Monika z Katowic Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 [COLOR=#000080][SIZE=3][FONT=comic sans ms]To był jeden z najbardziej stresujących dni w moim życiu... Poszliśmy z Fredziem do weterynarza na pobranie próbek skóry [SIZE=3]([/SIZE]badanie w kierunku nużeńca i grzybicy). Przy okazji zrobiliśmy badanie krwi i USG[SIZE=3]. O[/SIZE]kazało się, że lewym jąderku są zmiany nowotworowe. T[SIZE=3]rzeba było podj[SIZE=3]ą[SIZE=3]ć decyzję o natych[SIZE=3]mias[SIZE=3]towej [/SIZE][/SIZE]kastracji. Nieziemski stere[SIZE=3]s[/SIZE]! J[SIZE=3]uż[/SIZE] po zabiegu - byliśmy tam [SIZE=3]przez cały czas (najpierw w poczekalni)... Potem sobie z Nim siedzieliśmy, jak spał. Fredzio budził się [SIZE=3]wyjąc[SIZE=3] i popłakując. [SIZE=3]Na szczęście "[SIZE=3]l[/SIZE][/SIZE]amenty" ustały zaraz po wyjściu z gabinetu weterynaryjnego.[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#000080][SIZE=3][FONT=comic sans ms]Już jesteśmy w domu - oto bohater dnia - jeszcze nieco "naćpany": [/FONT][/SIZE][/COLOR] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/959c5a88f80d0604.html"][IMG]http://images10.fotosik.pl/3514/959c5a88f80d0604gen.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/5e88de85db2c422d.html"][IMG]http://images10.fotosik.pl/3514/5e88de85db2c422dgen.jpg[/IMG][/URL] Quote
Bjuta Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 O rany, Moniko trzymam mocno kciuki!! Na szczęście kastracja to nie sterylka - zdaje się, że psiaki błyskawicznie dochodzą do siebie! Dobrze, że paskudztwo zauważone! Quote
Monika z Katowic Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 (edited) [COLOR=#0000cd][SIZE=3][FONT=comic sans ms]Tapi bardzo Fredzia pociesza, ale na początku odnosiliśmy wrażenie, że się [SIZE=3]G[/SIZE]o boi - pewno przez te[SIZE=3]n[/SIZE] "klosz[SIZE=3]"[/SIZE] na głowie. Wydaje mi się, [SIZE=3]ż[/SIZE]e Fredziuś dzisiaj nawet oczka ma dużo lepsze[SIZE=3]! Jak sądzicie?[/SIZE] [SIZE=3]W[/SIZE]eterynarz ma chyba rację twierdz[SIZE=3]ąc[/SIZE], [SIZE=3]ż[/SIZE]e zmiany skórne były efektem wtórnym chorego jąderk[SIZE=3]a:[/SIZE][/FONT][/SIZE][/COLOR] [IMG]http://img4.glitery.pl/dev4/0/115/715/0115715698.jpg[/IMG] [IMG]http://img9.glitery.pl/dev9/0/115/715/0115715742.jpg[/IMG] Edited February 24, 2013 by Monika z Katowic Quote
Monika z Katowic Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 (edited) [FONT=comic sans ms]Fotk[SIZE=3]i z ostatniej chwili - Tapinka wiernie towarzyszy, obdarzonemu abażurem, Fredziowi.:)[/FONT] [FONT=comic sans ms]Fredzio dużo śpi...[/FONT] :) [FONT=comic sans ms]... ale kłótliwy zrobił się, jak dawniej![/FONT] :) Edited March 2, 2013 by Monika z Katowic dodanie zdjęć Quote
Bjuta Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 Jakby mi coś takiego na łeb wsadzili, to też bym pyskowała! Quote
Monika z Katowic Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 (edited) [FONT=comic sans ms]Ufff! Szwy wyciągnięte. Było ich 1[SIZE=3]8... Stres nieziemski, [/FONT][FONT=comic sans ms]bo Fredzio walczył, szarpał się i ryczał. :( Teraz nadal skupiamy się na leczeniu i regeneracji wątroby (mamy specjalistyczne leki [SIZE=3]oraz bardzo drogą karmę). W połowie kwietnia czeka Fredzia kolejne badanie krwi. [/FONT] [FONT=comic sans ms]Jesteśmy już w domu... Fredzik odpo[SIZE=3]czywa.[/FONT] [FONT=comic sans ms]Tapinka, z własnej inicjatywy, położyła się bliziutko śpiącego Fredzia.[/FONT] Edited March 9, 2013 by Monika z Katowic Quote
Monika z Katowic Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 [FONT=comic sans ms]Teraz śliczna Tapi i Jej wy[SIZE=3]jątkowe miny: - wczoraj [/FONT] [FONT=comic sans ms]- dzisiaj[/FONT] :) [FONT=comic sans ms]- abażurek Fredzio ma jeszcze do soboty (głównie ze względu na oczy, żeby nie drapał)[/FONT] Quote
