Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agataw napisał(a):
CYRYL MA DOM!!!!!
Od wczoraj mieszka w Chrzanowie, blisko mnie. W każdej chwili mogę go odwiedzić. Ma obrzymi ogród i Panią wyłącznie do jego dyspozycji.
Dziękuję Wam za pomoc, że byłyście ze mną i razem rwałyśmy włosy z głowy, żeby znaleźć mu dom.
Jednocześnie jestem szczęśliwa i leczę się z choroby sierocej, jak zawsze, gdy oddaję psa...
Kocham Was!

Mam parę kontaktów dla onków, komu przesłać?

:multi: :multi: :multi:
Strrrrrrrrasznie się cieszę, zwłaszcza, że takie cudne warunki będzie miało psisko !!!!
Niech Mu będzie tam jak w niebie :loveu:

Posted

Cyryl wraca z adopcji! Okazał się za stary.
Jak mogłam się tak pomylić..............

Mało tego, jest do adopcji również jego miotowa siostra.

Posted

Jak to za stary !? To ma być dobry dom ? Bezduszni ludzie i tyle:shake:
Na szczęście chyba są jeszcze chętne inne domy.
Zobacz też na wątek na zaginionych bo ktoś tam wkleił poszukiwanego psa.

Posted

Agataw napisał(a):
Cyryl

Mało tego, jest do adopcji również jego miotowa siostra.

Czyli już wiesz kto jest właścicielem psa ?
Z jakiej to pseudo pochodzą te psy ....pytam bo o jednej która od pół roku wysprzedaje wyeksploatowane suki i psy wiem.

Posted

:stupid::stupid::stupid:DoNnka ty masz racje ja tak samo myślę i zaczynam nienawidzić ludzi głupia baba i nic więcej Cyrylku jeszcze trafi ci się dobry dom

Posted

Dziś odezwała się do mnie pani mieszkająca w sąsiedztwie właściciela Cyryla. Powiedziała, że to właśnie jego pies i że w kojcu została suka, która wyje bez niego. Błagała mnie, żebym ją zabrała do dobrych ludzi.
Zadzowniłam, porozmawiałam, właściciel zgodził się oddać suczkę.
Zadzwoniłam do miejsca , gdzie aktualnie przebywał Cyryl, chciałam zapytać czy nie przyjąby też tej suczki, odpowiedział, że absolutnie nie i że mam zabrać Cyryla, bo jednak jest za stary.
Dla Cyryla mam potencjalny dom. Ale trzeba też wyadoptować jego koleżankę - Kulkę. Dziś ją widziałam. Też jest piękna, dużo mniejsza od niego ale chyba młodsza, niedługo wstawię zdjęcia. Oni są razem bardzo zżyci, jeśli mają iść do innych domów, to chciałabym przynajmniej, żeby to było w jednym czasie.

Posted

Cyryl zostaw porzucony czy po prostu zwiał ? Ten jego niby -właściciel nie będzie rościł sobie do niego prawa ? Najlepiej aby przekazał Tobie psy na podstawie umowy , bo potem różnie może być . Oba psy ( a sunię w szczególności) należy przed adopcją wykastrować , tylko wtedy będziesz miała pewność ,że nikt ich już nie użyje do " hodowli". Po odpowiednim rozesłaniu wątku na pewno znajdą się osoby chętne do pomocy , ale tylko od Ciebie zależy jaki będzie dalszy los tych psów. Nawet umieszczenie suni w hotelu na jakiś czas będzie dobrym rozwiązaniem , a widziałam że ktoś już oferował miejsce w hotelu dla Cyryla. Obawiam się tylko ,że na miejsce tych zabranych przez Ciebie owczarków , do tego samego kojca trafi kolejny , tyle że młodszy pies.

Posted

oby się udało wyadoptować je razem........jeśli są razem cały czas to straszny szok nagle ich rozdzielić, wiem po swoich jak jedno tęskni za drugim nawet jak kilka godzin są rozdzielone

Posted

Mam na oku dom dla Cyryla ale czekam. Zobaczymy jakie będzie zaiteresowanie sunią.
Jest o tyle dobrze, że oboje mogą poczekać, czas mnie już nie ściga, co daje komfort dokładnego sprawdzenia nowych domków.

Posted

[quote name='Agataw']Mam na oku dom dla Cyryla ale czekam. Zobaczymy jakie będzie zaiteresowanie sunią.
Jest o tyle dobrze, że oboje mogą poczekać, czas mnie już nie ściga, co daje komfort dokładnego sprawdzenia nowych domków.[/QUOTE]

Uff, to mi ulżyło :)
Trzymam mocno kciuki :):):)

Posted

Bardzo się cieszę ,że udało się opanować sytuację i psiaki mogą bezpiecznie i spokojnie czekać na nowe domy ( a jeszcze lepiej wspólny dom). Są piękne , na pewno im się uda !

Posted

[quote name='elaja']Cyryl zostaw porzucony czy po prostu zwiał ? Ten jego niby -właściciel nie będzie rościł sobie do niego prawa ? Najlepiej aby przekazał Tobie psy na podstawie umowy , bo potem różnie może być . Oba psy ( a sunię w szczególności) należy przed adopcją wykastrować , tylko wtedy będziesz miała pewność ,że nikt ich już nie użyje do " hodowli". Po odpowiednim rozesłaniu wątku na pewno znajdą się osoby chętne do pomocy , ale tylko od Ciebie zależy jaki będzie dalszy los tych psów. Nawet umieszczenie suni w hotelu na jakiś czas będzie dobrym rozwiązaniem , a widziałam że ktoś już oferował miejsce w hotelu dla Cyryla. Obawiam się tylko ,że na miejsce tych zabranych przez Ciebie owczarków , do tego samego kojca trafi kolejny , tyle że młodszy pies.[/QUOTE]

Tak tez uwazam.Jezeli wlasciciel nie chce tych psow,powinien zrzec sie psiakow pisemnie na rzecz np.Towarzystwa,czy osobe prywatna(Ja nizej podpisany,legitymujacy sie dowoden nrXXXX zrzekam sie psa o imieniu w typie itd,lub wydrukowac gotowca).....Nikt nie wie co takiemu czlowiekowi strzeli do glowy...moze za rok stwierdzi,ze on bardzo"kochal"swoje psy i chce je z powrotem......Jezeli sie nie zrzeknie PSY SA JEGO WLASNOSCIA!

Wierz i mocno trzymam kciuki za to,zeby psiaki znalazly najlepszy dom!!!!