Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 a nie mówiła jak tą metodę zastosować mając stado półgłówków??? :placz: Quote
Margi Posted February 18, 2014 Author Posted February 18, 2014 [quote name='zerduszko']Metodę znam, ciekawe jak Tobie pójdzie ;)[/QUOTE] Zobaczymy,ale też rozglądnę się za tą kamizelką. Quote
Margi Posted February 18, 2014 Author Posted February 18, 2014 [quote name='malawaszka']a nie mówiła jak tą metodę zastosować mając stado półgłówków??? :placz:[/QUOTE] Stado jak stado ale Vikuni to może by dobrze zrobiło.O masażu myślę. Natomiast likwidacja szczekania to chyba u Was niemożliwa. Quote
malawaszka Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 kamizelki kiedyś już wyszukiwałam tu były: [url]http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=8542[/url] Quote
wilczy zew Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 [quote name='Margi']A czy mam się chwalić,że jak przyjedziesz to Cię nie wpuści do mieszkania ?[/QUOTE] To dobrze,przeciez sznauc to pies stróżujący. Quote
zerduszko Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 [quote name='Margi']Zobaczymy,ale też rozglądnę się za tą kamizelką.[/QUOTE] Szukaj, masuj. Ja naszego :diabloti: ukochanego siwiutka :diabloti: masowałam. Nieudolnie pewnie, ale zawsze coś. Quote
Saththa Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 [quote name='wilczy zew']To dobrze,przeciez sznauc to pies stróżujący.[/QUOTE] Ale pewnie Margi by chciała aby niektóre osoby wpuszczała bez szemrania :lol: Quote
ulana Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 Ja też stosuję ten masaż dla Zibulca, ale takie to masowanie jak się człowiek sam uczy z opisów. On co prawda w ogóle nie szczeka (może powinnam szkolenie odwrotne do Margi zastosować ;)), chyba, że gramy w piłkę, ale widzę, że jest spięty i jakiś taki wycofany ostatnio się bardziej zrobił. Też mi chodzi po głowie taki kurs masażu psiego, ale najpierw chyba musimy dotrzeć na rehabilitację, bo przez te moje choróbska, to jeszcze nie byliśmy... Siostrzenica - masażystka ludzka - go masowała, to aż przyjemnie było popatrzyć na te sprawne ruchy i reakcję psa pt. "wyciągam się i kimam, a ty rób to dalej". Quote
Margi Posted February 19, 2014 Author Posted February 19, 2014 [quote name='ulana'] Siostrzenica - masażystka ludzka - go masowała, to aż przyjemnie było popatrzyć na te sprawne ruchy i reakcję psa pt. "wyciągam się i kimam, a ty rób to dalej".[/QUOTE] No i ten masaż taki właśnie powinien być. Quote
WATACHA Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 [quote name='zerduszko']Ale co sugerujesz, ze brzydkie? Mi się strasznie podobają no i czego nie robią? :multi: ;) To koniec fot? A o szczekaniu bylo? ;) :D[/QUOTE] Nie brzydkie, lecz brzydsze od tego który mi się podoba.Jednak wolę przytulaska:loveu: Quote
Margi Posted February 23, 2014 Author Posted February 23, 2014 Zgadnijcie gdzie ja dzisiaj byłam i kogo pieściłam.:eviltong: [IMG]http://i60.tinypic.com/10rtr12.jpg[/IMG] [IMG]http://i57.tinypic.com/bhevko.jpg[/IMG] [IMG]http://i58.tinypic.com/3zghg.jpg[/IMG] Quote
marako Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 Ale ładnie wyglądacie! [SIZE=1](to Zielona, będzie chyba kopią Hondy, jest tak jakby zamówiona, a jak nie - waham się nad tym, czy ona, czy liliowa zostanie z nami, o ile nie zostanie nam ich 7 tfu, tfu)[/SIZE] Quote
Saththa Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 ooooooooooooooo ja...... zazdraszczam!!! Ale ciepło miałyście chyba co?:) Quote
Recommended Posts