Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

elaja napisał(a):
Beata ja to wszystko wiem i wiem ,że tak dzieje się w całej Polsce . Tyle ,że to nie jest zgodne z obowiązującym prawem dlatego pytam jaki status prawny miał ten pies. Jeśli był oficjalnie skierowany z którejś z gmin należy do niej dotrzeć i próbować zmusić do złożenia przynajmniej jakiś wyjaśnień. Sama potrafiłaś zmusić pewną gminę do współpracy więc dlaczego nie spróbować tego samego z inną.Samo pisanie na dogo,że jest źle niczego nie zmieni.
W ubiegłym roku miałam u siebie również niewidomego psa , bardzo pomogła mi pewna wspaniała osoba i mam pewien pomysł ale niczego nie obiecuję .....na razie ;)

Elu ostatnio tez udało mi sie namowic Klaj do wspołpracy ale zobaczymy na jak długo ,z Rzezawa tez mi sie dobrze układało ale pani urzedniczka z która współpracowałam juz tam nie pracuje wiec zobaczymy co z tego wyniknie ,a watek podesle do ady jeje bo to ona przedewszystkim walczy z Olkuszem i za jej sparwa schronisko zamknieto.

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiem Beatko i podziwiam Twoją determinację . Na temat sytuacji w okluszu lepiej za dużo na publicznym forum nie pisać bo po co ułatwiać sprawę właścicielowi tego przybytku , jednak skoro sie udało w Kielcach i Starachowicach to jest szansa że i tu się kiedyś uda zrobić porządek.
Super ,że temu psiakowi się udało i jest już bezpieczny i taki troche do Timura podobny. Jak dobrze zrozumiałam to chyba udało się tylko jemu :-(

Posted

Czy znalazłby się Ktoś z Krakowa, kto dysponowałby odrobiną czasu, żeby wystawić bazarek dla Lucka? Przy okazji Julinki dostałam od Paulinki mnóstwo rzeczy i spora ich część nadal czeka na wystawienie - ja będę mogła kolejne bazarki robić najwcześniej od ok. 7 września. Lucjan potrzebuje funduszy na diagnostykę - czym szybciej, tym lepiej.
Jakby znalazła się Osoba chętna do pomocy w ten sposób, dowiozę fanty :).
W imieniu Lucka prosimy o pomoc!

Posted

zapisuję wątek i bedę zaglądać do biedaka. Ślepaczki nawet jak są po ciężkich przejsciach zwykle maja w sobie ogromnie dużo łagodności.

Posted

Lucek z każdym dniem ma się coraz lepiej, zachowuje się prawie tak jakby widział, jest pewny siebie podczas spacerowania, szybko nauczył się gdzie co i jak:D kochany z niego chłopak!
Bardzo dziękujemy za chęci wpłat na Lucka:D póki co chłopak został odrobaczony!

Posted

Tak tak Aniu,
biedne cudo - ale już bezpieczne i niedługo będzie szczęśliwe:)
Kochani Witajcie:)
Salibinka mnie zaprosiła do przywitania sie z Luckiem i Wami
i Niepołomicami:):)

Posted

salibinka napisał(a):
Czy znalazłby się Ktoś z Krakowa, kto dysponowałby odrobiną czasu, żeby wystawić bazarek dla Lucka?

Jeśli ktoś zechce pomóc fizycznie, a ma problemy techniczne z wystawieniem bazarku, chętnie pomogę w tej kwestii.

Posted

AgaG napisał(a):
zapisuję wątek i bedę zaglądać do biedaka. Ślepaczki nawet jak są po ciężkich przejsciach zwykle maja w sobie ogromnie dużo łagodności.

Myślę, że Lucek ma w sobie ogrom łagodności:) robiłam mu przegląd ze wszystkich stron, a on cierpliwie czekał aż skończę:D zobaczymy za jakiś czas jak to innych piesków;)

Posted

wojtuś napisał(a):
Tak tak Aniu,

Witamy:) i zapraszamy do przywitania się z Luckiem w realu i do poznania w końcu Juleczki;)

Posted

wojtuś napisał(a):
Tak tak Aniu,

Witaj, Wojtusiu:loveu: i dzięki, że jesteś :). Lucek jest niesamowity, jak każdy ślepaczek, ma w sobie to coś ujmującego..., coś, co sprawia, że spotkanie pamięta się długo, że zapada w serce. Do tej pory czuję jego łapki na ramionach i mokry pyszczek przy uchu (pierwsze, co zrobił na powitanie:loveu:)

Mantis napisał(a):
Jeśli ktoś zechce pomóc fizycznie, a ma problemy techniczne z wystawieniem bazarku, chętnie pomogę w tej kwestii.

