Jump to content
Dogomania

Dzięki zgranej pomocy Cioteczek - TRAFIK W NOWYM DOMKU!! :):):) Szybka akcja :D

Recommended Posts

Posted

Była tez propozycja sprawdzonego DS ale Budrysek wybrała opcje DT. Rozumiem twoje rozterki, takie decyzje podejmuje sie wspólnie, a zostałaś pominięta...[quote name='Missaygon']Sądziłam, że my obie! Budrysek, tak samo jak ja jesteś miłośniczką zwierząt, powiedz mi nie przywiązałabyś się do psiny, którą codziennie pielęgnujesz, wyprowadzasz na spacery, bawisz się z nią?! Nie interesowałoby Cię gdzie dalej "powędruje", kto się nim dalej będzie zajmował? Chce żeby znalazł cudowny dom, i gdzieś tam pod skórą ubolewam nad tym że nie moge ja mu dać schronienia na stałe, bo piesek jest cudny. Potrzebowałabym po prostu więcej sprecyzowanych informacji a narazie ich nie mam[/QUOTE]

• Replies 197
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A dlaczego maluszek nie może zostać w DT u Missaygon ? i dlaczego nie może iść do sprawdzonego DS , jeżeli pojawiła się taka propozycja?

Posted

[quote name='mshume']Była tez propozycja sprawdzonego DS ale [B]Budrysek wybrała[/B] opcje DT. Rozumiem twoje rozterki, takie decyzje podejmuje sie wspólnie, a zostałaś pominięta...[/QUOTE]

przepraszam, prosze nie mieszac, ja nie jestem osoba decydujaca i nie podejmuje decyzji
stwierdziłam tylko, ze jak ma trafic do Andzike to bedzie mial dobrze

Posted

[quote name='mshume']Była tez propozycja sprawdzonego DS ale Budrysek wybrała opcje DT. Rozumiem twoje rozterki, takie decyzje podejmuje sie wspólnie, a zostałaś pominięta...[/QUOTE]

mshume, no właśnie bo Ty proponowałam DS, mogłabyś po krótce przybliżyć do kogo miałby trafić docelowo?

Posted

[quote name='Poker']A dlaczego maluszek nie może zostać w DT u Missaygon ? i dlaczego nie może iść do sprawdzonego DS , jeżeli pojawiła się taka propozycja?[/QUOTE]

Poker, a no dlatego nie jest to możliwe (choć chęci są ogromne), bo ja mam już 5 swoich psów: Boksera, Kundelka i 3 "pochodne" Dogów Kanaryjskich, wszystkie są "dość sporych rozmiarów" i mieszkają u mnie w domu. Z czego dwa samce w ogóle się nie tolerują i trzeba je dożywotnio izolować od siebie (dodam że wszystkie mają zaledwie 2-3lata) bo inaczej jest walka na śmierć i życie, podczas ostatniej takiej "akcji" najbardziej ucierpiał mój tata który chciał je rozdzielić żeby głów sobie nie poodgryzały. Ta biedna, maleńka psinka nie miałby z nimi szans w starciu, i nie mam możliwości żeby dodatkowo go od nich izolować.

Posted

Ja to pisałam kilka postow wczesniej, jednak poniewaz dziewczyny miały inne pomysły, zdecydowałam ,że nie będę się narzucać. Mam nadzieję,że mały nie będzie się tułał bez potrzeby i od razu trafi do DS, o których ktoś wspominał.[quote name='Missaygon']mshume, no właśnie bo Ty proponowałam DS, mogłabyś po krótce przybliżyć do kogo miałby trafić docelowo?[/QUOTE]

Posted

Bardzo i to bardzo nie ladnie gdy sie czyta na watku takie "przeciaganki" typu "kto tu rzadzi..."A przeciez jezeli ktos o tym chwilowo zapomnial...to przeciez chodzi o dobro i przyszlosc tego biednego Hawanczyka bo to on jest najwazniejszy...a moze sie myle...???

Posted

[quote name='Bogusik']Bardzo i to bardzo nie ladnie gdy sie czyta na watku takie "przeciaganki" typu "kto tu rzadzi..."A przeciez jezeli ktos o tym chwilowo zapomnial...to przeciez chodzi o dobro i przyszlosc tego biednego Hawanczyka bo to on jest najwazniejszy...a moze sie myle...???[/QUOTE]

Bogusik, święte słowa, tylko to co się tutaj dzieje ogranicza się tylko do pisania na tym forum, nie mogę się skontaktować z Klauduś co dalej (wiadomo dziewczyna ma multum nieszczęśliwych zwierzaków na głowie i się też nie rozerwie), sama nie wiem co dalej ...

Posted

[quote name='Missaygon']Bogusik, święte słowa, tylko to co się tutaj dzieje ogranicza się tylko do pisania na tym forum, nie mogę się skontaktować z Klauduś co dalej (wiadomo dziewczyna ma multum nieszczęśliwych zwierzaków na głowie i się też nie rozerwie), sama nie wiem co dalej ...[/QUOTE]

Doskonale ciebie rozumie i dlatego napisalam...Osoby ,ktore sa darzone szacunkim tu na Dogo powinny okazywac tez szacunek nam...!!!

Posted

I jeszcze jedno...wyprzedzajac juz jutro moze pytania typu:czego ja tu szukam...odp:kocham zwierzeta calym moim sercem....i tak jak tylko potrafie staram sie w miare moich mozliwosci im pomoc!!!

