elaja Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Zaglądam i trzymam kciuki aby badanie dało szansę na odzyskanie wzroku ! Quote
missieek Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 AgaG napisał(a):To wspaniale, zawsze o dom będzie łatwiej. Salibinko, Foksia i Dżekuś napiszcie prosze coś o tym Komendzie od oczu plus kontakt do niego. moj ulubiony weterynarz :) zna sie nie tylko na oczach Quote
PaulinaB Posted September 5, 2011 Author Posted September 5, 2011 AgaG dr Komenda jeśli chodzi o oczy to woli przyjmować w Krakowie ul. Chmieleniec 39 ponieważ ma tam cały potrzebny sprzęt, jest tam w czwartek od 10-13, a w pozostałe dni nie wiem jak, my się z Luckiem wybieramy tam właśnie w czwartek;) Quote
AgaG Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 PaulinaB, hmm, to dobrze, że mi mowisz, bo jak dzis dzwonilam, to mi powiedziano że w Skawinie bedzie od 14-19 i nic nie dodano, że sprzęt ma na Ruczaju, choć mówiłam, że chodzi o diagnotykę oczu... jeszcze raz zadzwonię.. Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 missieek napisał(a):moj ulubiony weterynarz :) zna sie nie tylko na oczach Wyleczył oczko mojemy Filipkowi to znaczy po kocim katarze na tyle ,ze nie musieliśmy mu amputować ,jak wzielam go ze schroniska ,ial mocno to oczko zaatakowane i byla mowa o amputacji. Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Bylam dzisiaj u psiaków ,Lucus jest kochany , bawi sie jak szczeniaczek i kazdego kocha Quote
AgaG Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Oby szybko znalazł domek! Nie jest wykluczone, ze się spotkamy na Ruczaju PaulinaB, bo z wellington jedziemy z Zenkiem niewidomym, ale na ktorą dotrzemy, to aż się boję, bo my z Welington zawsze błądzimy :) Quote
PaulinaB Posted September 5, 2011 Author Posted September 5, 2011 AgaG napisał(a):Oby szybko znalazł domek! Nie jest wykluczone, ze się spotkamy na Ruczaju PaulinaB, bo z wellington jedziemy z Zenkiem niewidomym, ale na ktorą dotrzemy, to aż się boję, bo my z Welington zawsze błądzimy :) Super by było:) my pewnie będziemy koło południa, mam nadzieję że się z Tobą i Wellington spotkamy! z nami oczywiście będzie Lucek i będzie też Skywalker z krakowskiego schroniska, bo też oczko ma brzydkie;) Quote
PaulinaB Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 Iza i Avanti napisał(a):Dziewczyny! Co z ogłoszeniami? Chciałam się wstrzymać z ogłoszeniami do momentu wizyty u okulisty, żeby wiadomo było co z jego oczami, jedziemy na wizytę w czwartek, wtedy też Lucek będzie zaszczepiony. Więc jakbyśmy mogli Cię prosić o ogłoszenia po czwartku to by było super:D właśnie miałam do Ciebie w tej sprawie pisać! nowe zdjęcia zrobię chłopakowi może do ogłoszeń? bo teraz wygląda kwitnąco;) dzięki wielkie!!!!!!!!! Quote
Iza i Avanti Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 PaulinaB napisał(a):Chciałam się wstrzymać z ogłoszeniami do momentu wizyty u okulisty, żeby wiadomo było co z jego oczami, jedziemy na wizytę w czwartek, wtedy też Lucek będzie zaszczepiony. Więc jakbyśmy mogli Cię prosić o ogłoszenia po czwartku to by było super:D właśnie miałam do Ciebie w tej sprawie pisać! nowe zdjęcia zrobię chłopakowi może do ogłoszeń? bo teraz wygląda kwitnąco;) dzięki wielkie!!!!!!!!! To porposzę o nowe zdjęcia i tekst wraz z namiarami do adopcji. Pakiecik mu zrobię w piątek. :D Quote
PaulinaB Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 Dzisiaj Lucek był na konsultacji, niestety Lucek w ogóle nie widzi,ma zwyrodnienie siatkówki, które może być albo wrodzone, albo jako powikłanie po jakimś przebytym wcześniej stanie zapalnym. Chłopak bardzo wiercił się przy badaniu, i nie dał sobie oglądnąć oczu dlatego musiał dostać głupiego jaśka;) ale nie było w jego zachowaniu ani trochę agresji. Żadnego leczenia jeśli chodzi o oczy nie ma, za dzisiejszą wizytę zapłaciłam 80zł (koszt konsultacji oraz szczepienia przeciwko chorobom zakaznym), poniżej wklejam paragon: Quote