Dzieki, Aniu:loveu:

Posted

Kapsel napisał(a):
Poleciało 30 zł dla Lucusia. Trzymajcie się dzielnie!!! ;););)

Dziękujemy pięknie, wpłata już doszła:) będziemy się umawiać z Luckiem do dr Komendy na przyszły tydzień, żeby sprawdził oczka! Lucek ma wyczyszczone uszy i podawany Surolan, na szczęście mamy jeszcze zapasy domowe;)

Posted

Próbuje już długo wgrać banerek Lucka i cały czas jak wstawiam banerek w sygnature to po klikniciu w banerek to otwiera mi sie strona zupelnie inna niz Lucka, wczesniej mialam w sygnaturze strone hotelu, teraz juz wykasowalam ja a wrzucilam banerek Lucka i dalej mi sie otwiera strona hotelu:/

Posted

PaulinaB - musisz wejść w ustawienia --> edytuj sygnaturę, kasujesz wszystko co tam jest i wklejasz ten kod:

[HTML][/HTML]

Potem - 'zapisz sygnaturę' i powinno być dobrze :)

Posted

[quote name='Mantis']PaulinaB - musisz wejść w ustawienia --> edytuj sygnaturę, kasujesz wszystko co tam jest i wklejasz ten kod:

[HTML][/HTML]

Potem - 'zapisz sygnaturę' i powinno być dobrze :)

Udało się:D super wielkie dzięk:D:D:D

Posted

PaulinaB napisał(a):
Myślę, że Lucek ma w sobie ogrom łagodności:) robiłam mu przegląd ze wszystkich stron, a on cierpliwie czekał aż skończę:D zobaczymy za jakiś czas jak to innych piesków;)

To wspaniale, zawsze o dom będzie łatwiej. Salibinko, Foksia i Dżekuś napiszcie prosze coś o tym Komendzie od oczu plus kontakt do niego. Mój tymczasowicz ma zacmę starczą, ale pies z Kielc od Erki Zenek, który częściowo trafia pod moja opiekę, bo już jest u Marty w hotelu i ja mam odpowiadać za jego leczenie, wymaga w końcu sensownej diagnostyki oczu. Erka prosiła mnie o pomoc, bo tam, gdzie go badano, dalej nic nie ustalili.. :( Czy Komenda ma specjalistcyzny mikroskop do ogladania dna oka? jakie są terminy itd.. ?
Lucusia tez u niego chcecie badać?

Posted

Ojjjjj jak tu cichutko:placz: nikt prawie nie zaglądnął przez te pare dni mojej nieobecności do Lucjusza ehhh a ja musiałam wyjechać, Lucek jest super przywitał mnie bardzo intensywnie heh jest przekochany!!! Rany ładnie się zagoiły, uszy też dużo lepsze, po niedzieli bedziemy umawiać sie z dr Komendą na sprawdzenie oczu i szczepienie i bedzie mozna ruszyc z ogloszeniami!!! Osoba która zdecyduje się go adoptować bedzie miala ogromne szczescie bo to wyjątkowy pies! postaram sie w najblizszym czasie wkleic nowe fotki przystojniaka;)
Dziekuje bardzo elaja za wpłatę!!! mamy już razem 80zł dla Lucka:D

AgaG dr Komenda jest bardzo dobrym diagnostą, wprawdzie sama nie korzystałam jeszcze z konsultacji okulistycznych ale słyszalam bardzo dobre opinie, tutaj jest strona lecznicy w ktorej pracuje: http://www.focus-vet.pl/

Posted

PaulinaB dziekuję, zaraz zajrzę. ja chciałabym się tam umówić koło czwartku, piątku, bo wtedy bedę miała transport. Dziewczyny, jak któraś bazarek zrobi dla psiaka, to dajcie mi na pw link plus informcja, dla którego psa, a jak sie bazar skończy to tez info, by wykasować bedę wklejać na pierwszą stronę wątku krakowskich zwierzaków.