Monika z Katowic Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 (edited) [FONT=comic sans ms]Ufff! Dziś rano odbyło się uroczyste ściąganie klosza. Tapi [SIZE=3]dzielnie asystowała. [/FONT] [FONT=comic sans ms] Fredzio od razu zabrał się za toaletę.:eviltong:[/FONT] [FONT=comic sans ms]A tak w zbliżeniu wygląda szew.[/FONT] :) [FONT=comic sans ms]Siusiaczek zasłonięty, [SIZE=3]żeby Fredzio się nie wstydził.[/FONT]:eviltong: Edited March 16, 2013 by Monika z Katowic Quote
annika Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 no to się chłop cieszy, że w końcu może się sam umyć;) Quote
Monika z Katowic Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 annika napisał(a):no to się chłop cieszy, że w końcu może się sam umyć;) [FONT=comic sans ms]Dokładnie!:):):)[/FONT] [FONT=comic sans ms][SIZE=3]Dzisiaj[SIZE=3], zaraz po starannej toalecie, był tradycyjny, wspólny wypoczynek.[/FONT] :) [FONT=comic sans ms]... a później nastąpiła nieoczekiwana zamiana miejsc:[/FONT]:eviltong: [FONT=comic sans ms]Tapi wylądowała na kocyku i nie była zadowolona:[/FONT]:mad: Quote
Monika z Katowic Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Bjuta napisał(a):Fredziu, gratulacje!!! [FONT=comic sans ms] Ostatni miesiąc był dla nas ciężki - ufam, że teraz wszystko zmierza ku normalizacji... [SIZE=3]Trwa niedzielne przedpołudnie - Fredzio śpi...[/FONT]:eviltong: [FONT=comic sans ms]... a Tapinka czujnie Go pilnuje![/FONT] :) [FONT=comic sans ms] ... potem Tapinia szczeka dopominając się spaceru[/FONT]:mad: [FONT=comic sans ms]... a Fredzio popiera Jej żądania![/FONT]:p Quote
Monika z Katowic Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 [FONT=comic sans ms]Weekendowy zawrót głowy. :) "Ja tak śpię" - dosłownie głow[SIZE=3]ą w dół. :) [/FONT] [FONT=comic sans ms]Obraz panoramiczny naszego wspólnego leżakowania: :)[/FONT] Quote
annika Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 ja myślę że one po prostu wykonują komende : "leżeć":mdrmed: Quote
Monika z Katowic Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 (edited) annika napisał(a):ja myślę że one po prostu wykonują komende : "leżeć":mdrmed: [FONT=comic sans ms]Dokładnie![/FONT] :):)[FONT=comic sans ms][SIZE=3] Tą komendę wykonują wzorowo:[/FONT] Edited March 30, 2013 by Monika z Katowic Quote
hebanowa Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 Brawo Monika ,że przetrwaliście nerwowo operacje Fredzia i ten klosz potem:loveu:... Quote
Monika z Katowic Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 (edited) hebanowa napisał(a):Brawo Monika ,że przetrwaliście nerwowo operacje Fredzia i ten klosz potem:loveu:... [FONT=comic sans ms]Oj! Oj! Łatwo nie było[SIZE=3]... [/FONT][FONT=comic sans ms]Teraz jest o niebo lepiej, ale leczymy Fredzia dalej. W połowie kwietnia b[SIZE=3]ędzie kolejne badanie krwi i mam nadzieję, że zapalenie wątroby ustąpi.[/FONT] ................................................................................[FONT=comic sans ms] A dzisiaj Tapinka asystowała mi w weekendowym pieczeniu chleba: [/FONT] [FONT=comic sans ms]Chlebusie wyszły nam smaczniutkie:[/FONT] [FONT=comic sans ms]Tapinka zerkała łakomym okiem w stronę gorącego chleba, więc poratowałam Jej głodny brzusio chrupkami (a jedna chrupka przykleiła się do pyszczulka):[/FONT] [FONT=comic sans ms]... a potem nasza psia lalunia poszła ... poleżeć :)[/FONT] Edited March 24, 2013 by Monika z Katowic dodanie zdjęć Quote
Recommended Posts