Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czasami bywa tak,że pies spokojny a ten jeden mu nie podpasuje,tylko właściciel od razu powinien reagować. Bywałam już w takiej sytuacji,to własciciel natychmiast łapał i odciągał swojego psa,później to się wiedziało,że ten z tamtym to się nie lubią i właściciele wcześniej interweniowali aby nie doszło do awantury.

Posted

Na ogół to niestety jest tak, że jakiś pies ma problem do większość psów (płci, wielkości czy rasy np.), ale właściciel to olewa. Nie wierzę, że kilkuletni pies raz jeden jedyny atakuje drugiego psa. Jeśli jakiś pies miewa problemy z innymi, to właściciel zanim puści do drugiego psa, powinien zapytać człowieka tego psa.... a nie "a nóż się nie pogryzą".

Posted

Wilczy tu nie chodzi o to czy sytuacja taka czy inna tylko chodzi o (durnych) włascicieli ;)

Mamy wstążki ? Mamy.
Chodzimy na smyczy ? Chodzimy.
Nie zaprzyjaźniamy się na siłę ze wszystkim co się rusza ? Nie zaprzyjażniamy.
Nie próbujemy też żrec wszystkiego co się rusza.

I teraz tak - "durny" spaniel wypada na nas. Potem zaczyna wypadac z jazgotem. Potem zaczyna jeszcze smielej - dopada z jazgotem i ... odskakuje.
A my ... nic. Wq...e spaniela rośnie i za każdym razem i głośniej i bliżej i już zaczyna się skubnę ... Oni cały czas nic. Patrzą na durnego spaniela co to do nich dopada i odpada ... Powoli i ich zaczyna cała ta zabawa w której nie wiadomo o co chodzi wq...c. Ale nadal nic - tylko patrzą na nas o co kaman ... A wq...e spaniela rośnie z kazdym spotkaniem.

Wiesz jaki jest w tym wszystkim myk ?
Oni są głusi więc im ten wściekły jazgot wisi. Za to jak ona ich dopadnie to dla wyrównania szans ja ich puszczę.
Zadziała ten sam myk - oni są głusi. Nie usłyszą jak będzie miała dośc ... I po co to komu ?

No ale jak przekonac durnego własciciela durnego spaniela latającego luzem i próbującego dorwac wszystko co się rusza ze lepiej dla tego durnego spaniela żeby jednak właściciel zaczął panowac nad psem ? A jak panowac nie umie to niech chociaż prowadzi go na smyczy ? :hmmmm:

Posted

paskudnie,mokro,buro,czaaaarnoooo :placz:

jednak haszczka w jednym miejscu udziabała Mordziastą,mała ranka

poczytałam o większej ilości wypijanej wody przez psa i przybyło mi siwych włosów :roll:

Posted

nie są to dużo większe ilości ale jest trochę więcej

tylko jak sprawdzić czy ją boli jak ona twardzielka :shake:
jedynie można było zmierzyć temperaturę i obmacać czy brzuch miękki

Posted

chyba nie, ale nie jestem pewna i tu musiałabyś zapytać weta, wiem, że apapów/ibupromów psom się nie daje, z przeciwbólowych pyralgina i tramal mogą być dawane, co do aspiryny - ile ludzi tyle opinii - jedni dają, inny mówią, że jest trująca więc ja się nie wypowiadam - nie dawałam nigdy :niewiem:

Posted

Jest lepiej.Wczoraj się dowiedziała,że od czasu do czasu można podać aspirynę,więc wieczorem dostała ją ze względu na przeciwzapalne działanie.Mogą być stawy(strzela jej)albo bebechy.