marako Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 Dziś jeszcze 7, ale po weekendzie liczę na to, że zostanie już "tylko" czwórka, a jak dobrze pójdzie to może nawet 3. Pogoda ciemna i ponura, aż nie chce mi się fotek robić. Ale się chyba przemogę i w weekendzie pocykam. Dziś mam dużo pracy (zawodowej), więc tylko je wypuszczę na wybieg, żeby lepiej spały, bo jak poszaleją na powietrzu, to mam je później przez 2-3 godziny z głowy. Quote
Tekla64 Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 no pewnie ze jak napowietrzone i wybiegane to lepiej spia ale to fajnie ze tak ladnie schodza ze tak powiem a tak sie balas hihihi zawsze mwoie troche cierpliwosci i lepszej pogody a szczyle pojda do domkow swych Quote
marako Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 malawaszka napisał(a):duże już są? ile ważą? Nie ważyłam dawno, ale myślę, że 8-10, sunie mniej, chłopaki więcej. Kręgołup już mi nawala od noszenia ich, jak trzeba po jednym na wybieg wynosić albo do kojca wkładać. A wczorajsza akcja ze szczepieniem to już w ogóle koszmar - jeden rzygał, drugi się posr..., aż sześć woziłam, 30 km jedną stronę. W czterech transporterach po jednym, dwa na kolanach, a jedna nie wiem jak wylazła z kontenerka i dołączyła do nich. Wierciły się jak głupie. W domu każdy mój krok do innego pokoju, a mam za sobą dziką hordę i nie sposób zamknąć drzwi jak wychodzę. Quote
malawaszka Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 marako napisał(a): A wczorajsza akcja ze szczepieniem to już w ogóle koszmar - jeden rzygał, drugi się posr..., aż sześć woziłam, 30 km jedną stronę. W czterech transporterach po jednym, dwa na kolanach, a jedna nie wiem jak wylazła z kontenerka i dołączyła do nich. Wierciły się jak głupie. W domu każdy mój krok do innego pokoju, a mam za sobą dziką hordę i nie sposób zamknąć drzwi jak wychodzę. hahaha urocze :lol: Quote
wilczy zew Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 Nie zdemolowaly mieszkania? W nowych domkach sa jedynakami? Wiesz mnie serce nie boli jak ciebie przy roztaniu z nimi,wiec nie mam stresu ;) Quote
Saththa Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 marako napisał(a):Nie ważyłam dawno, ale myślę, że 8-10, sunie mniej, chłopaki więcej. Kręgołup już mi nawala od noszenia ich, jak trzeba po jednym na wybieg wynosić albo do kojca wkładać. A wczorajsza akcja ze szczepieniem to już w ogóle koszmar - jeden rzygał, drugi się posr..., aż sześć woziłam, 30 km jedną stronę. W czterech transporterach po jednym, dwa na kolanach, a jedna nie wiem jak wylazła z kontenerka i dołączyła do nich. Wierciły się jak głupie. W domu każdy mój krok do innego pokoju, a mam za sobą dziką hordę i nie sposób zamknąć drzwi jak wychodzę. Ahhhhh jak słodko <loveu: Tylko czemu je przenosisz? nie przeleca same?:) Quote
marako Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 Saththa napisał(a):Ahhhhh jak słodko <loveu: Tylko czemu je przenosisz? nie przeleca same?:) Niestety nie załapałam się na obróżki batmanowe. (tzn. na jedną, ale to mało). Wolę zresztą, żeby nie latały. Quote
ania0112 Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 waza 8-10 kg... tyle co dorosła miniatura... masakra! juz sobie wyobrazam jak idziesz i 7 miniatur za tobą leci i jeszcze wszystkie takie same czarne... mi się wydaje ze 3 to już wszędzie widze w domu psa a 7:tard: no ale są słodziutkie! wycieczki do weta nie zazdroszczę, oj nie! Quote
malawaszka Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 ania0112 napisał(a):waza 8-10 kg... tyle co dorosła miniatura... masakra! juz sobie wyobrazam jak idziesz i 7 miniatur za tobą leci i jeszcze wszystkie takie same czarne... i wszystkie mają IGŁY w paszczy :eek2: te igły to najgorszy wynalazek natury! ktoś wie - PO CO one takie ostre są? Quote
ania0112 Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 żeby przypominać głupim ludziom, ze szczeniak to nie zabawka/pluszak :cool3: Quote
Saththa Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 marako napisał(a):Niestety nie załapałam się na obróżki batmanowe. (tzn. na jedną, ale to mało). Wolę zresztą, żeby nie latały. Nie przebiegna za Tobą ?:loveu: ania0112 napisał(a):żeby przypominać głupim ludziom, ze szczeniak to nie zabawka/pluszak :cool3: OOoo to to to ;) Quote
marako Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 malawaszka napisał(a):i wszystkie mają IGŁY w paszczy :eek2: te igły to najgorszy wynalazek natury! ktoś wie - PO CO one takie ostre są? I igły na paluszkach. Bo obcięcie im pazurów w tej chwili graniczy z cudem. Quote
Margi Posted March 7, 2014 Author Posted March 7, 2014 marako napisał(a): Margi, kiedy się wybierzesz do nas? (po sadzonki m.i). Najchętniej w przyszłą niedzielę i mam nadzieję,że jeden szczylek zostanie do przytulania. Quote
weszka Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 Szczeniaczki są słitaśne :diabloti: Człowiek w jednej sekundzie by je zamordował i zacałował. Fajnie się to czyta ale ja jeszcze na świeżo mam swoją bandę 11 więc dokładnie wiem o czym piszesz. A tak w ogóle to musiałam spojrzeć na tytuł galerii czy ktoś jej nie przemianował albo czy jest coś o czym nie wiem ale widzę że wszystko jak było tylko temat poboczny się rozwinął mocno. Quote
wilczy zew Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 weszka napisał(a):Szczeniaczki są słitaśne :diabloti: Człowiek w jednej sekundzie by je zamordował i zacałował. Fajnie się to czyta ale ja jeszcze na świeżo mam swoją bandę 11 więc dokładnie wiem o czym piszesz. A tak w ogóle to musiałam spojrzeć na tytuł galerii czy ktoś jej nie przemianował albo czy jest coś o czym nie wiem ale widzę że wszystko jak było tylko temat poboczny się rozwinął mocno. Poboczny temat,bo Marako nie ma swojej galerii. Quote
weszka Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 wilczy zew napisał(a):Poboczny temat,bo Marako nie ma swojej galerii. Wiem wiem ale właśnie dlatego wietrzyłam jakieś przejęcie ;) Quote
wilczy zew Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 weszka napisał(a):Wiem wiem ale właśnie dlatego wietrzyłam jakieś przejęcie ;) Nie ma przejecia,bo Marako nie ma czasu na prowadzenie wlasnej galerii :-) Quote
Tekla64 Posted March 8, 2014 Posted March 8, 2014 nie dziwie sie ale troche zaluje aaa to jutro beda nowiutkie zdjecia bandy czarnych i twoja radocha z maluchow .... zazdroszcze Quote
marako Posted March 8, 2014 Posted March 8, 2014 Galerii dorobię się na emeryturze, bo teraz praca+dojazdy = 10 godzin. Futra trzeba ogarnąć, wyspacerować, rośliny na ogrodzie czasem podlać i przyciąć, no i 99% remontów, napraw itp. w domu. Doba za krótka, żeby dokładać coś, co wymaga jakiej takiej systematyczności. Dlatego korzystam z doskoku z gościnności sznauceromaniaków. A niestety telefony zamilkły (a wyglądały na bardzo sensowne i zdecydowane). Więc nadal jestśmy z szóstką. (no i 3 dużymi) Quote
Margi Posted March 8, 2014 Author Posted March 8, 2014 Nie traćmy nadziei maluchy napewno trafią do właściwych domków.;) Quote
Tekla64 Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 co sie odwlecze to nie uciecze! choc wiem byloby dobrze coby se do domkow trafily w wiekszosci juz , i dla nich a przede wszytskim dla was Margi czekam na zdjecia Quote
marako Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 Margi - mam dla Ciebie kilka sadzonek fiołków, bo u mnie wszystkie listki szaleją i niektóre wypuszczają po dwie. 17, 50, 71, 86, 100. Aż zajrzałam sprawdzić fotki tych "numerków" - piękne, prawda? Mam nadzieję, że do niedzieli nie zwiędną. Quote
Margi Posted March 10, 2014 Author Posted March 10, 2014 Niedziela zapowiada się piękna więc pewnie będą zdjęcia. Fiołki niech się nie ważą zwiędnąć. Quote
Margi Posted March 16, 2014 Author Posted March 16, 2014 No i byłam u małych pieszczochów.Są cudne,całuśne,takie do pieszczenia.Fajne szczeniaki.Mają takie grubaśne,mocne łapeczki. Wszędzie ich pełno.Urocze są. Quote
Recommended Posts