Posted

[I]Fakt,że jest dt - dowiedziałam się w sobotę w pracy.
O ds nic nie wiedziałam.
NIKT W NICZYM NIE ZOSTAŁ POMINIĘTY,bo z tego co mi wiadomo psa Lucynie nie ukradłam - tylko nadal tam przebywa.
Lucyna zwracając się do mnie z prośbą o szukanie czegoś dla psiaka - została poinformowana jak to działa i jak wygląda szukanie dt,ds - dlatego m.in została zaproszona na wątek.
Myślałam,że darzy mnie jakimkolwiek zaufaniem w tej kwestii - widzę,że jednak nie.
W naszym środkowisku wiele osób się zna i mamy wiele sprawdzonych dt - jakim jest Andzike.
A jak ktoś chce się z 'Klaudia' skontaktować - to telepatycznie jest to trudne - najlepiej zadzwonić.
Jeżeli Lucyna ma dla psiaka coś lepszego, bądź chce podjąć decyzję i zorganizować ewentualny transport - to też wspaniale.
Zawsze się cieszymy jak ktoś chce aż w takim stopniu pomóc.
[/I]

Posted

Ja mam nadzieję,że Andzike działa, sprawdza te chętne DSy i mały lada moment trafi do kochającego domu. Kiedy niunio przyjeżdża do Warszawy? Kasa na fryzjera już chyba jest, nie ma co zwlekać, bo pod tym filcem to rany się tworzą, pewnie uszy też w fatalnym stanie. Trzeba się śpieszyć...

Posted

Wiecie co ja też się pogubiłam ...
Nadal deklaruję chęć wzięcia malucha na DT do mamy, ale jeśli tak ma ten wątek wyglądać i to ma być kolejny przepychankowy wątek to się wymeldowuję :(
Klaudus, Budrysek, Missaygon - telefon mam w banerku, dajcie znać jak podejmiecie decyzję.

Posted

[quote name='mshume']Ja mam nadzieję,że Andzike działa, sprawdza te chętne DSy i mały lada moment trafi do kochającego domu. Kiedy niunio przyjeżdża do Warszawy? Kasa na fryzjera już chyba jest, nie ma co zwlekać, bo pod tym filcem to rany się tworzą, pewnie uszy też w fatalnym stanie. Trzeba się śpieszyć...[/QUOTE]

działa, działa, wysłała Ci maila, bo masz skrzynkę przepełnioną ;)
Powtarzam, że kasa na fryzjera NIE JEST POTRZEBNA - moja przyjaciółka jest świeżo upieczoną groomerką i w ramach praktyk chętnie zajmie się maluchem :)
Uzbieraną kasę możemy przeznaczyć na odjajczenie :)

Posted

To 'moje' DS poczeka jak pisałam, średnio raz na 2 miesiące szukam domu dla maltanczyka, a Andzike ma już wielu chętnych.Trza chłopaka klejnotów pozbawić.zabierajcie go szybko, bo potem skóra bedzie do długiego leczenia odparzeń :(

Posted

o to swietnie :)[quote name='Andzike']działa, działa, wysłała Ci maila, bo masz skrzynkę przepełnioną ;)
Powtarzam, że kasa na fryzjera NIE JEST POTRZEBNA - moja przyjaciółka jest świeżo upieczoną groomerką i w ramach praktyk chętnie zajmie się maluchem :)
Uzbieraną kasę możemy przeznaczyć na odjajczenie :)[/QUOTE]

Posted

Piękny psiak jak dla mnie na 99% to Westie a jeśli psiak nie jest agresywny i jeśli pozbędziecie się tych pcheł i chorób jeśli ma to ja spokojnie się mogę nim zająć jako fryzjer psi mam w tym troche doświadczenia :) więc nie ma problemu i zrobie to nie odpłatnie :P i jeszcze gdzię się teraz mieści ten piesek ja jestem z Warszawy Białołęka . :)) Piszę się do wszelkiej pomocy. :)

Posted

nie jestem znawczynią westie ale one mają postawione uszy... Myslisz, ze bedzie sie czekac ze strzyzeniem do czasu" pozybycia sie tych chorób" :roll:[quote name='ewelina7797']Piękny psiak jak dla mnie na 99% to Westie a jeśli psiak nie jest agresywny i jeśli pozbędziecie się tych pcheł i chorób jeśli ma to ja spokojnie się mogę nim zająć jako fryzjer psi mam w tym troche doświadczenia :) więc nie ma problemu i zrobie to nie odpłatnie :P i jeszcze gdzię się teraz mieści ten piesek ja jestem z Warszawy Białołęka . :)) Piszę się do wszelkiej pomocy. :)[/QUOTE]

Posted

[quote name='Andzike']Missaygon - ja tylko ze swojej strony mogę napisać, że piesek trafiłby do mojej mamy na DT - mama nie jest aktywną dogomaniaczką ;) ale jak zobaczyła tego malucha takiego zakołtunionego to żal się jej go zrobiło.
DT w Warszawie, oczywiście bezpłatny, mama ma swoją sunię maltankę. Mały jest śliczny, więc znalezienie DS nie będzie problemem, na wątku był apel, że szukacie miejsce gdzie w warunkach domowych można by coś zrobić z jego sierścią i dopilnować kastracji, więc porozmawiałam o tym z mamą i zadzwoniłam do Klaudus, że możemy zaproponować DT.
Jeśli potrzebujesz jeszcze jakichś informacji to daj znać, oczywiście odpowiem na pytania :) Wszystkim nam zależy na dobru malucha (czy on ma w ogóle jakieś imię?) i mam nadzieję, że znajdzie się najlepsze rozwiązanie dla niego :)[/QUOTE]

Andzike, już ma, nazywa się Trafik :)