Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

_ogonek_ napisał(a):
Tak, tak Boss ma dom ;)
Zmieniam tytuł i mam nadzieję że w tym domu już na stałe pozostanie :D

no i niestety.....kolejny powrót z adopcji :(
ech :(

Posted

beta ata napisał(a):
Dlaczego wrócił z adopcji? Był jakiś konkretny problem, z ktorym sobie nie potrafili radzić, czy po prostu ludzie "niedorośli"?

Uciekł im przez otwartą bramę, po 2 dniach Boss znalazł się w Azylu, odebraliśmy go, ale ludzie mieli na jego miejscu innego psa i powiedzieli że go nie chcą...

Posted

No ja się wcale nie dziwie właścicielom że go oddali-sama bym nie chciała psa który nie rozumie, że nie wolno wychodzić przez otwartą bramę. W dodatku na pewno sam sobie ją otworzył, bo przecież winy właścicieli na pewno nie ma w tym, że pies uciekł... Brak słów....

Posted

lukles6 napisał(a):
No ja się wcale nie dziwie właścicielom że go oddali-sama bym nie chciała psa który nie rozumie, że nie wolno wychodzić przez otwartą bramę. W dodatku na pewno sam sobie ją otworzył, bo przecież winy właścicieli na pewno nie ma w tym, że pies uciekł... Brak słów....

Dokładnie, poza tym jego miejsce zajął już inny pies :(

Może mu wydarzenie na FB zrobić?
Idę szukać miłośników haskopsów...

Posted

szczerze powiedziawszy on wyglada jak bardzo ladny hasiorek;)
takie umaszczenia tez mamy. No moze troszke traci onkiem. Wspanialy by byl do sportu:D
Co do was - jezeli dom to tylko 1,60 z podmurowka minimum. Do psow innych tez sie stawia?
Zajme sie nim ja to go pooglaszamy.

Posted

LisPustyni dzięki :)
Do innych psów jest oki, ma silny instynkt łowny. W jednym z domów (już nie pamiętam jak i gdzie) załatwił jakiegoś królika. No i na każdym spacerze jak usłyszy jakąś mysz w norze to leciiii do niej i niucha ;)

Do dzieci okej, nie ma problemów, ale skacze i malucha może staranować. Stanowczość to klucz do sukcesu, ale jak pozwoli mu się na zbyt wiele to sobie skokami próbuje "pomóc".

No koty zupełnie odpadają. Jak wspomniałam wcześniej - baaardzo silny instynkt łowny.

Ogłaszajcie go proszę gdzie się da. Podrzućcie tylko tutaj potem gdzie go umieszczacie żeby nie dublować itd.
sunshine, oki, będę informować, ale mam nadzieję, że tak szybko nas nie opuścisz :D

EDIT:
Odnośnie jeszcze innych psów:
Nie ma w nim agresji żadnej, wydaje mi się nawet, że bardzo chętnie bawił by się z innymi ;)

No i jeżeli jest to istotne: Boss jest kastratem ;) Stracił u nas jajka ;)

Posted

Kilka dzisiejszych zdjęć: (nie są naj, ale Boss jest ciutkę za ruchliwy, ale biorąc pod uwagę hasko krew mogę mu to wybaczyć :diabloti: )

Lubi poszaleć czasem ;)

Dodam tylko, że Boss bardzo nie lubi wracać do boksu :( Ale smyczy wita nader entuzjastycznie :)

Posted

sunshine napisał(a):
mi już nie musisz:D Lis pustyni działa z tego samego ramienia;) jej informacje przesyłaj:P

aaa, ja się zamotam kiedyś :lol: nie ogarniam tego, ale z góry dzięki za pomoc :loveu:

Posted

bOSS NA
alegratka.pl
kupsprzedaj.pl
kupiepsa.pl
przygarnijzwierzaka.pl
przygarnij.pl
cafeanimal.pl
adopcjapsa.pl
petsy.pl
e-zwierzak.pl
morusek.pl-
tablica.pl
adopcjepsow.org
petworld.pl
gielda.swidnica.pl
doadopcji.pl
cwirek.pl
psy.pl

Lispustyni, Boss potrafi jak kot przechodzić po siatce o wysokości 2 metrów. Podmórówka nie wiele mu w tym przeszkodzi;D

Posted

rotek_ napisał(a):

Lispustyni, Boss potrafi jak kot przechodzić po siatce o wysokości 2 metrów. Podmórówka nie wiele mu w tym przeszkodzi;D

I tak i nie, u nas wisiał na kratach, ale na kwarantannie, gdzie są one naprawdę łatwe do wspinaczki, dalej nie wlazł.
Ale fakt, że kojec zadaszony musi być jak już, bo po czasie zaczyna kombinować...

Posted

LisPustyni napisał(a):
Aj bo my jestesmy przez Kade i zenita zlaczeni:>
Czyli tylko kojec, a mieszkanie? Niszczy? Wiadomo?

na niszczyciela mi nie wygląda bo to co ma szanuje w boksie. no, czasami wywróci sobie miskę z karmą i patrzy, nie wiem czego tam szuka :evil_lol:
pierwsza jego adopcja była właśnie do mieszkania i niby był zbyt energiczny. ale ile w tym prawdy... mógł na nich skakać itp...
Ciężko sprawdzić, ale ja nie uważam go za niszczyciela, chociaż cicha woda ;)

PS> A jak Zenit? Zdrówko dopisuje mam nadzieję?

Posted

LisPustyni napisał(a):
A co jakis czas mamy wiesci od Zenita, chyba strzeliliscie nam scieme z tym wiekiem bo psu w domu lat ubylo i niezly z niego wariat:)

oj tam oj tam :diabloti: