Jump to content
Dogomania

Jaki sport ćwiczysz ze swoim Yorkiem ?  

16 members have voted

1. 1. Jaki sport ćwiczysz ze swoim Yorkiem ?

• Obedience
      0
    • Agility
      8
    • Flyball
      0
    • Inny
      3
    • Nie ćwiczę nic
      5

Recommended Posts

• 3 months later...
  • Replies 312
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wątku, ŻYJ :scream_3: nie umieraj śmiercią bolesną i powolną :placz:

wiem, że zima nadchodzi i nikomu się już nie chce trenować :diabloti: tak jakby w lato komuś się chciało :siara:

ale moze ktoś zajrzy... i moze ktos obejrzy :diabloti:

[URL="http://pl.youtube.com/watch?v=UrxeEGwGOWE"]YouTube - Listopadowe agility :) 8.11.08[/URL]

Posted

[CENTER][FONT=Courier New][COLOR=Magenta]Atka jak dla mnie rewelacja :cool3:
oby więcej było Yorków "adżillitujących" ;)
[/COLOR][/FONT][/CENTER]

• 1 month later...
Posted

Niedługo i jeszcze jeden york dołączy do agilitowców ;) Na wiosnę zaczynamy skakać, sunia skończy rok, zrobimy prześwietlenie i do roboty! w te lato, a raczej wczesna jesien uczylysmy sie skakac u babci na wsi, ale to takie hopki pare cm nad ziemią ;)

• 4 weeks later...
Posted

witam:D:D
zeby zaczac trenowac agility, to pies co musi umiec?
lepiej przed zaczeciem ukonczyc z psem jakis kurs? [psie przedszkole ect.]
i moze wiecie gdzie w lodzi jest jakis klub?
bylo by fajnie gdyby mial jakas strone internetowa;pp:eviltong:

Posted

[quote name='Katie']witam:D:D
zeby zaczac trenowac agility, to pies co musi umiec?
lepiej przed zaczeciem ukonczyc z psem jakis kurs? [psie przedszkole ect.]
i moze wiecie gdzie w lodzi jest jakis klub?
bylo by fajnie gdyby mial jakas strone internetowa;pp:eviltong:[/quote]

Myślę że musi umieć podstawowe komendy oraz nakręcać się na smaczka/zabawkę.

Z tego co wiem w łodzi jest klub For Fun ale nie mogę znaleźć srony :shake:

• 2 weeks later...
Posted

Ja z moim 1,5 rocznym Koffim też zaczniemy porządnie trenować, bo jak na razie ćwiczyliśmy tylko stacjonaty ale to raczej w działkowych możliwościach niestety. Psiak jest bardzo skoczny, uwielbia ruch. Teraz o ile pogoda pozwala biegamy codziennie rano. Taki nasz jogging.:eviltong: Tylko ludzie się z nas śmieją :P
Na wiosnę chcemy dołączyć do jakiegoś klubu w warszawie.
Mógłby mi ktoś na prv podać jaki jest mniej więcej koszt takiej rozrywki? :)
Będę wdzięczna.

Macie genialne psy. Szacunek i ukłony w Waszą stronę:loveu: !

Posted

LadyBell - ile klubów, tyle kosztów... Ważne, żebyś trafiła na ludzi, którzy chcą Ciebie czegoś nauczyć, a nie zarobić na Tobie.

Nie potrafię udzielić Ci dokładnych info, bo nie jestem ze stolicy :cool3: ale na dgm jest mnóstwo agilitomaniaków z Wawy :cool3: popytaj!

