San_(jagodowa:) Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 [LEFT]Na pierwszą marsz! [/LEFT] Quote
marillka Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 najwięcej informacji jest na www schroniska Koan to przepiękny, duży (69 cm w kłębie) mieszaniec charta. W schronisku przebywa od 22 maja 2003 roku – został znaleziony w jednej z okolicznych miejscowości. Był wtedy bardzo młodym psiakiem (urodził się w 2002 roku) – niestety był już także bardzo doświadczony przez los. Gdy do nas trafił miał rozległe, krwawiące rany na głowie (po uderzeniach jakimś tępym narzędziem), był także bardzo przestraszony. Na szczęście dziś Koan nie pamięta już swoich tragicznych doświadczeń z dzieciństwa i jest niezwykle przyjaznym i łagodnym czworonogiem. Koan jest bardzo żywym, pełnym energii psem. Potrzebuje dużo ruchu i przestrzeni dlatego idealnie czułby się w domu z dużym ogrodem, gdzie mógłby biegać i szaleć do woli. Nasz podopieczny uwielbia towarzystwo ludzi, chętnie chodzi na spacery, przepada za głaskaniem i pieszczotami. Koan bardzo lubi wodę – latem wchodzi do swojej miski z wodą i chlapie na wszystkie strony aby się ochłodzić – naszym i jego marzeniem byłoby aby mógł ze swoimi opiekunami jeździć gdzieś nad wodę, gdzie mógłby wreszcie zaspokoić swoją potrzebę kąpieli. Tragiczne doświadczenia z dzieciństwa, niedożywienie i złe traktowanie pozostawiły niestety trwały ślad na zdrowiu Koana – ma on niewydolność trzustki. Raz dziennie, przed posiłkiem musi dostawać tabletkę, która pozwala mu prawidłowo przyswajać tłuszcze. Z powodu swojej choroby Koan jest także dość szczupły, pomimo tego, że uwielbia jeść. Koan nie jest wybredny, nie wymaga także specjalistycznej diety – nie może tylko jeść kości. Koan jest bardzo przyjacielski w stosunku do suczek choć z większością psów także dogaduje się dość dobrze. Koan może mieszkać z dziećmi, ponieważ na pewno nie zrobi im krzywdy. Koan jest zaszczepiony i wykastrowany. Potrafi chodzić na smyczy. Więcej o Koanie na forum dogomanii: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35685 i zdjęcia:) Quote
marillka Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Rodzice Maciusia :) napisał(a):rozumiem. W takim razie mogłabym zrobić allegro dla kOana, nawet wyróżnione, bo chyba jest coś takiego. Czas bym miała na to w czwartek, więc jak chcecie bym to zrobiła to prosiłabym o jakiś ładny tekst i zdjęcia. :) Rodzice Maciusia :) chcieli Quote
Macho Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 :oops: jakas roztargniona jestem.... sory :oops: Quote
marillka Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 BosiaB_86 napisał(a)::laola: :laola: ty coś wiesz??? Quote
Macho Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Halo ? Bosia...cos mi tu...pachnie :D ;) Quote
BosiaB_86 Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 marillka napisał(a):ty coś wiesz??? Niestety nic... :( To nie w taki formie te :laola: ... to moja forma podrzucania...niestety tylko :( Sorki za złudne nadzieje :roll: Quote
San_(jagodowa:) Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 [LEFT]Iiiiiiiiiiiiiiiiiiii hooooooooooooooooooooop! [/LEFT] Quote
Tina:) Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Koanku pokazuj sie.... niech w koncu TWOI ludzie Cie zobacza.... Quote
BosiaB_86 Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Koan 3mam za ciebie kciuki... Mam nadzieje, że wreszcie znajdzie sie ten TWÓJ domek?! :kciuki: Quote
Macho Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Potrzebuje...a Ludzie potrzebuja Koana...tylko jeszcze o tym nie wiedza ;) Quote
San_(jagodowa:) Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 [LEFT]Najwyzszy czas,żeby się dowiedzieli:mad: [/LEFT] Quote
Macho Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 No...mogliby sie w koncu dowiedziec ;) moze do nich zadzwonimy? ;) Quote
Ana_Zbyska Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Po wylozeniu slomy, Koanek juz sobie w budzie siedzial wiekszosc czesc dyzuru i tylko wygladal;) Quote
Macho Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 To dobrz ze sloma juz dolozona ;) mam nadzieje ze wszedzie? ;) Quote
Recommended Posts