PaulinaB Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 Lucek bardzo ładnie zachowuje się w mieście, nie boi się samochodów, ani hałasów, ładnie chodzi na smyczy, i bez smyczy też, szybko się uczy i umie się przystosować, nauczył się wchodzić po schodach i schodzić, reaguje na swoje imię i przychodzi natychmiast jak się go zawoła;) nie ma choroby lokomocyjnej, także może jeździć samochodem. Aha i dr dzisiaj powiedział, że wg niego Lucek jest trochę starszy niż myśleliśmy, gdzieś kolo 4 lat na pewno, nie mniej jednak nie przeszkadza mu to w zachowywaniu się jak szczeniak! Poza tym Lucek jest czyściutki, załatwia swoje potrzeby na trawce:D i zgadza się z innymi zwierzakami, a na zaczepki z ich strony nie zwraca uwagi! dzisiaj będę tworzyć tekst do ogłoszeń:) Quote
wellington Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 PaulinaB napisał(a):Super by było:) my pewnie będziemy koło południa, mam nadzieję że się z Tobą i Wellington spotkamy! z nami oczywiście będzie Lucek i będzie też Skywalker z krakowskiego schroniska, bo też oczko ma brzydkie;) Paulino, musialysmy sie dzis niestety minac z Toba u pana doktora :((((( Bylysmy z Aga i z Zenusiem przedpoludniem. Powtarzam za misieek moj ulubiony weterynarz :smile: zna sie nie tylko na oczach Zenus tez sie wiercil podczas badania, nie widzial i nie widzial przeciez o co chodzi, bidulek. @AgaG bo my z Welington zawsze błądzimy Bardzo prosze zeby kazdy mowil za siebie - kalumnie , oszczerstwa ! Trafilam dzis bezblednie w obie strony :diabloti: Quote
AgaG Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 @AgaG Bardzo prosze zeby kazdy mowil za siebie - kalumnie , oszczerstwa ! Trafilam dzis bezblednie w obie strony :diabloti:[/QUOTE] No! byłam pod wrażeniem:) aleś się wydoskonaliła ostatnimi czasy:eviltong::evil_lol: a Lucuś w takim razie nie ma szans na odzyskanie wzroku? Quote
Kapsel Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Iza i Avanti napisał(a):To porposzę o nowe zdjęcia i tekst wraz z namiarami do adopcji. Pakiecik mu zrobię w piątek. :D Ciocia Iza jak zwykle bardzo pomocna :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Lucuś jest podobny do psa ratowanego przez Tamb . Quote
PaulinaB Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 AgaG napisał(a):@AgaG Bardzo prosze zeby kazdy mowil za siebie - kalumnie , oszczerstwa ! Trafilam dzis bezblednie w obie strony :diabloti: No! byłam pod wrażeniem:) aleś się wydoskonaliła ostatnimi czasy:eviltong::evil_lol: a Lucuś w takim razie nie ma szans na odzyskanie wzroku? Niestety Lucek nie ma szans na odzyskanie wzroku ehhh;( ale i tak uważam że jest psem idealnym pod każdym względem! Quote
elaja Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Brak wzroku nadrabia charakterem - to musi być super pies ! Mam nadzieję że szybko znajdzie domek :lol: Quote
PaulinaB Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 Tworze i tworze i nie mogę stworzyć nic ładnego do ogłoszeń:/ na razie napisałam tak: Lucek – pies, który patrzy sercem. Lucek to 4-letni mix-bokserek, który trafił do pseudoschroniska kilka miesięcy temu w niewiadomych okolicznościach. Dla ślepego zwierzęcia było to piekło. Pies został dotkliwie pogryziony, a z powodu ślepoty podjęta została decyzja o jego uśpieniu. Na szczęście dzięki pomocy dobrych ludzi udało nam się uratować życie Lucka i umieścić go w hotelu dla zwierząt. Psiak bardzo szybko zaklimatyzował się w nowym miejscu i pokazał jak wspaniale potrafi sobie radzić. Na każdym kroku udowadnia nam, że w niczym nie odbiega od zdrowych przyjaciół. Chłopak jest mądry, ma doskonałe wyczucie przestrzeni i słuch, dzięki czemu bez problemu może się poruszać, nie wpada na przeszkody, ładnie chodzi na smyczy i biega luzem po ogrodzie. Najważniejszy jest jednak dla niego człowiek, którego traktuje jak Boga. Mimo krzywdy jakiej Lucek doświadczył nadal ma w sobie pokłady ufności i wiary w to, że znajdzie się osoba, którą będzie mógł z wzajemnością swym ogromnym sercem pokochać. Jeśli możesz podarować Luckowi bezpieczny dom prosimy o kontakt: (12) 281-21-62, 668306076 Może coś zmienić? może ktoś miałby czas, żeby to jakoś poprawić? Quote
PaulinaB Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 Iza i Avanti napisał(a):To porposzę o nowe zdjęcia i tekst wraz z namiarami do adopcji. Pakiecik mu zrobię w piątek. :D Mogłabym Cie prosic może na priv o adres mailowy?wysłałabym zdjęcia:) dzieki jeszcze raz!!!!!!!!!!!!:D Quote
Recommended Posts