Posted

A my dziś po dłuuuugiej przerwie przypomnieliśmy sobie o frisbee. Torek niczego nie zapomniał, po raz pierwszy też połączyłam rzut dyskiem z komendą okrążenia mnie przed rzutem- bardzo korzystne rozwiązanie i dla mnie, i dla psa - Toro wybiega zza mnie, ja wtedy rzucam, i dzięki temu mały może bez problemu dogonić dysk i złapać go w locie :grins:

Zdjec brak, bo nie ma mi kto ich zrobić :p

Posted

[quote name='madziasto4']A my dziś po dłuuuugiej przerwie przypomnieliśmy sobie o frisbee. Torek niczego nie zapomniał, po raz pierwszy też połączyłam rzut dyskiem z komendą okrążenia mnie przed rzutem- bardzo korzystne rozwiązanie i dla mnie, i dla psa - Toro wybiega zza mnie, ja wtedy rzucam, i dzięki temu mały może bez problemu dogonić dysk i złapać go w locie :grins:

Zdjec brak, bo nie ma mi kto ich zrobić :p[/quote]

no fajne to to, tylko Tosiakowi na przykład zdarza się na mnie wpaść. Filmiki by się przydały, bo chciałabym zobaczyc jak śmiga :loveu:

Kurde, Madźka, wcale nie powiem "skąd ja to znam..."
Cierpię straszliwie na to samo :placz:

Posted

[quote name='PositiveThought']no fajne to to, tylko Tosiakowi na przykład zdarza się na mnie wpaść. Filmiki by się przydały, bo chciałabym zobaczyc jak śmiga :loveu:

Kurde, Madźka, wcale nie powiem "skąd ja to znam..."
Cierpię straszliwie na to samo :placz:[/QUOTE]
Dziś tez byliśmy porzucać, znowuż cali w błocie wróciliśmy...
Wzięłam aparat, żeby Ci nagrać skoro chciałabyś zobaczyć, no ale niestety tak skierowałam aparat, że wszystkie skoki są poza kadrem [img]http://smileys.sur-la-toile.com/repository/Divers/zarbi-9782.gif[/img]
Ja muszę mieć prywatnego nadwornego fotografa i filmującego w jednym, inaczej sobie nie radzę :evil_lol:

Posted

[quote name='madziasto4']Dziś tez byliśmy porzucać, znowuż cali w błocie wróciliśmy...
Wzięłam aparat, żeby Ci nagrać skoro chciałabyś zobaczyć, no ale niestety tak skierowałam aparat, że wszystkie skoki są poza kadrem [IMG]http://smileys.sur-la-toile.com/repository/Divers/zarbi-9782.gif[/IMG]
Ja muszę mieć prywatnego nadwornego fotografa i filmującego w jednym, inaczej sobie nie radzę :evil_lol:[/quote]

Kurna :eviltong:
Ale jeszcze będę miała okazję... W wakacje będę dużo jeździć, może znów do Was zajrzę? :diabloti:

Ja bym chciała mieć, nawet mam taką jedną co się interesuje i Canonuje intensywnie, ale się obraziła :cool1:

Posted

[quote name='Vini.']A my na wiosne już jest pewne, zapisujemy sie do Radosnego Psa i cwiczymy na profesionalnych przeszkodach ;] Moze nawet p. Ewa udostępni nam troche terenu na pare chwil na porzucanie dysku ;][/QUOTE]
O, czyli agility i frisbee się zapowiada tak? :razz: Super!

[quote name='PositiveThought']Kurna :eviltong:
Ale jeszcze będę miała okazję... W wakacje będę dużo jeździć, może znów do Was zajrzę? :diabloti:

Ja bym chciała mieć, nawet mam taką jedną co się interesuje i Canonuje intensywnie, ale się obraziła :cool1:[/QUOTE]
Zaglądaj, zaglądaj! :multi:

No i masz, tez się nie miała która obrazić, tylko akurat ta od aparatu :evil_lol:

Posted

madziasto, będe miala kogos z kim bede mogla porozmawiac o yorkach i sportach ;] Bo Wy to w tym miszcze jesteście ;] A tak na powaznie, podrzuc mi na pw pare fotek i filmów (pare to w moim jezyku znaczy mnooostwo :D)