miki27 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Ja pier..lę co za sqrw...n to zrobił?! Zrobiłabym gnojowi to samo! Dlatego trzeba błagać ludzi o pomoc bo ja rozumiem stawiać domek jak są na to warunki ale ludzie są teraz tak podli,że jeszcze by Go podpalili w nocy, nic nie wiadomo. Kubulku do domku, PILNIE! A może są jacyś wolontariusze, znajomi którzy dadza Mu ten rymczas a utrzymanie Kicia np z bazarków, czy pomocy fundacji. Myślę o Tobie, Kubulku! Samo forum to mało, generalnie tymczas to setki maili do fundacji, zagadywanie znajomych, ciągle trzeba działać, mi to pół roku zajęło zanim bracia znaleźli tymczas, Kubus nie może tyle czekać. POMOCY! Potrzebne wydarzenie na FB, zdjęcia, i ciągłe prośby. Quote
BasiaD Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Z tego co ja wiem Kubuś nie ma wątku na miau..Gdybyś mogła założyć..Nowych zdjęć też chyba nie ma..Bardzo się martwię o tego kota, bo ON za bardzo lubi ludzi a jego "otoczenie" wcale nie jest kociolubne..Żeby chociaż ktoś Go zabrał na tymczas... Quote
miki27 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Tymczas dla Kubusia to priorytet! Klaudus musiałaby poprosić kogoś kto ma więcej czasu od Niej,żeby powklejał zdjęcia, wykupił ogłoszenia, banerki, gumtree. Pani,która mi pomogła sama mnie znalazła na gumtree i ofiarowała pomoc. Forum to za mało. Walka o tymczas jest żmudna i wymaga dużo czasu, energii i nerwów. Ja naprawdę ciężko musiałam walczyć o tymczas. Dlatego Kalaudus potrzebuje pomocy w ogłaszaniu Kubusia. Nie można przejść obojętnie, bo mu jakiś kretyn krzywdę w końcu zrobi, Kocio zamarznie albo jeszcze coś Mu się przytrafi. Ta historia musi mieć szczęśliwe zakończenie! Kubuś to wyjątkowo mądry kotek, sam próbuje szukać sobie domku skoro on sie nie zgłasza. Pytać znajomych w okolicy o ciepły kacik! Quote
BasiaD Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 miki ja nie potrafię robić ogłoszeń..Napisz może do Klaudus pw..Wysąłam jej kasę na ogłoszenia..Ale ona bardzo rzadko bywa na wątku, pewnie ma za dużo spraw..TYm kociem trzeba się tak naprawdę zająć..Bo inaczej to nic z tego nie będzie..Ja niestety zawsze tylko pomagałąm finansowo..Ale mam szczęśliwą rękę, tylko trzeba się troszkę przyłożyć, zrobić allegro, wydarzenia na FB..Myślę że taki proludzki Kocio powinien znaleźć domek..No ja chociaż piszę ,że więcej nie dam rady, gdyby mi wlazł do domu to na pewo bym go nie wywaliła..Ale ja mieszkan na 3 piętrze w 10-cio piętrowy bloku, więc nie ma szans na to żeby mi jakikolwiek kotek wszedł, chyba że od sąsiadó, ale oni akurat mają psy... Quote
Lobaria Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 [quote name='BasiaD']Z tego co ja wiem Kubuś nie ma wątku na miau..Gdybyś mogła założyć..Nowych zdjęć też chyba nie ma..Bardzo się martwię o tego kota, bo ON za bardzo lubi ludzi a jego "otoczenie" wcale nie jest kociolubne..Żeby chociaż ktoś Go zabrał na tymczas...[/QUOTE] Na razie na miau dałam info o Kubusiu tu [URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=57504&p=8197056#p8197056[/URL] Zrobię dla niego oddzielny wątek, ale muszę zorientować się, jak na miau wkleja się zdjęcia. ... Już wiem:p Quote
[email protected] Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 ja mogła bym go wziąc na tymczas tylko trzeba by go było wykastrowac i zaszczepic na kk no i znależc transport Quote
miki27 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Napiszę PW do Klaudus i to zaraz albo sms bo nr podała. To na wątku miau trzeba napisac do CatAngel i ona robi wątki, koniecznie poprosić o banerek bo to jest moim zdaniem lepsze jak forumowicze udostępniaja tak jak Ty Basiu Droga moje Czarnulki. Ja mieszkam za daleko bo gdyby to był Poznań to pewnie Kicia bym zgarnęła choćby do tego Iwna i niech chłopak mieszka w tym parku,ale miałby regularne jedzonko i moją miłość resztą bym się zajęła. Niestety,żeby osiągnąć sukces w postaci tymczasu potrzebne jest zacięcie do sprawy i ja je mam. Nieraz już mi nerwy z niemocy puszczały, niecenzuralne słowa się cisnęły i łzy napływały do oczu ze złości, ale sukces okupiony jest nierzako bólem emocjonalnym.Ktoś musi przejąć tą sprawę bo Kocio zginie. Trzeba jakis apel zrobić do ludzi z okolic tej Pszczyny, ja nawet nie wiem gdzie to jest. Quote
Lobaria Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Zrobiłam wątek na miau [url]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=135629[/url] Quote
miki27 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Napisałam sms do Klaudus,żeby pilnie weszła na forum bo jest poomoc oferowana tylko niezbędny jest Jej odzew. Quote
Lobaria Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 [quote name='miki27']Napisałam sms do Klaudus,żeby pilnie weszła na forum bo jest poomoc oferowana tylko niezbędny jest Jej odzew.[/QUOTE] Klaudus w pracy, rozmawiałam z Nią, za ok godz będzie. Quote
miki27 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Ok. współczuję. Ktoś musi przejąć tą sprawę bo dziewczyna sama nie da rady. Ja z kolei w tygodniu codziennie do ieczora i w domu przed 22. Oby się udało. Kubusiu wytrzymaj! Quote
[email protected] Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 ja poczekam nie ma sprawy a chcę zeby był wykastrowany bo mam kotkę nie sterylizowaną mamy sterylizację umówioną na lutego no i kończymy leczyc kk a ona już do końca swojego życia będzie nosicielem tej choroby i nie chciała bym żeby Kubuś zaraził się dlatego chcę żeby go zaszczepic bardzo smutno jest czytac takie rzeczy że kot ma wydłubane oczy brak słów:-( Quote
miki27 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Ja juz mam noc z głowy po przeczytaniu tego wpisu. Dosłownie ukręciłabym gnojowi to co dla każdego kolesia(bo przypuszczam ze to koleś)najważniejsze. Nie wiem co trzeba mieć we łbie żeby coś takiego zrobić, pewnie jakas patologia od małego molestowana czy coś i wylewająca swoje niezbyt udane dzieciństwo na biednym kotku. Agresor mi się okrutny załączył. Wiadomo,że kastracja i szczepienie to podstawa bo później chcąc ratować jednego możemy swoją gromadkę w domu zarazić. A mój pierwszy kicio jak go wziełam i nie miałam pojęcia o kotach i nie był kastrowany to jak mi się zeszczał do łóżka to myślałam,że padnę przez ten odór. Quote
Lobaria Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Kurka wodna, zrobiłabym Kubusiowi ogłoszenie na miau tu, w adopcjach [URL]http://forum.miau.pl/adopcje/profil.php?mode=add[/URL] ale nie wiem, jak zdjęcie dodać... Quote
BasiaD Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 O rany dzięki za odzew..Klaudia pisała że Kubusia może wykastrwać jak znajdzie się chociazby dt..Oby mu się udało..A o tych zwyrodnialcach to juz nie myślę..Bardzo się cieszę że moje osobiste koty potrafią byćtak agresywne w swojej obronie że nie ddzą sobie zrobić nic..I jak czytam że gdzieś jest taka kicia bezdomna co się garnie do ludzi to kula rośnie mi w gardle..Ktos kto suka kota zawsze go znajdzie..Niekoniecznie na ulicy..Dla takich bezdomniaków bezpieczniej jest uciec...Ręce opadajątyle tych bid dookoła..A wiadomo zimy u nas nie są lekkie..Ten Kubuś spędza mi sen z oczu, szczególnie jak widzę mojego Rudzielca wyciągająceg sę na pościeli albo Kicię łaszącą się w ciepełku..Koty to ciepłolubne stwory, najbardziej na świecie lubią się wygrzewać i spać, spć spać ( oczywiście w pewnym wieku, bo maluchy to sbie lubią podokazywać) Quote
miki27 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Każdy kot powinien spać w ciepełku. Wiem że najpierw ratuje się chore, ale takie Tulinki tez powinny być objęte ochroną, pilnym zabieraniem z ulicy bo te chamy wynudzone, schlane tylko szukają "rozrywki" i nekają zwierzęta. Czy mało petycji juz było podpisywanych, reportaże, telewizja i nic. Za zabicie zwierzecia powinno sie być normalnie sądzonym jak za zbrodnię na człowieku, to przeciez tez istota, która czuje. W tym chorym, opętanym bezprawiem kraju zwyrodnialcy i psychole chodza na wolności a jak głodne dziecko ukradnie bułkę to ma kłopoty. Quote
BasiaD Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Agata może napisz do Klaudii że mogłabyś wziąć Kubusia na tymczas.... Quote
Asencja Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 jeśli dowieziecie Kubusia do mnie to dam mu DT-nie mogę tego tak zostawić... edit:rzadko bywam na dogo więc jakby co-proszę o pw; ew. kontakt przez miau-tam mam nick [B]J.D.[/B] Quote
[email protected] Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 cały czas czekam na odpowiedz Quote
miki27 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Klaudus odezwij się! Nie można zmarnować szansy na dt! Zrób to dla Kubusia! Quote
iwonamaj Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Jest światełko nadziei dla Kubusia...Trzymam kciuki z całych sił. Oby się udało, tak się denerwuję...Klaudus odezwij się, żeby nie było za późno... Quote
Klaudus__ Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 [I]O jakie wspaniałe wieści!! Trzeba zorganizować transport. Wybaczcie,że wczoraj już mnie tu nie było,ale wyskoczyło mi coś po drodze i w domu znowu późno byłam... Może ktoś założyć wątek na transportowym? Ogłoszenia Kuba ma - pisałam,że wykupiłam pakiet na bazarku i już zamówienie zostało zrealizowane. Miałam nawet jakieś zapytania,ale albo wizyta PA nie pasuje,albo znowu domek się nie nadaje - bo dwa już mi odpadly - sprawdzane w weekend. I tak to jest - trzeba teraz się skupić na transporcie,szczepieniu i kastracji.[/I] Quote
Luna007 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 a gdzie on będzie kastrowany - u Ciebie Klaudia? Quote
Klaudus__ Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 [I]Mogę Go tu wykastrować - zapytam dzisiaj doktora ile weźmie za kastracje i kiedy może to zrobić.[/I] Quote
Recommended Posts